Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Πέταξε για Πολωνία, Αρειανάρα καλή επιτυχία...

Σήμερα νωρίς το πρωΐ αναχώρησε η αποστολή του Άρη με πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με προορισμό τη Βαρσοβία και από εκεί οδικώς στο Μπιάλιστοκ (200 χλμ απόσταση). Το γεγονός ότι η πτήση έγινε τόσο πρωΐ ήταν οδηγία Κούπερ, προκειμένου να έχει η ομάδα την ευκαιρία να ξεκουραστεί, ώστε να προπονηθεί κανονικά το απόγευμα (για να μην προφασιστεί κανείς jet lag). Τελείωσαν τα ψέματα λοιπόν, αύριο στις 21:45 θα δοθεί το πρώτο κρίσιμο τεστ για την ομάδα, που όπως αναλύσαμε σε προηγούμενο post είναι πολύ σημαντικό.

Δεν περιμένουμε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ να κάνει πολλές δοκιμές και αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, καθώς δεν το συνηθίζει, οπότε λογικά οι πρώτοι 11 θα είναι αυτοί που δοκίμαζε και στα φιλικά, δηλαδή οι:
Σηφάκης - Νέτο, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίσελ - Χαβίτο, Μενδρινός, Ναφτί, Κάλβο - Κόκε, Τσέζαρεκ.
Αν αλλάξει κάτι θα είναι η προσθήκη του Τόχα, αντί του Μενδρινού ή του Κάλβο, αλλά κάτι τέτοιο είναι πιθανότερο να γίνει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ανάλογα με την έκβαση του αγώνα υπολογίζονται και οι Οριόλ, Ρουίς και Πρίττας.

Αυτό που περιμένουμε είναι η ομάδα να σταθεί στο ύψος της και με σοβαρότητα. Και πραγματικά έχουμε λόγους για να το πιστεύουμε με σθένος. Τα στοιχεία που μας κάνουν να αισιοδοξούμε είναι:

- Η εμπειρία του Κούπερ, όσον αφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αν μη τι άλλο έχει δοκιμαστεί σε ανάλογα παιχνίδια (και ασφαλώς πιο σημαντικά) και έχει περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις.

- Η εμπειρία των παικτών μας σε αντίθεση με τους άπειρους - πρωτάρηδες παίκτες της Γιαγκελόνια. Παίκτες όπως ο Κόκε, ο Ναφτί, ο Ρονάλντο, ο Νέτο ακόμη και ο Μενδρινός ή ο Χαβίτο και ο Κάλβο έχουν παραστάσεις από ανάλογα ευρωπαϊκά παιχνίδια, οπότε περιμένουμε να είναι πιο υποψιασμένοι και σίγουρα όχι ψαρωμένοι.

- Για τη διαφορά στην ποιότητα των παικτών δεν το συζητάμε. Δεν ξέρω αν είναι η πιο εξελίξιμη ομάδα της Πολωνίας. Αλλά όπως και να το κάνουμε δεν παύει το επίπεδο του πολωνικού πρωταθλήματος να είναι χαμηλο.

- Γελάω με αυτό που συζητούν για την καυτή έδρα της Γιαγκελόνια!!! 6.000 νοματαίοι θα είναι, εκ των οποίων οι 600 θα είναι δικοί μας...

Κλείνοντας να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα, με ένα αποτέλεσμα που δε θα δίνει καν περιθώρια για αισιοδοξία στους Πολωνούς. Να τους κάνουμε να πιστέψουν ότι δεν έχουν κανένα περιθώριο πρόκρισης. Ας έρθουν να τους φιλοξενήσουμε άψογα στη Θεσσαλονίκη, να περάσουν καλά, και του χρόνου καλύτερη τύχη.

Το σύνθημα που ταιριάζει και θα ακούμε αύριο από τους 600 κομάντος:
Όσο θα ζω χιλιόμετρα θα γράφω και θα τράγουδω, πως δε σ' άφησα στα δύσκολα, σε ακολούθησα παντού πιστά...
Ισόβια και εγώ στην κερκίδα μαζί, ακόμη και αν πεθάνω θα είμαι εκεί, ούτε ο θάνατος είναι αρκετός, ούτε εκεί θα είσαι μοναχός...

1 σχόλια:

jim είπε... 28 Ιουλίου 2010 στις 5:01 μ.μ.

Μακάρι να φυγουμε με ένα θετικο αποτελεσμα απο την Πολωνια.Το καλό ειναι οτι ο Κούπερ εχει σχεδόν όλους τους παιχτες στην διάθεση του.Συγκεντρωση για 90 λεπτα και οχι υποτιμηση του αντιπαλου και θα πετυχουμε το στόχο μας.Ανυπομονώ να ξεκινήσει ο αγώνας..δεν βλέπω την ωρα...μερικες δεκαδες ακομα ωρων μας έμειναν....