Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Τελικά δε βάζουμε μυαλό στον Άρη, άλλος ένας εμφύλιος...

Ενώ γράφω το συγκεκριμένο άρθρο ακούω ταυτόχρονα την εκπομπή του Libero όπου μαλώνει στον αέρα ο δημοσιογράφος κ. Τσαλτίδης με έναν ακροατή, φίλαθλο του Άρη από την Ικαρία. Ειλικρινά η συζήτηση - ξεκατίνιασμα συνεχίζεται, άκρη για το ποιος έχει δίκιο δεν βγαίνει και το μόνο που κατορθώνουν είναι να εκνευρίζεται ο κόσμος. Η αλήθεια βρίσκεται μάλλον κάπου στη μέση, (όπως πάντα). Προσωπικά αισθάνομαι θλίψη και τίποτε άλλο...
Αντί να συζητάμε για τις κινήσεις που θα κάνουμε προκειμένου να ξεκολλήσουμε από τον βούρκο στον οποίο έχουμε επέλθει, καθόμαστε και συζητάμε για τα παλιά, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ βγαίνει σε ευθεία επίθεση κατά του Super 3, ο Super 3 βρίζει τον Πρόεδρο στο γήπεδο, ενώ ακούγεται μέχρι και η πιθανότητα αποχής του S3 από το γήπεδο.  

Η πρωϊνή εκπομπή του Τσαλτίδη
Ακούστηκε ένα μαγνητοφωνημένο μέρος από μια συνέλευση της ΚΜΑ που είχε γίνει το 2011. Με τον τρόπο ο Χρύσανθος ήθελε να απέδειξε ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία παρουσιάστηκαν σε προηγούμενες συνελεύσεις της Λέσχης, και ήταν αληθινά στοιχεία, αφού επιβεβαιώνονται από το πόρισμα. Ακούσαμε λοιπόν ότι ο κ. Αθανασιάδης κληρονόμησε χρέη από τη διοίκηση του κ. Σκόρδα, (αποδείχθηκε και από το πόρισμα ότι τα χρέη αυτά ήταν σχεδόν 8 εκ.). Άλλωστε και σε συνέντευξή του ο Σκόρδας χθες σε αθηναϊκό ραδιόφωνο δήλωσε ότι "όταν εφυγά εγώ υπήρχαν ΜΟΝΟΝ 9 εκ. ευρώ χρέη"...

Ωραία λοιπόν και τι αποδεικνύεται με όλα αυτά; Δυστυχώς αν πέσει η ομάδα, θα έχουμε όλο το περιθώριο να ασχολούμαστε με τα παλιά, να ξεσκονήσουμε τις παλιές υποθέσεις, να "κυνηγήσουμε" κόσμο που χρέωσε - κατασπατάλησε τους πόρους του Άρη. Ποιο είναι το όφελος από όλη αυτήν την παρελθοντολογία; 

Επιστροφή του κ. Σκόρδα στην προεδρία της ΠΑΕ
Το ότι ο κ. Σκόρδας είναι ένας από τους υπαιτίους της κατάστασης της οποίας βιώνουμε σήμερα, το γνωρίζουμε. Το ότι έκανε λάθη στο παρελθόν, αυτό είναι γνωστό και φαίνεται πλέον και στο πόρισμα. Παρόλα αυτά ο κόσμος του έδωσε άλλη μια ευκαιρία, για να καθαρίσει λίγο το όνομά του, καθώς αν σώσει και φέτος τον Άρη, θα είναι ένα μικρό/μεγάλο κατόρθωμα.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι θα έχει αναθεωρήσει κάποια πράγματα και θα μπορεί να αξιολογήσει καλύτερα καταστάσεις, από την στιγμή μάλιστα που έχει μεγάλη παραγοντική εμπειρία, (τόσα χρόνια στην "καμπούρα" του Άρη). Προσωπικά αυτό που περίμενα ήταν να επιχειρήσει τη συσπείρωση του κόσμου, ώστε και να στηρίξει περισσότερο στο γήπεδο, αλλά κυρίως να εστιάσει σε δύο σημαντικά θέματα:
1) Σωτηρία της ομάδας
2) Άρθρο 99

Ποιες ήταν όμως οι ενέργειες του κ. Σκόρδα με το που ανέλαβε; 

  • Η προεδρία του ξεκίνησε με το αριστερό αφού η απόλυση του υπεύθυνου επικοινωνίας την Παραμονή Πρωτοχρονιάς άφησε αλγεινή εντύπωση. 
  • Στη συνέχεια είχαμε την επιστροφή του Σούλη Παπαδόπουλου, (αυτό έπρεπε να γίνει το καλοκαίρι - λάθος του κ. Ηλιάδη που τον απομάκρυνε), ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται η ενδυνάμωση της ομάδας. Καλά ως εδώ...
  • Προαναγγέλει την επιστροφή του Παπαστεριανού ενώ αυτός έχει ακόμη συμβόλαιο με τους Ρουμάνους! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι Ρουμάνοι πλέον να ζητούν ένα ποσό για να τον αποδεσμεύσουν. 
  • Επιχείρηση του να έρθει πίσω ο Ουντόζι. Ζήτησε μέχρι και τη βοήθεια του Γιάννη Χατζηνικολάου (και καλά έκανε, αφού το μόνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το καλό του Άρη), μήπως και καταφέρει αυτός να τον μεταπείσει. Τελικά δεν κατέστη δυνατό, οπότε συνεχίζουμε έτσι.
  • Γίνονται κάποιες μεταγραφές. Θα μου πεις, τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, αλλά μπορεί να εξηγήσει κανείς πώς γίνεται να πηγαίνουμε να παίρνουμε τον Β. Βλάχο, όταν δεν πονάμε στη συγκεκριμένη θέση (το δεξί άκρο της άμυνας καλύπτεται ικανοποιητικά με αυτούς που έχουμε). Για τη μεταγραφή του Γουναρίδη τι να σχολιάσεις. Είναι καλύτερος από τον Μπουζάνη, μάλλον όχι. Είναι καλύτερος από τον Διούδη, σίγουρα όχι. Παρόλα αυτά του προσφέρουμε συμβόλαιο για 3,5 χρόνια! Το ίδιο και στον Κουσίδη. 
  • Αποχωρήσεις παικτών: Έλσνερ και Ίμπε. Στην ουσία αποχώρησαν και οι 3 ξένοι που είχαμε δικαίωμα να φέρουμε το καλοκαίρι (Εύγε κ. Ηλιάδη - Χατζηνικολάου - Μούτα!). Το θέμα είναι πως χειρίζεσαι τις συγκεκριμένες περιπτώσεις για να μην έχεις τα ίδια προβλήματα. Επιχειρείς να διακανονίσεις τα λίγα χρήματα που τους οφείλονται, ή λες το γνωστό "στα αρχ... μου, άσ'τους να κάνουν ότι θέλουν, δεν τους χρειαζόμαστε"... Γνωστή και παλιά η συγκεκριμένη πρακτική του κ. Σκόρδα. Αποτέλεσμα; Προσφυγή και πλέον ζητούν ολόκληρο το συμβόλαιό τους. 
  • Συνέντευξη τύπου του προπονητή με ταυτόχρονη παρουσία του κ. Σκόρδα... Θα μας εξηγήσει κανείς σε τι ωφέλησε τον Άρη η παρουσία του στη συνέντευξη τύπου; 
Βγήκε και δήλωσε ότι "Ο Άρης θα σωθεί, είμαστε αποφασισμένοι για αυτό, ο πόλεμος τώρα άρχισε, δε μου καίγεται καρφί αν με βρίζει μια μειοψηφία, που παρασέρνει και τον υπόλοιπο κόσμο". 

Για αυτό σας έδωσε το χρίσμα ο κόσμος κ. Σκόρδα, για να σώσετε την ομάδα, ειδάλλως θα αφήναμε τον κ. Ηλιάδη. 

Το αν σας βρίζουν εσάς προσωπικά, αυτό φροντίστε να το αλλάξετε με τις πράξεις σας, και όχι με λόγια. Ο κόσμος βαρέθηκε τα λόγια. 

Αγαπάς τον Άρη - Απόδειξεις... 

Συσπείρωσε τον κόσμο, δώσε τον αγώνα σου για να σωθεί η ομάδα, ζήτα την βοήθεια όλων όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνδράμουν οικονομικά, δείχνοντάς τους πρωτίστως ότι έχεις αλλάξει και ότι έμαθες από τα λάθη σου. 

Κάνε την προσπάθεια για την εισαγωγή στο άρθρο 99, (και μπράβο σου που το έλεγες από τότε, ότι αυτή ήταν η μοναδική λύση).

Και αν όλα αυτά πάνε καλά, τότε το καλοκαίρι φρόντισε να βρεθεί και ένας μεγαλομέτοχος που θα έχει χρήματα και όρεξη να επενδύσει. Μόνο έτσι θα καθαρίσεις το όνομά σου και πραγματικά ο κόσμος θα έχει να σε θυμάται...

Υ.Γ. 1: Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή την στιγμή τα υβριστικά συνθήματα δε βοηθούν. Ελπίζω ο Super 3 να αναθεωρήσει και να στηρίξει όπως μόνο αυτός ξέρει (μέσα - έξω) την ομάδα.

Υ.Γ. 2: Επίσης ελπίζω αυτό που άκουσα για αποχή να μην ισχύει. Είπαμε χρειαζόμαστε ενότητα και όχι διχασμό αυτές τις δύσκολες ώρες.  

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 9 Ιανουαρίου 2014 στις 7:43 μ.μ.

Τηνμεγαλυτερη ευθυνη την εχει ο σουπερ3 για ολο αυτο το σκηνικο με τις ανακοινωσεις κλπ...Φυσικαι και οι πρωην δεν χανουν την ευκαιρια να βγουν στο προσκηνιο.....

marauder3

Giorgos T. είπε... 10 Ιανουαρίου 2014 στις 11:26 π.μ.

Ολα αυτα ειναι μαλακιες ! Βγαινει ο καθενας και λεει το μακρι και το κοντο του ,ενω η ομαδα βρισκεται στον πατο.

Καθε φορα που ακουω καποιον απο αυτους να βγαινει και να κανει δηλωσεις μου γυρνανε τα μυαλα! Βγαινει ο Ηλιαδης και μιλαει , μεχρι και ο Γλυφαδας βγαινει και λεει τις μαλακιες του. Ρε σας εχουμε σιχαθει ολους σας , δεν το εχετε παρει χαμπαρι? Ουτε τον εαυτο σας δεν πειθετε με αυτα που λετε!

Ας κοιταξει ο Σκορδας να σωσει την ομαδα και ας αφησει δηλωσεις που μπορει να προκαλεσουν προβληματα...

VardARIS είπε... 10 Ιανουαρίου 2014 στις 11:33 π.μ.

Για τον Γλυφάδα που αναφέρεις, φταίει αυτός ή αυτοί που του δίνουν βήμα?

Το Μετροπάοκ και ο Μπούζος τον βγάζει κάθε εβδομάδα τουλάχιστον μία φορά, ο Ζαγόρας τον είχε 2 ώρες και του ρωτούσε αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του - Πλα - για όφελος του Άρη. Στον Αρένα δεν ξέρω αν βγαίνει, γιατί απλά δεν τους ακούω.

Προσωπικά δεν γουστάρω να ακούω ούτε κάτι βρυκόλακες του παρελθόντος, βλ. Γράντες, Τσαρούχες, Καραμπέρηδες... Φτάνει, σας φάγαμε στη μάπα όλους σας αρκετά.

Ανώνυμος είπε... 10 Ιανουαρίου 2014 στις 3:16 μ.μ.

" Ποιο είναι το όφελος από όλη αυτήν την παρελθοντολογία;"

Th vgazei ki o xontros ladi twra.....to zoume ki ayto.....to ofelos einai na kalatavei o laos oti efoson h epomenh dioikhsh gnwrize gia ta 9 ek. 8a eprepe na mh kanei spatales me 8oo xil. symvolaia klp typou umbides klp.......otan gnwrizeis gia xreh kaneis synthritikh politikh opws twra o Skordas!alliws eisai asxetos kai sthmenos

Ανώνυμος είπε... 10 Ιανουαρίου 2014 στις 7:16 μ.μ.

Ο Σουπερ 3 φταίει για το κατάντημα του Άρη και όχι ο Σκόρδας.

Χαβίτο

Giorgos T. είπε... 10 Ιανουαρίου 2014 στις 7:35 μ.μ.

Κατσε ρε φιλε Χαβιτο, ας μην τα καταστρεψουμε ολα. Στον συνδεσμο απο τοτε μεχρι σημερα εχουν αλλαξει προσωπα και καταστασεις. Πολλα ατομα που ειχαν εμπλοκη σε αυτο το φαγοποτι στις πλατες της ομαδας, εφυγαν κακην κακως απο τον συνδεσμο...

VardARIS είπε... 10 Ιανουαρίου 2014 στις 8:12 μ.μ.

Την κύρια ευθύνη την είχαν οι πρόεδροι φίλε Χαβίτο. Αυτοί στο κάτω - κάτω είχαν δικαίωμα υπογραφής. Ούτε ο Κόντης είχε, ούτε ο Σαουρίδης με τον Νέγρη.

Αν ο Σκόρδας ή ο Αθανασιάδης τους άκουγαν γιατί φοβόταν, ή έκαναν ό,τι του έλεγαν αυτοί είναι άλλο καπέλο. Θα έπρεπε τότε να βγουν και να πουν, όχι δε θέλουμε τον Κόντη, ή δε θέλω να ξανάρθει στα γραφεία ο Σαουρίδης. Δεν βγήκαν όμως τότε να τα πουν.