Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τα δεδομένα για Κοέλιο

Με αφορμή μερικά δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες αποφάσισα (στο πρώτο μου άρθρο σε αυτό το blog), να ασχοληθώ με τον Νούνο Κοέλιο...

Το ερώτημα τον τελευταίο καιρό όσον αφορά το μέλλον του Πορτογάλου είναι το εξής: παραμονή ή όχι? Και αν ναι, τότε με τι δεδομένα?

Ας δούμε λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά τι γίνεται με τον αμυντικό μέσο της Μπενφίκα....






Αποκτήθηκε ως μία από τις τρείς μεταγραφές άνω των 24 χρόνων που μπορούσε να κάνει η ομάδα πέρσι (το ίδιο βέβαια ισχύει και φέτος). Η φυσική του θέση είναι αυτή του αμυντικού χαφ και εκεί αγωνίστηκε κυρίως στους περισσότερους αγώνες του Άρη φέτος. Ωστόσο κλήθηκε μερικές φορές να αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις, για παράδειγμα ως κεντρικός αμυντικός - παρτενέρ του Γιαννίτση, στο κρίσιμο εκτός έδρας ματς με την Κέρκυρα. Άλλες φορές πάλι, ως δεξί μπακ... Σκόραρε μάλιστα και το νικητήριο γκόλ με τον Παναθηναικό.

Το συμβόλαιό του λοιπόν είναι 140.000 τον χρόνο, ένα ποσό σχετικά μεγάλο για τα σημερινά μας δεδομένα. Διαβάζω λοιπόν ότι ο παίκτης θέλει να παραμείνει αλλά δεν δέχεται μείωση στον μισθό αυτό. Η Μπενφίκα προφανώς και δεν τον υπολογίζει για την βασική της ομάδα, οπότε η συμφωνία με τους ''αετούς'' είναι το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης...

Από εκεί και πέρα πρέπει να αναλογιστεί η διοίκηση αν αξίζει να επενδύσει ξανά στον Κοέλιο (με νέο δανεισμό) ή να στραφεί σε άλλες λύσεις, με ένα ποσό αντίστοιχο της τωρινής αμοιβής του.

**Λέγεται ότι αν παραμείνει τελικά, τότε θα μετρήσει ως ανανέωση (4 άνω των 24) και όχι ως μεταγραφή (3 άνω των 24).

Προσωπικά θα ήθελα να μείνει για τους εξής λόγους:

1)Έδειξε καλά στοιχεία και σχετικά σταθερή απόδοση σε μια από τις πλέον δύσκολες  χρονίες στην ιστορία του συλλόγου.

2)Έδεσε καλά με παρτενέρ τον Παπαστεριανό στο κέντρο.

3)Δεν θα χρειαστεί ''χρόνο προσαρμογής''. Μετά από μια γεμάτη χρονιά, γνωρίζει πλέον  τα δεδομένα τόσο της ομάδας όσο και του ελληνικού πρωταθλήματος (περί παράγκας).


Συμπέρασμα:

Θα είναι κρίμα για μια διαφορά της τάξης των (πχ) 20.000 να μην παραμείνει. Οποιοσδήποτε ξένος παίκτης κληθεί να καλύψει την θέση αυτή θα χρειαστεί σίγουρα αρκετό χρόνο για να προσαρμοστεί. Επίσης θα αποτελέσει ένα εξτρά ρίσκο η επιλογή του, αφού δεν είναι σίγουρο αν θα δέσει με την ομάδα, ή αν  θα αντιληφθεί τις οικονομικές δυσκολίες και δεν θα προκαλέσει προβλήματα (λόγω καθυστέρησης πληρωμών κλπ).

Την τελική πάντως απόφαση θα την πάρει η διοίκηση και οφείλουμε όλοι να την στηρίξουμε.

7 σχόλια:

Unknown είπε... 19 Ιουνίου 2013 στις 11:41 π.μ.

Καλη αρχη Γιωργο. Καλως ηρθες τη συντακτικη ομαδα του blog.

Οσον αφορα τον Κοελιο, εγω πιστευω πως αφου μετραει ως ανανεωση και δεν εχουμε καποιον αλλον να κανουμε ωστε να μεινει στην απ εξω (απο τις 4 ειναι οι Αγκανθο, Παπαστ., Παπαζ., Κοελιο, οποτε πρεπει να μεινουν ολοι), και επισης αφου λεγεται οτι ισως φυγει ο Παπαστεριανος να ψαχνουμε για εναν βασικο αμυντικο χαφ και οχι για δυο. Αν και δεν τον θεωρω κατι ιδαιτερο πιστευω πως πρεπει να μεινει και για βασικος.

Giorgos T. είπε... 19 Ιουνίου 2013 στις 11:43 π.μ.

ο παπαστεριανος ΠΡΕΠΕΙ να μεινει, θα ειναι μεγαλη απωλεια αν δεν μπορεσουμε να τον κρατησουμε...

ο κοελιο μπορει να μην ειναι κανενας φοβερος παικτης, αλλα τουλαχιστον ειναι φιλοτιμος και προσπαθει στο γηπεδο

VardARIS είπε... 19 Ιουνίου 2013 στις 5:12 μ.μ.

Καλή αρχή Γιώργο!

Καλό θα είναι να μη γίνουν πολλές αλλαγές στην ομάδα, για αυτό και είναι σημαντικό να ανανεώσουν όλοι αυτοί... Περιμένουμε, το ραντεβού της Παρασκευής θα είναι κρίσιμο.

Giorgos T. είπε... 19 Ιουνίου 2013 στις 6:24 μ.μ.

ισχυει, οι εποχες που ερχονταν νεα καραβια γεματα παικτες εχουν περασει

VardARIS είπε... 19 Ιουνίου 2013 στις 7:43 μ.μ.

Πλέον έχουμε φτάσει στο άλλο σημείο.

Σκεφτόμαστε και αναπολούμε εκείνες τις ωραίες εποχές που μπορούσαμε και προσελκύαμε παίκτες σαν τον Αμορόζο, τον Αμπρέου, τον Κόκε, τον Μπομπαντίγια κ.α. ενώ τώρα κλείνουμε τον Κυργιά και τον Ασλανίδη...

Βέβαια εκείνα τα high-λίκια μας έφαγαν... Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα.

Skolix είπε... 19 Ιουνίου 2013 στις 8:27 μ.μ.

Καλή αρχή george!

Πιστεύω ότι πρέπει να μείνει και ειδικά, όπως ειπώθηκε, αν φύγει ο Παπαστεριανός. Σπουδαίος παίκτης δεν είναι, όμως είναι αξιόπιστος, φιλότιμος και γνώστης πλέον της ομάδας.