Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Άρης - Βυζάντιο 5-0 , παράσταση για ένα ρόλο

 Ο Άρης μετέτρεψε σε περίπατο τον αγώνα με το Βυζάντιο , με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πόι που πέτυχε 3 γκολ.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το παιχνίδι :









Ο αγώνας

 Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα του Άρη , με τον Καλαιτζίδη να δίνει φανέλα βασικού στον Λιόνη και πολύτιμες ανάσες στον Λιόλιο. Ο Γκόλιας προτιμήθηκε για άλλη μια φορά από τον Φερνάντες , ενώ και ο Σουνάς επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από 2 αγώνες.


 Στο ξεκίνημα ο Άρης ήταν νωχελικός ,  έκανε αρκετά λάθη και δεν μπόρεσε να απειλήσει. Στο πρώτο δεκάλεπτο μάλιστα , παραλίγο να δεχτεί γκολ , μετά από λάθος του Φυσέκη. Το κέντρο έδειξε να μην έχει συνοχή , με τον Σανιά να είναι ο αδύναμος κρίκος. Σε πολλές περιπτώσεις έδωσε λάθος πάσες ή επέλεγε να γυρίσει την μπάλα πίσω αντί να προωθήσει το παιχνίδι.  Στο 31 ο Καπνίδης κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Πόι για το 1-0. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Σουνά να αστοχεί απελπιστικά από κοντινή απόσταση στο 45.


Το γκολ του πρώτου ημίχρονο έδιωξε το άγχος και στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης κυριάρχησε στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι που ήταν...ομάδα γειτονιάς , εκτέθηκαν από την άμυνά τους και δέχτηκαν 4 γκολ σε 45 λεπτά. Αρχικά ο Πόι έκανε το 2-0 στο 49, μετά από όμορφη ενέργεια. Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε , με τον Άρη να παίζει...μονότερμα. Η τετράδα του κέντρου πήρε μέτρα στο γήπεδο ,  πίεσε ψηλά και κέρδιζε εύκολα την  μπάλα.


Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και δέχτηκαν άλλα 2 γκολ. Στο 64 ο Πόι έκανε το 3-0 με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 66 Καπνίδης κρέμασε τον Παπαδόπουλο για το 4-0. Νάκας και Παπαδόπουλος , που πέρασαν ως αλλαγή , έψαξαν το γκολ αλλά ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Νάκας με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα για 5η φορά στα δίχτυα του Παπαδόπουλου , για να βάλει και αυτός την υπογραφή του στην μεγαλύτερη φετινή νίκη του Άρη.


Κριτική των παικτών 


Φυσέκης (7) : Έκανε 2 σωτήριες επεμβάσεις σε αντεπιθέσεις του Βυζάντιου.

Γεωργιάδης (6) : Πολύ τρέξιμο και πολλά νεύρα από τον δεξιό μπακ του Άρη. Φλέρταρε με την κόκκινη κάρτα , αφού έκανε μαρκάρισμα με τα δύο πόδια , αλλά τελικά αντίκρισε την κίτρινη.

Σαμαράς (6) : Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα , αλλά εκτέθηκε σε 1-2 περιπτώσεις από τους γρήγορους επιθετικούς των φιλοξενούμενων. Υστερεί πολύ σε ταχύτητα και πρέπει να προσέχει.

Γκόλιας (6) : Σταθερός στην άμυνα και σωστός στις μεταβιβάσεις του.

Λιόνης (7) : Εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Βοήθησε πολύ επιθετικά.

Νλουντούλου (6) : Μέτριος στο πρώτο ημίχρονο , καλός στο δεύτερο. Μετά το πρώτο γκολ κράτησε την μπάλα και έκανε καλές ενέργειες.

Καλογέρης (6) : Δεν είχε αντίπαλο στο παιχνίδι , κράτησε σε πολλές περιπτώσεις μόνος του το κέντρο και τροφοδότησε σωστά τους συμπαίκτες του.

Σανιά (5) : Ο χειρότερος στο πρώτο ημίχρονο και μέτριος στο δεύτερο. Πολλές επιπόλαιες ενέργειες , άστοχα σουτ και κάποιες χαμένες μονομαχίες. Δεν δικαιώνει όσα ακούγαμε για αυτόν...

Σουνάς (5) : Για άλλη μια φορά απογοήτευσε ως εξτρέμ. Δεν είναι η θέση του και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένει ο Καλαιτζίδης και τον βάζει εκεί.

Καπνίδης (7) : Ο γνωστός Καπνίδης. Μέσα σε όλες τις φάσεις , κέρδισε το πέναλτι και πέτυχε με ωραίο τρόπο το 4-0.

Πόι (10) : Μια κατηγορία μόνος του ! Εκτός του πέναλτι , πέτυχε 2 φοβερά γκολ και καθάρισε από νωρίς το παιχνίδι.

Λιόλιος (6) : Πέρασε ως αλλαγή στο 61 , βοήθησε και αυτός επιθετικά χωρίς να κάνει το κάτι παραπάνω.

Νάκας (7) : Έψαξε το γκολ και τελικά το πέτυχε στις καθυστερήσεις. Αξίζει περισσότερες ευκαιρίες.

Παπαδόπουλος (-) : Δεν πρόλαβε να φανεί.

Συμπέρασμα


Διπρόσωπος ο Άρης , μέτριος στο πρώτο ημίχρονο και πολύ καλός στο δεύτερο. Τα 5 γκολ , μαζί με τα 4 που σημείωσε στο προηγούμενο παιχνίδι , δείχνουν ότι η ομάδα γίνεται πιο αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια , πράγμα απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η άνοδος.

**Επόμενο παιχνίδι εκτός έδρας στην Αρναία και μετά ακολουθεί το σημαντικό παιχνίδι με τον Πανσερραικό.

5 σχόλια:

Skolix είπε... 23 Μαρτίου 2015 στις 9:01 μ.μ.

Δεν ειδα το ματς και δεν εχω αποψη. Ειδα τα στιγμιοτυπα ομως και ειδα τη μορφαρα στο τερμα που ειχε το Βυζαντιο! Τερμα βαρεων βαρων!

Unknown είπε... 23 Μαρτίου 2015 στις 10:13 μ.μ.

Γιωργο συμφωνω σε ολο το αρθρο εκτος απο ενα σημειο. Την κριτικη σου για Σανια. Παροτι οντως ηταν κακιστος στο πρωτο ημιχρονο, στο δευτερο ηταν ισως ο καλυτερος μας παικτης μαζι με τον Ποι και βοηθησε παρα πολυ.

Απο εκει και περα, δικαιωνομαι για Ποι που ελεγα οτι αν δεν εχει τραυματισμους μπορει να ανεβασει τον ΑΡΗ κατηγορια μονος του...

Συνεχιζουμε μονο με νικες. Ειτε 0,5-0, 5-0 ειτε 100-0 το ιδιο μου κανει. Αρκει να μην υπαρξει η παραμικρη απωλεια βαθμων μεχρι το τελος ωστε να μην εχουμε παρατραγουδα. Οψομεθα...

Giorgos T. είπε... 23 Μαρτίου 2015 στις 11:53 μ.μ.

κλαιω με το σχολιο του Skolix :P
Τροχονομος ο goalkeeper των φιλοξενουμενων...

Giorgos T. είπε... 23 Μαρτίου 2015 στις 11:56 μ.μ.

Νικο διαφωνω για Σανια. Το στυλακι του δειχνει παικτη αδιαφορο. παιζει χαλαρα και δειχνει να μην νοιαζεται και πολυ. Εμενα αυτο προσωπικα με εκνευριζει και δεν πιστευω να υπαρχει κατι χειροτετο απο εναν αδιαφορο παικτη.

Στο δευτερο ημιχρονο οντως ανεβηκε , αλλα δεν εκανε τιποτα το σπουδαιο. Ισα ισα τα βασικα... Που ειναι ο παικταρας που θα ανεβαζε την ομαδα ??

Ανώνυμος είπε... 24 Μαρτίου 2015 στις 1:38 μ.μ.

ο γκολκιπερ των φιλοξενουμεων επαιζε στον αρη αρκετα χρονια και ειναι φανατικος οπαδος μας βεβαια..