Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ανάλυση του ρόστερ και οι μεταγραφικές κινήσεις που χρειάζεται η ομάδα

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά με υγεία. Στο σημερινό άρθρο, παρά τις διοικητικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, θα ασχοληθούμε με το αγωνιστικό κομμάτι του ΆΡΗ και θα δούμε ανά θέση την κατάσταση στο ρόστερ της ομάδας.










Τερματοφύλακες

Είναι μία θέση που χρειαζόμαστε ενίσχυση. Ο Καρατζιοβαλής θα μείνει το πολύ μέχρι το τέλος της χρονιάς αφού είναι 39 χρονών, ενώ ο Μπαϊμάκης κάθε άλλο παρά αξιόπιστος είναι. Χρειαζόμαστε έναν σταθερό και ταλαντούχο τέρμα πάνω στον οποίο θα χτιστεί η άμυνα και φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Κεντρικοί αμυντικοί

Δεν νομίζω να χρειάζεται προσθήκη εδώ. Υπάρχουν ήδη οι Φερνάντες (παρότι έχει πολλά σκαμπανεβάσματα), Γιαννίτσης (με τα νερά του), Γκόλιας (άπειρος αλλά πολύ ταλαντούχος), Μαζουλουξής (ακούγονται πολύ καλά λόγια), ενώ ο Δάρλας που αποκτήθηκε κατά πάσα πιθανότητα εκεί θα αγωνιστεί, και μαζί με τον Φερνάντες θα αποτελέσουν το δίδυμο της αμυντικής γραμμής.

Πλάγια μπακ

Δεξί μπακ χρειάζεται η ομάδα γιατί πολύ απλά δεν έχει. Τέλος. Αριστερά είμαστε καλυμμένο με Λιόλιο (η 2η καλύτερη φετινή μεταγραφή μετά από τον Πόι), Λιόνη (το πουλέν μου), Δάρλα (φυσική του θέση).

Αμυντικά-κεντρικά χαφ

Η ομάδα δεν έχει έναν χαφ έμπειρο και πλήρη αγωνιστικά, που να μπορεί να κόψει αλλά και να δημιουργήσει. Οι 2 μαύροι διώχθηκαν οπότε μείναμε κενοί από ''εσωτερικές'' μεταγραφές το χειμώνα. Πολύ καλός εργάτης και έμπειρος ο Προβατίδης, εξαιρετικός ο Λεμονής όποτε αγωνίστηκε, καλές προδιαγραφές και για Γκίνο, μπορούν να βοηθήσουν και στο κέντρο οι Δάρλας, Σουνάς και Μ. Παπαδόπουλος, όμως λείπει ο στυλοβάτης.

Εξτρέμ-10άρια-Δεύτεροι επιθετκοί

Αριθμητικά και ποιοτικά είμαστε πλήρης. Ξεκινώντας από το μεγάλο αστέρι του φετινού ΆΡΗ, Μάουρο Πόι, και συνεχίζοντας με παίκτες, που, όπως και ο Πόι, μπορούν να αγωνιστούν σε τουλάχιστον 2 και 3 και 4 θέσεις. 

Μιλάω για Ατματσίδη (γρήγορος, στην καλή του μέρα δημιουργεί ρήγματα, αγωνίζετια και στα πλάγια και πίσω από τον φορ αλλά και κορυφή), Μ. Παπαδόπουλο (καλή τεχνική, δυνατό πόδι, παίζει σε όλες τις θέσεις απ' τη μέση και μπροστά), Σουνά (η μεγάλη ελπίδα του ΆΡΗ, φυσική θέση 10άρι, μπορεί να αγωνιστεί και στα χαφ αλλά και αριστερά), Χινατσέλι (ο καλύτερος ''παγκίτης'' του φετινού ΆΡΗ), Ρένια (τίποτα το ιδιαίτερο αλλά παίζει και στις πτέρυγες και 10άρι και δεύτερος επιθετικός), ενώ μην ξεχνάμε ότι μπορεί να προσφέρει και ο Προβατίδης είτε στα δεξιά, είτε ως 10άρι. Δεν χρειαζόμαστε καμία απολύτως μεταγραφή, εκτός αν παρουσιαστεί κάτι το εκπληκτικό σαν ευκαιρία.

Φορ

Χρειαζόμαστε μία φοράκλα που να τα παστελώνει με συχνότητα. Τουλάχιστον για τις Β-Γ εθνικές να βάζει σχεδόν σε κάθε ματς γκολ και να αποτελεί σημείο αναφοράς. Ο Καπνίδης (που είναι και ο μοναδικός καθαρόαιμος επιθετικός του ρόστερ, αλλά με φυσική θέση αυτή του δεύτερου επιθετικού) είναι γρήγορος, μαχητικός, έχει τεχνική πολύ καλή, αλλά του λείπουν τα τελειώματα. Μεταγραφή σέντερ φορ λοιπόν να τελειώνει τις φάσεις.



Συμπέρασμα

Η ομάδα χρειάζεται μερικές κινήσεις ακόμα για να είναι πλήρης για φέτος ώστε να ανέβει άνετα, αλλά και να βάλει μία βάση για του χρόνου. Προσωπικά από τους 25 (π.χ.) παίκτες που θα τελειώσουμε τη χρονιά, θα ήθελα τουλάχιστον οι 15-18 να μπορούν να παραμείνουν στο ρόστερ (όχι απαραίτητα βασικοί) και του χρόνου.

Όσον αφορά τις θέσεις που χρειαζόμαστε ενίσχυση, μεγάλες μεταγραφές πρέπει να γίνουν στα κεντρικά χαφ και στον σέντερ φορ, ενώ πρέπει να αποκτηθούν και ένας τερματοφύλακας, ένας δεξιός μπακ, και ίσως ένας εξτρέμ-περιφερειακός.


4 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 27 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:19 μ.μ.

Διαφωνω σε αρκετα σημεια νικο...

πρωτον ,κεντρικο αμυντικο χρειαζομαστε γιατι εχουμε μονο 3 και δεν θελω να βασιζομαι στους μικρους σε παιχνιδια που μας καινε !
1 δεξι μπακ οπως ειπες...
αμυντικο χαφ οπωσδηποτε

ρενια και κατι αλλοι πρεπει να φυγουν , δεν προσφερουν τιποτα και πρεπει να αποκτηθει καλυτερος παικτης.

επιθετικος : αλλοι 2 τουλαχιστον για να πλαισιωσουν τους καπνιδη-ποι

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 28 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:38 μ.μ.

ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ.ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 7-8 ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ.ΚΑΤΙ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΡΕΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.ΕΙΔΙΚΑ Ο ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ Γ ΕΘΝΙΚΗ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΠΑΙΖΕ Α ΕΘΝΙΚΗ

Giorgos T. είπε... 28 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:51 μ.μ.

Απο την αλλη ομως σκεφτητε και αυτο : Ποσοι απο τους σημερινους παικτες της ομαδας θα επαιζαν βασικοι σε ομαδα της Β εθνικης που διεκδικει ανοδο ?

Για μενα , Ψυχογιος και Ποι... ο πρωτος εφυγε (γιατι αραγε?) και ο δευτερος θα ειναι 34...

Ανώνυμος είπε... 30 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:50 π.μ.



Δεξί μπακ έχουμε, τον Γκίνο, που είναι παικτάρα και μπράβο στον Κάμπος που τον πρωτοέβαλε σε αυτή τη θέση

Ρένια-Λιόνης-Σουνάς δεν κάνουν ούτε για τοπικό ερασιτεχνικό της ΕΠΣΜ

2 επιθετικους χρειαζόμαστε γκολτζήδες ένα τερματοφύλακα και θα βγούμε τρένο....ΟΟΛΛΛΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟΟΟΟΟΟ ΡΕ