Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Αφιέρωμα στον MVP της φετινής Α1!!

Καλησπέρα σε όλους. Το επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ έκανε ένα αφιέρωμα στο μεγάλο αστέρι του μπασκετικού ΆΡΗ εδώ και περίπου δύο χρόνια, που φέτος δίνει πραγματικό ρεσιτάλ σε κάθε παιχνίδι και έχει πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Ο λόγος φυσικά για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ.

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ:






“Ο τίτλος του MVP παίρνει στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Βεζένκοφ διαφορετικές διαστάσεις. Ο 19χρονος φόργουορντ του Αρη αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της 19ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού στο παιχνίδι με τον Κόροιβο Αμαλιάδας είχε 25 πόντους με 6/6 βολές, 2/3 δίποντα, 5/6 τρίποντα, επτά ριμπάουντ, πέντε ασίστ, πέντε κερδισμένα φάουλ και συνολικά 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του πρωταθλήματος.
Ο Βεζένκοφ κέρδισε για τρίτη φορά φέτος τον τίτλο του MVP (τα είχε καταφέρει ακόμη στην 11η αγωνιστική με 34 και στην 15η με 37 βαθμούς) και έγινε ο πρώτος που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό καθώς από δύο φορές αναδείχτηκαν πολυτιμότεροι παίκτες μιας αγωνιστικής οι Κάντζι, Τζέιμς (τη μία φορά μοιράστηκε τον τίτλο με τον τότε συμπαίκτη του Αγγελο Τσάμη), Μαυροειδής, Κάουνσιλ και Σπανούλης. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο άσος του Αρη δεν αναδείχτηκε ούτε μία φορά MVP στην περσινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Ο Βεζένκοφ όμως δεν είναι απλά ο MVP της αγωνιστικής ή αυτός με τους περισσότερους σχετικούς τίτλους ως τώρα στην περίοδο. Είναι ο πολυτιμότερος από τους MVP της περιόδου. Μέσα από τις 19 αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχει τον μεγαλύτερο αριθμό στο ranking με 428 βαθμούς αφήνοντας πίσω του τον MVP του πρώτου γύρου Δημήτρη Μαυροειδή με 396 και… πολύ πιο πίσω τον τρίτο της λίστας Μουχάμεντ Φαγιέ με 328.

Οι αριθμοί του Βούλγαρου γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακοί αν τους περιορίσουμε μέσα στην ομάδα του, τον Αρη. Είχε τον μεγαλύτερο βαθμό αξιολόγησης για 8ο συνεχές παιχνίδι πρωταθλήματος και 15η φορά στις 19 αγωνιστικές (σε τρεις περιπτώσεις μοιράστηκε τον άτυπο τίτλο του MVP του Αρη με κάποιο συμπαίκτη του)!
Εχει ενδιαφέρον όμως να δούμε τη φετινή παρουσία του Βεζένκοφ σε σύγκριση με το περσινό πρωτάθλημα για να διαπιστώσουμε το μέγεθος της “εκτόξευσης” του…
vezenkov_pin1_esake_afieroma
Ακόμη πιο… πειστικοί σχετικά με το πόσο πολύτιμος είναι για τον Αρη ο Βεζένκοφ, είναι οι αριθμοί του σε σύγκριση με τους ομαδικούς που βγάζουν το μερίδιο συμμετοχής του σε όλες τις κατηγορίες του παιχνιδιού.
Αρκεί πάντως να σημειώσουμε ότι το ranking των δύο παικτών που τον ακολουθούν στη σχετική λίστα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Νέιμικ και Ριντ (186 και 171 αντίστοιχα) δεν φτάνει στο άθροισμα του αυτό του Βεζένκοφ (428).
Η κυριαρχία του ξεχωρίζει στο σκοράρισμα αφού σημειώνει κάτι περισσότερο από το 1/4 των πόντων της ομάδας του και στα ριμπάουντ αφού μαζεύει το 22% των συνολικών “σκουπιδιών” της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη…
vezenkov_pin2_esake_afieroma

1 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 11 Μαρτίου 2015 στις 3:08 μ.μ.

Το θεμα ειναι να κερδισει κατι ο Αρης απο τον Βεζενκοφ.

Θα ηταν τελεια να ανανεωνε με μια υψηλοτερη ρητρα , αλλα δεν το βλεπω να γινεται. Αλλος ενας καλος παικτης θα χαθει και το κερδος θα ειναι ελαχιστο...