Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Κεφάλαιο Ronaldo Guiaro και το μέλλον του στην ομάδα...


Παραθέτω, το τελευταίο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Ρονάλντο Γκιάρο στην εκπομπή του Super 3: 

Στην ολοκλήρωση της συνομιλίας, ο Ρονάλντο Γκιάρο αναφέρθηκε στο πώς βλέπει την επόμενη ημέρα για τον ίδιο:

«Το μέλλον μου το βλέπω καθαρά ποδοσφαιρικά. Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι για έναν ακόμα χρόνο και αν ο προπονητής και η διοίκηση συμφωνούν σε αυτό, θα χαρώ να παραμείνω στον ΑΡΗ. Ελπίζω όλες οι συζητήσεις να πάνε καλά και να κλείσω την καριέρα μου με την κατάκτηση ενός τίτλου, κάτι που θα είναι εκπληκτικό για την ομάδα και για μένα».




Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής μπορεί και πρέπει να συνεχίσει για ακόμη έναν χρόνο στην ομάδα μας. Η εξωγηπεδική του ζωή είναι άμεμπτη και άψογη, με αποτέλεσμα αν και είναι 37 χρονών, (18/02/1974), να μπορεί να βγάζει αξιοπρεπέστατα 90λεπτα. Σε πολλούς από τους φετινούς μας αγώνες ήταν ο κορυφαίος της άμυνας. Έλειψε από μερικά παιχνίδια, λόγω τραυματισμού, αλλά συνολικά και πάλι είχε 27 συμμετοχές / 1 γκολ (16 για το πρωτάθλημα, 1 στο κύπελλο, 10 στο Europa League).  

Δεν γνωρίζω τον μισθό του Ρονάλντο, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να του γίνει μια σχετική πρόταση για ανανέωση ενός χρόνου, ασφαλώς με μειωμένες απολαβές. Θα είναι καλό και για τους μικρούς μας, να έχουν αυτόν τον δάσκαλο για συμπαίκτη τους. Δεν είναι τυχαία η βελτίωση του Αβραάμ παλαιότερα, ή ακόμη και οι φετινές εμφανίσεις του Λαζαρίδη. 

Τέλος, το σημαντικότερο είναι ότι θα πρέπει μελλοντικά να εκμεταλλευτούμε το κεφάλαιο Ρονάλντο. Με παραστάσεις από Πορτογαλία (Μπενφίκα), Τουρκία (Μπεσίκτας) και Βραζιλία (Ατλέτικο Μινέιρο, Σάντος & Εθνική Βραζιλίας), σίγουρα είναι ένας άσος στο μανίκι της ομάδας μας. Σίγουρα θα έχει περάσει από το μυαλό των διοικούντων μας, ότι ένας τέτοιος παίκτης -διαμάντι θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο...

   

10 σχόλια:

jim είπε... 19 Απριλίου 2011 στις 8:59 μ.μ.

Χωρίς αμφιβολλία, ο Ρονάλντο, ήταν παράδειγμα, προς μίμηση, κυρίως για τους νεους παιχτες της ομάδας. Κυρίως, για τον εξωγηπεδικό τρόπο ζωής του, που όλοι ξέρουμε, ότι, αν είναι ακραίος, επηρεάζει, τη αγωνιστικότητα, ενός παίχτη.

Ο Ρονάλντο, αποτελεί πρότυπο, σε αυτό τον τομέα...Θεωρώ, ότι, ο Ρονάλντο και ο Χαβίτο, ήταν τα μεγαλύτερα παραδείγματα, πάνω στο θέμα της εξωγηπεδικής ζωής..Και εδώ που τα λέμε, ήταν και οι παίχτες, που είχαν την πιο σταθερή πορεία στον σύλλογο.

Τώρα, για να μιλήσουμε, με αριθμούς, θα πω τα εξής:

Την περίοδο 2010-2011 (την φετιενη, δηλαδή), λόγω οστικού οιδήματος, δεν αγωνίστηκε, από τις 8-11-2010 εως τις 23-1-2011, χάνοντας 13 μάτς..

Την περίοδο 2009-2010, (περυσινη, δηλαδή), πάλι λόγω τραυματισμόυ, δεν αγωνίστηκε, από τις 3-10-2009 έως τις 29-11-2009, χάνοντας 7 μάτς.

Την περίοδο 2008-2009 (προπερσι, δηλαδή), λόγω αντιπαράθεσης, με την τότε διοίκηση, αγωνίστηκε, μέχρι της 21-12-2008 και από κει και πέρα, δεν αγωνίστηκε καθόλου, χάνοντας, 18 μάτς.

Την περίοδο 2007-2008 (τότε που ήρθε, δηλαδή), έβγαλε, μια γεμάτη χρονιά..Την καλύτερη του, κατά την γνώμη μου..

Παραθέτω, αυτα τα στοιχεία, για να εξετάσουμε σφαιρικά το θέμα.

Επίσης, ας λάβουμε υπόψην μας, τον κακό δεύτερο γύρο που έκανε, φέτος. Θα πει κάποιος και ο Λαζαρίδης, ήταν πεσμένος και γενικά, όλη η αμυντική γραμμη΄, στο δεύτερο γύρο..

Στην περίπτωση, που ο Ρονάλντο μείνει, πρέπει πέρα από τον Λαζαρίδη, να διαθέτουμε, ένα ακόμα ενδεκαδάτο και έτοιμο σέντερ μπακ, έτσι ώστε να καλύψει την απουσία του..

Γιατί, βάση ιστορικού, θα χάσει 7 ως 10 ματς, πάλι...Μακάρι, να διαψευστώ, αλλα το ιστορικο, αυτο μας δείχνει..

Για τα χρήματα, που λες VardARI, δεν πιστεύω, να είναι πολλά..Ένα φυσιολογικό συμβόλαιο, στα μετρα της ομαδας μας, θα είναι.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο, μπορόυμε να "επενδύσουμε", πάνω του, μια θέση στο τμήμα σκάουτινγκ ή την θέση του τεχνικού διευθυντή..

Αυτό, άλλωστε, θα είναι και ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του μέλλοντος, για τον ΆΡΗ..Να στελεχωθεί, δηλαδή, με άτομα, που ξέρουν άψογα, το αντικείμενο του ποδοσφαιρου, όντας παλιοτερα παιχτες...

Σε συνδυασμό, βέβαια, με την τεχνογνωσια άλλων παραγοντων, που προσφερουν marketing και εμπορική δραστηριότητα, γενικότερα..

Ανώνυμος είπε... 19 Απριλίου 2011 στις 10:13 μ.μ.

Δεν ειναι τυχαιο,οτι στα χρονια που παιζει ο Γκιαρο στον Αρη,οποιος ηταν παρτενερ του αναδειχθηκε,κ εκανε την καλυτερη σεζον της καριερας του(Αβρααμ,Νασουτι,Λαζαριδης)

Με δεδομενο οτι του χρονου,δυστυχως δεν υπαρχουν ευρωπαικα παιχνιδια,νομιζω οτι μπορει να προσφερει για μια ακομα χρονια στην ομαδα μια κ θα εχουμε λιγοτερα παιχνιδια.Συμφωνω κ εγω οτι δεν μπορουμε να βασιστουμε πανω του για βασικο,λογω ηλικιας κ ευπαθειας σε τραυματισμους,αλλα μπορει να προσφερει πολλα σε 15-20 ματς.

Απλα αναρωτιεμαι τι θα γινοταν αν ο συγκεκριμενος παιχτης,ερχοταν στην ομαδα μας,νεοτερος...
Καλη ανασταση κ χρονια πολλα σε ολους μας παιδια.
Avenger 3

Unknown είπε... 19 Απριλίου 2011 στις 10:52 μ.μ.

Με καλύψανε οι παραπάνω, απλά να μείνει για πάγκο. Γιατί ο μέσος όρος ηλικίας στα σεντερ μπάκ μας πάει στα 35 χρόνια....Πρέπει να βρούμε πρωτοκλασάτο σέντερ μπάκ για του χρόνου. Έναν Γκιάρο στα νιάτα του.Χλωμό με τα οικονομικά μας αλλά όχι ανέφικτο. Εδώ βρήκε η Καβάλα και ο Βόλος φθηνά και πολύ καλά σέντερ μπάκ...

VardARIS είπε... 19 Απριλίου 2011 στις 10:55 μ.μ.

Έχεις δίκιο φίλε Avenger,
και εγώ ανέφερα στο άρθρο μου ότι εν μέρει την πολύ καλή χρονιά που είχε ο Λαζαρίδης μπορεί να την οφείλει και στον Ρονάλντο. Και αυτό γιατί τα χρόνια που είναι στην ομάδα μας, έχει αποδειχθεί ότι ο παρτενέρ του Ρονάλντο παίζει πραγματικά καλά, και ανεβαίνει η απόδοσή του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά των Παπαδόπουλου και Νασούτι. Ενός Νασούτι που τελικά είδαμε ότι στην Αεκ δεν έδειξε πολλά πράγματα.

Πολύ σημαντικές οι λεπτομέρειες που αναφέρεις Jim, ήθελα να τις βρω, αλλά δεν τα κατάφερα. Δείχνουν ότι όντως ο Ρονάλντο δεν μπορεί να παίζει 35 παιχνίδια την χρονιά. Αλλά π.χ. μπορεί να βγάλει πολύ ποιοτικά 20!

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος σιγά - σιγά θα κάνουμε ένα αφιέρωμα για τους παίκτες που συμμετείχαν φέτος στην ομάδα μας. Φαίνεται πως θα χρειαστούμε ένα βασικό μπακ... Να αναφέρω απλά ποιοι είναι οι υπόλοιποι:
Λαζαρίδης - Ρονάλντο - Παπαζαχαρίας - Οριόλ - Κουλοχέρης.
Χωρίς να θέλω να προκαταβάλλω κάτι θεωρώ ότι οι δύο τελευταίοι δύσκολα θα μείνουν στην ομάδα. Οπότε, θα χρειαστούμε σίγουρα έναν ακόμη, που θα λογίζεται ως βασικός.

KANTHAR0S είπε... 20 Απριλίου 2011 στις 12:15 π.μ.

Τον θέλω για μια ακόμη σεζόν. Δεν θα πω για πάγκο, διότι και φέτος για πάγκο τον υπολογίζαμε και βασικός έπαιζε. Κι όταν με το καλό αποσυρθεί να κάτσει από από κάποιο πόστο στην ομάδα.

Valdazzar είπε... 20 Απριλίου 2011 στις 1:03 π.μ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Valdazzar είπε... 20 Απριλίου 2011 στις 1:05 π.μ.

Προσωπικά θεωρώ μικρές τις ομάδες τις οποιες εχει περασει εκτος της Εθνικης Βραζιλιας. Απο 'κει και περα να μεινει αλλα για παγκο. Να σοβαρευτουν εκει που κανουν μεταγραφες γιατι φορτώθηκαν πολλά παλτά φέτος. Το συγχρονο ποδοσφαιρο παιζεται απο μικρους σε ηλικια.

RedDragon είπε... 20 Απριλίου 2011 στις 9:29 π.μ.

Ο Γκιάρο παίζει με την εμπειρία του αλλά τα χρόνια πέρασαν. Ειδικά όταν έχει να αντιμετωπίσει γρήγορο επιθετικό έχει πρόβλημα (βλέπε Τζιμπούρ τόσο με Αεκ όσο κ με Γαύρο).

Φέτος έκαναν καλό δίδυμο με Λαζαρίδη αλλά όχι κ σούπερ. Είχαμε προβλήματα στην άμυνα τα οποία δεν φαίνονταν με Κούπερ γιατί έπαιζε άμυνα όλη η ομάδα.

Με Τσιώλη πάρα τις 5 νίκες φάγαμε γκολ σε όλα τα ματς!

Ο Γκιάρο θέλει δίπλα του έναν γρήγορο αμυντικό όπως ο Παπαδόπουλος ή ο Νασούτι διότι ο Λαζαρίδης είναι κ αυτός αργός.

Αν τον θέλει ο Τσιώλης να μείνει αλλά όχι για βασικός.

geokampour είπε... 20 Απριλίου 2011 στις 6:23 μ.μ.

Καλό είναι να πλαισιωθεί ο άνθρωπος με ένα καλό αμυντικό για να μην είναι απαραίτητος σε όλα τα παιχνίδια....να μπορεί να γίνεται δλδ αλλαγή.Κατα τ'άλλα εννοείται οτι είναι Επαγγελματίας με Ε και μακάρι να μείνει και αργότερα για να βοηθήσει...

Terminator είπε... 26 Απριλίου 2011 στις 4:41 μ.μ.

Συμφωνα με τις τελευταιες πληροφοριες ο Ροναλντο θα τελειωσει την ποδοσφαιρικη του καριερα στον ΑΡΗ μιας κ Παικτης-Προπονητης-Διοικηση ειναι ολοι θετικοι στο συγκεκριμενο σεναριο !

Ο Terminator