Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΟΚ - Άρης Preview


Για την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου έμελλε να ξανασυναντηθούν Άρης και ΠΑΟΚ μετά από σχεδόν 5(!!!) χρόνια , σε ένα παιχνίδι ψυχολογίας και αποδείξεων. Το ματς αυτό είναι πάντα κάτι παραπάνω από ιδιαίτερο για τους οπαδούς, για λόγους γνωστούς σε όλους μας. Ωστόσο και οι 2 προπονητές έδειξαν με τα λεγόμενα τους ότι επικεντρώνονται στο πρωτάθλημα όπου ακολουθούν πιο σημαντικά παιχνίδια.


Οι ενδεκάδες θα έχουν αρκετές αλλαγές ως φρεσκάρισμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει αδιαφορία για το αποτέλεσμα. Το αντίθετο μάλιστα:  μια πιθανή νίκη έχει πολλά (αγωνιστικά και μη) οφέλη ενώ μια ήττα θα…υποβαθμιστεί λόγο rotation. Αυτό ισχύει τόσο για τον Άρη όσο και για τον συμπολίτη, ότι και αν πούνε τα φερέφωνα του Ρώσου πριν τον αγώνα ή και κατόπιν εορτής.


 ΠΑΟΚ 

Οι συμπολίτες πέτυχαν μια δίκαιη νίκη επί της ΆΕΚ και έρχονται με καλή ψυχολογία στο σημερινό ντέρμπι.


 
Κίτσιου και Τόσκα θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στα μπακ, ενώ στο κέντρο της θα είναι το (πολύ) αργό κεντρικό δίδυμο των Κρέσπο και Χατσερίντι. Μπροστά τους ο Βέρνμπλουμ που δεν πείθει ακόμα και ο Σάκχοφ. Μέχρι εδώ πρόκειται για αργούς αλλά δυνατούς παίκτες. Από την μέση και μπροστά, ο ΠΑΟΚ διαθέτει γρήγορους και ποιοτικούς παίκτες. Με την προσθήκη του Καρέλη μπροστά, κερδίζουν σε δημιουργία, ταχύτητα και κίνηση εκτός περιοχής αλλά χάνουν σε εκτέλεση. Εδώ θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η άμυνα μας εκτέθηκε στα Γιάννενα απέναντι σε γρήγορους επιθετικούς.



Άρης

Μετά την πρώτη ήττα της χρονιάς, ο Ερέρα θα πραγματοποιήσει αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που υπολογίζονται για την συνέχεια, απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Το 4-3-3 φαίνεται πως θα βγει από το...συρτάρι σήμερα, καθώς θα επιδιώξουμε να ελέγξουμε το κέντρο με 3 παίκτες.

 
Ντεμπούτο ως βασικοί θα κάνουν οι Σόουζα, Μαβράι, Κωσταντινίδης, Σιώπης και πιθανότατα ο Ναζλίδης. Από εκέι και πέρα 2 θέσεις στο κέντρο διεκδικούν οι Μπάσα, Ματίγια, Κολάσο, που θα πρέπει να επανέλθουν  στις καλές εμφανίσεις.

Αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε είναι έλεγχος του κέντρου (χωρίς απαραίτητα κατοχή της μπάλας) με 3 αμυντικά χαφ, να κλείσουν οι χώροι και να δοθούν βοήθειες στους πλάγιους μπακ απέναντι σε Ζαμπά και Καντουρί ώστε οι εξτρέμ μας να μπορέσουν να παραμείνουν σχετικά ψηλά στο γήπεδο, απειλόντας την αργή άμυνα του ΠΑΟΚ.  Επιθετικά, πρέπει να δοθούν γρήγορες μπαλιές στους Γκάμα-Ντιγκινί (ή Γκαρσία)  που στο ένας εναντίον ενός δεν έχουν αντίπαλο. Όσο πιο ‘ψηλά’ ανεβαίνει η άμυνα του ΠΑΟΚ, τόσο πιο πολύ πρέπει να κινδυνεύει με τα αργά σέντερ μπακ που έχει.  
Το άλλο σενάριο μας θέλει να αγωνιζόμαστε με το γνωστό 4-2-3-1, με 2 αμυντικά χαφ, με Ναζλίδη η Ντιγκινί ως ‘δεκάρι’ πίσω από τον επιθετικό.  Με αυτή την επιλογή όμως, κινδυνεύουμε να χάσουμε από νωρίς την μάχη του κέντρου και είναι αμφίβολο κατά πόσο θα τροφοδοτηθούν σωστά οι μεσοεπιθετικοί μας. Ειδικά το ‘πείραμα’ με δίδυμο Ναζλίδη-Γιουνές απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί από την αρχή του παιχνιδιού!



**Βλέποντας τα υπάρχοντα δεδομένα, ο συμπολίτης έχει το πλεονέκτημα της έδρας, της πιο έμπειρης και δεμένης ομάδας.

**O Άρης έχει να αντιπαραθέσει ενθουσιασμό, ποιότητα, τρεξίματα και τον απαραίτητο τσαμπουκά...

**Φέρτε μας το διπλό!


**Γεμίζουμε το γήπεδο την Κυριακή με την Τρίπολη!



Αν σας αρέσει το blog μας, μην ξεχάσετε να μας κάνετε και ένα like στο facebook.




 


0 σχόλια: