Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης Preview


Ο Άρης ταξιδεύει στα Γιάννενα με μόνο στόχο το διπλό που θα τον διατηρήσει σε τροχιά κορυφής. Το παιχνίδι αυτό πρέπει να  'μονοπωλεί' στο μυαλό όλων, αφήνοντας στην άκρη το ντέρμπι της ερχόμενης Τετάρτης με τους συμπολίτες που έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό είναι άλλωστε και το πλάνο του Ερέρα, σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά την κλήρωση του κυπέλλου.


Πάμε να δούμε τις πιθανές ενδεκάδες και τα πλάνα των προπονητών, με έμφαση στον σημερινό μας αντίπαλο.


ΠΑΣ Γιάννινα

Τα Γιάννινα ξεκίνησαν τις φετινές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με 3 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια λόγω των έργων που γίνονται στην έδρα τους. Ο Πετράκης επέλεξε να παρατάξει την ομάδα με ένα 4-4-2 στο παιχνίδι με την ΆΕΚ  και τον Ολυμπιακό , χρησιμοποιώντας δύο ‘εξάρια’ στο κέντρο (Λίλα και Κάστρο), έναν μπακ-χαφ αριστερά (Τσικάρσκι) και έναν κεντρικό μέσο στα δεξιά (Νικολιά). Στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Ξυδάς, Γιάκος και Κριζμάν. Ωστόσο, με απολογισμό 0 βαθμούς, 0 γκολ ενεργητικό και 7 γκολ παθητικό, ο Πετράκης άλλαξε τη ‘συνταγή’ στον αγώνα με την… Ρεάλ Σμύρνης, παίζοντας με 3-5-2. 


Τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα (Βιδάλ, Λέο, Μυστακίδης), η μετατόπιση του έμπειρου Λίλα ως 3ου στόπερ και η τριάδα στο κέντρο έκαναν την ομάδα πολύ πιο συμπαγή αμυντικά και πιο αποτελεσματική στην κόντρα-επίθεση. Κάπως έτσι κατάφεραν να πάρουν τον διπλό, φτάνοντας τους 3 βαθμούς. Στο παιχνίδι αυτό λοιπόν, τα Γιάννινα έπαιξαν με ένα 5-3-2 σε καταστάσεις άμυνας, με τους 3 κεντρικούς μέσους να παίρνουν θέση μπροστά από την αμυντική πεντάδα και τον δεύτερο φορ (Μυστακίδης και αργότερα Κριζμάν) να γυρνάει πιο πίσω για να προσφέρει αμυντικές βοήθειες.
Τα Γιάννινα ΔΕΝ είχαν την κατοχή της μπάλας, άφησαν πολύ ανοιχτό χώρο στον Απόλλωνα (που ‘καιγόταν’ για βαθμούς) και χτύπησαν στις αντεπιθέσεις πετυχαίνοντας 2 γκολ. 

Λογικά ο Πετράκης δεν θα επαναφέρει το 4-4-2 (η αργή άμυνα του ΠΑΣ θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα σε αντίθετη περίπτωση) και θα προσπαθήσει να εφαρμόσει την συνταγή της νίκης και στον αγώνα με τον Άρη.




 Την αποστολή συμπληρώνουν οι:  Μιχαήλ Νεοφ., Σιόντης, Αποστολόπουλος, Ευαγγέλου, Αθανασιάδης, Γιάκος, Κριζμάν,

Η απουσία του Κάστρο (βασικός και στα 3 προηγούμενα παιχνίδια), στερεί από τα Γιάννινα ένα βασικό ‘γρανάζι’ στο κέντρο. Όπως έχουν τα πράγματα, 2 είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του:

1) Να παίξει στην θέση του Κάστρο ο Σιόντης και ο Λίλα να παραμείνει ως 3ος στόπερ.


2) Να παίξει ο Λίλα ως αμυντικός χαφ και να πάρει την θέση του ο Σκόνδρας στην άμυνα. Αυτό μου μοιάζει και ως το λογικότερο σενάριο…

Άλλες θέσεις που ίσως ‘παίζουν’ είναι αυτές της επίθεσης, με τον Λεό να έχει κερδίσει πόντους με το γκολ που πέτυχε. Ο Γάλλος (1,92) θα πλαισιωθεί από κάποιον κινητικό φορ δίπλα του που να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες,  οπότε είναι πιθανό να δούμε ή τον Μυστακίδη ή τον Κριζμάν. 

Συνολικά και έχοντας παρακολουθήσει μόνο τον τελευταίο τους αγώνα, τα Γίαννινα δείχνουν σχετικά αποδυναμωμένα σε σχέση με πέρσι, ειδικά μετά την αποχώρηση του σκόρερ Κόντε (παικταράς!). Είναι ομάδα αργή (αλλά σκληρή) από την μέση και κάτω, με προπονητή και παίκτες που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία, κάτι που σίγουρα θα παίξει τον ρόλο του. 

 Ο Άρης πρέπει να προσέξει τις αντεπιθέσεις, να εκμεταλλευτεί τους χώρους που θα του δοθούν και να διασπάσει μια πολυπρόσωπη άμυνα για να φύγει με τους 3 βαθμούς της νίκης.


Άρης

Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα του Άρη, θα χρησιμοποιηθούν οι βασικοί:


 Την αποστολή συμπληρώνουν οι:  Αναγνωστόπουλος, Σόουζα, Κωσταντινίδης, Σιώπης, Κολάσο, Μαρτίνες, Ναζλίδης.

Όπως φαίνεται, ο Πάκο Ερέρα θα δώσει προτεραιτότητα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος έναντι του ματς στην Τούμπα, ειδικά από την στιγμή που βαθμολογικά δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

1 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 22 Σεπτεμβρίου 2018 στις 11:20 π.μ.

'Φήμες' λένε ότι ίσως να ντεμπουτάρει και ο Σιώπης ως βασικός... Για να δούμε.