Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Fair Play και ηθικές αξίες...

Διάβαζα ένα πολύ ωραίο άρθρο στο sport24.gr σχετικά με την παιδεία με την οποία γαλουχούνται τα παιδάκια και οι έφηβοι στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Σας μεταφέρω ενδεικτικά μερικά σημεία του άρθρου:Η ποδοσφαιρική φιλοσοφία της Μασία στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: 
1. Ανταγωνιστικότητα 
2. Εκπαίδευση 
3. Αθλητική κουλτούρα. 
Σε κάθε ομάδα της Μπαρτσελόνα τα τρία αυτά στοιχεία εμφανίζονται στο χορτάρι και αυτό δε συμβαίνει μόνο στα λόγια.

Οι μικροί της "Μπάρτσα" παρέδωσαν μαθήματα Fair Play στο τελευταίο τους παιχνίδι, αφήνοντας της αντίπαλη ομάδα να σκοράρει αφού το τέρμα που πέτυχαν ήταν… χωρίς τερματοφύλακα. Παρακολουθήστε το επίμαχο video: Η συγκεκριμένη ενέργεια των έφηβων ποδοσφαιριστών της Barcelona, μου θύμισε το γκολ του Πάοκ μέσα στον Ολυμπιακό Βόλου:2 σχόλια:

jim είπε... 5 Απριλίου 2011 στις 1:18 μ.μ.

Ωραίος ο παραλληλισμός σου VardARI....

Το πρώτο βίντεο, δείχνει ένα ξεκάθαρο δίκαιο παιχνίδι από τα παιδιά της Μπαρτσελόνα και το δεύτερο την κατάντια κάποιοων που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Το ξεκάθαρο φάουλ που δεν σφυρίχτηκε, ως την αντιεπαγγελματική κίνηση του παίχτη που έπεσε στον αντίπαλο κίπερ, ως και τους απίθανους πανυγηρισμούς από τον πάγκο πόσων ανθρώπων για το υποτιθέμενο κανονικό γκόλ..

Και όλα αυτά δείχνουν, όπως έγραψα και σε προηγούμενο post μου, τον ξεκάθαρο τομαρισμό που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο..

RedDragon είπε... 5 Απριλίου 2011 στις 1:25 μ.μ.

Καλά τι γκολάρα έβαλε ο Συμπολίτης... Δεν το είχα προσέξει... μωρέ μπράβο...

Εδώ κολλάει το "Τον έπιασε στον ύπνο"...