Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ο σχεδιασμός του ρόστερ της νέας σεζόν (vol. 2)

Καλησπέρα σε όλους. Επιστρέφουμε στα του ΆΡΗ, όπου για σήμερα σας έχω ένα δεύτερο άρθρο όσον αφορά το σχεδιασμό της νέας σεζόν κατά τη γνώμη μου.

Η αφορμή που ξανανεβάζω τέτοιου είδους άρθρο, είναι η κουβεντούλα που είχαμε με τον Τζιμ στο τσατ δίπλα, ο οποίος με έκανε να αλλάξω γνώμη σε μερικές θέσεις.

Να ξαναξεκαθαρίσω για τυχόν φελλούς, ότι ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ, αλλά ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΟΨΗ. Πάμε..




Τέρμα

Εδώ για βασικό έχεις το Διούδη. Ο Τζιμ με έκανε να αλλάξω γνώμη και πιστεύω πλέον πως θέλουμε έναν καλό, φθηνό, Έλληνα κάτω των 24, με παραστάσεις από Σούπερλιγκ, για καλή δυάδα. Και συμπληρώνει ο Γκελής.

Στόπερ

Εδώ θέλουμε έναν βασικό. Δίπλα στον Πουλίδο. Αν υποθέσουμε (και λογικά αυτό θα γίνει) ότι ανανεώνει ο Παπαζαχαρίας, έχει και τον Γιαννίτση οπότε κλείνεις μία καλή 4άδα, με Πουλίδ-μεταγραφή βασικούς και Παπαζαχαρία-Γιαννίτση κάλυψη.

Πλάγια μπακ

Στα δεξιά είσαι καλυμμένος πιστεύω. Έχει Ψυχογιό που για αυτόν τον ΆΡΗ είναι πολύ καλός και βασικός, και για κάλυψη τον Ηρακλή. Στα αριστερά θες ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ βασικό, γιατί έχεις μόνο Μαργαρίτη-Τσουκάνη. Ο δεύτερος κατά 99% φεύγει.

Αμυντικά χαφ

Εδώ όλα εξαρτώνται από το τι γίνεται με Κοέλιο-Παπαστεριανό. Αν μείνουν (πιθανό), δεν θες, διότι έχεις και κάλυψη 30φυλλάκο-Οικονομόπουλο-Αντωνιάδη. Ο Γιώρης κι ο Κοτσαρίδης φεύγουν, και συμφωνώ. Αν πάλι μείνει ο ένας (πολύ πιθανό), θα θες έναν βασικό. Αν δεν μείνει κανένας από τους 2 (πολύ δύσκολο), θα θες 2 βασικούς. Απλά.

Μεσοεπιθετικοί

Εδώ είναι απλά τα πράγματα, αν πάρουμε ως δεδομένα ότι Γιαννιώτας και Καζναφέρης αποτελούν παρελθόν. Παίρνεις δύο βασικούς, και έχεις 2 αναπληρωματικούς, Σουνά-Καραγιάννη.

Όσον αφορά τους επιτελικούς, θες σίγουρα έναν αναπληρωματικό. Αν μέινει ο Τάτος, είσαι ΟΚ, αν δεν μείνει, θες και βασικότατο.

Φορ

Και εδώ με έκανε ο Τζιμ να αλλάξω γνώμη. Έχει Αγκάνθο-Αγγελούδη, έχει και το νεαρό Παλιάτσιο, αλλά θες έναν διότι ο Αγκάνθο θα λείψει σε πολλά ματς σίγουρα, και ο Παλιάτσιος είναι άπειρος. Οπότε θες έναν να συμπληρώνεται η τριπλέτα και να μην έχει το βάρος του δεύτερου σε πολλά ματς ο Παλιάτσιος.



Καταλήγοντας

Μεταγραφές: τέρμα, στόπερ, αριστερό μπακ, αμ. χαφ (;;;), εξτρέμ, εξτρέμ, επιτελικός, επιτελικός (;;;), φορ
Αποδεσμεύσεις: Τσουκάνης, Γιώρης, Κοτσαρίδης


Αν με ρωτούσατε τη γνώμη μου για το που θα έπρεπε να ξοδέψουμε τις 3 μεταγραφές άνω των 24, θα έλεγα αριστερό μπακ, εξτρέμ σίγουρα. Τα άλλα εξαρτώνται από το ποιος μένει ποιος όχι.


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 13 Ιουνίου 2013 στις 5:25 μ.μ.

Το εχω ξαναπει...ολα εξαρτωνται απο τους στοχους..Δλδ εφοσον η ομαδα φτιαχτει αποκλειστικα για τον υποβιβασμο(δλδ ακομα και πλει-οφ να μπει..να μην εχει σημασια) τοτε δεν αξιζει να παρεις και αλλον στοπερ..

Τερμα θα διαφωνησω..δεν χρειαζομαστε αλλον..αν δεν παρει τωρα ευκαιριες ο Γκελης ποτε θα παρει?? Ασε που ερχεται και ο καραδαης και υποτιθεται πηγε δανεικος για αν ερθει πιο ετοιμος..Μπορει να διεκδικησει στα ισια-ισια με τον Γκελη την θεση πισω απο τον Διούδη.

Επιθεση επισης εχω τις αμφιβολιες μου. Ισχυει οτι ειπα και στα στοπερ αλλα εδω υπαρχει Αγγελουδης και οχι Παπαζαχαριας οποτε και να μην παρεις καλα εισαι..

Συμφωνω στα υπολοιπα..αναγκαια η αποκτηση αριστερου μπακ και ακραιων χαφ

Μαράουντερ-3

Unknown είπε... 13 Ιουνίου 2013 στις 5:59 μ.μ.

Η ομάδα θα έχει στόχο να σωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να μην περάσει τα περσινά.

Χρειαζόμαστε διότι ο Γκελής και ο Καράδαης έχουν 0 εμπειρία από Σούπερλγικ. Δε χρειάζονται πειράματα. Και μη μου πεις ότι ο Διούδης ήταν πείραμα διότι ξέραμε ότι ήταν από τους κορυφαίους στην Ευρώπη στην ηλικία του, ειδικά μετά του Γιούρο.

Χρειαζόμαστε και φορ διότι ο Αγκάνθο θα χάσει αρκετά ματς και ο Αγγελούδης δε μπορεί να πάρει μισή σχεδόν χρονιά πάνω του το σκοράρισμα, ενώ και ο Παλιάτσιος είναι εντελώς άπειρος.

Ανώνυμος είπε... 13 Ιουνίου 2013 στις 6:06 μ.μ.

Ναι αλλα αν ειναι να αρχιζουν να παιρνουν λεπτα στα 22 τουςοι Γκελης/Καραδης τι να το κανω...Πρεπει απο τωρα να μπαινουν στο κλιμα. Και στο κατω-κατω ο δευτερος γκολκιπερ μας δεν βλεπω να παιζει πανω απο 4-5 ματς την σεζον.

Δεν λεω οτι ο στοχος ειναι η ευρωπη...θα ταν παραλογο αν το ζηταγα...απλως αν δεν μπορεις να βγεις ευρωπη λογω του 99(ακομα και αν τυχει και μπεις στα πλει-οφ) δεν εχει νοημα να παρεις και αλλον επιθετικο η στοπερ..αυτο μπορει να το κανει ομαδα που θελει να εχει πιο πληρες ροστερ και στοχευει παραπανω

Μαραουνερ3

Ανώνυμος είπε... 14 Ιουνίου 2013 στις 9:46 π.μ.

Αρης 33

Ρε παιδια, δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον καποιοι απο μας να σκεφτονται οτι η ομαδα μπορει να εχει υψηλους στοχους, αν δεν ερθει επενδυτης ο στοχος θα ειναι να μην πεσουμε

Στα αγωνιστικα δεν ξερω τι συστημα παιζει ο νεος προπονητης, πιστευω οτι αυτο θα κρινει τους παικτες που θα αποκτηθουν

Οι τρεις μας μεταγραφες πρεπει να ειναι για μενα
-ενας οργανωτης οκταροδεκαρι
-δυο ακραιοι ή ενας ακραιος και ενας αμυντικος χαφ αν καποιος απο Παπαστεριανο-Κοελιο δεν μεινει (το πλεον πιθανο)

Κεντρικος αμυντικος, αριστερο μπακ, επιθετικος μπορουν να καλυφθουν απο ελληνες κατω των 24 ικανοποιητικα

Ανώνυμος είπε... 14 Ιουνίου 2013 στις 9:52 π.μ.

Φιλε πιστευω εχω εξηγησει πανω απο 10 φορες τι εννοω..

Μαραουντερ-3

Unknown είπε... 14 Ιουνίου 2013 στις 10:29 π.μ.

Αρης 33 φυσικα και ο στοχος ειναι να μην πεσουμε. Σκεψου οτι και του χρονου θα πεφτουν 3 και δν θα υπαρχει Κερκυρα.

Giorgos T. είπε... 14 Ιουνίου 2013 στις 10:55 π.μ.

Αρης 33 συμφωνω!

αριστερο μπακ δεν αξιζει να χαραμισουμε μεταγραφη ανω των 24 ομως. μπορουμε να βρουμε καλους για αυτη τη θεση...
ο μονιακης του οφη που ακουστηκε θα ειναι καλη περιπτωση.

Ανώνυμος είπε... 8 Ιουλίου 2013 στις 2:24 π.μ.

Ο 18ΧΡΟΝΟΣ ΕΞΤΡΕΜ ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ....ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤ ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΘΑ ΔΕΙΤΕ....ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΜΤΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ Κ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ