Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Παναιτωλικός - Άρης 0-0 , μοιρασιά στον βούρκο

Ο Άρης κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από τον ''βούρκο'' του Παναιτωλικού.

Είναι ένας πολύτιμος βαθμός , σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Ένας βαθμός που κατακτήθηκε πολύ δύσκολα , σε έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε βάλτο και κόντρα στον απαράδεκτο Γιάχο , που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να να φέρει τους γηπεδούχους στην περιοχή του Άρη...



Ο αγωνιστικός χώρος ήταν...βαρύς προτού ξεκινήσει ο αγώνας. Η βροχή μετέτρεψε το γήπεδο σε βούρκο και το παιχνίδι έμοιαζε περισσότερο με αγώνα πόλο , παρά με ποδόσφαιρο.

Ο Μάκης Χάβος επέλεξε να μην τροποποιήσει τα πλάνα του και παρέταξε μια ορθολογική ενδεκάδα. Αντίθετα ο προπονητής του Άρη επέλεξε να γεμίσει την ομάδα με βαριά κορμιά, έχοντας στην βασική ενδεκάδα 4 κεντρικούς αμυντικούς. Ο Κύργιας πήρε θέση στα πλάγια και ο Πουλίδο ως αμυντικός χαφ μπροστά από τους αμυντικούς.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης απείλησε με σουτ του Παπαδόπουλου (άουτ) και στην συνέχεια με τον Μανιά που έχασε την μπάλα ένα βήμα πριν σουτάρει. Η καλύτερη ευκαιρία ωστόσο έγινε αργότερα , με τον Μανιά να κερδίζει την μπάλα από τον Κούσα  αλλά η παράλληλη σέντρα που έκανε δεν βρήκε αποδέκτη...



Ο τραυματισμός του Μπουγαίδη στο τέλος τους πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε τα πλάνα του Παπαδόπουλου. Στο παιχνίδι πέρασε ο Νταμαρλής ως κεντρικός αμυντικός.

Στο δεύτερο ημίχρονο , ο Άρης ξέμεινε σταδιακά από δυνάμεις και (με την βροχή να συνεχίζει) παραχώρησε αρκετά μέτρα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιτίθενται , με μακρινές μπαλιές , με σέντρες και από εκτελέσεις φάουλ (που τόσο απλόχερα τους πρόσφερε ο τραγικότατος διαιτητής).

Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπορέσαμε να απειλήσουμε και τα τελευταία λεπτά τελείωσαν αργά (και βασανιστικά) με τον Παναιτωλικό να επιμένει και να αγγίζει το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις.

Η ισοπαλία είναι...χρυσή , με βάση το πως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ένας βαθμός σε μια έδρα που μόνο ο Ολυμπιακός δεν έφυγε ηττημένος.



Ποδόσφαιρο δεν είδαμε σήμερα , αλλά μπορούμε να κρατήσουμε μερικά θετικά από την εμφάνισή μας.

Τα θετικά
  • Το σύστημα που επέλεξε ο Σούλης απέδωσε καρπούς αμυντικά. Όλοι πέσαμε από τα σύννεφα χθες όταν διαβάζαμε ότι θα παίξει ο Κύργιας δεξιά και ο Πουλίδο κέντρο. Το αποτέλεσμα ωστόσο δικαιώνει τον Σούλη , που παρέταξε ενδεκάδα ειδικών συνθηκών. Μέχρι το 60 περίπου κερδίζαμε τις περισσότερες μονομαχίες. Στην συνέχεια βέβαια η απόδοσή μας έπεσε.
  • Βγάλαμε εκτός παιχνιδιού τον Καμαρά. Ο Κύργιας ήταν πολύ καλός και περιόρισε με επιτυχία τον καλύτερο παίκτη των γηπεδούχων.
  • Οι κεντρικοί χαφ μας κάλυψαν πολλούς χώρους και έδιωξαν αρκετές φορές σωστά την μπάλα. Τσιάρας και Παπαδόπουλος έδωσαν την δική τους μάχη στον βούρκο και μόνο θετικά μπορούμε να δούμε την σημερινή παρουσία τους. Μέχρι και ο Πουλίδο ως χαφ-τρίτος στοπερ,  ήταν αρκετά καλός.

Τα αρνητικά
  • Η βροχή (που θύμιζε τροπική καταιγίδα) δεν άφησε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Όλο το παιχνίδι έγινε με βαθιές μπαλιές και σέντρες , αφού η μπάλα κολλούσε όταν γίνονταν συρτή μπαλιά.
  • Η κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο. Ενώ φαίνονταν πως ο Άρης θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλό στο δεύτερο ημίχρονο , όλα άλλαξαν. Από το 60 και μετά ο Παναιτωλικός ανέβασε ταχύτητα και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες.
  • Η παρουσία των επιθετικών μας. Η επιθετική μας τριάδα δεν μπόρεσε να προσφέρει τίποτα ,αφού οι παίκτες μας έχασαν κατά κράτος σχεδόν κάθε διεκδίκηση από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.
  • Ο διαιτητής Γιάχος έκανε πολλές φορές αισθητή την παρουσία του. Κατάφερε να βάλει μόνος του τον Παναιτωλικό στην περιοχή μας , δίνοντας ανύπαρκτα φάουλ και εφευρίσκοντας οφσάιντ κάθε φορά που κάποιος παίκτης μας έφευγε στην πλάτη της άμυνας.

Συμπέρασμα

Ο Άρης πήρε έναν πολύτιμο βαθμό , οι παίκτες μα προσπάθησαν όσο μπορούσαν και εν μέρει τα κατάφεραν. Κόντρα σε διαιτησία και σε μια έδρα-φόβητρο φέτος , ο Άρης παραμένει ζωντανός. Πλέον καλείται να πάρει 2 νίκες στα επόμενα 2 παιχνίδια με Πανιώνιο και Βέροια.  Νίκες για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε ...



10 σχόλια:

Unknown είπε... 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:07 μ.μ.

Αρκετα τυχεροι ημασταν σημερα. Ο αγωνιστικος χωρος αναμφιβολα μας ευνοησε και οι αλλοι εχασαν πολλες σημαντικες ευκαιριες.

Τα προσωπα στην μεσοαμυντικη γραμμη ειναι καλο να χρησιμοποιουνται σε τετοιου ειδους ματς, δηλαδη εκει που θες να κλειστεις πισω και να παρεις εστω το βαθμο.

Και Γιαννιτσης και Νταμαρλης και Μπουγαϊδης οσο επαιξε και Κυργιας ως δεξι μπακ και Τσιαρας και Βανγκελι ακομα και Πουλιδο ως αμ. χαφ ηταν πολυ καλοι σημερα και ολοι τους εκαναν μια καλη αμυντικη γραμμη για τα δυσκολα παιχνιδια. Πολυ καλος και ο Διουδης.

Ο Μανιας μπροστα για αλλη μια φορα παθιασμενος και παλευε μονος του. Ο Μπακασετας λιγα πραγματα, ο Τσουμανη δεν πρεπει να παιζει, ο Γ. Παπ. το ιδιο.

Γενικα αμυντικα ηταν μια απο τις καλυτερες εμφανισεις μας και μακαρι να συνεχισουμε ετσι. Απλα πρεπει λιγο επιθετικα να βελτιωθουμε και πιστευω με την επιστροφη του Τατου θα γινει και αυτο με Νιονιο-Βεροια.

Το Χ δεν με χαλασε σε αυτο το ματς. Αλλα δεν θα εχει κανενα νοημα αν δεν κερδισουμε Νιονιο-Βεροια.

Αυτα τα 2 παιχνιδια ειναι η ζωη μας ολη. Απλα.

Giorgos T. είπε... 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:30 π.μ.

Το Χ ήταν καλό αποτέλεσμα. Αλλά τώρα τελειώσαν τα ψέματα. Νίκες στα επόμενα ματς με Πανιώνιο- Βέροια-Πλατανιά ! Τίποτα άλλο!!!

!

Ανώνυμος είπε... 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:57 μ.μ.

ΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ-ΒΕΡΟΙΑ...

ΥΓ. ΤΖΙΜ ΑΠΟ ΤΑ 14 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΑΣ...ΤΑ 7 ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ 0-0!!!!! ΤΙ 95% ΜΟΥ ΛΕΣ???? ΑΡΑ 50 ΚΑΙ ΟΧΙ 95... ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ 0-0 ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ..ΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΠ???

ΣΗΦΑΚΗΣ3

Ανώνυμος είπε... 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:58 μ.μ.

Ναι..ΣΕ 14 (ΜΟΝΟ!!!) ΕΧΩ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ..ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΣΤΑ 7 ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ 0-0..ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ

ΣΗΦΑΚΗΣ3

jim είπε... 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:05 μ.μ.

όλα τα τελευταια ματς τα εδωσες 0-0 με εξαιρεση ενα ματς που το δωσες 3-1...

Σε μια χρονια που ο ΑΡΗΣ ειναι η χειροτερη αμυνα που υπαρχει...

Και μου λες ποιο συστημα ; ; ;

Και το ειπες και ο ιδιος...Με το 0-0 θα ανεβω. Ετσι ειπες...

Και τωρα με τον Πανιωνιο θα δωσεις άσσο...

Τελος πάντων...

Εγώ πιστεύω ότι έτσι χάνεται η ακεραιότητα του διαγωνισμού..

Αλλά από την στιγμή που ως συνήθως όλοι διαφωνούν μαζί μου (που άρα για σας είμαι λάθος, αφού οι πολλοί το λένε) δώσε ότι θες τι να σου πω...

Ανώνυμος είπε... 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:50 μ.μ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΟ ΠΑ..ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ...ΤΣΙΓΚΛΙΣΩ ΛΙΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΤΑ 0-0 ΜΕ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΖΩ ΟΛΟ 0-0 (ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΖΩ)...ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΣΩΣΤΑ...

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ..ΑΠΟ ΤΑ 14, ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ ΤΑ 7..ΑΡΑ 50%..ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ 100% ΤΟ 0-0..ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ 0-0 3 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΙΣ 2 ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ/ΔΙΑΒΑΣΜΑ..

ΥΓ: ΤΖΙΜ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ? ΔΛΔ ΑΜΑ ΒΓΩ ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΘΑΝΟ ΠΛΕΟΝ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΙΜΑΙ)?? ΜΕ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ :Π....

ΥΓ1: Α ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΑΥΤΟ..ΝΜΖ ΤΟ 0-0 ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΚΑΘΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΕΧΩ ΒΡΕΙ...(ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ 6 ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ!!!!!)...ΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΔΙΚΕΙΜΕΝΟΣ

ΣΟΡΙ ΓΙΑ ΤΥΓΧΩΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΘΩΣ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ Ι-ΠΑΝΤ...

ΣΗΦΑΚΗΣ3

jim είπε... 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:15 μ.μ.

Καταρχήν εχεις δωσει 8 φορες 0-0 στις 14 προβλεψεις σου..

Στα τελευταια 7 ματς εχεις δωσει 5 φορες 0-0. Οπότε τι μου λες ; ; ; Απλά στην αρχή έδινες ασόδυα και μετά το γύρισες συστηματικά στο 0-0.

Μεχρι και 0-0 με γάβρο έδωσες. Απλά σε κάποια ματς που ειναι τελικοί για τον ΆΡΗ δίεις νίκη ΆΡΗ. Όπως θα κανεις με Πανιώνιο και Βεροια. Και μετα ξανα 0-0.

Και κατά μέρος άσε τα συμφεροντολογίστικα υστερόγραφα...

Τωρα αν είναι με 5/7 0-0 στα τελευταία ματς να απαιτείς και 6 πόντους και να νοιώθεις αδικημένος, νομίζω έπρεπε να ήσουν στην βουλή και όχι εδώ..

Σε κάθε περίπτωση συνέχισε να δίνεις τα 0-0 και βγες πρωτος. Για μένα η ακεραιότητα του διαγωνισμού χάνεται έτσι.

και στο Betgrass αν καταλαβω ότι καποιος το κανει θα τον κανω παρατηρηση...

Και δεν σε σαμποτάρουμε (μαζί σου όλοι και ταυτόχρονα εναντίον μου ως συνήθως εδώ). Εγώ μόνο το έκανα θέμα. Οπότε κατηγόρησε εμένα και όχι τους άλλους.

Όσο για τα ορθογραφικά μην χαλιέσαι. Νεοέλληνας είσαι λογικό να την μαμάς την γλώσσα...

VardARIS είπε... 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:47 μ.μ.

Εγώ το είπα και στον Jim, για μένα ο καθένας είναι ελεύθερος να δώσει ό,τι αποτέλεσμα θέλει. Αν βλέπει ότι το παιχνίδι θα έρχεται 0-0 ας το δίνει.

Έτσι και αλλιώς ο Άρης σπάνια δεν τρώει γκολ, οπότε ο Σηφάκης που το δίνει ήδη ρισκάρει!

Τέλος πάντων, o Jim έκανε μια παρατήρηση, οι άλλοι Admins δε συμφωνήσαμε, οπότε μένει ως έχει. Αν θέλεις Σηφάκη, εννοείται ότι μπορείς να δώσεις ό,τι εσύ βλέπεις.

Υ.Γ. 1: Μην αρπαζόμαστε ρε παιδιά για τέτοια θέματα, έχουμε τόσα και τόσα στο κεφάλι μας, με το σημαντικότερο την παραμονή του Άρη μας.

Υ.Γ. 2: Το άρθρο για τον ποδοσφαιρικό διαγωνισμό θα ανεβεί αύριο μεσημεράκι.

Ανώνυμος είπε... 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:47 μ.μ.

..Το εχεις ψαξει μιαλμε λεπτομερως???? Ενταξει σορι..μικρη διαφορα 8 ΣΤΑ 14...

Κανεις Λαθος...στα πρωτα 6 παιχνιδια ειχα δωσει 3 φορες το 0-0..αρα το κανω σποραδικα (αν μπορω να το πω ετσι)....

Αυτο το 0-0 με τον γαυρο αποδυκνειει ειναι αυτο που αποδυκνειει ολοφανερα οτι δεν το κανω επιτηδες...(μπορουσα να δωσω ενα 0-1 ή 0-2)...

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟΣ?? 0-0 ΔΙΝΩ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΜΑ ΝΙΚΗΣΩ ΘΑ ΜΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ! ΑΥΤΟ ΣΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΑ 8 ΤΑ....5-6 ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΗΣΩ ΠΟΝΤΟΥΣ..




ΥΓ. ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΦΩ ΓΡΗΓΟΡΑ...

ΣΗΦΑΚΗΣ3