Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΆΡΗΣ 7-8/11/2015: Αγχωτικές νίκες με μέτριες εμφανίσεις σε ποδόσφαιρο (0-1) και μπάσκετ (84-79)

Καλησπέρα σε όλους. Ο ΆΡΗΣ για άλλο ένα Σαββατοκύριακο κατάφερε να πάρει νίκες και στα 2 μεγάλα αθλήματα και να συνεχίσει τα σερί του, ωστόσο και οι δύο νίκες ήρθαν με δυσκολία.

Στο ποδόσφαιρο επικράτησε 0-1 της Κοζάνης με γκολ του Ν'Λουντούλου, ενώ στο μπάσκετ νίκησε εντός έδρας τα Τρίκαλα με 84-79. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια.




Κοζάνη - ΆΡΗΣ 0-1

Ο αγώνας

Αν εξαιρέσουμε την αλλαγή στα γκολπόστ, με τον Χαβιέ Τζινάρ να επιστρέφει στην 11άδα αντί του Σιδεράκη, οι υπόλοιποι 10 ήταν ίδιοι όπως με τον Απόλλωνα. Καζναφέρης-Ιντζίδης-Μελισσάς-Ρ. Μπράβο στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, Ρόβας-Καλογέρης στα χαφ, με τον Τάτο μπροστά τους, Ντούνης και Πόι στα πλάγια (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και Καπνίδης στην κορυφή.

Ο αγώνας γενικά δε χρειάζεται και πολλή ανάλυση, καθώς σε όλη τη διάρκεια του 90λέπτου παρακολουθήσαμε μία αναμέτρηση στο ίδιο μήκος κύματος. Ο ΆΡΗΣ να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, με πολλές πάσες και εναλλαγές, αλλά να μην μπορεί να βρει χώρους, και από την άλλη την Κοζάνη να είναι φουλ κλεισμένη πίσω και να ψάχνεται με αντεπιθέσεις, μη μπορώντας να πάρει κάτι καλό όμως λόγω της έλλειψης ποιότητας των μεσοεπιθετικών της κόντρα στους αμυντικούς του ΆΡΗ.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του ματς. Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΆΡΗΣ είχε 3 πολύ καλές ευκαιρίες. Μία στα πρώτα δευτερόλεπτα με κοντινό σουτ του Ραούλ Μπράβο, μία με ένα... χλιαρό σουτ του Καπνίδη στο 35' και μία με τον Πόι στο 43'. Και στις 3 ο αντίπαλος γκολκίπερ αντέδρασε σωστά. Στο 53' είχαμε μία απίστευτη ευκαιρία, με την κεφαλιά του Καπνίδη να πηγαίνει πρώτα δοκάρι και μετά πάνω στο τερματοφύλακα, που ούτε καν το ήθελε.

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 73ο λεπτό. Ο Τάτος πήρε τη μπάλα στα δεξιά, έκανε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Κοζάνης και ο ερχόμενος από τον πάγκο Ν'Λουντούλου με δύσκολη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σε ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα και έδωσε 3 σημαντικούς βαθμούς στον ΆΡΗ. Από το γκολ και έπειτα δεν είχαμε κάτι άλλο ιδιαίτερο, και έτσι το 0-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Οι παίκτες

Τζινάρ (7): Πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως με τη μπάλα στα πόδια.
Μελισσάς (6): Δεν είχε και πολλή δουλειά, αλλά όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί.
Ιντζίδης (6): Το ίδιο με τον Μελισσά ισχύει και για τον Ιντζίδη.
Καζναφέρης (5): Καλός αμυντικά, αλλά με πάρα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, δεν βοήθησε καθόλου επιθετικά.
Ραούλ Μπράβο (7): Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις για τον Ισπανό. Κατάπιε όποιον αντίπαλο προσπάθησε να τον περάσει και βοήθησε πολύ και επιθετικά, με συνεχείς προωθήσεις.
Ρόβας (6): Δεν έλειψαν τα λάθη, αλλά σίγουρα πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες από άλλα παιχνίδια και αυτό είναι καλό.
Καλογέρης (6): Καλός αμυντικά, σίγουρος στις πάσες και κρατούσε τη θέση του.
Πόι (6): Είχε κάποιες καλές στιγμές αλλά δεν έκανε το κάτι παραπάνω.
Ντούνης (6): Πήρε ενέργειες και διεισδύσεις στο πρώτο ημίχρονο, άφαντος στο δεύτερο.
Τάτος (7): Ο πιο δημιουργικός παίκτης για άλλη μια φορά, πάντα έψαχνε διαδρόμους, κρατούσε μπάλα και έδωσε και την ασίστ. Αν σταματήσει επιτέλους να τα βάζει συνέχεια με τους συμπαίκτες του, θα είναι ο,τι καλύτερο.
Καπνίδης (5): Δεύτερο συνεχόμενο μετριότατο ματς από τον Καπνίδη.
Ν'Λουντούλου (8): Δεύτερο συνεχόμενο γκολ, δεύτερο συνεχόμενο ματς που μπαίνει και αλλάζει την επιθετική εικόνα του ΆΡΗ. Και μόνο για τις 2 τελευταίες εμφανίσεις του αξίζει φανέλα βασικού στο επόμενο παιχνίδι.
Κυβελίδης (6): Προσπάθησε, έτρεξε, αλλά δεν απείλησε την αντίπαλη εστία όσο θα έπρεπε.
Κωσνταντινίδης (-): Δεν μπορεί να κριθεί, άστοχη αλλαγή πάντως από Αναστό να βάλει φορ όταν θέλει να κλειδώσει το ματς.

Συμπέρασμα

Άλλο ένα παιχνίδι που κρατάμε μόνο τους 3 βαθμούς και όλα τα υπόλοιπα τα πετάμε στα σκουπίδια. Ήταν 3ο συνεχόμενο ματς (μέσα σε μία εβδομάδα) που ο ΆΡΗΣ έκανε εμφάνιση κάτω του μετρίου, και μάλιστα κόντρα σε μία ομάδα που είναι ίσως η χειρότερη της κατηγορίας (το ξέραμε από πριν, το είδαμε και στο γήπεδο). Επόμενο παιχνίδι κόντρα στις FC Σέρρες (πρώην Εθνικός Γαζώρου, για όποιον δεν γνωρίζει), και ζητούμενο, πέραν φυσικά της νίκης, η καλή και πειστική εμφάνιση!



ΆΡΗΣ - Τρίκαλα 84-79

Στην καλαθόσφαιρα, ο Αυτοκράτορας έκανε την 7η συνεχόμενη νίκη του σε Ελλάδα και Ευρώπη, παρότι και πάλι ήταν πεσμένη η απόδοση των παικτών. Εικόνα από το παιχνίδι δεν είχα, οπότε θα το αποδώσω περιληπτικά από όσο άκουσα και διαβάζω στα σάιτ.

Το παιχνίδι σχεδόν σε όλο το διάστημα πήγαινε πόντο-πόντο. Χαρακτηριστικά τα σκορ του 1ου δεκαλέπτου και του ημιχρόνου (21-20, 40-41). Στη συνέχεια ο ΆΡΗΣ άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς, και με αποκορύφωμα ένα 2λεπτο στην τελευταία περίοδο, όπου έκανε σερί 13-1, κατάφερε και πήρε τη νίκη κόντρα στην πολύ αξιόμαχη ομάδα των Τρικάλων.

Πρωταγωνιστής της νίκης μας ήταν αναμφίβολα ο playmaker της ομάδας, ο Ντομινίκ Γουότερς. Ο Αμερικάνος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του ΆΡΗ έως τώρα, καθώς πέτυχε 20 πόντους και έδωσε 4 ασίστ! Από κοντά και ο Τζαμέλ Χάγκινς, με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Πολύ καλοί και οι Μούρτος (7π. με 2 τρίποντα), Ζάρας (6π. στο κρίσιμο διάστημα της τελευταίας περιόδου), με καλές και κακές στιγμές ο Γουάιτ (14π., 7ρ.), πεσμένος ο Μακ Νιλ που έπαιξε... μισοτραυματίας (μόλις 6π. σε 21'). Να αναφέρω επίσης και την εκπληκτική ευστοχίας στις βολές των παικτών μας (25/28)!

Σημαντική νίκη, παραμένουμε στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας, όμως η κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια φαίνεται. Επόμενο παιχνίδι μεθαύριο μέσα στη Μπάνβιτ, όπου η μόνη απαίτηση που έχω προσωπικά από τους παίκτες είναι μια αξιοπρεπής εμφάνιση και ο,τι ήθελε προκύψει, καθώς μέχρι στιγμής έχουν δώσει και την ψυχή τους!



Βίντεο

Το γκολ του Ν'Λουντούλου
Highlights από το 84-79

0 σχόλια: