Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος στον ΆΡΗ

Καλησπέρα σε όλους. Μία πολύ καλή και ποιοτική -κατά τη γνώμη μου- μεταγραφή πραγματοποίησε ο ΆΡΗΣ, αφού απέκτησε τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Ο 24χρονος μέσος να ξεκαθαριστεί ότι λογίζεται ως μεταγραφή κάτω των 24.

Παρακάτω θα δούμε την καριέρα του, το παιχνίδι του, και θα αναφέρω την άποψή μου, περιμένοντας και τις δικές σας καθώς πιστεύω ότι θα έχουμε διάσταση απόψεων. Πάμε..




Who is who

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη στις 9 Μαρτίου του 1989. Ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια τα ποδοσφαιρικά του βήματα στην ομάδα του Ηρακλή, με τον οποίο υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2006, σε ηλικία μόλις 17 ετών, και το ντεμπούτο του μάλιστα το έκανε τον Νοέμβριο του ίδιο έτους εναντίον του ΆΡΗ στο Καυταντζόγλειο! Με τον Ηρακλή έπαιξε σε 25 παιχνίδια και σκόραρε 1 γκολ, σε 2 χρόνια θητείας (2006-2008).




Το 2008 ήρθε η ώρα για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του Γιάννη, αφού τότε θεωρούνταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα πανελληνίως, και πολλές ομάδες έριζαν για την απόκτησή του. Νικητής βέβαια βγήκε (τι παράξενο) ο Ολυμπιακός, στον οποίο έκατσε για 3 χρόνια, ως το 2011. Έπαιξε συνολικά σε 37 ματς και σκόραρε 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν είναι και λίγες οι συμμετοχές για έναν 21χρονο σε ομάδα πρωταθλητισμού κάθε χρόνο!



Το βήμα στο εξωτερικό για τον Παπαδόπουλο ήρθε το 2011, όταν η γερμανική Δυναμό Δρέσδης (με το κιτρινόμαυρο χρώμα) βγήκε νικήτρια στην μάχη της απόκτησής του από κάποιες άλλες γερμανικές ομάδες. Στη Δυναμό έκατσε 2 χρόνια, ωστόσο ουσιαστικά είναι 1,5 χρόνος, καθώς από τον Γενάρη δεν ήταν στα πλάνα και δεν έπαιξε δευτερόλεπτο το 2013 με τη φανέλα της Δυναμό. Συνολικά έπαιξε σε 33 παιχνίδια με την κιτρινόμαυρη φανέλα της Δυναμό.


Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ελλάδας, ενώ μάλιστα έχει και μία συμμετοχή με την αντρική εθνική ομάδα το 2010.



Θέση και τρόπος παιχνιδιού

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι ένα σωστό πολυεργαλείο, καθώς μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και να έχει πολλούς ρόλους. Είναι κυρίως παίκτης άξονα, με τη φυσική του θέση να είναι το 8άρι, και τη δευτερεύουσα θέση του ο καθαρόαιμος αμυντικός χαφ. Μπορεί όμως να βοηθήσει ως 10άρι, αλλά και ως αριστερό εξτρέμ. Είναι μέσος με τα όλα του.

Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού του, είχα την ευκαιρία να τον παρακολουθήσω όταν έπαιζε σε Ηρακλή και Ολυμπιακό, καθώς ήταν οι εποχές που παρακολουθούσα φανατικά Σούπερλιγκ, πριν απομακρυνθώ πρόπερσι το καλοκαίρι και το ρίξω στο διεθνές ποδόσφαιρο.

Είναι ένας παίκτης με πολύ καλό αριστερό πόδι, που ξέρει να μοιράζει πολύ καλά το παιχνίδι. Επίσης, έχει πολύ καλά σουτ από μακρινή απόσταση, δυνατά και ευθύβολα. Παρόλο που είναι 1,77 στο ύψος, είναι πολύ καλός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Για να σας βοηθήσω παραπάνω, είναι ακριβώς ίδιος με τον Παπαστεριανό, με το πλεονέκτημα ότι έχει και πολύ καλό μακρινό σουτ, κάτι που ο Παπαστεριανός δεν μας έδειξε ότι έχει.



Γνώμη μου

Είναι μία εξαιρετική μεταγραφή από τη διοίκηση. Είναι ισάξιος του Παπαστεριανού πιστεύω ποδοσφαιρικά, είναι πολύ πιο φτηνός, αρκετά έμπειρος και φυσικά η μεταγραφή του λογίζεται ως κάτω των 24. Είναι πάντως κακό το ότι προέρχεται από απραξία μηνών, αλλά είναι στο χέρι του Χατζηνικολάου να τον κάνει να είναι έτοιμος. 

Από ότι φαίνεται ο Παπαστεριανός φεύγει, οπότε προορίζεται για βασικός αμυντικός χαφ δίπλα στον Κοέλιο, με τον οποίο είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν ένα πολύ καλό δίδυμο. Ίσως πάντως να παίξει τον δυνατότερο ρόλο του, το ρόλο του 8αρο10αριού σε 4-3-3, κάτι που θα ήταν η καλύτερη λύση. Πάντως πιστεύω ότι θα πιάσει. Ευελπιστώ να δικαιωθώ.



Καλή επιτυχία με τον ΆΡΗ μας Γιάνναρε, και μακριά από τραυματισμούς!!!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 28 Ιουνίου 2013 στις 12:01 μ.μ.

Μαζευονται πολλοι στα χαφ και νομιζω οτι δεν θα παρουμε ξενο 10αρι αλλα δυο εξτρεμ και αριστερο μπακ, βεβαια με την προυποθεση οτι θα υπαρχουν χρηματα για τρεις κινησεις (που αμφιβαλλω)
Πλεον στα χαφ εχουμε Κοελιο, Οικονομοπουλο, Νταμαρλη, Αντωνιαδη, Παπαδοπουλο, Τριανταφυλλακο και Κοτσαριδη,
Αρης 33

Unknown είπε... 28 Ιουνίου 2013 στις 12:09 μ.μ.

Μαλλον φιλε δεν θα παρουμε καν 10αρι γιατι μαλλον το συστημα θα ειναι 4-3-3 και το ρολο του 8αρο10αριου θα τον παιζει ο Γ. Παπ. η ο 30φυλλακος, και αυτοι οι δυο θα παιζουν το ρολο του 10αριου αν χρειαστει και αλλαξει σε 4-2-3-1 οταν το επιβαλλουν οι περιστασεις. Γι αυτο μαλλον μαζευονται τοσοι χαφ.

Ανώνυμος είπε... 28 Ιουνίου 2013 στις 12:14 μ.μ.

πνευμόνι έχει?πολύ απραξία...ας ελπίσουμε να γίνει καλή προετοιμασία

Unknown είπε... 28 Ιουνίου 2013 στις 12:22 μ.μ.

Εκει πονταρω και γω αδερφε μου. Στην καλη προετοιμασια. Καλο θα ηταν να γινει ενα ειδικο προγραμμα απο τους γυμναστες αλλα αυτοι ξερουν τη δουλεια τους κατι θα κανουν. Πνευμονια εχει καλα φιλε αν ειναι στα καλα του, εχει πολλα τρεξιματα.

(Γραψε ενα ψευδωνυμο σε παρακαλω)

Ανώνυμος είπε... 28 Ιουνίου 2013 στις 12:25 μ.μ.

ποντάρουμε στους γυμναστές λοιπόν!
αλήθεια, ο Hoyos ποιους είχε γυμναστές?
περου

Unknown είπε... 28 Ιουνίου 2013 στις 12:55 μ.μ.

Ψαχτηκα και ειδα οτι γυμναστης ηταν ο Αλεξ Κοβελο.

Ανώνυμος είπε... 28 Ιουνίου 2013 στις 1:19 μ.μ.

γεια σου! Covelo Lafita, τώρα είναι στην Espanyol!
περου

VardARIS είπε... 28 Ιουνίου 2013 στις 5:00 μ.μ.

Πολύ καλή κίνηση που πραγματικά μας εξέπληξε, αφού δεν είχε ακουστεί καθόλου ως υποψήφιος για μεταγραφή. Η διοίκηση κινήθηκε με μυστικότητα και ολοκλήρωσε μια καλή μεταγραφή.

Κρίμα που δεν ανανέωσε ο Παπαστεριανός, αλλά κακά τα ψέμματα πολλά τα 150 (+200 που του χρωστάμε από πέρυσι) που ζητούσε ο Μανώλης και δυστυχώς δεν μπορούσαμε να τα δώσουμε.

Μακάρι το παλικαράκι να είναι γερός και δυνατός ώστε να μπορέσει να επανέλθει με επιτυχία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το μόνο που με "χάλασε" ήταν ότι υπέγραψε μόνον για έναν χρόνο.

Ανώνυμος είπε... 28 Ιουνίου 2013 στις 5:15 μ.μ.

Σωστα του βαλαν ενα χρονο Βαρδαρη(ισως να επρεπε να μπει οψιον) καθως δεν ειναι σιγουρο οτι θα πετυχει..

ΜΑΡΑΟΥΝΤΕΡ3

Ανώνυμος είπε... 28 Ιουνίου 2013 στις 5:20 μ.μ.

A sori νομιζα οτι ελεγες για αυτον που πηραμε πριν και ανακοινωθηκε πριν λιγο..

μαραουντερ3

Unknown είπε... 28 Ιουνίου 2013 στις 5:28 μ.μ.

Και μενα με χαλασε που υπεγραψε μονοετες. Θα μας κανει καμια καλη χρονια (μακαρι) και θα τρεχουμε παλι να τον ανανεωνουμε.