Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Άρης - Στεάουα 70-66 . δύσκολη νίκη και πρώτη θέση

Ο Άρης ξεπέρασε ,έστω και δύσκολα , το εμπόδιο της Στεάουα επικρατώντας με 70-66.



Πάμε να δούμε αναλυτικά τον αγώνα , την απόδοση των παικτών ,  στατιστικά και συμπεράσματα.




Ο αγώνας


Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε πολύ καλά για τον Άρη. Εύκολο σκοράρισμα , καλή άμυνα και τρέξιμο στον αιφνιδιασμό έφεραν την διαφορά από νωρίς σε ασφαλή επίπεδα (23-12). Ο Πρίφτης επέλεξε να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε  Τσούπκοβιτς , Ζάρα , Μούρτο και Κόεν που τον δικαίωσαν με την απόδοσή τους.



Οι Ρουμάνοι έδειξαν να βραχυκυκλώνουν αμυντικά  , είχαν αργές περιστροφές , κακές αλλαγές στα σκρίν και μοιραία δέχτηκαν άλλους 19 πόντους (στο 2ο δεκάλεπτο) από τον Άρη που έκανε σωστές επιλογές επιθετικά. Αμυντικά οι κίτρινοι δεν άφησαν περιθώρια , με Χάγκινς και Κόεν να σκεπάζουν το καλάθι μοιράζοντας τάπες και μαζεύοντας ριμπάουντ.

Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 42-25 και όπως όλα έδειχναν η συνέχεια θα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.



Όμως στο 3ο δεκάλεπτο οι Ρουμάνοι έφεραν τα πάνω κάτω στον αγώνα. Δείχνοντας εντελώς διαφορετικό πρόσωπο , αρχικά μείωσαν την διαφορά με 3 τρίποντα. Ο Πρίφτης πήρε timeout αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αφυπνίσει τους παίκτες του Άρη. Η Στεάουα έκανε εμφάνιση...Γιουρολίγκ , έβαλε όλα τα δύσκολα καλάθια ,  τρίποντα με άμυνα και "τραβηγμένες" προσπάθειες με  1και 2 αμυντικούς. Ο Άρης έδειξε να χάνει την συγκέντρωσή του και αυτό στοίχισε και επιθετικά. Μόλις 8 πόντοι έναντι 24 και αυτοί ήρθαν από μερικές βολές με το 3ο δεκάλεπτο να λήγει 50-49.

Οι Ρουμάνοι συνέχισαν δυνατά και με την ψυχολογία στα ύψη πήραν το προβάδισμα με 54-57 περίπου 4 λεπτά πριν το τέλος. Ο Μακ Νίλ , που ήταν απελπιστικά άστοχος μέχρι αυτό το σημείο έχοντας μόλις 2 πόντους από βολές , πέτυχε 6 σερί πόντους (με πολύ δύσκολες προσπάθειες) και  έβαλε μπροστά τον Άρη 60-59.

Τα πιο κρίσιμα καλάθια του αγώνα πέτυχε αρχικά ο Μούρτος για το 64-63 (1,13 πριν την λήξη) και ο Κόεν με τρίποντο από τα 7 μέτρα για το 67-63. Στην συνέχεια έγιναν φάουλ και από τις 2 πλευρές με τον αγώνα να τελειώνει 70-66.



Τα δεκάλεπτα: 23-12, 42-25, 50-49, 70-66.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 1 (4ασ.), Πελεκάνος 9 (1), Τσούπκοβιτς 4, Γουάιτ 15 (4/7β., 4/5δπ., 1/2τρ., 4ρ., 2κοψ.), Γουότερς 3 (4ασ., 3λ.), Ζάρας 5 (1), Χάγκινς 6 (5ρ.), Κοέν 12 (2/2β., 1/3δπ., 2/2τρ., 2κοψ.), Μούρτος 7 (4ρ.), Σίμτσακ, Μακ Νιλ 8 (2/2β., 3/11δπ., 0/4τρ., 6ρ., 3ασ.).

ΣΤΕΑΟΥΑ: Σζιγιάρτο 2, Έιμις 7 (1), Νικοάρα 10, Λι 14, Ράσιτς 12 (1), Κούπερ 3, Ικόβλεφ 8 (1), Μαρίνοβιτς 10 (3).



Ξεχώρισαν :


Γουάιτ : Από τους πιο σταθερούς παίκτες στους τελευταίους αγώνες, ο Αμερικάνος Power Forward (PF) έβαλε 15 πόντους ενώ είχε  4 ριμπάουντ και 2 τάπες.

Κόεν : Με 12 πόντους 2/2 τρίποντα και 2 τάπες ήταν ίσως ο πολυτιμότερος του αγώνα.

Μούρτος : Καλή άμυνα πάνω σε ψηλότερο αντίπαλο , έβαλε το μεγάλο σουτ 1 λεπτό πριν το τέλος ενώ κατέβασε και 4 ριμπάουντ.

Κακός ο Σίμτσακ και μέτριος ο Χάγκινς σε μια βραδιά που οι ψηλοί της Στεάουα κυριάρχησαν στα ριμπάουντ 28-39. Κακός και Γουότερς με 3 λάθη και 0/3 προσπάθειες.

Το βίντεο του αγώνα εδώ.




Αναλυτικά στατιστικά :





Παρατηρήσεις : 

Για άλλη μια φορά είδαμε τον Μακ Νιλ να παίρνει δύσκολες προσπάθειες , να μην κάνει σωστές επιλογές επιθετικά και να μην παίζει (σε μερικές περιπτώσεις) ομαδικά.  Προφανώς και ο Πρίφτης του έχει δώσει ένα βαθμό ελευθερίας στο παιχνίδι και ο Αμερικάνος έχει αποδώσει με αυτό το τρόπο. Με την Στεάουα μπορεί να ήταν άστοχος και να έμεινε για αρκετή ώρα χωρίς να σκοράρει , ωστόσο πρόκειται για παίκτη που δεν τα παρατάει εύκολα και συνεχίζει τις προσπάθειες του όποτε έχει την ευκαιρία. Πέτυχε λοιπόν 6 σερί πόντους και πρόσφερε πολύτιμη ανάσα σε ένα σημείο που ο Άρης δεν είχε λύσεις επιθετικά. Στα 2 λεπτά πριν το τέλος τραυματίστηκε από πτώση και αποχώρησε. 

 Είναι η τρίτη φορά που ο Κόεν επιλέγει το τρίποντο σε κρίσιμο σημείο στο τέλος του παιχνιδιού. Η πρώτη  ήταν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό που δέχτηκε τάπα από τον Γκιστ και η δεύτερη στον αγώνα με την Τραμπζοσπόρ ,λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι, που αστόχησε. Λογικά πρόκειται για οδηγία του Πρίφτη αφού και στις 3 περιπτώσεις έγιναν τα σκριν για να βγει ελεύθερος ο Κόεν και να σουτάρει. Και στην Τουρκία αλλά και με την Στεάουα το σύστημα δούλεψε σωστά και ο Κόεν έκανε ελεύθερο σουτ με καλές προϋποθέσεις. 


Η βαθμολογία


 Η Μπούντουνοστ κέρδισε στην έδρας της την Ούνικς Καζάν ενώ η Τραμπζοσπορ επικράτησε της Μπάνβιτ.


Συμπεράσματα


Αδικαιολόγητη χαλάρωση στο 2ο ημίχρονο , που επέτρεψε στους Ρουμάνους να μετατρέψουν ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι σε ντέρμπι. Τα θετικά που κρατάμε είναι σίγουρα η εμφάνιση στα πρώτα 20 λεπτά καθώς και οι σωστές επιλογές στο τέλος που μας έδωσαν την πολύτιμη νίκη.

 Επόμενο παιχνίδι εκτός έδρας με την Μπάνβιτ που καίγεται για την νίκη.



2 σχόλια:

Unknown είπε... 5 Νοεμβρίου 2015 στις 8:40 μ.μ.

Ωραια η αναλυση σου Γιωργο.

Απο οτι ειδα στο περσινο Γιουροκαπ, με 5/10 νικες τουλαχιστον εχεις εξασφαλισμενη προκριση. Οποτε ευκολα η δυσκολα θα περασουμε στους 32. Τωρα επικεντρωνομαστε στο παιχνιδι με τα Τρικαλα. Αμα νικησουμε τα 2 επομενα ματς πρωταθληματος και χασουμε την Τεταρτη στο Γιουροκαπ δε θα με πειραξει καθολου. Η ομαδα καποια στιγμη θα κλαταρει, ειναι βεβαιο, δε γινεται να νικαμε παντου και παντα, αλλα σιγουρα παμε για συγκεκριμενους στοχους, 3η θεση και 32 Γιουροκαπ, που αν μη τι αλλο ειναι εφικτοι.

ΒΑΜΟΣ ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ!

VardARIS είπε... 8 Νοεμβρίου 2015 στις 3:59 π.μ.

Η νίκη ήρθε σήμερα αλλά με μεγάλη δυσκολία. Είναι βέβαιο ότι η ομάδα αρχίζει να ξεμένει από δυνάμεις και ενέργεια. Προς το παρόν και με αυτές τις αντιπάλους δεν στοιχίζει, είναι βέβαιο ότι θα στοιχίσει στο μέλλον. Μακάρι να μπορούσε να γίνει κάποια ενίσχυση. Βλέποντας και κάνοντας...