Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Νέος διευθυντής αγωνιστικού τμήματος ο Κώστας Δράμπης (αφιέρωμα)

Καλησπέρα σε όλους. Ο νέος διευθυντής αγωνιστικού τμήματος του ΆΡΗ μας είναι ο Κώστας Δράμπης.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής (με μεγάλη επιτυχία) της ομάδας μας αναλαμβάνει ρόλο συνδετικού κρίκου μεταξύ ποδοσφαιρικού τμήματος και διοίκησης.

Παρακάτω παραθέτω το εξαιρετικό αφιέρωμα το balleto.gr στον Κώστα Δράμπη:



Η πορεία του Κώστα Δράμπη στα ελληνικά γήπεδα θα μπορούσε να είναι πιο έντονη. Ο ίδιος, όμως, χαρακτήρας ήπιων τόνων, προτίμησε να μείνει μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας.

Συμπαίκτες και φίλοι, εξάλλου, αναφερόμενοι στο πρόσωπό του έκαναν λόγο για ένα «διαμάντι», που θα έπρεπε να τύχει περισσότερης ίσως προβολής. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι στα 15 χρόνια καριέρας του, ο Δράμπης δεν αντίκρισε ποτέ την κόκκινη κάρτα!!! Παρά μόνο…δύο φορές την κίτρινη. Κι αυτές, από λάθος του διαιτητή, στην προσπάθειά του να προστατεύσει συμπαίκτες του…

Στο παρελθόν εργάστηκε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Παλαιότερα, δίδαξε και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ ασχολήθηκε με την προπονητική δουλεύοντας σε ερασιτεχνικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε ακαδημίες.

Ο Κώστας Δράμπης γεννήθηκε το 1952 στη Φλώρινα. Στον τοπικό αθλητικό όμιλο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Και, στα 17 του, ήταν ήδη βασικός στην ενδεκάδα της ομάδας. Το 1971, ο Άγγλος προπονητής του ΆΡΗ, Γουίλφ ΜακΓκίνες, τον ανακαλύπτει και τον εντάσσει στο δυναμικό των «κιτρίνων». 

Από την πρώτη του κιόλας χρονιά, ο Δράμπης έδειξε ότι θα εξελιχθεί σε μια εκ των πολυτιμότερων μονάδων του ΆΡΗ (και χωρίς μάλιστα να του έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες)! Από την περίοδο 1972/73, είναι πλέοναναντικατάστατο στέλεχος του βασικού σχήματος! 

Ήταν πολλά τα προσόντα του σπουδαίου αυτού μέσου. «Έβλεπε γήπεδο» όσο λίγοι, αγωνιζόμενος πάντοτε με το κεφάλι ψηλά. Διέθετε μακρινή μεταβίβαση ακριβείας. Δε δίσταζε να παίρνει πρωτοβουλίες, πολλές φορές ενώ η μπάλα… «ζεματούσε»!!! Ακόμα, ήταν εξαιρετικός σουτέρ κυρίως από μεγάλη απόσταση. Και, τέλος, δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα σε κανέναν (αντίπαλο ή διαιτητή) ν’ ασχοληθεί αρνητικά μαζί του…

Έπαιξε 250 φορές με τον ΆΡΗ, πετυχαίνοντας και 45 γκολ. Το 1981 άφησε τους «κίτρινους» στα 29 του χρόνια, κι έγινε παίκτης του Μακεδονικού. Με τη φανέλα του οποίου κέρδισε την άνοδο στη «μεγάλη» κατηγορία ένα χρόνο αργότερα!!! Ως αρχηγός των «πρασίνων» στην Α’ Εθνική, συμμετείχε σε 33 αγώνες (σκοράροντας 1 φορά). Το 1984, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Και βέβαια, ο εξαιρετικός Κώστας Δράμπης στις μέρες μας παρακολουθεί και την πορεία του… συνεχιστή της κληρονομιάς του, που δεν είναι άλλος από το γιο του, Ερρίκο! Ο οποίος αναδείχθηκε από τα σπλάχνα του Ηρακλή (παίζοντας μάλιστα και στην ανδρική ομάδα του «Γηραιού»), κι αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στον ΠΑΟ Διοικητηρίου (ομάδα Δ’ Εθνικής). 



2 σχόλια:

VardARIS είπε... 26 Ιουνίου 2013 στις 1:35 μ.μ.

Ωραίο το αφιέρωμα Nick.

Είθισται να προσλαμβάνεται ένας πρώην ποδοσφαιριστής - τσογλάνι για αυτή τη θέση. Θα είναι η 1η φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου που θα γίνει γενικός αρχηγός κάποιος πρώην ποδοσφαιριστής με αδαμάντινο χαρακτήρα...

Για να δούμε αν το πείραμα θα πετύχει...

Unknown είπε... 26 Ιουνίου 2013 στις 3:02 μ.μ.

Οντως ειναι πολυ καλο το αφιερωμα του balleto.gr

Εχεις δικιο σε αυτο που λες για τον χαρακτηρα. Αλλα αυτο που μετραει ειναι αν ξερει μπαλα και να βοηθησει την ομαδα.