Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Θα ανέβει κι άλλο η ομάδα

Καλησπέρα σε όλους. Για σήμερα, 17 Νοέμβρη, θα ασχοληθούμε λίγο με την πορεία του ποδοσφαιρικού ΆΡΗ σε αυτό το πρώτο μέρος της σεζόν, στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Η ομάδα, παρότι στήθηκε ουσιαστικά την τελευταία στιγμή, έχει καταφέρει να κλειδώσει κατά πολύ την άνοδο, αφού είναι στο +7, έχοντας σε 9 παιχνίδια, 8 νίκες και 1 ισοπαλία.

Είναι δεδομένο ότι θα ανεβάσει σταδιακά ρυθμούς και θα δούμε ακόμα πιο ωραία πράγματα στη συνέχεια.

Καταρχήν, είναι ολοφάνερο, ότι η φετινή ομάδα είναι κατά πολλά επίπεδα ανώτερη από την περσινή με την οποία ξεκινήσαμε. Οι 14-15 παίκτες που αποτελούν τον βασικό κορμό του ΆΡΗ έως τώρα, είναι όλοι παίκτες επιπέδου Α'-Β' εθνικής. Κάτι που πέρσι δεν συνέβαινε σε καμία περίπτωση.

Χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, είναι ότι πέρσι ξεκινούσες με 4άδα στα χαφ, που αποτελούνταν από τους Προβατίδη, Μάριο Παπαδόπουλο, Σουνά και Ατματσίδη. Παίκτες επιπέδου Γ' εθνικής δηλαδή. Φέτος, το δίδυμο στα χαφ είναι Ρόβας με Καζναφέρη ή Καλογέρη, με τον Τάτο στο 10. Παίκτες με πάρα πολλές παραστάσεις στη Σούπερλιγκ.

Επίσης, πέρσι το δίδυμο στα στόπερ σου όταν ξεκίνησες τη χρονιά ήταν Γιαννίτσης-Γκόλιας, ενώ φέτος οι 3 παίκτες που έχουν παίξει σε αυτή τη θέση είναι οι Ραούλ Μπράβο, Μελισσάς και Ιντζίδης! Αξιοσημείωτο, επίσης, ότι από το αρχικό ρόστερ της περσινής χρονιάς (Οκτώβριο δηλαδή), έχουν μείνει 2,5 παίκτες! Το γνωστό δίδυμο, Πόι-Καπνίδης, και ο Μπαϊμάκης που είναι 3ος τερματοφύλακας!

Η ομάδα, λοιπόν, έχει ρόστερ που είναι πολλές κλάσεις πάνω από όλα τα άλλα του πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίζεται (πονάει η καρδιά μου και μόνο που σκέφτομαι ότι παίζουμε Γ' εθνική, αλλά τι να κάνουμε..). Οπότε, υποχρέωσή της, είναι να μπαίνει και να καθαρίζει όλα τα παιχνίδια, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, στα περισσότερα ματς έχουμε δείξει σημάδια αστάθειας, έχουμε δεχτεί γελοία γκολ και δεν μπορούμε να τα καθαρίσουμε. Γενικά οι περισσότερες εμφανίσεις της ομάδας είναι μέτριες, τηρουμένων των αναλογιών.

Υπάρχει, ωστόσο, και η άλλη όψη του νομίσματος. Όλοι μας θέλουμε η ομάδα να μπαίνει και να ρίχνει 6-7 γκολ σε κάθε ματς, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό δε γίνεται. Όλοι οι αντίπαλοι παίζουν το ματς της ζωής τους με τον ΆΡΗ και είναι όλοι πίσω. Τα τελευταία γραφόμενα είναι κλεμμένα από συνέντευξη-δηλώσεις ενός παίκτη μας που δε θυμάμαι ποιος ήταν, και έχει απόλυτο δίκιο.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα στήθηκε τέλη Σεπτεμβρίου. Δεν έχουν περάσει, δηλαδή, ούτε 2 μήνες. Ουσιαστικά ακόμα βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας και μονταρίσματος. Άμα το δούμε από αυτή την οπτική γωνία, το ότι μπορούμε να καθαρίζουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, τα παιχνίδια και να παίρνουμε τα τρίποντα, ενώ η ομάδα είναι ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας, είναι πάρα πολύ καλό.

Είμαι πεπεισμένος πως στη συνέχεια θα δούμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο από την ομάδα. Το υλικό είναι πάρα πολύ καλό για την κατηγορία, αλλά οι παίκτες δεν έχουν δέσει μεταξύ τους ακόμα. Ο Αναστόπουλος και το τεχνικό τιμ κάνουν πολύ καλή δουλειά και θα φανεί και στο μέλλον.

Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι φέτος πρέπει να χτίσουμε και κορμό για τις επόμενες 2 χρονιές τουλάχιστον. Να αναφέρω εδώ, ότι προσωπική απαίτηση για τον ΆΡΗ, πέρα από τη φετινή άνοδο φυσικά, είναι να ανέβει αέρας και του χρόνου από την Β' στην Α'. Η πρώτη σεζόν είναι σίγουρο πως θα είναι μεταβατική, δεν θα κάνω όνειρα για Ευρώπες και Τσάμπιονς Λιγκ και Μουντιάλ. Αλλά θα πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται, να δημιουργήσουμε μία ομάδα αντάξια του ΆΡΗ, με πλάνο και σε βάθος χρόνου, για να επιστρέψουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στα στάνταρ του ΆΡΗ, δηλαδή με μίνιμουμ στόχο τα πλέι οφ.

Μεταγραφές το χειμώνα θα δούμε λογικά, και αυτό θα είναι καλό. Οι παίκτες σε κάθε φετινό παιχνίδι παίζουν και τη θέση τους στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Όλοι θα κριθούν στο τέλος.

Εγώ είμαι βέβαιος πως η ομάδα θα αρχίσει να ανεβαίνει και θα δούμε καλή μπαλίτσα. Στήριξη και υπομονή θέλει.

Υ.Γ.1 Αύριο μπαίνουμε σε ρυθμούς μπάσκετ.
Υ.Γ.2 ΑΡΗ ΘΥΜΙΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
Υ.Γ.3 Και το αγαπημένο μου σύνθημα για το τέλος:


0 σχόλια: