Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Κακό ξεκίνημα, θέλει υπομονή και χρόνο η ομάδα

Καλησπέρα σε όλους. Επέστρεψα χθες από τις καλοκαιρινές μου διακοπές και αυτό είναι το πρώτο μου άρθρο μετά την επιστροφή μου. Ελπίζω να είστε όλοι καλά.

Ξεκίνημα με το αριστερό για την ομάδα μας στο νέο πρωτάθλημα, καθώς ηττήθηκε με 2-1 από το νεοφώτιστο Απόλλων Σμύρνης στη Ριζούπολη, και πλέον επιβάλλεται να κερδίσει την Καλλονή.





Πριν σχολιάσω τα του ματς, θα ήθελα να πω δυο λόγια για το φετινό αγωνιστικό σχεδιασμό. Πιστεύω ότι φέτος έγινε και πολύ καλύτερη δουλειά από πέρσι, αλλά και γενικά πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά.

Η ομάδα έχει τουλάχιστον 2 αξιόλογες επιλογές σε όλες τις θέσεις, και ειδικά από τη μέση και μπροστά είναι πολύ καλή. Στις μεταγραφές έγναν αυτά που έπρεπε. 

Η ομάδα απέκτησε 3 έμπειρους ξένους, Έλληνες Κ24 που μπορούν να αποτελέσουν αξιόλογες λύσεις ως βασικοί (π.χ. Γ. Παπ., Κύργιας, Τσουμάνης και φυσικά ο Τάτος, νεαρούς Έλληνες με μέλλον και φυσικά 2 πολύ μεγάλα ταλέντα από την Κ20. 

Θα μπορούσαν βέβαια να υπάρξουν και λίγες παραπάνω αποδεσμέυσεις. Γενικά είδαμε πολύ καλή και μεθοδική δουλειά και ελπίζω αυτό να αποτυπωθεί με τον καιρό και στον αγωνιστικό χώρο.

Πάμε και στα της χθεσινής πρεμιέρας στη Ριζούπολη. Η ομάδα ήταν μέτρια προς κακή. Είχε ανούσια κατοχή, οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών ήταν μεγάλες, όλες πλην 1 οι στημένες φάσεις πέρασαν ανεκμετάλλευτες και οι παίκτες δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους.

Πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Πρόβλημα στην ανάπτυξη, ειδικά από τον άξονα. Επίσης, μεγάο πρόβλημα στην άμυνα. Και στα μπακ και στα στόπερ. Δεν τα πήγαν καθόλου καλά και είχαν πολλά αβίαστα λάθη τα οποία επιβάλλεται να διορθωθούν.

Αυτά τα ολίγα. Δεν θέλω να κρατήσω κάτι παραπάνω από τη γενική εικόνα του ματς. Ας περάσουμε και στην κριτική των παικτών:

Διούδης - 7: Φταίει κάπως στο 1ο γκολ, αλλά είχε και κάποιες σωτήριες επεμβάσεις.
Πουλίδο - 5: Κακός. Αυτός ο παίκτης επιβάλλεται να είναι η κολόνα της άμυνας.
Κύργιας - 5: Πολλά λάθη, γκρέμισε την κακή εικόνα που είχε χτίσει στα φιλικά.
Ηρακλής - 6: Προσπάθησε, άλλες φορές βγήκε κερδισμένος, άλλες χαμένος.
Τσουμάνης - 5: Μέτριος προς το κακός. Πολλά προβλήματα αμυντικά είχε το πουλέν μου.
Γ. Παπ. - 4: Ο χειρότερος του γηπέδου.
30φυλλάκος - 5: Μετριότατος.
Ουντόζι - 7: Αρκετά καλός.
Ιμπέ - 4: Τραγικός.
Τάτος - 6: Προσπάθησε, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός.
Μανιάς - 5: Χάθηκε μπροστά, δεν τροφοδοτήθηκε και σωστά.
Αγγελούδης - 8: Έδειξε ο,τι το γκολ το 'χει ο άνθρωπος. Περιμένω πολλά από αυτόν.
Σταυρόπουλος - 7: Έκανε ό,τι μπορούσε, μεγάλο ταλέντο.
Σουνάς - 6: Δε βοήθησε.

Θέλω να πω προς διάφορους ότι η ομάδα ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ. Πρέπει να κάνουμε ΥΠΟΜΟΝΗ. Στην 11άδα μας υπήρχαν 6 μεταγραφικά αποκτήματα. Χρειάζεται χρόνος για να δέσει και απαιτείται ο κόσμος να κάνει υπομονή και να στηρίξει. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα από την αρχή έλεος πια!


Τέλος, όσον αφορά το παιχνίδι-διαγωνισμό του blog, μόνο 2 άτομα πέτυχαν την ήττα του ΆΡΗ και πήραν από 1 βαθμό. Ο λόγος για τους Κίτρινο Φύλακα και nikola nikits.

14 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 12:46 μ.μ.

30φυλλακος τραγικος , ο τσουμανης εμπαζε στην αμυνα και ο κυργιας για μενα ο χειροτερος μονο και μονο για αυτο το εγκλημα που εκανε.

Ο Ιμπεχ δεν φταει , δεν ειναι ετοιμος και χρειαζεται χρονο. Ο Χατζηνικολαου δεν επρεπε να τον εχει ουτε στην αποστολη... θελει ακομα 1-2 εβδομαδες για να δεσει με τους υπολοιπους.

στον επομενο αγωνα πρεπει να παιξουν οι μαργαριτης ,ελσνερ και σταυροπουλος.

Unknown είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 1:35 μ.μ.

Για Ελσνερ και Σταυροπουλο συμφωνω απολυτα οτι πρεπει να παιξουν, αλλα ο Τσουμανης εκανε το ντεμπουτο του με την ομαδα και νομιζω οτι αξιζει κι αλλη ευκαιρια. Μια κακη παρενθεση ηταν.

Skolix είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 2:30 μ.μ.

Δεν είδα τον αγώνα, αλλά είδα τις φάσεις. Τραγικά και τα 2 γκολ, καθαρά προσωπικά λάθη. Ελπίζω να εκλείψουν στο μέλλον.

Ωραίο το γκολ του Αγγελούδη, πολύ καλό πάτημα και δυνατή κεφαλιά. Είναι killer το παιδί.

Θεωρώ ότι ο Τριαντα δεν πρέπει να παίζει στα εκτός έδρας, είναι πολύ σοφτ. Είναι καλός μόνο για εντός όπου θα έχουμε θεωρητικά μια σχετική υπεροχή.

Sotos είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 3:37 μ.μ.

Η ομάδα χθες μπήκε αρκετά φοβισμένη-αγχωμένη στο γήπεδο, ήρθε το 1-0 σχετικά νωρίς και μετά τα χάσαμε εντελώς.Δεν με πολυανησυχεί η εμφάνιση γιατί είναι αρχή ακόμα και πιστεύω στις δυνατότητες της.
Αυτό που με ενόχλει και ελπίζω να ήταν η τελευταία φορά που το είδαμε είναι το άσχημο ξεκίνημα όπου κλεινόμαστε πίσω, δείχνουμε σαν σε τρικυμία αδικαολόγητα και πολλές φορές το πληρώνουμε και αναγκαζόμαστε να κυνηγάμε στο σκορ.
Για παίκτες δεν θέλω να κάνω σχόλια πέρα του Ιμπέ ο οποίος αδικήθηκε χθες με την ένταξη του στην εντεκάδα καθώς έμοιαζε να έχει βαριά πόδια ακόμα όπως και να μην γνωρίζει το ρόλο του στην ομάδα.Μπορεί όντως να μην είναι καλός παίκτης αλλά αυτό θα φανεί στη συνέχεια και όχι πρώτη αγωνιστική

Vamos_G1 είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 5:58 μ.μ.

Nick δεν διαφωνώ ότι η τωρινή διοίκηση προσπαθεί κ σίγουρα έκανε πολύ πιο νοικοκυρεμένη δουλειά από τους προηγούμενους, αλλά για μένα το μεγάλο πρόβλημα της παραμένει η έλλειψη πρακτικής σκέψης! Παιδική ασθένεια μεν, αλλά όταν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο το κάθε λάθος στοιχίζει. Διαφωνώ λοιπόν μαζί σου στο ότι "στις μεταγραφές έγιναν αυτά που έπρεπε" κ εξηγούμαι:

α) ρόστερ 36 παικτών (ρε παιδιά αυτός ο Ναούμ υπάρχει ή είναι φάντασμα?)!!! Απαράδεκτο για τον φετινό ΑΡΗ. Αποδεσμεύσεις-παραχωρήσεις μιας δεκάδας παικτών τώρα,
β) μεταγραφές ξένων: θέμα επιλογών. Το ότι στην πρεμιέρα, 2 από τους 3 ξένους μας ήταν εντελώς ανέτοιμοι είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα! Μακάρι να βοηθήσουν στο άμεσο μέλλον, γιατί τους χρειαζόμαστε οπωσδήποτε,
γ) γενικός μεταγρ. σχεδιασμός 1: επιλογές τύπου π.χ. Καρασαλίδη-Γκόλια νομίζω ήταν εκ του περισσού για τον φετινό ΑΡΗ,
δ) γενικός μεταγρ. σχεδιασμός 2: αυτή τη στιγμή έχουμε 4 αριστερούς χαφ (Τσουκάνης, Καραγιάννης, Ίμπε κ Ουντότζι) ενώ από τα δεξιά είναι μόνος του ο πιτσιρικάς ο Σταυρόπουλος κ "κατά συνθήκη" ο Ουντότζι (χάθηκε να έρθει ο Καλτσάς της Βέροιας?), ο Καραγκούνης αποκτήθηκε για τα δεξιά, ενώ το παιδί είναι αριστερό μπακ (έχουμε ήδη 2) που απλά παίζει κ δεξιά, με τον Σικαλιά δε μάθαμε τι παίχτηκε τελικά, ενώ έχουμε κ κάποια άλλα παιδιά που οι φυσικές τους θέσεις απλά δεν ξέρουμε ποιες είναι (πχ 30φυλλάκος, Ηρακλής) κ χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν με τα αντίστοιχα όμως προβλήματα.

Γενικά λοιπόν στα δικά μου μάτια υπάρχει ένα θέμα με τις φετινές επιλογές μας ως προς την στελέχωση της ομάδας. Προς Θεού δε θέλω να πω ότι η διοίκηση πετάει αετό ή ότι δεν ενδιαφέρεται ή ότι δεν έκανε τπτ σωστό, απλά η θέση που μας φέρανε τα διάφορα λαμόγια των τελευταίων ετών είναι πλέον τέτοια, που όπως προείπα, το κάθε μεταγραφικό λάθος πληρώνεται. Θα με ενδιέφερε πολύ κ η γνώμη των υπολοίπων αδερφών πάνω σε αυτά τα θέματα. Πάντα φιλικά κ πάντα ανοιχτός στον διάλογο!

Skolix είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 6:38 μ.μ.

Θα συμφωνήσω με τον φίλο Vamos_G1, είχε εκφράσει κ εγώ τις αμφιβολίες μου για το μεταγραφικό σχεδιασμό και για το γεγονός ότι παίρνουμε παίκτες απλά για να τους παίρνουμε, χωρίς κανένας να φαίνεται ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στη θέση του (σε σχέση με τον προκάτοχό του).

Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα γρήγορα θα ρολάρει, αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι με την Καλλονή. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά

Unknown είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 7:23 μ.μ.

Φιλε Vamos_G1, εχω πει πολλες φορες οτι η υπεραριθμια κανει κακο σε οποιοδηποτε ροστερ. Θα υπαρξει με τον καιρο γκρινια, πολλοι παικτες δεν θα παιξουν ουτε ενα ματς, κλπ. Και εγω θελω να γινουν αποδεσμευσεις.

Οσον αφορα το θεμα των ξενων, εγω προτιμουσα και οι 3 να ειναι απο το ελληνικο πρωταθλημα, π.χ. Ακοστα, Αλβαρεζ, κλπ. αλλα και οι Ιμπε, Ελνσερ που ηρθαν εχουν καλο βιογραφικο. Απλα θελουν λιγο χρονο.

Οι Καρασαλιδης-Γκολιας ειναι επενδυσεις για το μελλον. Ειναι καλυτερο να δοθουν δανεικοι.

Σε αυτο που λες για τα εξτρεμ ο σχεδιασμος εχει ως εξης:

Δεξια: Ουντοτζι βασικος, Σταυροπουλος μπακ απ, Ρενια 3η επιλογη.

Αριστερα: Ιμπε βασικος, Καραγιαννης και Κοτσαριδης μπακ απ.

Εγω το βρισκω μια χαρα να εχουμε 3 παικτες απο καθε πλευρα. Σου δινει πλουραλισμο λυσεων και δεν πονοκεφαλιαζεις σε ενδεχομενη απουσια. Η μοναδικη κινηση απλα πρεπει να ειναι να δοθει ο Ρενια η ο Κοτσαριδης δανεικος.

Σχολιαζεις λιγο καιρο στο μπλογκ, αλλα οι αποψεις σου ειναι παντα τεκμηριωμενες με ωραιο τροπο. Να σχολιαζεις συχνα και να εχουμε ομορφες συζητησεις εδω περα!

VardARIS είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 9:55 μ.μ.

Προσωπικά θεωρώ ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός ήταν πάνω-κάτω σωστός, με βάση πάντα τα δεδομένα της εποχής. Αποκτήθηκαν παίκτες σε θέσεις που πονούσαμε, μένει να αποδειχθεί αν αυτοί οι παίκτες είναι ικανοί να φορούν την φανέλα του Άρη, ώστε να μείνουν για πολλά χρόνια.

Πιστεύω αν ανατρέξει κανείς στα άρθρα μας την περίοδο των μεταγραφών, θα δει ότι διατυπώσαμε και εμείς κυρίως 2 ενστάσεις στις συγκεκριμένες κινήσεις:

1) Για ποιον λόγο δεν ανανεώσαμε τον Κοέλιο - Παπαστεριανό και πήγαμε σε λύσεις που δεν γνωρίζαμε

2) Ότι από την στιγμή που φτάσαμε σε τόσο μεγάλο αριθμό παικτών στο ρόστερ μας, είναι αναγκαίο να αποχωρήσουν κάποιοι ως δανεικοί. Το θέμα είναι ότι ήδη καθυστερήσαμε αρκετά σε αυτό, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει, αφού οι περισσότερες ομάδες έχουν κλείσει τα ρόστερ τους, (ακόμη και αυτές της Β' Εθνικής). Θα είναι άδικο και για τους παίκτες να τους πεις τώρα, βγες και ψάξε ομάδα...

Αν έχουμε ένα ρόστερ 36 παικτών, και μένουν εκτός αποστολής παίκτες όπως Νταμαρλής, Κοτσαρίδης κ.α. είναι λογικό και επόμενο ότι θα υπάρχουν μουρμούρες και γκρίνια μετά τις προπονήσεις. Ήδη διαβάζω κάποια σχολιάκια στο fb από μερικούς...

Vamos_G1 είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 9:57 μ.μ.

@Nick N.: Ναι είμαι καινούργιος στην παρέα, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι ενεργός κ να παρεμβαίνω όσο πιο συχνά γίνεται!

Vamos_G1 είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 10:10 μ.μ.

@VardARIS: Για Κοέλιο-Παπαστεριανό, όπως αχνοφάνηκε, το θέμα (καλώς ή κακώς) ήταν πιθανότατα το οικονομικό. Κατά τα άλλα σίγουρα συμφωνώ ότι η διοίκηση προσπάθησε να κινηθεί προς τις σωστές κατευθύνσεις κ πως τα πήγε πολύ καλύτερα από το χάος των προγούμενων ετών (που όλοι βέβαια βλέπαμε τι γινόταν, αλλά ελάχιστοι μιλούσαν). Οι "παιδικές ασθένειες" όπως είπα κ στο προηγούμενο ποστ, είναι κάτι το φυσιολογικό, απλά είμαστε τόσο σφιχτά ρε γαμώτο που και το παραμικρό τσαφ μας κοστίζει.

VardARIS είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 10:29 μ.μ.

Συμφωνώ απόλυτα Vamos_G1 με την τελευταία σου πρόταση, ότι το παραμικρό τσαφ μπορεί να κοστίσει. Είδαμε τελικά ότι η Βέροια και ο Πανθρακικός ή ο Εργοτέλης δεν είναι τόσο κακές ομάδες...

Και θα μπορούσαμε να αναφέρουμε στα ελαφρυντικά της διοίκησης Ηλιάδη, ότι είχανε να ασχοληθούν με τόσα άλλα θέματα πλην του αγωνιστικού.

Για αυτό όμως υπάρχουν στις θέσεις τους οι κ.κ. Μούτας και Χατζηνικολάου. Δική τους ευθύνη ήταν το αγωνιστικό και στο τέλος αυτοί είναι που θα κριθούν από την πορεία της ομάδας. Μπορεί πολλά χρήματα για μεταγραφές να μην υπήρχαν, όμως θα μπορούσαν να γίνουν π.χ. λιγότερες κινήσεις και να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για τον αριστερό χαφ, ή να παρθεί ένας μόνο κεντρικός αμυντικός αντί των 3 που πάρθηκαν και πάει λέγοντας...

Είναι νωρίς για κρίσεις, θα μπορούμε να βγάλουμε όλοι μας ασφαλέστερα συμπεράσματα μετά τις πρώτες 5-6 αγωνιστικές.

Giorgos T. είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 11:58 μ.μ.

σημερα παρακολουθησα την καλλονη στο ματς με τον γαυρο και η ομαδα εδειξε πολυ συμπαγης και καλοδουλεμενη...
θα μπορουσε μεχρι και την ισοπαλια να παρει.

αυτο που με προβληματισε πιο πολυ ειναι αλλο ομως : ειδα ολα τα highlights απο τα παιχνιδια της 1ης αγωνιστικης και ειμαστε η μοναδικη ομαδα που δεν μπορεσε να δημιουργησει ουτε μια φαση! η μονη ομαδα!! αυτο νομιζω αποτελει προβλημα...

Unknown είπε... 20 Αυγούστου 2013 στις 11:23 π.μ.

Γιωργο, η Καλλονη ειναι πανω κατω ιδια με τον Απολλωνα και με αλλες 10 ομαδες του πρωταθληματος. Ο Ολυμπιακος ξεσκιστηκε να χανει ευκαιριες και ο Σιδερακης εκανε την εμφανιση της ζωης του κατω απο τα δοκαρια. Σιγουρα ειναι καλη ομαδα, αλλα αν παιξουμε με μια ορθολογικη 11αδα και οπως παιξαμε στα φιλικα, τοτε δεν μας φοβιζει καμια Καλλονουλα.

Ανώνυμος είπε... 29 Αυγούστου 2013 στις 1:37 μ.μ.

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ Vamos_G1 ΟΤΙ Ο ΝΑΟΥΜ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ 19ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΜΠΟΥΤΕΣΛΙΓΚΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ,ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΛΠ, ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΑΝΕ ΟΥΤΕ Α΄ΤΟΠΙΚΟ.ΑΠΛΑ ΜΑΝΑΤΖΑΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.
ΥΣ. Ο ΓΝΩΡΙΖΩΝ ΠΟΛΛΑ.........