Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Παλτά για βαρύ χειμώνα No 3: Juanma Barrero

Καλησπέρα σε όλους. Ξεκινήσαμε εδώ και λίγες ημέρες στο blog μια σειρά αφιερωμάτων που αναφέρονται σε παίκτες που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τον ΆΡΗ και ενσαρκώνουν απόλυτα την έννοια της λέξης ''παλτό'' στην ποδοσφαιρική γλώσσα, ενώ αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα για το πώς έφτασε η ομάδα εδώ, προκαλώντας ταυτόχρονα και λίγο... γέλιο.

Είπαμε να τους πάρουμε ανά θέση και είμαστε στους τερματοφύλακες, δηλαδή ακόμη στην αρχή.

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε για τον Ισπανό τερματοφύλακα Χουάνμα Μπαρέρο..


Μπακ απ του Σηφάκη

Ο Χουάνμα ήρθε το καλοκαίρι του 2010 με προπονητή τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και ξέραμε εξ'αρχής ότι προοριζόταν για αναπληρωματικός πίσω από τον σιχαμένο κρητικό.

Είναι αυτό που έλεγε ο ΒαρδΑρης στα προηγούμενα 2 άρθρα του. Για ποιο λόγο να πάρεις ξένο τερματοφύλακα με κάτω του μετρίου βιογραφικό ο οποίος δεν προορίζεται για βασικός; Πόσο χειρότερος θα ήταν ακόμα και ο αναπληρωματικός της Κ-20; 

Δεν είναι τυχαίο πως ο 23χρονος τότε Βελλίδης -που επίσης αποκτήθηκε εκείνο το καλοκαίρι- με συνοπτικές διαδικασίες του πήρε την άτυπη θέση του 2ου τερματοφύλακα και ήταν σε πολλά περισσότερα ματς στην αποστολή και έπαιζε αυτός (ο Βελλίδης) σχεδόν όποτε έλειπε ο Σηφάκης.

Οι πρώτες του δηλώσεις ήταν:


Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου στον Άρη. Στην Ισπανία ο Άρης έχει πολύ καλό όνομα και δεν δίστασα στιγμή όταν μου έγινε η πρόταση. Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική της παρουσίας σε μία ομάδα που προπονητής είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα.

Πολύ βοήθησες... 

Ο ορισμός της αστάθειας

Έπαιξε σε 5 παιχνίδια πρωταθλήματος και έφαγε 6 γκολ! Με αυτόν ήμασταν αν θυμάστε στην ''επική'' ήττα από τον... Πανσερραϊκό με 3-1. Σε όσα ματς έπαιξε πραγματικά η ψυχή μας πήγαινε στην κούλουρη σε κάθε επίθεση του αντιπάλου. Ασταθέστατος, χωρίς αντανακλαστικά, καθόλου γρήγορος. Ο ορισμός του ασταθούς τερματοφύλακα!

Η μόνη καλή στιγμή που είχε στη θητεία του με τον ΆΡΗ και ο μόνος λόγος να τον θυμόμαστε είναι εκείνη η απόκρουση πέναλτι στην Τρίπολη, προς το τέλος του πρωταθλήματος, όπου ο ΆΡΗΣ νίκησε 1-2 και διατήρησε τις ελπίδες του για play off. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τότε λέγαμε ότι ''έβγαλε το συμβόλαιό του με αυτή την απόκρουση το παλτό''. Αυτό ακριβώς λέγαμε.

Η καριέρα του

Το πλήρες όνομα του Χουάνμα είναι Χουάν Μάνουελ Μπαρέρο Μπαρέρο. Γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου του 1980 στην Ισπανία. Πριν έρθει στον ΆΡΗ είχε αγωνιστεί στις Μέριδα, Ατλέτικο Μαδρίτης (όταν αυτή περνούσε μία από τις χειρότερες φάσεις της ιστορίας της και μόλις είχε ανέβει από τον υποβιβασμό της), Νουμάνθια, Μέριδα, Λας Πάλμας, Σιουδάδ, Αλκορκόν, χωρίς σε καμία από αυτές να έχει υπάρξει βασικός, μετρώντας λίγες συμμετοχές.

Μόλις έφυγε από τον ΆΡΗ, πήγε στην Καρταχένα όπου σε 2 χρόνια μέτρησε 26 συμμετοχές, κατόπιν πήγε στην Πονφεραδίνα χωρίς να αγωνιστεί και πλέον είναι παίκτης της Αρόγιο (Γ' εθνική) όπου επίσης δεν έχει ούτε συμμετοχή.


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 28 Απριλίου 2014 στις 10:23 μ.μ.

εξυπνη ιδεα αυτη με το τσατ προφιλ. Ενταξει δεν νομιζω οτι θα μπορεσιε καποιος ΑΝΕΠιθυμητος παλι να μπει μεσα :s.

Ανώνυμος είπε... 28 Απριλίου 2014 στις 10:46 μ.μ.

VARDARIS TORA DILADI DEN THA BORO NA MPO MESA GIA TO IPOLOIPO TIS XRONIAS? GRAPSE MOY STO CHAT TOYLAXISTON XAIRETIMASTA
ARIS3

VardARIS είπε... 29 Απριλίου 2014 στις 1:05 π.μ.

Είναι αυτό που λένε, "γελάει καλά, όποιος γελάει τελευταίος"...

Giorgos T. είπε... 29 Απριλίου 2014 στις 2:00 π.μ.

ο μονος λογος που τον θυμαμαι και αυτον ειναι το ματς στην τριπολη και τιποτα αλλο...

παρολα αυτα ουτε μεγαλο συμβολαιο ειχε ουτε ηταν τοσο τραγικος για να δικαιολογησει τον ορο παλτο...

αντε να τον πουμε μπουφαν !

VardARIS είπε... 29 Απριλίου 2014 στις 2:40 π.μ.

Χαχα, στην αρχή διάβασα αντί για μπουφάν Μπουφόν! Και λέω τι λέει ο άνθρωπος!!!

Λέτε για το πέναλτι στην Τρίπολη. Γιατί νομίζω όμως ότι το γκολ που τρώει είναι αστείο; Θυμάμαι που λέγαμε με τους φίλους που βλέπαμε το ματς ότι "τουλάχιστον διόρθωσε το λάθος του"...

Giorgos T. είπε... 29 Απριλίου 2014 στις 2:50 π.μ.

ναι , μπροστα σε πεσκοβιτς και πιοβεζαν , μπορεις να τον πεις μπουφον , χαχαχα

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 30 Απριλίου 2014 στις 5:51 μ.μ.

παιδια πως μπορω να μπω στο chat;

Unknown είπε... 30 Απριλίου 2014 στις 7:11 μ.μ.

Κιτρινε Φυλακα κανε εγγραφη για να μπορεις να μιλησεις απο εκει.