Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Επιβάλλεται να στηρίξουμε τον Θεσμό του Προπονητή

Επειδή, από τις αρχές Μαϊου, θα αναγκαστώ, να απουσιάσω, θα ήθελα μέχρι τότε, να επισημάνω κάποια θέματα, τα οποία αφορούν την ομάδα μας. Να ξεκαθαρίσω, για πολλοστή φορά, ότι, εδώ έχουμε ανιδιοτελή αγάπη, για την ομάδα μας και γράφουμε, αυτά που πιστεύουμε, ότι, θα την βοηθήσουν. Σ'αυτά τα θέματα, που θα επισημάνω το προσεχές διάστημα, θα ήθελα τη συμμετοχή σας, μέσω των σχολίων, για την ανταλλαγή απόψεων και την συζήτηση...


Στο πρώτο θέμα, λοιπόν, που ανοίγω, όπως καταλάβατε, από την κεντρική φωτογραφία, είναι αυτό του Προπονητή. Του Σάκη Τσιώλη, εδώ και μερικές εβδομάδες..Και γενικότερα, το θέμα, του θεσμού του Προπονητή, στην ομάδα μας.
Συχνό φαινόμενο, στην ομάδα μας και κακό θα έλεγα, είναι οι συχνές αλλαγές των προπονητών. Την τελευταία πενταετία (εννοώ, από την περίοδο 2006-2007 που ξεκίνησε η αγωνιστική αναγέννηση), η ομάδα, άλλαξε ουτε λίγο - ούτε πολύ, 9 προπονητές. Ένας, από τους εννέα, προσλήφθηκε δύο φορές (Κίκε Ερνάντεθ).

Με την σειρά, τα ονόματα ήταν τα εξής: Όγιος, Ερνάντεθ, Ολίβα, Μπάγιεβιτς, ξανά ο Ερνάντεθ, Μαζίνιο, Κούπερ, Μιχαλήτσος, Τσιώλης. Εννέα προπονητές, μέσα σε πέντε αγωνιστικές σεζόν. Δηλάδή, μέσο όρο, δύο, κάθε αγωνιστική σεζόν. Αν θυμηθείτε, σε κάθε αγωνιστική σεζόν, αλλάζαμε δύο προπονητές..Φέτος (2010-2011, αλλάξαμε, τρείς)...

Ένα φαινόμενο, που από μόνο του, αποτελεί, ανασταλτικό παράγοντα, για την εκτόξευση του ΆΡΗ, ακόμα πιο ψηλά, τόσο στο Πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο...

Αν κοιτάξουμε, τα λαμπρά παραδείγματα ορισμένων ομάδων στην Ευρώπη, θα συμπεράνουμε, ότι, μόνο με την στήριξη προς τον  Θεσμό του Προπονητή,  πήγαν μπροστά και γνώρισαν την επιτυχία.

Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, στήριξε τον Φέργκιουσον, η Οσέρ, στήριξε, τον Γκι Ρού, η Άρσεναλ τον Βενγκέρ, η Λυών τον Λε Γκέν..Υπάρχουν και παραδείγματα, ομάδων, που δεν είναι της κορυφής, αλλά μέσω της στήριξης, στον Προπονητή τους, ανέβασαν το επίπεδό τους.

Η Αθλετικ Μπιλμπάο, με τον Χοακίν Καπαρός, η Έβερτον, με τον Μόγιες, η Λάτσιο με τον Ρέγια (κάναμε και σχετικο αφιέρωμα)...

Οπότε, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι, Ε Π Ι Β Α Λ Λ Ε Τ Α Ι, να στηρίξουμε, ως ομάδα, ως ΆΡΗΣ και ως οπαδοί, τον Θεσμό του Προπονητή, αλλά και των συνεργατών του..

Αυτός, είναι ένας, από τους αγωνιστικούς άξονες, που η νυν ή νέα-εκλεγμένη διοίκηση, από την  ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΑΡΗ, πρέπει να θέσει...Η στήριξη του Θεσμού του Προπονητή, δηλαδή...

Μέσω της παρουσίας του Κούπερ, οι περισσότεροι συνοπαδοί μας, μαζί τους και γω, πιστέψαμε, ότι, βρήκαμε, τον κατάλληλο. Τα πράγματα, ήρθαν, έτσι, που οι δρόμοι μας, χώρισαν και με τον Κούπερ. Οπότε, ήμασταν, αναγκασμένοι να κοιτάξουμε μπροστά, έχοντας, πάντα, τον προβληματισμό αυτόν (στήριξη του θεσμού του προπονητη), στο μυαλό μας..

Εύλογα, θα αναρωτηθεί κάποιος, αν ο Σάκης Τσιώλης, είναι ο κατάλληλος....Όπως, θα παρατηρήσατε, προσωπικά, δεν είχα γράψει κάτι για τον Κύριο Τσιώλη, όταν ήρθε στην ομάδα, στις αρχές του Μάρτη.

Προσωπικά, στον ΆΡΗ, ποδοσφαιρικά, στήριξα, όλους τους προπονητές. Χωρίς διάκριση. Και τους εννέα. Γιατί, είμαι της άποψης, ότι, μια ομάδα πάει μπροστά, μόνο αν δουλευτεί για χρόνια από εναν άνθρωπο, γνώστη του αντικειμένου (Προπονητή), μαζί με το υπόλοιπο επιτελείο του.

Έτσι, λοιπόν, στηρίζω και τον Σάκη Τσιώλη, όπου εδω και πολύ καιρό, πιστεύω, ότι μαζί με τον Δώνη, είναι από τους κορυφαίους και πιο μοντέρνους προπονητές, Έλληνες, της χώρας μας..

Η παρουσία του Σάκη Τσιώλη, στον πάγκο της ομάδας μας, μόνο καλό έκανε, βάση αποτελεσμάτων. Όχι, ότι, οι πέντε σερί νίκες, ήταν αποκλειστικά δικό του έργο. Θα ήταν κουτό, αν το λέγαμε αυτό. Απλά, η παρουσία του, "έφερε", άλλο αέρα, στην ομάδα, που ενέπνευεσε, τους παίχτες μας..

Ας δούμε, τώρα, τα θετικά της παρουσίας του Σάκη Τσιώλη, στην ομάδα μας:

1) Είναι άριστος γνώστης, του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

2) Η μέχρι στιγμής πορεία του, έδειξε, ότι, εμπιστεύεται Έλληνες και νεαρούς παίχτες..Πόσο μάλλον, τώρα, που ο ΆΡΗΣ, διαθέτει, μια αξιόλογη ομάδα, κάτω των 20.

3) Ως Έλληνας, θα έχει αμεσότητα, στην επικοινωνία, με όλα τα στελέχη της ομάδας μας.

4) Όντας, Έλληνας και πρώην ποδοσφαιριστής, νοιώθει και αφουγκράζεται τον παλμό του ΛΑΟΥ μας, καθώς επίσης και τις ανυσηχίες του, στις κρίσιμες και όχι μόνο στιγμές.

5) Έχει δίψα, καθώς δήλωσε, ότι, ήταν όνειρό του, να δουλέψει σε μια μεγάλη ομάδα.

6) Τις 5 αγωνιστικές που εργάστηκε, έδειξε, ότι, διαθέτει την εμπειρία, να χειριστεί καταστάσεις δύσκολες με τους παίχτες (πχ το θέμα, με τον Μπόμπα).

7) Επί της θητείας του, έγινε το 5 στα 5 και όπως είναι φυσικό, κέρδισε την εκτίμηση, των παιχτών, των οπαδών , αλλά και των διοικούντων..

Ας περάσουμε, τώρα και στα αρνητικά:

1) Η έλειψη παραστάσεων σε υψηλό επίπεδο, που μεταφράζεται σε ερωτήματα, για το πως θα χειριστεί, τις όποιες αποτυχίες, στην συνέχεια της θητείας του, στον ΆΡΗ..Γιατί, όπου δούλευε, ήταν μια συνοικία ή μια ομάδα επαρχιακή..Εδώ, υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις και αμέτρητος ΛΑΟΣ...

2) Η σύγκριση, που θα κάνουν κάποιοι, με τον Κούπερ, επειδή ο Αργεντίνος, ήταν το μεγαλύτερο όνομα, που πέρασε, όχι μόνο από τον πάγκο μας, αλλά και από τον πάγκο, Ελληνικής ομάδας.

3) Το γεγονός, ότι, η θέση του Προπονητή, είναι εύθραυστη, στην ομάδα μας.

Έτσι, "ακτινογραφώ", προσωπικά, την παρουσία του Σάκη Τσιώλη, στην ομάδα μας.

Καλό θα είναι, ο Σάκης Τσιώλης, να στηριχτεί. Από όλους μας. Να αποφασίσει, αυτός, με ποιους επιθυμεί να συνεργαστεί και σε ποιες θέσεις χρειαζόμαστε, ενίσχυση. Και έπειτα, σε συνεργασία, με την διοίκηση, καταλήγουν.

Επαναλαμβάνω, ότι, ήταν, κέρδος, η παρουσία του, τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, γιατί, γνώρισε τους παίχτες και την ομάδα γενικότερα, όπως και οι παίχτες, αυτόν. Συν τοις άλλοις, με το 5 στα 5, επί της θητείας του, η ψυχολογία, ανέβηκε.

Είναι νωρίς να μιλήσουμε, για επεκταση συμβολαίου ακόμη. Αυτά, στην πορεία θα τα δούμε. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι επιβάλλεται η στήριξη, επιτέλους, στον Θεσμό του Προπονητή, ακόμα και αν έρθουν στραβά αποτελέσματα...Στήριξη από εμάς (οπαδοί και διοίκηση) και σκληρη δουλειά και έργο, από την πλευρά του Προπονητή...

Από τα λάθη μας, Ο Φ Ε Ι Λ Ο Υ Μ Ε , να Μ Α Θ Α Ι Ν Ο Υ Μ Ε. . .Όχι, να τα Ε Π Α Ν Α Λ Α Μ Β Α Ν Ο Υ Μ Ε ! ! !


0 σχόλια: