Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Άρης - Πανιώνιος 1-0 , κέρδισε την μάχη αλλά όχι τον πόλεμο...

Επιτέλους νίκη για τον Άρη που φώναξε παρών και θα παλέψει μέχρι τέλους!

Με γκολ του Αγκάνθο στο 58 , ο παθιασμένος Άρης πήρε το προβάδισμα το οποίο και κράτησε μέχρι το τέλος , κόντρα στις βλαχομαγκιές των παικτών του Πανιώνιου και έναν απαράδεκτο  διαιτητή.







Ο Σούλης Παπαδόπουλος παρέταξε ένα επιθετικό σχήμα , με σκοπό να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Ο Βαγγέλη πήρε θέση στα δεξιά , ο Τσουμάνης επέστρεψε στα αριστερά , ενώ θέση στην ενδεκάδα πήραν και οι Καμινιώτης , Αγκάνθο.

Ο Πανιώνιος κατέβηκε για 2 αποτελέσματα και προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Φανερός ο αμυντικός τους προσανατολισμός με βάση τις επιλογές στην ενδεκάδα.


Ο Άρης  ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πολύ πιο ουσιαστικός. Στο πρώτο ημίχρονο απειλήσαμε κυρίως με τον Μπακασέτα , από στημένες φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη και μοναδική φορά με ένα μακρινό σούτ από τον Κολοβό. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ,ο Τάτος έτρεξε προς τον Μητρόπουλο και του έδωσε μια ''κεφαλιά'' εκτός φάσης. Το παιχνίδι διακόπηκε για λίγο αλλά ευτυχώς για εμάς κανένας από τους διαιτητές δεν είδε την φάση... Μια απαράδεκτη αντιαθλητική ενέργεια από τον Τάτο , που έπαιξε με την φωτιά.

Αυτή ήταν και η μοναδική φάση στην οποία ο Άρης ευνοήθηκε (από τα 3-4 σφυρίγματα το χρόνο που ''κερδίζουμε''). Νωρίτερα δεν υπάρχει φυσικά χέρι του Γιαννίτση , αφού ούτε πρόθεση υπήρχε και ο παίκτης βρίσκονταν πολύ κοντά.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πάλι δυνατά και καταφέραμε να σκοράρουμε στο 58 , με φάση βγαλμένη από...Πρέμιερ Λιγκ. Φοβερή ντρίπλα του Τσουμάνη ανάμεσα από 2 άτομα , μπαλιά για τον Τάτο , 2η σέντρα και αποδέκτης στο 2ο δοκάρι ο Αγκάνθο που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Σταδιακά ο Άρης έχασε μέτρα στο γήπεδο και στο 75 ο Παπαδόπουλος πέρασε τον Κύργια στο παιχνίδι , παίζοντας με 5-4-1. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με μακρινές μπαλιές να απειλήσουν , αλλά δεν κατάφεραν τίποτα.




**Ο Πανιώνιος ''απείλησε'' μόνο και μόνο επειδή ο mister Τοπούζης σφύριζε υπέρ τους σαν να ήταν μέλος των ''Πάνθηρων''. Κάθε διεκδίκηση της μπάλας κατέληγε σε φάουλ υπέρ του Πανιώνιου. Από κάθε πιθανό σημείο εκτέλεσαν φάουλ οι φιλοξενούμενοι ,  καθώς οι Κολοβός και Αραβίδης έδειξαν το ταλέντο τους στις βουτιές και ο Τοπούζης τους επιβράβευσε. Σε αντίστοιχες φάσεις βέβαια , δεν σφύριζε υπέρ του Άρη , ενώ έκλεισε τα μάτια σε  πολλά και συνεχή σκληρά φάουλ του Μητρόπουλου και του Άραβίδη.

Γι αυτό ας ξαναδεί καλύτερα τις φάσεις του αγώνα ο κύριος Παναγόπουλος , που χαρακτήρισε ''εχθρική'' την διαιτησία... 

Τα θετικά
  • Η νίκη. Ο Άρης δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή του ,αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει τους πολύτιμους 3 βαθμούς , δείχνοντας πολλά θετικά στοιχεία.
  • Καλές τελικές προσπάθειες. Μπορεί να μην ήταν πολλές , αλλά ο Άρης άγγιξε το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Αρχικά με τον Μπακασέτα και στο δεύτερο ημίχρονο με σουτ του Μανιά.
  • Πάθος και ποδοσφαιρικός εγωισμός ! Επιτέλους ο Άρης δείχνει στοιχεία που είναι απαραίτητα για να παραμείνει στην κατηγορία. Δυνατές διεκδικήσεις από τους παίκτες μας , που βγήκαν νικητές κατά κράτος τόσο στις ψηλές μπαλιές όσο και με την μπάλα χαμηλά.
  • Άριστη αμυντική λειτουργία. Το καλύτερο ίσως φετινό μας παιχνίδι στην άμυνα , αφού απειληθήκαμε ελάχιστα. Οι κεντρικοί μας αμυντικοί έδειξαν σταθεροί και οι πλάγιοι μπακ καθάρισαν πολλές φάσεις , παίρνοντας άριστα στο μαρκάρισμα του Κολοβού και του Αραβίδη.
  • Συγκέντρωση σε όλο το διάστημα του αγώνα. Οι παίκτες φάνηκε να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή , έκλεισαν τους κενούς χώρους, έκανα φάουλ ''τακτικής'' για να ανακόψουν τις αντεπιθέσεις και τροφοδότησαν σωστά τους Μπακασέτα και Μανιά όποτε χρειάστηκε.


Τα αρνητικά
  • Πρόβλημα στις τελικές πάσες. Είδαμε σε αρκετές φάσεις τους παίκτες μας να βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση αλλά οι πάσες που πραγματοποιήθηκαν δεν ήταν καλές.
  • Το χτύπημα του Τάτου. Τέτοιες αντιαθλητικές ενέργειες είναι απαράδεκτες. Ειδικά σε τέτοιον αγώνα , δεν ρισκάρεις με τίποτα μια αποβολή. 
  • Ο τρόπος που εφαρμόζει  ο Άρης το fair play. 'Οταν παίζεις την ύπαρξη σου , δεν κάνεις fair play γυρνώντας την μπάλα στον τερματοφύλακα!!! Είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που το κάνει αυτό. Βγάζεις την μπάλα πλάγιο , σε σημείο που μπορείς να πιέσεις και να την ξανακερδίσεις. Είναι αναγκαίο κακό...
  •  Ο mister Τοπούζης.


Συμπέρασμα

Ο Άρης πήρε αυτό που ήθελε και αυτό είναι που μετράει. Είχε τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησε ευκαιρίες , σκόραρε και κράτησε (σχετικά εύκολα) το 0 στην άμυνα. Το πρώτο βήμα για την σωτηρία έγινε...

Το δεύτερο ΘΑ γίνει την επόμενη εβδομάδα , που ο Άρης ΘΑ κερδίσει την Βέροια. Με την νίκη αυτή θα περάσουμε μπροστά τους στην βαθμολογία και θα είμαστε σε απόσταση βολής από άλλες ομάδες. 

Σενάρια δεν υπάρχουν και υποθέσεις δεν κάνουμε. Η νίκη είναι το ζητούμενο και θα έρθει με οποιοδήποτε τρόπο. Η μπάλα ΘΑ μπει στα δίχτυα και ο Άρης ΘΑ κερδίσει. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ! 

**Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κλεάνθης Βικελίδης !

15 σχόλια:

RedDragon είπε... 11 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:17 π.μ.

Το χτύπημα του Τάτου δεν φάνηκε στο γήπεδο, το είδα στις φάσεις.

Μεγάλη μαλακία αν κ μάλλον ο Μητρόπουλος κάνει τρελό θέατρο. Πάλι καλά να λέμε που δεν τον είδαν να τον αποβάλλουν.

Το πέναλτι μπορεί να είναι κοντά αλλά θα μπορούσε να το δώσει. Εμείς πάντως θα το ζητούσαμε να συνέβαινε σε μας.

Κατά τα άλλα έδωσε τόσα πολλά φάουλ έξω από την περιοχή μας που είναι θαύμα πως δεν φάγαμε γκολ.

Κορυφαίος ο Μπακασέτας αλλά μου φάνηκε κ λίγο κουρασμένος. Το λιώσαμε το παλικάρι...

VardARIS είπε... 11 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:24 π.μ.

Δυστυχώς δεν είδα το παιχνίδι λόγω δουλειάς, παρά μόνο τις φάσεις μετέπειτα.

Αν μέναμε με 10 παίκτες από το 40' τώρα ίσως όλα να ήταν διαφορετικά. Τάτο όσο και να σε προκαλούσε αυτό το αλητάκι, δε γίνεται να πέφτεις στην παγίδα του.

Προφανώς μετά ο διαιτητής προσπάθησε να ισοφαρίσει το λάθος του με πολλά μικρά (φάουλ που μας έκλειναν έξω από την περιοχή).

Τέλος πάντων, συνεχίζουμε. Με ομοψυχία και το δυναμισμό που έδειξαν σήμερα οι παίκτες μας θα έχουμε τύχη.

Όλα για όλα με τη Βέροια.

Υ.Γ. Ακούω τώρα τη φαλακρή κάμπια που λέει και ο άλλος. Βγάλε κόμπλεξ σιχαμένε. Εκεί να έχεις κάθε μέρα τους αμόρφωτους (Ιορδάνηδες) να βιάζουν την ελληνική γλώσσα και να το παίζουν ξερόλες. Αυτοί σου αξίζουν.

Ανώνυμος είπε... 11 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:27 π.μ.

Το χερι του Γιαννίτση μοιάζει με αυτό που ζητάγαμε στον Εργοτέλη και λέγαμε ότι είναι μαρς καθώς αλλάζει πορεία το χέρι του...

Δεν πειράζει, ας ευνοηθούμε μία φορά..

Στα επομενα 3 ματς θέλουμε τουλάχιστον 7 βαθμούς για να ελπίζουμε και να μπούμε δυνατά στο κόλπο-γκρόσο...

Marauder3

Ανώνυμος είπε... 11 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:28 π.μ.

Και κατι ακομα..Νομιζω πρεπει να παιζει βασικος ο Σουνας..το διδυμο Καμινιωτη-Τσιαρα δεν ειναι δημιουργικο...Καμινιωτης-Σουνας ισως..

Marauder3

Giorgos T. είπε... 11 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:30 π.μ.

Σήμερα δείξαμε χαρακτήρα και καλά στοιχεία. Αν συνεχίσουμε έτσι στα επόμενα παιχνίδια , τότε θα τα καταφέρουμε.

Φυσικα και ειναι σημαντικα ολα τα παιχνιδια , αλλα καλυτερα ειναι να τα παιρνουμε ενα ενα...

Νικη με Βεροια (οπωσδηποτε) και βλεπουμε...

Giorgos T. είπε... 11 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:33 π.μ.

Σήμερα ο Καμινιώτης και ο Τσιάρας ήταν πολυ καλοί , ειδικά στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.

Ο Σουνάς ως αμυντικό χαφ είναι ένα ρίσκο που δεν χρειάζεται να πάρουμε!

Skolix είπε... 11 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:06 π.μ.

Να πω κι εγω τη γνωμη μου για οσα εγιναν.

Καταρχας, ο Τατος επρεπε να αποβληθει. Ο Μητροπουλος κανει θεατρο, αλλα και μονο η προθεση για κεφαλια επρεπε να τιμωρηθει. Εδω ευνοηθηκαμε.

Πεναλτυ για μενα δεν υπαρχει, παει καθαρα η μπαλα στο χερι και οχι το αναποδο. Μου θυμισε το πεναλτυ που ζητησαμε στη Ριζουπολη την πρωτη αγωνιστικη, που για μενα ορθως δεν ειχαμε παρει.

Απο το γκολ και μετα, μας επαιξε 10-90%. Η βουτια απο τον Κολοβο πηγε συννεφο, οπως και η κλωτσια απο τον Αραβιδη. Επίσης, ρίχνει μια σκαριά ο Γιάννου στο κέντρο στον Τσιάρα νομίζω, που δε δοθηκε ουτε φαουλ, παροτι κοντεψε να του μεινει το ποδι στο χορταρι.

Γενικα, η ομαδα επαιξε καλα. Ειχε φοβερο παθος, κερδισε ολες τις κεφαλιες, ολες τις στημενες φασεις και ολες τις μονομαχιες.

Ατομικα τωρα, ο Διουδης ηταν πολυ σταθερος και σιγουρος. Βανγκελι πολυ μαχητικος, με κερδισεμενες και χαμενες φασεις, αλλα γενικα πηγε καλα. Τσουμανης εξαιρετικος, εσβησε τον Αραβιδη, ενώ και η ενεργεια στο γκολ ειναι φανταστικη. Μπουγα-Γιαννιτσης δεν απειληθηκαν καθολου, αλλα ειχαν προβληματακια οταν μπηκε ο Καμπανταης. Ο Καμινιωτης καλουτσικος, ξερει μπαλιτσα αλλα κανει επιπολαια λαθη και μαλιστα σε επικινδυνους χωρους. Για τον Τσιαρα οσο εβλεπα το ματς σκεφτομουν οτι ειναι επιπεδου Οικονομοπουλου (κατηγορια αμπαλος). Πολλα ασχημα κοντρολ και τακλιν επικινδυνα και αστοχα. Μετα βεβαια μπηκε ο Οικονομοπουλος και μου υπενθυμισε οτι στην αμπαλοσυνη ειναι ασυναγωνιστος.

Τατος καλος συνολικα, ειδικα μετα το 70'. Μανιας μαχητικος και αρκετα καλος. Μπακασατες εξαιρετικος, αλλα κουραστηκε γρηγορα. Εχει εξαιρετικο ποδι και τα στημενα ειναι πολυ ανωτερα αυτων του Τατου. Αγκανθο επιτελους ενα καλο ματς, μπορει και καλυτερα. Το παστελωσε παντως και μου εδωσε και το μπονους στο διαγωνισμο μας!

Εχουμε σφυγμο, η ομαδα ειναι βελτιωμενη, αλλα μην ξεχναμε οτι ειμαστε ακομα πολυ μακρυα απο τη σωτηρια.

Αυτα και συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα.

Unknown είπε... 11 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:06 μ.μ.

Το παιχνιδι πηγε στη δυναμη κυριως. Πολλες μονομαχιες, λιγες φασεις, ελαφρως καλυτερος ο Αρης. Ηταν απο τα παιχνιδια που φαινεται οτι κρινεται στο ποιος θα βαλει 1 γκολ.

Η ανασταλτικη μας λειτουργια ηταν και παλι παρα πολυ καλη. Τοσο δυσκολο ηταν να βρουμε Τσιαρα, Καμινιωτη το καλοκαιρι και να δανειστουμε το Μπουγαιδη;;; Πολυ καλα απο ολους, μπραβο και στο Διουδη που καθαριζε τις στημενες φασεις οταν η μπαλα εκαιγε και γενικα ηταν ξανα εξαιρετικος.

(Αν δεν το παρατηρησατε τα γκολποστ μας πλεον υπερασπιζεται ο Διουδης και κεντρο αμυνας οι Μπουγαιδης-Γιαννιτσης. Απο αυτους τους 3 ξεκινουσε και η 11αδα της Κ20 πριν 3 χρονια οταν κατεκτησε το πρωταθλημα!).

Αρκετα καλοι Βανγκελι, Τσουμανης, με μικρολαθακια αλλα γενικα τα πηγαν καλα. Ο Τσουμανης αυτο που εκανε στο γκολ απλα δεν υπαρχει, ειναι το highlight της ζωης του. Να κανει το elastico του Ροναλντινιο ο Τσουμανης ποτε δεν το περιμενα!

Καταπληκτικος, φανταστικος Τατος. Στα τελευταια αρκετα ματς εχει παρει επανω του την ομαδα. Ηγετης. Σε ολα τα σημεια του παιχνιδιου. Τρεχει, πιεζει παντου, κοβει, πρωοθει, μοιραζει, δημιουργει, σουταρει κανει τα παντα. Συγχαρητηρια για αλλη μια φορα στον Αντρικο.

Ο Μπακασετας και ο Μανιας στο πρωτο ημιχρονο ηταν πολυ δραστηριοι αλλα επεσαν στο δευτερο. Ειδικα ο Μπακασετας. Οφειλουν να εχουν πιο καθαρο μυαλο σε καποιες φασεις.

Ο Αγκανθο αυτο που επρεπε να κανει το εκανε. Και μπραβο του.

Για τον διαιτητη τι να πω. Αν μας ευνοησε 1 στην μη αποβολη του Τατου, μας εσφαξε 10 βαζοντας πολλες φορες τον Νιονιο με στημενες φασεις μεσα στην περιοχη μας. Ανεκδιηγητος, εκνευριστικος. Ευτυχως τον κερδισαμε και αυτον.

Μπραβο στον κοσμο για την εκπληκτικη συμπαρασταση του στην ομαδα.

Γενικα η ομαδα εκανε μια καλη εμφανιση και πηρε μια πολυ σημαντικη νικη. Ομως αυτη η νικη δεν θα εχει κανενα νοημα αν δε νικησουμε και τη Βεροια, το οποιο ματς ειναι ο τελικος των τελικων ω τελικε. Αυτο ειναι το ματς της ζωης μας. Της υπαρξης μας. Πρωτη φορα νιωθω οτι ενα ματς ειναι τοσο μα τοσο σημαντικο. Αντε και το περσινο με τον Αστερα (το 5-1). Η νικη οχι απλα επιβαλλεται, εννοειται!

Συνεχιζουμε. Πηραμε τη νικη, αλλα ειναι απλα το πρωτο βημα για την σωτηρια μας. Μπορουμε; Μονο οι παικτες θα μας απαντησουν!

ΑΡΗ ΘΥΜΙΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Unknown είπε... 11 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:10 μ.μ.

Επισης, πολυ ευχαριστηθηκα που νικησαμε αυτην την αρχικομπλεξικη ομαδα. Αυτο το αιωνιο τσιρακι του συστηματος, αυτα τα φιλαρακια του ποκ, που ειναι μακραν η πιο αντιπαθητικη, κομπλεξικη, αηδιαστικη σιχαμερη ομαδα (εκτος Ποκ) σε ολη την Ελλαδα με τους πιο εμετικους οπαδους, τους αρχικομπλεξαρες. Παρτε να χετε κωλοπαιδαραδες!

Υ.Γ. Ο Λαμπροπουλος του Πανιωνιου και ο Γεωργιαδης της Βεροιας (που παιζουμε τωρα, εχετε τον στο νου σας), εχουν μπαμπα Αρειανο. ΣΤΑΝΤΑΡ..!

Giorgos T. είπε... 11 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:55 μ.μ.

Ειδικα στο τελευταιο σχολιο νικο, εδωσες πονο !

Μαζι σου !

Unknown είπε... 11 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:33 μ.μ.

Χεχε δν μπορω ρε παιδια με τρελαινουν αυτοι οι νιονιοι καθε φορα! Σιχαμενοι!

Vamos_G1 είπε... 11 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:52 μ.μ.

Άρη ολέ ολέο άντε γ@μ@ τους σε λέω, Άρη ολέ ολέο κ την μ@ν@ τους σε λέω, είσαι πανιωνάκο μια ομάδα γειτονιάς, ντροπή της προσφυγιάς, όσο κ να θέλεις δε θα γίνεις σαν κ μας, σαν κ μααααααααας!!!

Giorgos T. είπε... 12 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:43 μ.μ.

Μετα τον ημιτελικο στο μπασκετ , μου εχει κολλησει στο μυαλο αυτο το συνθημα !

Ανώνυμος είπε... 12 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:35 μ.μ.

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΛΗΣ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΔΡΑ...

ΥΓ: ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ..22 ΝΜΖ ΕΧΩ...ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΑΓΚΑΝΘΟ ΤΕΛΙΚΑ..

ΣΗΦΑΚΗΣ3