Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Καθηγητές Προπαγάνδας... Νίκος Κουλιανός, Γιώργος Μπούζος, Νίκος Πετρουλάκης κ.α.

Η πλειοψηφία των στελεχών της κυβέρνησης πέρασαν από τα γραφεία των συμπολιτών ή από το περίπτερό τους στην ΔΕΘ. Από υποσχέσεις άλλο τίποτα... Τους έταξαν τα οικόπεδα γύρω από το γήπεδο της Τούμπας, που ανήκουν στο ΥΠΕΘΑ. Σαν αντάλλαγμα; Ο Τσίπρας πήρε τη φανέλα με το 19, ο Καμμένος με το 12 (καλά αυτό λέγατε πως το έχετε αποσύρει προς τιμήν του κόσμου σας, που είναι ο 12ος παίκτης, χαχα), ενώ ο Αμερικανός πρόξενος πήρε το 26.
Στη φωτογραφία: όπως βλέπετε έκοψαν τη φωτογραφία στη μέση, ώστε να μην φαίνεται το 12...
Εδώ τη βλέπουμε ολόκληρη...

Και όμως σε αθλητικές εκπομπές οι παραγωγοί/επαγγελματίες οπαδοί προσπαθούν να εξισώσουν τις υποσχέσεις του Τσίπρα και όλο το ξεφτιλίκι με το γλύψιμο με τις φανέλες, με το τηλεφώνημα του Καμμένου προς τον Καρυπίδη ή το κασκόλ στον Βασιλειάδη. Προσπαθούν να εξισώσουν το χάρισμα οικοπέδων, το γκρέμισμα ενός σχολείου με την υπόσχεση για βοήθεια στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης ή στο Δασυγένειο.

Καλά θα είναι τόσο αυτός που κάνει τον Πρωθυπουργό, όσο και η κυβέρνηση να σταματήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις. Υπάρχουν άλλες κοινωνικές ομάδες που έχουν πιο επείγουσες ανάγκες από την ομάδα του συμπολίτη. Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί στηρίζουν την επιχειρηματολογία τους πάνω στο γεγονός πως "η πολιτεία στην ουσία δε δίνει χρήματα, απλά δίνει στον πάοκ κάποια οικόπεδα τα οποία έτσι και αλλιώς δεν χρησιμοποιεί". 

Δηλαδή για να καταλάβουμε, δεν είναι περιουσία του κράτους αυτά τα οικόπεδα; Το γκρέμισμα και η υπόσχεση για μετακόμιση του σχολείου δεν αποτελεί πρόβλημα; Και ας υποθέσουμε πως δεν αποτελεί πρόβλημα, σιγά μωρέ μερικά παιδάκια θα μείνουν χωρίς σχολείο για λίγο καιρό, δε θα χρειαστεί χρήματα για να χτιστεί σε κάποια άλλη τοποθεσία; Δε θα χρειαστεί να απαλλοτριωθούν οικόπεδα στη νέα τοποθεσία για να χτιστεί εκεί;

Την ίδια επιχειρηματολογία που ακούγαμε παλαιότερα με το Κρατικό της Πυλαίας, τις ίδιες δικαιολογίες ακούμε και τώρα...

Και υπάρχει και ένας ραδιοφωνικός παραγωγός (κανονικά ξεκίνησε ως ειδικός για το στοίχημα) που μας έλεγε το πρωί "ναι, αλλά και ο ΆΡΗΣ έδωσε κασκόλ στον Βασιλειάδη". "Και ο Καρυπίδης καλεί τον Καμμένο για να παρακαλέσει για βοήθεια". Τι και αν αυτό δεν έγινε; Τι και αν ο Καμμένος ήταν αυτός που κάλεσε τον Καρυπίδη για να τον ενημερώσει πως η πολιτεία προτίθεται να βοηθήσει και την ομάδα του ΆΡΗ.

Και μια συμβουλή προς τη διοίκηση της ΠΑΕ ΆΡΗΣ: 

Η πρότασή μας είναι η ίδια που είχαμε δώσει και όταν μας προσέγγισε το Epsilon για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, δηλαδή να κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας. 

Το ίδιο προτείνουμε και τώρα: καμία βοήθεια από τους προσωρινούς κυβερνώντες. Μην πιστεύετε τίποτα από όσα σας υπόσχονται, κόψτε την επικοινωνία και κοινοποιήστε δημόσια τη διακοπή των επαφών. Έτσι και αλλιώς υποσχέσεις θα πάρετε από αυτούς, τίποτα παραπάνω.

Και το σημαντικότερο: σύντομα αυτοί θα πάνε από εκεί που ήρθαν (δηλαδή στο 3-5%), οπότε δε θα έχουμε να κάνουμε με αυτούς. Κάντε το, και εμείς θα σας επιβραβεύσουμε, όπως κάναμε και με τα διαρκείας. 

0 σχόλια: