Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Τέλος ο Γιαννίτσης... Ένα πρώην ταλέντο που δεν είχε την εξέλιξη που περιμέναμε

Καλησπέρα σε όλους. Ο Μιχάλης Γιαννίτσης αποτελεί και επίσημα παρελθόν από το δυναμικό της ομάδας του ΆΡΗ.

Στο σημερινό άρθρο στο blog θα δούμε αναλυτικά την πορεία του χρονιά προς χρονιά και θα εξετάσουμε τα πάντα για την παρουσία του στον ΆΡΗ, όπως και το τι μέλλει γενέσθαι.





Πορεία με τον ΆΡΗ

2011-2012

Ο Γιαννίτσης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2011, όντας ο αρχηγός της ομάδας Κ20 του ΆΡΗ που την προηγούμενη σεζόν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Προωθήθηκε πακέτο με τους Γιαννιώτα και Διούδη. Την πρώτη του σεζόν δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι, και ήταν στην αποστολή μόνο στα 2 τελευταία ματς της Σούπερλιγκ, αφού προτεραιότητα είχαν πιο έμπειροι αμυντικοί όπως ο Λαζαρίδης, ο Σανκαρέ ή ο Ντίκο.

2012-2013

Ο Μάκης Κατσαβάκης του έδειξε από την προετοιμασία ότι τον υπολογίζει. Στα 3 πρώτα παιχνίδια της σεζόν, ο Γιαννίτσης έπαιξε στα πλάγια της άμυνας, μία θέση που φανερά δεν γνώριζε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ βέβαια ότι την πρώτη φορά που τον είδα live, στο 0-0 με τον Όφη, είχε παίξει πάρα πολύ καλά.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Είχε ένα μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω τραυματισμού. Επιστρέφοντας, αγωνίστηκε σε ένα σερί πολλών παιχνιδιών, συνεργαζόμενος κυρίως με Πουλίδο και Παπαζαχαρίας. Η απόδοσή του σε κάποια παιχνίδια ήταν εξαιρετική και σε άλλα απογοητευτική, αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα. Τους τελευταίους 2 μήνες της σεζόν, ωστόσο, έμεινε εκτός λόγω σοβαρού τραυματισμού. 

Συνολικά στη σεζόν αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος και 1 κυπέλλου, ενώ σκόραρε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΆΡΗ στο 2-2 μέσα στην Κέρκυρα.

2013-2014

Σε όλο το μισό του πρώτου γύρου της σεζόν έμεινε εκτός λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε από πέρσι, ενώ όποτε έκανε βήματα μπροστά για να επανέλθει, ερχόταν νέα εμπόδια. Ωστόσο, στον 2ο γύρο ήταν βασικό και αναντικατάστατος στην 11άδα του ΆΡΗ με τον Σούλη Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Φοιρό στον πάγκο. Η απόδοσή του και πάλι ήταν φουλ στα σκαμπανεβάσματα, αφού παρότι είχε πολλές καλές εμφανίσεις, έκανε και πολλά μοιραία λάθη. Συνολικά είχε 16 συμμετοχές.

2014-2015

Το μεγάλο στοίχημα για τον Γιαννίτση ήταν η φετινή σεζόν. Παρά την πτώση της ομάδας στη Γ' εθνική, ήταν από τους παίκτες που αποφάσισαν να παραμείνουν στην ομάδα και να βοηθήσει να επανέλθει εκεί που της αρμόζει.

Ωστόσο, παρότι ξεκίνησε δυναμικά, σκοράροντας μάλιστα και στην πρεμιέρα κόντρα στην Καστοριά, σταδιακά έχασε τα πατήματά του και πήγαινε από γκέλα σε γκέλα, δείχνοντας ότι δεν μπορεί να επωμιστεί το βάρος του βασικού στο κέντρο της άμυνας. Έτσι, οδηγήθηκε μοιραία στην αποχώρησή του από τον ΆΡΗ στα 22 του χρόνια και στην αναζήτηση νέων πολιτειών.



Γνώμη μου

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μου άρεσε σαν παίκτης. Τον θεωρώ πολύ μετρίου επιπέδου στόπερ που ότι έκανε το έκανε κυρίως λόγω σωματοδομής, ενώ από τεχνική είναι πραγματικά χάλια. Έχει το ελαφρυντικό των συνεχόμενων τραυματισμών για τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο για φέτος δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις συνεχόμενες τραγικές εμφανίσεις του.

Ωστόσο, θα μπορούσε να παραμείνει έως το τέλος της σεζόν, έστω ως συμπλήρωμα από τον πάγκο σε περίπτωση που ένας εκ των Φερνάντες και Σαμαρά δεν μπορούσε να αγωνιστεί (υπάρχει και ο Γκόλιας). Θεωρώ λάθος την απόφαση της διοίκησης να τον διώξει στη μέση της σεζόν.

Όπως και να 'χει, εμείς του αναγνωρίζουμε το ότι πόνεσε την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, όντας γνήσιο Αρειανάκι, του αναγνωρίζουμε και την πίστη του στον ΆΡΗ ακόμα κι όταν υποβιβάστηκε στη Γ' εθνική. Προσωπικά του εύχομαι κάθε επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του και να πραγματοποιήσει μία καλή πορεία στο ποδόσφαιρο.

Καλή συνέχεια Μιχάλη!!!

5 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 21 Ιανουαρίου 2015 στις 11:21 μ.μ.

Μια λεξη μπορει να τον χαρακτηρισει : Ασταθης !

Με καλες και κακες στιγμες ο Μιχαλης , αργο στοπερ , χωρις τεχνικη. Καθε φορα που ειχε την μπαλα στα ποδια φοβομασταν για το χειροτερο. Απο την αλλη βεβαια ηταν δυνατος στον αερα.

Υπο διαφορετικες συνθηκες θα μπορουσε να εξελιχθει σε καλο παικτη , αλλα με τα 3 τελευταια χρονια δεν τον βοηθησαν καθολου.

Ανώνυμος είπε... 21 Ιανουαρίου 2015 στις 11:38 μ.μ.

Νομίζω ο τίτλος τα λέει όλα...ακριβώς αυτό..(Να τελικά που ο Καλαιτζίδης δεν είχε τόσο άδικο όταν έλεγε για πρόβλημα στις ακαδημιές το καλοκαίρι)

Unknown είπε... 22 Ιανουαρίου 2015 στις 2:30 μ.μ.

Αυτο ακριβως Γιωργο.. Αν για παραδειγμα μεγαλωνε ποδοσφαιρικα με εναν Ροναλντο Γκιαρο η εστω εναν Λαζαριδη διπλα του θα ειχε γινει πολυ καλυτερος παικτης τωρα.

VardARIS είπε... 22 Ιανουαρίου 2015 στις 11:24 μ.μ.

Καταρχάς καλή τύχη και καλή συνέχεια στην καριέρα του Γιαννίτση, και το σημαντικότερο μακριά από τραυματισμούς!

Κατά δεύτερον, πολύ σωστά γράφεις Νικ ότι τις προηγούμενες χρονιές υπήρχαν ελαφρυντικά για τον Γιαννίτση. Τραυματισμοί, απειρία, χρησιμοποιήση σε λάθος θέση κλπ.

Φέτος όμως, δυστυχώς για τον ίδιο, οι δικαιολογίες τελείωσαν. Δε γίνεται να έχεις αντιπάλους που ούτε καν γνωρίζουμε, στην Γ' Εθνική(!) και να τους κάνεις να φαίνονται Van Persie και Aguero! Και αν δεν μπορεί να δείξεις πράγματα φέτος, τι θα γίνει του χρόνου που θα έχεις να αντιμετωπίσεις καλύτερες ομάδες και λογικά πιο δυνατούς επιθετικούς;

Τέλος πάντων, ας μην τον κράζω, τώρα πλέον έφυγε. Έτσι και αλλιώς άκουσε αρκετά και τόσα χρόνια από τους προπονητές της κερκίδας...