Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Απόλλων Σμύρνης - Άρης 2-1 , έγκλημα και τιμωρία

Ξεκίνημα με ήττα στην Ριζούπολη για τον Άρη που ηττήθηκε με 2-1 από τον Απόλλωνα.


Το σκορ άνοιξε για τον Απόλλωνα ο Κόρμπος στο 13 , ενώ στο 63 ο Πετρόπουλος έκανε το 2-0. Ο Άρης μείωσε στο 67 με γκολ του Αγγελούδη.








                                  
Η μόνη έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα  ήταν ουσιαστικά η επιλογή του εμφανώς ανέτοιμου Ιμπέχ . Κατά τα άλλα , οι υπόλοιπες επιλογές ήταν λογικές με βάση πάντα τις εμφανίσεις των παικτών στους φιλικούς αγώνες.

Αυτό που είδαμε όμως δεν ήταν ποδόσφαιρο. Ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ. Επιθετικά δεν απείλησε ούτε στο ελάχιστο , ενώ και αμυντικά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα.

Το γκολ προήλθε από ατομικό λάθος και πολύ νωρίς στο παιχνίδι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ.

***Για το χέρι  τώρα , δεν έχω κάτι να πω . Στον Άρη ποτέ δεν δόθηκαν τέτοια σφυρίγματα και ούτε πρόκειται να δοθούν, οπότε το προσπερνώ...






Με το ημίχρονο να λήγει στο 1-0 ο Χατζηνικολάου πραγματοποίησε γρήγορα τις διαθέσιμες αλλαγές του , αλλάζοντας σχήμα στην ομάδα ώστε να μπορέσει να ισοφαρίσει.

Με το που πέρασαν στο παιχνίδι οι Αγγελούδης , Σταυρόπουλος και Σουνάς το σύστημα μας έγινε 4-3-3, ενώ το σκορ ήταν ήδη στο 2-0. Ο Άρης κατάφερε να μειώσει με τον Αγγελούδη και έπειτα για 20 λεπτά να φανεί  ''σχετικά'' απειλητικός. Με το σχετικά εννοώ ότι πάτησε περιοχή ,γιατί μέχρι τότε την έβλεπε με τα κιάλια...

Ο Απόλλωνας όμως ήταν συμπαγής αμυντικά και πήρε με χαρακτηριστική ευκολία την νίκη.





Τα αρνητικά στοιχεία πολλά για τον Άρη. Από που να ξεκινήσω?

Το γκολ στο 13 , τι κάνεις ρε Τριανταφυλλάκο? Το κεφάλι το έχουμε για να κάνουμε κεφαλιές, όχι για να στρώνουμε την μπάλα στους αντίπαλους. Καμία δικαιολογία για αυτό που έκανε! Και στην συνέχεια του παιχνιδιού έδειξε ότι βρίσκονταν αλλού , αφού μια σωστή μπαλιά δεν έκανε. Άνευρος και με πολλά λάθη...

Το γκολ στο 63 , είναι αυτό   ΚΟΝΤΡΟΛ της μπάλας? Το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν στα 6χρονα στο ποδόσφαιρο είναι το κοντρόλ. Και βλέπεις τώρα επαγγελματία παίκτη να κλωτσάει αέρα. Τραγικός ο Κύργιας , μας κατέστρεψε με αυτό που έκανε. Στην θέση του δεν επιτρέπονται τέτοια εγκλήματα. Δικαίως κέρδισε τον τίτλο του μοιραίου μαζί με τον Τριανταφυλλάκο.

Τον Ιμπέχ δεν τον κατηγορώ. Ανέτοιμος και πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση , με ελάχιστες προπονήσεις με την ομάδα. Εδώ ευθύνεται ο Χατζηνικολάου  που φοβήθηκε να χρησιμοποιήσει κάποιον άλλο στην θέση του.

Επιθετικά ένα χάος. Ανάπτυξη με βαθιές μπαλιές και ατομικές προσπάθειες από τον Ουντόζι που δεν είχαν καμία τύχη. Είναι δυνατόν επί 90 λεπτά να κάνεις μια μόνο σοβαρή φάση (και αυτή ήταν το κόρνερ και το γκολ που ακολούθησε) ? Μέχρι και αυτός ο Απόλλωνας , που του χαρίσαμε 2 γκολ , απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις. Εμείς πάλι όχι. Ο μόνος κίνδυνος που υπήρξε για την άμυνα του Απόλλωνα ήταν να πάθουν πονοκέφαλο οι αμυντικοί τους από τις πολλές κεφαλιές που κέρδιζαν.

Ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούμε να βγάλουμε από το πρώτο μάτς. Ελπίζω το σημερινό παιχνίδι να είναι μια κακή παρένθεση , η οποία θα κλείσει με νίκη κόντρα στην  Καλλονή την επόμενη εβδομάδα...



 

9 σχόλια:

Vamos_G1 είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 12:44 π.μ.

Ασφαλή συμπεράσματα σίγουρα δεν μπορούν να βγουν ακόμα, αλλά το γεγονός ότι το "βασικό" αμυντικό χαφ μας για φέτος (ο ένας από τους τρεις παίκτες άνω των 24 που αποκτήσαμε για να αντικαταστήσει τον Κοέλιο, αν υποθέσουμε ότι ο Παπαδόπουλος αντικατέστησε τον Παπαστεριανό), είδε όλο το ματς της πρεμιέρας αναπαυτικά από τον πάγκο μας, τουλάχιστον για μένα προσωπικά, λέει πολλά...

psomod είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 2:48 π.μ.

Εάν ο Ελσνερ θεωρείται χειρότερος από τον σημερινό Τριανταφυλλακο τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα
Γιατί δεν μπαίνει στη θέση του ως καθαρός κόφτης ο Νταμαρλης???
Προλαβαίνουμε να κάνουμε ανανέωση σε Παπαστεριανο και Κασναφερη???

Ανώνυμος είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 3:13 π.μ.

arxisan ta organa
oraia tha perasoume kai fetos
tha pesei polu gelio


yg:den mporo na katalabo mynhmata pou den einai ybristika giati ta diagrafete?

Giorgos T. είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 10:42 π.μ.

Vamos_G1 , για τον Ελσνερ ειχα τις επιφυλαξεις μου. Σε αρθρο πριν λιγο καιρο ελεγα οτι δεν μπορει για βασικη 11αδα. Μετα τα χθεσινα όμως , μου φαινεται απαραιτητη η παρουσια στο κεντρο ,αφου ο τριανταφυλλακος ηταν το μαυρο χαλι.

psomod , με βαση την εικονα του παικτη στα φιλικα καλα εκανε και τον εβαλε βασικο. Φανηκε ομως πως αλλο το φιλικο και αλλο το επισημο. Δεν ειπαμε οτι ο Ελσνερ εινα χειροτερος , απλα οτι φαινεται λιγο δυσκινητος.

Και δεν χρειαζεται πανικος! απλα στο επομενο παιχνιδι δεν θα παιξει ο Ιμπεχ και ο Τριανταφυλλακος. Με τους 2 αυτους εξω ,θα ειμαστε καλυτεροι.

VardARIS είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 5:39 μ.μ.

Aν τα μηνύματα δεν είναι υβριστικά τότε δεν τα διαγράφουμε φίλε Ανώνυμε, τώρα το αν θα γελάσεις ή θα κλάψεις στο τέλος αυτό θα φανεί...

Vamos_G1 είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 9:54 μ.μ.

@giorgos bet: Το θυμάμαι το αρθράκι σου, το είχα διαβάσει. Ας ελπίσουμε στη συνέχεια ο Rok να πάρει μπρος...

Giorgos T. είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 11:50 μ.μ.

χειροτερος απο τον τριανταφυλλακο δεν μπορει να ειναι...

RedDragon είπε... 19 Αυγούστου 2013 στις 11:58 μ.μ.

Γενικά συμφωνώ με αυτά που γράφεις κ αμέσως μετά το ματς ήμουν πολύ φορτωμένος.

Τώρα που ηρέμησα κατέληξα στα εξής:

1. Η εικόνα της ομάδας ειναι σαφώς καλύτερη από την αντίστοιχη περσινή που είχαμε χάσει 2-0 από τον Νιονιο.

2. Πόσες φορές θα τύχει να κάνουμε 2 τόσα τραγικά αμυντικά λάθη (αν τύχει πολλές φορές τη γαμησαμε)

3. Καταφέραμε να χάσουμε από μια ομάδα που είχε να παίξει Α εθνική πάνω από 10 χρόνια, που έχει ίδιους στόχους με μας χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα κ κυρίως χωρίς να παίξει καλύτερα από μας. Νομίζω οτι αυτό ειναι για βραβείο.

4. Πέναλτι δεν υπάρχει μην το συζητάμε.

5. Κρατάω 2 θετικά από το ματς, το γκολ του Αγγελουδη κ το οτι καταλάβαμε όλοι (παίχτες, προπονητής κ οπαδοί) οτι τα επίσημα παιχνίδια δεν ειναι φιλικά κ οτι η χρόνια θα ειναι δύσκολη. Γιατί μερικοί είχαν ξεφύγει παρασυρμενοι από τις νίκες στα φιλικά.

Skolix είπε... 20 Αυγούστου 2013 στις 1:38 μ.μ.

Red, καλα τα λες, συμφωνω σε ολα.

Νομιζω περσι χασαμε 1-0 αν θυμαμαι καλα. Το θεμα ηταν οτι παιζαν οι αλλοι με 10 και 9 παικτες.