Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Μπούτουτσνοστ - Άρης 75-56 , τουρισμός στο Μαυροβούνιο

Με τραγική εμφάνιση , όντας αγωνιστικά ανύπαρκτος για παραπάνω από 30 λεπτά παιχνιδιού και με αστοχία που δεν βλέπουμε ούτε σε αγώνα προπαιδικού, ο Άρης κατάφερε να ηττηθεί με 75-56 στο Μαυροβούνιο, χάνοντας και την διαφορά 18 πόντων από τον πρώτο γύρο.

Δεν θα σταθώ στην ανάλυση του παιχνιδιού. Θα σχολιάσω ωστόσο τα πράγματα (και θαύματα) που είδαμε σήμερα στο παρκέ.... Γιατί χρειάζονταν ένας ΑΘΛΟΣ για να χάσεις με τέτοιο τρόπο από αυτή την ομάδα.




Το παιχνίδι φάνηκε ΧΑΜΕΝΟ από την αρχή. Στα πρώτα 2 λεπτά η υποτονική άμυνα του Άρη δέχτηκε 13 πόντους , ενώ στην επίθεση βάλθηκε να σπάσει το ρεκόρ αστοχίας.

Στα 5 λεπτά η διαφορά είχε ξεφύγει και κατάλαβα (όπως και αρκετοί ακόμα πιστεύω) ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι ένα αγωνιστικό μαρτύριο με τον τελικό στόχο να μην είναι άλλος από την υπεράσπιση της διαφοράς των 18 πόντων.

Και πραγματικά , η καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού ήταν όταν μειώσαμε μετά από 35 λεπτά στους 12! 

Γιατί απογοητεύτηκα τόσο εύκολα? Γιατί το θεώρησα τελειωμένο μετά από μόλις 5 λεπτά?

 Γιατί πολύ απλά το ΕΒΛΕΠΑ.  Κοιτάζοντας τους παίκτες στα κοντινά πλάνα, ήταν προφανές ! Είχαν ήδη χάσει !


 Βοήθεια από τον πάγκο καμία. Ο Πρίφτης (τον οποίο πάντα στήριζα) περίμενε να τελειώσει η βροχή τριπόντων, να μείνει ο Άρης με 4 πόντους μετά από 8 λεπτά για να πάρει ταιμαουτ.

  • Ναι αλλά φταίει ο Πρίφτης  που ο Γουάιτ  δεν έβαλε ούτε ένα σουτ και ο Μακ Νιλ έσπασε τα καλάθια χάνοντας ακόμα και απλά layap ?
Η απάντηση είναι όχι.

Όμως: 


Εκεί που φταίει αποκλειστικά και μόνο ο ίδιος είναι στις εμμονές του.

  • Γιατί κύριε Πρίφτη να παίξει 25 λεπτά ο Γουάιτ και 28 λεπτά ο Μακ Νιλ με απολογισμό 1/25 σουτ?
  •  Γιατί να μείνει στον πάγκο ο Τσούπκοβιτς που στηρίζεις με κάθε ευκαιρία και να παίζει ο άλλος που δεν του έβγαινε τίποτα? Μήπως τελικά δεν εμπιστεύεσαι όσο νομίζεις τον Τσούπκοβιτς?
  • Γιατί να πάρεις τον Πελεκάνο μαζί σου αφού είναι τραυματίας και δεν μπορεί να παίξει ? 
  • Γιατί να επιμένεις στον Χάγκινς που δεν ήξερε που πατούσε και που βρίσκονταν? 
  • Γιατί "εξαφάνισες" τον Κόεν που ήταν ο μόνος άνθρωπος στο παρκέ που μπορούσε να σκοράρει? 
  • Γιατί δεν βάζεις έστω ένα λεπτό ακόμα και τον Φλιώνη ? Τι φοβάσαι , ότι θα καταστρέψει το παιχνίδι? Ε λοιπόν σε αυτό τον πρόλαβαν άλλοι...

Και πήγαινε άναψε μια λαμπάδα στο ύψος του Σίμτσακ που ήταν ο μόνος που διασώθηκε από αυτόν τον θίασο (γιατί ομάδα δεν ήταν) που είδαμε σήμερα. 

Ναι ο Σίμτσακ, ο 5ος ψηλός της ομάδας που θα έπρεπε να έχει βοηθητικό ρόλο και να παίζει 10 λεπτά max. Όχι 23... 


Ο προπονητής που σέβεται τον εαυτό του (και στηρίζει όλους τους παίκτες του) κύριε Πρίφτη, δεν φοβάται να πετάξει έξω αυτόν που σέρνεται , είτε είναι ο τελευταίος παίκτης , είτε το ακριβότερο συμβόλαιο. Ούτε φοβάται να χρησιμοποιήσει ΟΣΕΣ επιλογές έχει στον πάγκο όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Για αυτό έχεις 12 παίκτες, για να παίζουν , όχι για να σε ακούνε να γκρινιάζεις. Για στήριξη στο ρόστερ σε ακούμε να λες αλλά δεν το δείχνεις με τις ενέργειές σου στους αγώνες.

**Για όσους λένε ότι η Μπούντουνοστ ήταν απλά "πολύ καλή"και "πολύ εύστοχη" έχω να πώ ότι δεν ισχύει τίποτα από τα 2. Το κανονικό τους παιχνίδι ήταν. Έκαναν σωστές προσπάθειες , έβγαλαν ελεύθερα σούτ , έπαιξαν καλή ατομική άμυνα (γιατί ποτέ δεν επιτέθηκε ομαδικά και με σύστημα ο Αρης στο πρώτο 20λεπτο) και πήραν μια πολύ άνετη νίκη. Όχι γιατί έκαναν κάτι το εξαιρετικό η πολύ δύσκολο, αλλά γιατί εφάρμοσαν όσα έπρεπε.  Πιο απλά και βασικά δεν γίνεται!



Τα δεκάλεπτα: 24-6, 48-21, 61-37, 75-56.

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ: Σέχοβιτς Σουάντ 17 (5/9τρ.), Γιάραμαζ 13 (3/6τρ.), Σούμποτιτς 5, Σέχοβιτς Σαέντ 7, Τσάραπιτς 2, Κουκ 6 (10ασ.), Ντραγκίσεβιτς 13 (8ρ.), Μάριτς 6, Ρίκιτς 6.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 5 (2/2β., 1/2τρ., 4ασ., 2κλ.), Τσούπκοβιτς, Γουάιτ (0/8δπ., 0/3τρ., 2ρ.), Γουότερς 11 (1/1β., 2/7δπ., 2/3τρ., 4λ.), Ζάρας 6 (2/2β., 2/3δπ., 0/2τρ., 4ασ.), Χάγκινς 2 (1/3δπ., 3ρ.), Κοέν 11 (2/2β., 3/6δπ., 1/2τρ., 3ρ.), Μούρτος 5 (1/2β., 2/3δπ., 3ρ.), Σίμτσακ 12 (2/4β., 5/5δπ., 10ρ.), Μακ Νιλ 4 (2/2β., 1/10δπ., 0/4τρ., 4ρ., 2ασ.).




ΥΓ1. Ήττα ντροπή , στην οποία ευθύνονται ΟΛΟΙ. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΥΓ2. Με αντίστοιχη εμφάνιση στην ΆΕΚ ,θα χάσουμε με 40 πόντους...

ΥΓ3. Η σημερινή ζημιά διορθώνεται μόνο με νίκη επί της Ούνιξ...

1 σχόλια:

Unknown είπε... 25 Νοεμβρίου 2015 στις 10:54 μ.μ.

Τραγικό το ότι καταφέραμε και χάσαμε και τη διαφορά για έναν γαμ$*#νο πόντο. Το πρώτο ημίχρονο ήταν η χειρότερη εμφάνιση του φετινού ΆΡΗ. Δε γίνεται να χάνεις με κάτω τα χέρια από τόσο μέτρια ομάδα, που την έβαλες 18άρα στο πρώτο ματς. Απλά δε γίνεται. Κύριε Πρίφτη, όταν βλέπουμε ότι οι ποιοτικότεροι παίκτες της ομάδας (που αναμφισβήτητα είναι οι Μακ Νιλ και Γουάιτ) δεν τους κρατάμε με το ζόρι μέσα. Εξαντλούμε τις επιλογές μας, πόσο χειρότερα θα πάει;

Μπράβο στην ψυχάρα Βασίλη Σίμτσακ αλλά και στους Κοέν, Ξανθόπουλο, Μούρτο για την τεράστια προσπάθειά τους.

Με την Άεκ δύσκολα θα πάρεις κάτι. Όλα τα λεφτά είναι το τεταρτιάτικο με την Ούνιξ. Η ομάδα έχει πέσει και άμα δε θέλουμε να συνεχίσει η πτωτική πορεία, πρέπει να γίνουν μεταγραφές!