Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Άρης - Ορφέας Ελευθερούπολης 3-1 , θετικό ντεμπούτο Ντομπρασίνοβιτς

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το παιχνίδι ο Άρης  που, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο , νίκησε εύκολα με 3-1.

Ντεμπούτο Ντομπρασίνοβιτς στον πάγκο , με μια αρκετά διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με προηγούμενους αγώνες.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον αγώνα :



Ο αγώνας


Με το γνωστό 4-4-2  αλλά και με αλλαγές σε πρόσωπα παρουσιάστηκε ο Άρης. Ντεμπούτο για Φυσέκη , Σαμαρά , Καλογέρη και Ν'λουντούλου.



Ο Άρης πήρε κεφάλι στο σκορ από τα αποδυτήρια αφού στο 3 λεπτό ο Ν'΄λουντούλου έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Πόι σκόραρε από πλάγια θέση. Το γκολ όμως δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα ,αφού ο Άρης υποχώρησε στο γήπεδο. Σε αυτό βέβαια ευθύνονται οι φιλοξενούμενοι που πίεσαν σε όλο το γήπεδο και αποσυντόνισαν προσωρινά τους παίκτες του Άρη. Για 20 λεπτά περίπου οι παίκτες μας έψαχναν τα πατήματά τους , κάνοντας αρκετές παρακινδυνευμένες παράλληλες μπαλιές κοντά στην περιοχή.

Μετά από δοκάρι του Σαμαρά στο 26 , οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν προσωρινά με κεφαλιά του Θεοδωρίδη μετά από στημένη φάση.


Ο Άρης συνέχισε να έχει προβλήματα , κυρίως στο κέντρο , με τους Καλογέρη και Σουνά να κάνουν πολλά λάθη. Από την δεξιά πλευρά επίσης δεν μπόρεσε να απειλήσει , καθώς οι Παπαδόπουλος και Γκίνο ήταν εκτός παιχνιδιού.  Ωστόσο στο 39 , μετά από σέντρα του Σουνά , ο Καπνίδης πέτυχε ένα πολύ δύσκολο γκολ με κεφαλιά. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες φάσεις.


Από το 55 και μετά οι κίτρινοι ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους. Παρά την μόνιμη ανάπτυξη του παιχνιδιού από τα αριστερά (με Ν'λουντούλου-Σουνά-Πόι),η ομάδα βρήκε τον τρόπο να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων. Το αποτέλεσμα ήταν  2 άστοχα σουτ του Ν'λουντούλου και ένα του Καπνίδη που απομάκρυνε ο Κοσμίδης.

Στο 68 ήρθε αυτό που δικαιούταν ο Άρης , το 3ο γκολ , που πέτυχε ο Ν'λουντούλου , με φοβερή ενέργεια. Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε χαμηλότερο tempo με τον Πόι να έχει δοκάρι στις καθυστερήσεις.



Κριτική των παικτών


Φυσέκης (6) : Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε. Σε μια-δυο περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει ήταν καλός.

Γκίνο (4) : Τελικά προτιμήθηκε στο δεξιό άκρο της άμυνας αντί του Λιόνη. Φανερά κουρασμένος από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Αλβανίας , έκανε πολλά λάθη , δεν μπόρεσε να βοηθήσει επιθετικά ενώ και στην άμυνα αντιμετώπισε προβλήματα.

Σαμαράς (7) : Πολύ καλός στο ντεμπούτο του , δείχνει στοιχεία που δεν είχε ο προκάτοχός του. Δυνατός σέντερ μπακ , σωστές τοποθετήσεις και καλές μεταβιβάσεις. Θα μπορούσε να πετύχει και γκολ από 2 στημένες φάσεις.

Φερνάντες (6) : Σταθερός ο Πορτογάλος αμυντικός , δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στην άμυνα. Φέρει ευθύνη στην φάση του γκολ γιατί έχασε την κεφαλιά από τον Θεοδωρίδη.

Λιόλιος (6) : Στα γνωστά του στάνταρ , ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του μετά το 30 και βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Παπαδόπουλος (4) : Δεν φάνηκε στο παιχνίδι , δεν είχε βοήθεια από τον Γκίνο και σωστά αντικαταστάθηκε.

Καλογέρης (5) : Αργός χαφ , χωρίς καλή τεχνική. Πολλά λάθη στο κέντρο. Χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Σουνάς (6) : Δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο ήθελε και δεν είχε καλή συνεργασία με τον Καλογέρη. Χρεώνεται την ασίστ στον Καπνίδη.

Ν'λουντούλου (7) : Ενθαρρυντικό το ντεμπούτο του. Πέτυχε ένα φοβερό γκολ ενώ πολλές επιθετικές προσπάθειες ξεκίνησαν από τα πόδια του.

Καπνίδης (6) : Άλλο ένα γκολ για τον επιθετικό του Άρη , που είναι και πάλι στους διακριθέντες.

Πόι (7) : Πέτυχε το πρώτο γκολ στο 3ο λεπτό ενώ είχε και δοκάρι στο τέλος. Κινήθηκε τόσο δεξιά όσο και αριστερά , στον ρόλο του περιφερειακού επιθετικού , προσπαθώντας να βάλει στο παιχνίδι και τους συμπαίκτες του.

**Σταυρόπουλος (4) : Πέρασε ως αλλαγή στο 67 και δεν φάνηκε καθόλου στο παιχνίδι.

**Λιόνης και Ντούγκα αγωνίστηκαν λίγο και δεν μπορούν να κριθούν.

Συμπεράσματα


Νίκη και 3 βαθμοί για τον Άρη που μετά το στραβοπάτημα του Πανσερραικού στην Δράμα , πλησίασε στον 1 βαθμό από την πρώτη θέση. Σταδιακά θα βρουν ρυθμό και οι νέοι παίκτες ,ενώ ήδη περιμένουμε να δούμε τον Σανιά και τον Γεωργιάδη.

Επόμενο παιχνίδι με την Καστοριά εκτός έδρας...


0 σχόλια: