Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Συμπεράσματα από την προετοιμασία


Από την μέχρι τώρα προετοιμασία, δε μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την ομάδα.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι δούμε την εικόνα κ την αίσθηση που δημιουργεί το φετινό σύνολο.

Αυτό που μου αρέσει φέτος είναι ότι η ομάδα έχει ήδη παίξει 5 παιχνίδια που σημαίνει ότι αποκτάει σιγά σιγά αγωνιστικό ρυθμό. Δυστυχώς δεν είδα κανένα από αυτά. Άρα ότι πω θα είναι από αυτά που διάβασα από ανταποκρίσεις.

Η γενική αίσθηση λοιπόν που μου δημιουργείται, είναι ότι θα έχουμε καλή-επιθετική άμυνα, καλό pressing αλλά και πρόβλημα στο σκοράρισμα.



Έχουμε παίξει 5 αγώνες. Σε αυτούς πετύχαμε 2 γκολ (με τον Χαβίτο) κ φάγαμε 5.

Οι 2 πρώτες ομάδες ήταν της πλάκας κ έπρεπε να τις είχαμε κερδίσει, οι υπόλοιπες ήταν ομάδες υψηλού επιπέδου (έχω τις επιφυλάξεις μου για την Ομόνοια) κ σε πιο προχωρημένο στάδιο στην προετοιμασία τους.

Για την Ομόνοια ας πούμε ήταν το τελευταίο της ματς πριν το επίσημο ευρωπαϊκο που έχει.

Παρόλα αυτά η συγκομιδή 2-5 στα γκολ δεν είναι θετική.


Η επίθεση

Βλέπω ότι η ομάδα χρειάζεται επιθετικό. Αυτή τη στιγμή έχουμε 2.5 επιθετικούς. Κόκε, Τσέζαρεκ κ Αραβίδης.

Σε συνέχεια λοιπόν του προηγούμενου μου άρθρου για τον Κάμπορα, πιστεύω ότι δεν έχουμε καλύψει το κενό του. Χρειαζόμαστε επειγόντως επιθετικό killer.

Το που θα τον βρούμε είναι ένα μεγάλο θέμα. Δεν βλέπω να γυρνάει κ ο Τζόνσον που θα ήταν μια πολύ καλή περίπτωση.

Κάτι ακούστηκε για Χαριστέα! Πείτε με τρελό αλλά εγώ τον θέλω στην ομάδα! Φυσικά με συμβόλαιο καμιά 200χιλ ευρώ κ όχι παραπάνω. Μάλλον όμως ήταν ράδιο-αρβύλα αυτό που ακούστηκε.


Η άμυνα

Την άμυνα δεν την φοβάμαι. Πιστεύω ότι είμαστε καλυμμένοι σε όλες τις θέσεις εκτός από το αριστερό μπακ.  Είναι θέμα χρόνου να δέσει κ να συνεργάζονται οι παίχτες καλύτερα μεταξύ τους. Διότι τα 5 γκολ που φάγανε είναι πολλά.


Το κέντρο

Με βλέπω να την κάνω την κωλοτούμπα μου με τον Μενδρινό. Δείχνει καλά στοιχεία. Μακάρι να μας βγει ο παίχτης κ ας κάνω όσες κωλοτούμπες χρειαστούν. Ανεβασμένο βλέπω κ τον Χαβίτο, είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ καλύτερος φέτος.




Κατά τα άλλα, εκτός από επιθετικό χρειαζόμαστε κ άλλους 2-3 παίχτες. Το κακό είναι ότι οι παίχτες αυτοί θα πάνε για βασικοί κ δεν τους έχουμε στην προετοιμασία μας.

Έχω όμως τυφλή εμπιστοσύνη στον Κούπερ. Τον πιστεύω πάρα πολύ αυτόν τον προπονητή κ πως να μην το κάνω άλλωστε. Αλλά αν δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία στα χέρια του δε μπορεί να κάνει μαγικά.

Κλείνοντας να πω ότι δε μου αρέσουν οι δικαιολογίες του στυλ: είναι πιασμένη η ομάδα, έλειπαν οι διεθνείς, τραυματίστηκε ο Τσεσνάουσκις, παίζαμε με πρωταθλήτριες ομάδες...

Δε χρειάζονται αυτά. Είπαμε άλλωστε πως ασφαλή συμπεράσματα δε μπορούμε να βγάλουμε για την ομάδα. Αλλά για όσους θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς, να θυμίσω ότι σε 2.5 βδομάδες παίζουμε Ευρωπαϊκό αγώνα.

Ε, δεν είναι λοιπόν κ τόσο νωρίς....

1 σχόλια:

jim είπε... 9 Ιουλίου 2010 στις 3:28 μ.μ.

Οι θεσεις της αμυνας είναι καλυμμένες.Δυστυχως δεν μπορεσαμε να κρατησουμε τον Νασούτι, παρόλα αυτα ομως υπαρχουν επιλογες και βαθος.Στο κεντρο νομιζω οτι θελουμε ενα κεντρικο μεσο ακομη και εναν απο αριστερα..υπαρχει στον αξονα η τριπλετα Ναφτι-Πριττα-Μενδρινου όμως χρειαζομαστε εναν ακομα για σιγουρια..Και στην επιθεση θελουμε τουλαχιστο μια μεταγραφη ακομα..Ο Τζόνσον ειναι καλη επιλογη γιατι ξερει καταστασεις και προσωπα πλεον.Να δουμε τι θα γινει με την περιπτωση του.2-3 κινησεις λοιπον και απο κει και περα υπομονη και δουλεια με τον Κούπερ.Ο κόσμος διπλα στην ομαδα οπως πάντα και θεωρω οτι με τον μαεστρο στον παγκο θα χουμε καλη συνεχεια.