Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Άρης - Αστέρας Τρίπολης 1-1 , η προσπάθεια δεν φτάνει!

Στην 8η και τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση του για το 2013 , ο Άρης δεν κατάφερε να κερδίσει και αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν αυξήθηκε η διαφορά από τους άμεσους ανταγωνιστές μας ,αφού και αυτοί δεν κέρδισαν βαθμούς...






Ο Μιλίνκοβιτς επέλεξε μια επιθετικογενή ενδεκάδα με μοναδικό αμυντικό χαφ τον Νταμαρλή και μπροστά του τους Σουνά και Τάτο , ένα σχήμα που τελικά δεν απέδωσε καθώς επιθετικά ο Άρης ήταν προβλέψιμος ενώ και αμυντικά είχε πολλά κενά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας (που είναι φανερό ότι έχει πολύ καλή ομάδα) κυκλοφόρησε με ευκολία την μπάλα στον χώρο του κέντρου.  Ο Νταμαρλής δεν μπορούσε μόνος του να καλύψει όλα τα κενά στην άμυνα και ο Σουνάς με τον Τάτο , αν και προσπάθησαν , δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν καθόλου αμυντικά.

 Το γκολ της Τρίπολης προήλθε από ένα από τα πολλά κόρνερ που κέρδισε (ενδεικτικό και της πίεσης που άσκησε στην άμυνα του Άρη). Έγινε η πρώτη κεφαλιά και κατέληξε στον Σέτι που όντας αφύλακτος σκόραρε με ευκολία , εκμεταλλευόμενος και το λάθος του Διούδη (που έπρεπε να βγει και να μπλοκάρει την μπάλα).


Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντική ευκαιρία για τον Άρη. Στο δεύτερο ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν.

Οι παίκτες του Άρη μπήκαν στο παιχνίδι συγκεντρωμένοι και πιο ουσιαστικοί. Άρχισαν να κλείνουν χώρους πιο αποτελεσματικά και να κρατάνε περισσότερο την μπάλα στην επίθεση. Το αποτέλεσμα ήταν να κερδίσουν πέναλτι με τον Αγκάνθο στο 59 (που όμως εκτελέστηκε άστοχα) και στην συνέχεια να ισοφαρίσουν από κόρνερ με κεφαλιά από τον Αγκάνθο , μετά την τραγική έξοδο του Φερνάντες.

Για ένα 10 λεπτο η Τρίπολη αντέδρασε , αλλά έπειτα ο Άρης ξαναπήρε τον έλεγχο και πίεσε για να ισοφαρίσει χωρίς αποτέλεσμα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν του Μανιά ,στο 91, που επέλεξε να μην σουτάρει και τελικά έχασε την μπάλα...



Τα θετικά :

  • Το δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης έδειξε διάθεση και καθαρό μυαλό(!!) στην μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου και έκανε αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει στο πρώτο ημίχρονο. Κράτησε μπάλα , δημιούργησε ευκαιρίες και τελικά σκόραρε.
  • Ο Αγκάνθο επανήλθε στις καλές εμφανίσεις. Μπορεί να έχασε το πέναλτι , αλλά η συνολική του εικόνα ήταν καλή. Γυρνούσε πολλές φορές μέχρι το κέντρο και βοηθούσε την ανάπτυξη του παιχνιδιού , τομέα στον οποίο...πάσχουμε. Φυσικά και το γκολ που πέτυχε ήταν πολύ σημαντικό
  • Οι αμυντικοί μας έκαναν σωτήριες προβολές στην μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις.
  • Σωστή η αλλαγή του Σουνά με τον Ηρακλή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Άρης μετά την ισοφάριση και την είσοδο του Ηρακλή ήταν πολύ καλύτερος τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά!  Ο Ηρακλής έκλεισε τους κενούς χώρους , δίνοντας πολύτιμες ανάσες στον Νταμαρλή , και  μάλιστα πήρε μέτρα στο γήπεδο βοηθώντας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.Έδειξε ότι είναι πολύτιμη μονάδα στον φετινό Άρη.
  • Πέναλτι. Το γεγονός και μόνο ότι ο Άρης κέρδισε πέναλτι αποτελεί από μόνο του κάτι το θετικό...

Τα αρνητικά :

  • Γελοίο γκολ. Είναι εύλογο το ερώτημα γιατί ο Άρης δέχεται τέτοια τραγικά γκολ. Το ίδιο συμβαίνει από την πρώτη αγωνιστική μέχρι και σήμερα. Η εικόνα της άμυνας είναι τραγική και δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη.
  • Αναποτελεσματικός ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν αδύνατο να ελέγξουμε το παιχνίδι χρησιμοποιώντας ένα μόνο αμυντικό χαφ ενάντια στους ποιοτικότερους μέσους του Αστέρα. Παρότι ο Σουνάς έδειξε διάθεση , δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Ο Μιλίνκοβιτς θα έπρεπε να επιλέξει πιο ορθολογικό πλάνο από την αρχή του παιχνιδιού , γιατί το μόνο που κατάφερε με τις αρχικές του επιλογές ήταν να σπαταλήσει ένα ημίχρονο.
  • Ανεπίτρεπτο να χάνεις πέναλτι , σε έναν αγώνα που παίζεις την ύπαρξη σου...
  • Τι όνειρο είδες βρε Μανιά και αντί να σουτάρεις την μπάλα πας να κάνεις τρίπλα στον τερματοφύλακα? Ήταν μοναδική ευκαιρία για να πάρουμε την νίκη και εσύ την σπατάλησες....

Συμπέρασμα :

Η ισοπαλία δεν άφησε κανέναν ευχαριστημένο αφού και οι 2 ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν την νίκη. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες γιατί ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια, ενώ ο Άρης σπατάλησε μοναδικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για να κάνει την ανατροπή (πέναλτι Αγκάνθο και ευκαιρία Μανιά).

Ο επόμενος αγώνας στα Γιάννενα είναι ευκαιρία για 6ποντο αν έρθει η νίκη για τον εξής λόγο : Ο Απόλλωνας παίζει με τον Ολυμπιακό και η Βέροια με την Τρίπολη. Η λογική λέει ότι θα χάσουν και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τους φτάσει ο Άρης στην βαθμολογία...

** Λογικά ο Μιλίνκοβιτς θα αποτελέσει παρελθόν και θα ανακοινωθεί νέος προπονητής εντός της ημέρας.
























7 σχόλια:

jim είπε... 20 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:06 μ.μ.

Αν παρατηρήσεις στην φάση του ένατου λεπτού (όταν ο Αστέρας ζητάει πέναλτι) οι δικοί μας έχουν ευκαιρία αντεπίθεσης. Και αυτός που έχει την μπάλα περπατάει και οι άλλοι από τα πλάγια κάνουν πως τρέχουν.

Οκτώ αγώνες εντός έδρας και ούτε μία νίκη. Δηλαδή, τι άλλο να γίνει για να καταλάβουμε ότι δεν μπορούν τα παιδιά. Συν τοις άλλοις ακόμα δείχνουν συμπτώματα άγχους.

Ο Μανιάς αυτό στην προπόνηση θα το κάρφωνε. Ο Αγάνθο γλυστράει εκεί τι κάνει;;

Ο προπονητής με το υλικό που έχει (και την προηγούμενη διοίκηση βέβαια) δεν πρέπει να κατηγορηθεί πρωτός από όλους. Πάντως κι αυτός έκανε αρκετά λάθη...Εμένα με έχασε από την στιγμή που έβαλε τον πουλίδο στην Κρήτη...

Πιθανόν φεύγει μετά τον Ουντόζι και ο Έλσνερ... Η ομάδα θέλει ενίσχυση. Μπαμ κάνει ότι δεν μπορούν τα παλικάρια. Και γρήγορη ενίσχυση μάλιστα. Όχι τέλη Γενάρη και να χαθούν 3-4 ματς του 2ου γύρου.. Μέσα στις γιορτές να γίνουν οι επαφές και πριν βγει ο χρόνος να έρθουν στην ομάδα...

Φυσικά πρέπει να βρεθούν και χρήματα..Άλλο ένα τεράστιο ερωτηματικό. Από που να την πιάσει κανείς την ομάδα είναι λερωμένη...

Πολλά τα ερωτηματικά και αφάνταστα δύσκολη και η συνέχεια.. Και το άσχημο είναι ότι και μεις (ο κόσμος) έχουμε τραβηχτεί πλέον... Και με το δίκιο μας βέβαια..

Δύσκολα...

Giorgos T. είπε... 20 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:11 μ.μ.

ενισχυση χρειαζομαστε σε πολλες θεσεις , αλλα ειναι δυσκολο να γινουν καλες κινησεις ,αφου το ταμειο ειναι αδειο!

1-2 προσθηκες θα γινουν και αυτες οχι καλες (ετσι πιστευω τουλαχιστον)...

VardARIS είπε... 20 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:10 μ.μ.

Τώρα που φεύγει και ο Έλσνερ, ποιος θα παίξει αμυντικός? Μάλλον θα δούμε Νταμαρλή ή Ηρακλή με Κύργια...

Από εκεί και πέρα, δεν το είδα το ματς, λόγω δουλειάς. Είδα τις φάσεις αργότερα και πάλι μου κάνει εντύπωση ότι οι αντίπαλοι στο γκολ τους, παίζουν βόλεϊ...

Για τις ανύπαρκτες εξόδους του Διούδη, τι μπορεί να πει κανείς?

Όλες οι ομάδες παίρνουν βαθμούς από τους τερματάδες τους, μόνο εμείς χάνουμε βαθμούς σε κάθε αγωνιστική από λάθη (και) του τερματοφύλακα.

Δηλαδή ο Μπουζάνης τόσο χάλια είναι???

Giorgos T. είπε... 20 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:34 μ.μ.

Λύση στο κέντρο της άμυνας υπάρχει και είναι στο χέρι του νέου προπονητή να την αξιοποιήσει! ΠΟΥΛΙΔΟ !

Μην τον ξεγράφετε επειδή είναι ντεφορμέ... Στο κάτω-κάτω το πρόβλημά του ήταν με τον Μιλίνκοβιτς , εγώ πιστεύω πως τώρα θα επανέλθει σε καλές εμφανίσεις!

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τον χάσουμε και αυτόν!

Ανώνυμος είπε... 21 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:46 π.μ.

Ο Πουλιδο θα παξει....Ο Παπαδοπουλος δεν ειναι Μιλινκοβιτς

jim είπε... 21 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:35 π.μ.

Καλά ρε παιδιά...

Θα δεχτείτε πίσω τον Πουλίδο μετά απ' όλα όσα έγιναν ; ; ;

Εγώ, αν τον επαναφέρουν αυτόν δεν ξαναασχολούμαι...

Giorgos T. είπε... 21 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:31 π.μ.

Τι έγινε ρε Δημήτρη δηλαδή? Ο Πουλίδο , ξεκινόντας από το παιχνίδι με τον βάζελο , δεν έκανε καλά παιχνίδια. Έπειτα με Πανθρακικό είναι τραβηγμένη η αλλαγή στο 37 ,αφού ήταν σαν ο Μιλίνκοβιτς να ήθελε να τον γουχάρουμε.

Στην Κρήτη απλά επιβεβαιώθηκε ότι δεν είναι σε φόρμα.

Και ρωτάω : Τι αφορμή έδωσε ο Πουλίδο να τον διώξουμε? Και ο Κύργιας στην αρχή όλο λάθη έκανε! Είπε κανείς να φύγει?Όχι ! Γιατί όταν ένας από τους καλύτερούς σου παίκτες (με βάση και πέρσι) δεν παίζει καλά ,τότε είναι στο χέρι του προπονητή να τον κάνει να νιώσει σημαντικός και να τον επαναφέρει στα γνωστά του επίπεδα!

Στην χειρότερη να τον αφήσεις έξω για 3-4 παιχνίδια , όπως και γίνεται τώρα. Επιβάλλεται όμως να ενεργοποιηθεί εκ νέου ,αφού και ο Έλσνερ είναι φευγάτος και ο Πουλίδο αποτελεί ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ τον καλύτερο αμυντικό μας!

Να δεις που ο Σούλης θα το βρει το κουμπί του Ισπανου!