Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Όλες οι μεταγραφές των ομάδων της Σούπερλιγκ (+άποψη) (Part 2)

Καλησπέρα σε όλους. Ασχοληθήκαμε στο πρώτο μέρος από τα 2 αυτών των άρθρων με τις ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο και τις θέσεις στην Ευρώπη, και έτσι σε αυτό το δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία, δηλαδή την δεύτερη θεωρητικά ταχύτητα του πρωταθλήματος.

Θα δούμε κάθε ομάδα ξεχωριστά, αναλυτικά όλα τα ονόματα που έφυγαν και ήρθαν, και θα αναφέρουμε την άποψή μας.






Λεβαδειακός
Η ομάδα της Λιβαδειάς απέκτησε τους Καπό (αυτός που θέλαμε αλλά ήταν... ακριβός, μεγάλη παικτούρα), Μάντζιος, Γιάντσης, Ιωαννίδης (ποιοτικοί και έμπειροι από Σούπερλιγκ), Πρζιρόφσκι, Μανόλο, Αρμίτσε, Πετράτσι, Σανγκινέτι, Μπούστο, Κονέ (τελείως άγνωστοι ξένοι στη λογική του λαχείου), Λαμπρόπουλο, Στρατηλάτη, Λυκογιάννη (καλοί).

Αποδυναμώθηκε πολύ ο Λεβαδειακός. Έχασε τους πολυτιμότερους περσινούς του παίκτες (Κόρμπος, Πόι, Ζησόπουλος, Μπουμάλ, Λισγάρας, Κυριακίδης, Μεντί, Κουτσόπουλος, Ρομέου, Ακόστα, Χοσέμι, Καγεχόν), αλλά και τους Κασμερίδη, Μίλιεβιτς, Πινέιρο, Μπουντόπουλος.

Άλλαξαν όλο τον περσινό τους κορμό οι Κομπότηδες, και θεωρώ ότι είναι πολύ αποδυναμωμένοι σε σχέση με πέρυσι, και τους θεωρώ τη 2η χειρότερη ομάδα στην κατηγορία. Δύσκολα θα τη σώσουν την παρτίδα.


Πανθρακικός
Πάμε και στους Θρακιώτες. Αυτοί και αν αποδυναμώθηκαν. Απέκτησαν αρκετούς ξένους πολύ αμφιβόλου αξίας και πολύ φτηνούς (Εμπόου, Κάσες, Μίκουλιτς, Πόποβιτς, Ιγκόρ, Ζος), και κάποιους μέτριους παίκτες με αρκετοί εμπειρία από την Ελλάδα, πάντως (Ρομέου, Σέρεμετ, Κατσικοκέρης, Ζεκίνια, Χασομέρης, Παπαγεωργίου, Τριανταφύλλου)

Αν ο Λεβαδειακός έχασε τον βασικό κορμό του, ο Πάνθραξ έχασε ότι καλό είχε πέρυσι. Παπαδόπουλος, Λουσέρο, Βαϊρουά, Μουνάφο, Σερφά, Μίνγκας, Κάστσελαν, Στάθης, Κοντογουλίδης, Μελίσσης, Βρονταράς, Μιχαλόπουλος έφυγαν από την ομάδα, με τον Πανθρακικό να μην κρατάει κανέναν απολύτως περσινό πρωταγωνιστή που είχε σχετικά καλή πορεία!

Ο Πανθρακικός πλέον είναι βάσει ρόστερ η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και είναι το τεράστιο φαβορί για τον υποβιβασμό.


Βέροια
Οι Βεροιώτες του κ. Αρβανιτίδη, απέκτησαν τους Αναστασόπουλο, Σεντεμέντε, Πλαβούκο, Αποστολόπουλο (ελληνικές μετριότητες), Σιόντη, Οικονόμου (ελληνικές εμπειρίες),  Μρντάκοβιτς, Ζερζίνιο (ποιοτικοί και έμπειροι ξένοι), Ρίος (;), Οστόιτς (;;) Ντα Κόστα (;;;), Τραπ (;;;;), Μπεν Ναμπουάν (;;;;;;!!!!).

Από την 2η πιο αντιπαθητική ομάδα της Ελλάδας έφυγαν οι Ολαϊτάν, Ιωάννου, Γεωργέας, Καφές, Καλί, Κόστλι, Σνάουτσνερ, Δασκαλάκης, Καλογέρης (όλος ο βασικός κορμός), Σκαθαρούδης, Άρτσε (αμελητέες ποσότητες). 

Η Βέροια έχει το 3ο χειρότερο ρόστερ της κατηγορίας, μαζί με τον Πλατανιά, και θα μαχηθεί σκληρά για την παραμονή.


Όφη
Οι Κρητικοί κινήθηκαν ποιοτικά και μεθοδικά αυτό το καλοκαίρι. Απέκτησαν τους Γκαλέτι, Ζε Εντουάρντο, Όγιος, Νιμανί, Στάθη, Ντάνι Φερνάντες, Φραγκουλάκη, Δασκαλάκη, Τριποτσέρη, Κάλαϊτζιτς, Μιλιάζες, Ζόρο, Ζβασίγια, Οικονομάκη.

Από την πιο αντιπαθητική, σιχαμένη και κομπλεξική ομάδα της Ελλάδας, τον Οφάκο, αποχώρησαν οι Ιωαννίδης, Σαρ, Σόουζα, Ζορμπάς, Βάντο, Ζαχαράκης, Γουναρίδης, Σαχσανίδης, Βαλεριάνος, ΚαπουράνηςΚανούλας, Κουρδάκης, Χατζηκοσμάς, Χαριτωνίδης, Συνάνης.

Αρκετά καλό και ποιοτικό ρόστερ ο Οφάκος, και θεωρώ ότι θα τερματίσει κάπου στη μέση, κάπου μεταξύ 7-10.


Πλατανιάς
Το χωριό του Μαρινάκ.. εεε η συμπαθέστατη ομάδα των Χανίων απέκτησε τους Εμίντιο, Φερνάντες, Θέρα, Μοράλ, Τόρες, Φάισκα, Μπέριαν (τελείως άγνωστοι ξένοι), Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Ντεντάκης, Σουκιάς (μέτριοι Έλληνες), Γουνδουλάκης, Περιστερίδης (ποιοτικοί Έλληνες), Ιντζίδης, Πόποβιτς, Σιώπης, Κατάι 2 δανεικοί από Πάοκ, 2 δανεικοί από Οσφπ...).

Αποχώρησαν οι Αργυρόπουλος, Κάλαϊτζίτς, Ποτουρίδης, Γιάννου, Δέντσας, Γκονζάλες, Μιρτσέτα, Κουρτεσιώτης, Τζανής, Κηπουρός, Λαζαρίδης, Τσιντί, Αναστασάκος, Κανακούδης, Μαραγκουδάκης. Ο Πλατανιάς έχει το 3ο χειρότερο ρόστερ της κατηγορίας, μαζί με τη Βέροια, και θα μαχηθεί σκληρά για την παραμονή.


Απόλλων Σμ.
Ο Απόλλων πραγματοποίησε εξαιρετικές μεταγραφές βάσει των στόχων του, αποκτώντας παίκτες σημαντικά ονόματα στην ελληνική αγορά, με ποιότητα και εμπειρία, όπως είναι οι Πετρόπουλος, Τζόρβας, Κόρμπος, Ζουέλα, Τσοκάνης, Αλβάρες, Μπλάζεκ, Γκουέλα, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Μίνγκας, Βέρτζος, Έγκον! Επίσης, ήρθε και ο Φελίπε Γκόμες από την Παουλίστα.

Αποχώρησαν οι Μανιάς, Κύργιας, Κοτταράς, Κατσίκης, Ρόβας, Ντιαλό, Λεοντίου, Καραμαλίκης, Ντόε (σημαντικοί, αλλά αναπληρώθηκαν και με τους παραπάνω), Βαλαώρας, Αντωνόπουλος, Κρουσταλέλης, Κωνσταντίνου, Ιασωνίδης, Καραδέμητρος, Χιντζίδης, Κορώνης.

Θεωρώ ότι τα πολλά νέα αποκτήματα θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να δέσουν μεταξύ τους. Ο Απόλλων έχει ένα ποιοτικό και έμπειρο ρόστερ, έναν ικανότατο προπονητή και θεωρώ ότι θα σωθεί εύκολα και ίσως τον δούμε στη μέση, μεταξύ 7-10.


Εργοτέλης
Ο Εργοτέλης απέκτησε τους Μεχία (σημαντικότατο όνομα, με εμπειρία και από τη Ρεάλ), Καρντόσο (γνωστός στο ελληνικό πρωτάθλημα, παικταράς), Αναστασάκος, Γ. Κοιλιάρας (πολύ έμπειροι και σημαντικοί εργάτες), Μπαντιμπαγκά, Μπαμ-μπαμ (λαχεία αποδεικνύονται), Τζιζ, Πελέ (άγνωστοι), Κουϊρουκίδης, Κασαπάκης (νεαροί), Διαμαντάκος, Ρουγκάλας (νεαροί δανεικοί από Ολυμπιακό).

Πέραν των δύο τελευταίων δανεικών από τον Ολυμπιακό, έκανε... μπίζνα με τον γαύρο και με τους Μπουχαλάκη, Τζανακάκη, τους οποίους πούλησε, αλλά θα τους κρατήσει και φέτος, με τη μορφή δανεισμού από τον Οσφπ.

Αποχώρησαν οι Ζαχόρα (σημαντικός, αλλά αναπληρώθηκε με Αναστασάκο), Γεωργίου, Γκαντιάγκα, Λαμπίν, Πλουσής, Ευαγγέλου. Ο Εργοτέλης έχει ένα σχετικά καλό σύνολο και έκανε αρκετά καλές επιλογές στις μεταγραφές. Θεωρώ ότι θα σωθεί εύκολα ή δύσκολα..


Καλλονή
Η πρωτάρα Καλλονή κινήθηκε μεθοδικά στο μεταγραφικό παζάρι. Απέκτησε τους Περόνε, Ντος Σάντος, Αγρίτης (παίκτες που ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα), Λεάντρο (πολύ καλός ανερχόμενος στόπερ δανεικός από Ολυμπιακό), Χουανλού (κόσμημα), Γκαρσία, Ποντάνι, Χογκ, Φαρία, Γκάσιτς, Κάλφα (άγνωστοι).

Αποχώρησαν από τις σαρδέλες μόνο οι Κώτσιος, Ντιμπαλά (πολύ σημαντικοί αλλά αναπληρώθηκαν τα κενά τους), Μανουσάκης, Νάτσο, Σερφά, Κάντζι, Μάρα (όχι και τόσο σημαντικοί). Γενικά η Καλλονή έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία μέχρι στιγμής και πιστεύω θα σωθεί τελικά σχετικά εύκολα εάν έχει την απαραίτητη διάρκεια.


Παναιτωλικός
Ο Παναιτωλικός κράτησε μεγάλο μέρος του περσινού κορμού. Απέκτησε τους Γκάλο, Γοδόι, Μπρακάλι, Άσκες (άγνωστοι ξένοι), Πόι, Καλί, Καλογέρη, Ιωάννου, Θεοδωρίδης (ποιοτικές και έμπειρες λύσεις από την εγχώρια αγορά).

Από τους Αγρινιώτες αποχώρησαν οι Σίσιτς, Μητρόπουλος, Φαβάλι (απώλειες), Ιώαννου, Αραμπατζής, Ιορδανίδης, Ζέρης, Γιάνεφ (αμηλετέες ποσότητες). Θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα τη σώσει την κατηγορία ο Παναιτωλικός.



Συμπέρασμα

Στη μάχη του υποβιβασμού, πιστεύω ότι Λεβαδειακός και Πανθρακικός είναι τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό και δύσκολα θα σωθούν, βάσει ρόστερ. Απο 'κει και πέρα, Πλατανιάς, Βέροια είναι οι επικρατέστερες για να συμπληρώσουν την 3άδα.



Υ.Γ. Ευχαριστώ το gazzetta.gr και το υπερπολύτιμο transfer center του.


7 σχόλια:

Vamos_G1 είπε... 12 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:01 μ.μ.

Έκανε πάντως κ κάτι καλό το gazzetta με το transfer center! :)

Ανώνυμος είπε... 13 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:01 μ.μ.

Δλδ εσυ αντιπαθεις τον νιονιο περισσοτερο απο τον παοκ?? ακομα και ετσι αυτα ειναι αντικειμενικα και δνε γντ να εχουμε ολοι τις ιδιες αποψεις....(αν και οι δικες σου ειναι καπως παραξενες)..

Θεωρω οτι με αυτες τις 4 ομαδες ειμαστε και εμεις στ αφαβορι για υποβιβασμο..

Unknown είπε... 13 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:26 μ.μ.

Ανωνυμε οταν λεω πιο αντιπαθητικη ομαδα της Ελλαδας εξαιρω τις 4 ομαδες του ΠΟΚ. Φυσικα και ειναι ολα υποκειμενικα.

Vamos, ως σαιτ (δομη, αρθρογραφια) το gazzetta ειναι οτι καλυτερο εχει η Ελληνικη αθλητικη δημοσιογραφια. Απλα τα χαλανε λιγο σε καποια θεματακια που δεν ειναι της παρουσης.

Ανώνυμος είπε... 13 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:03 μ.μ.

Τρελαρειανη. Ο Διας ηταν αμφισεξουαλικος,απατουσε την Ηρα με θνητες αλλα του αρεσε και ο Γανυμηδης.Ο Απολλων ερωτοτροπουσε με τον Υακινθο.Ο Πανας πηγαινε με κατσικες.Ο Διονυσος ηταν μεθυσος.Αρα τι μας μενει;Ο Αρης!Ο οποιος ηταν ομορφος και αντρακλας και ειχε κανονισει την Αφροδιτουλα...Συμπερασμα: Οι αρειανοι ειναι και ωραιοι και αντρακλες.Ενας λογος παραπανω να παω γηπεδο...

Vamos_G1 είπε... 14 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:04 π.μ.

Κ μετά λένε η τρέλα πάει στα βουνά. Αμ δε...

Ανώνυμος είπε... 14 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:37 π.μ.

Τρελαρειανη Η ζωη θελει τρελα κυριε Vamos_G1 ;-)