Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Πουλήθηκε ο Γιαννιώτας

Καλησπέρα σε όλους. Επέστρεψα κι εγώ λοιπόν και για σήμερα σας έχω ένα άρθρο για τον πρώην πλέον εξτρέμ του ΆΡΗ, τον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος πουλήθηκε και επίσημα στη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Το ποσό που εισέπραξε η ομάδα μας είναι 450.000 ευρώ (150.000 ρήτρα + τροφεία). Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά την περίπτωση του ταλαντούχου μεσοεπιθετικού.



Πορεία με τον ΆΡΗ

Ο Γιαννιώτας πρωοθήθηκε από τη β' ομάδα στην πρώτη επί θητείας Τσιώλη το καλοκαίρι του 2011. Το βάπτισμα του πυρός βέβαια το πήρε στις 5 Νοεμβρίου του 2011, στο ντεμπούτο του Μίχαλ Πρόμπιερζ στον πάγκο, στην εντός έδρας ήττα με 2-3 από τον Ολυμπιακό, όπου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Την επόμενη αγωνιστική, πέτυχε και το πρώτο του γκόλ μόλις στην 2η επαγγελματική του εμφάνιση στο 0-1 επί του Όφη στο Ηράκλειο. Η σεζόν ήταν εξαιρετική και ο Γιαννιώτας αποτέλεσε μία από τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος, με πολύ καλές εμφανίσεις και 3 γκολ.

Όπως ήταν λογικό, το καλοκαίρι αναπτύχθηκε έντονη φημολογία, όμως ο ίδιος προτίμησε να μείνει στον ΆΡΗ, που λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων και του χαμηλής ποιότητας ρόστερ, κλήθηκε να είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές φέτος, μόλις στα 19 του χρόνια.

Η φετινή του σεζόν αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα. Πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, όμως και τα 6 γκολ για έναν 19χρονο δεν είναι άσχημα. Όπως και να 'χει, προκάλεσε πολλές φορές το θυμό των οπαδών για τις ατομιστίες του, όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι είναι νεαρός και κλήθηκε ξαφνικά να έχει πολύ βάρος στις πλάτες του.

Η είσπραξη

Ο ΆΡΗΣ μας όπως έγραψα στον πρόλογό μου εισέπραξε 450.000 ευρώ (150.000 ρήτρα + τροφεία) από την πώληση του Γιαννιώτα. Εγώ θα πω ότι είναι πολύ λίγα, καθώς αν οι φωστήρες των προηγούμενων διοικήσεων δεν του είχαν βάλει τόσο χαμηλή ρήτρα η είσπραξη θα μπορούσε να φτάσει και στο μύριο.

Έτσι γίνεται όμως αν έχεις τέτοιες μπαλαδόφατσες στη διοίκηση. Και έρχονται και μετά οι Ζαμπετολαμπριακοκατσιαουνοστεφανιδοψηφίδηδες και δεν του κάνουν μία γαμημένη αναπροσαρμογή στο συμβόλαιό του. Δηλαδή τόσο κακό και δύσκολο θα ήταν να του ανεβάσετε τη ρήτρα εε;

Το μέλλον

Ο ΆΡΗΣ πλέον, αν σκεφτούμε ότι κατά 90% δεν θα ξαναπάρει τον Τάτο, και έφυγε και ο Καζναφέρης, έχει πλέον γυμνή βασική μεσοεπιθετική τριάδα. Καλείται να βρει παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, και κατά τη γνώμη μου τις 2 από τις 3 μεταγραφές άνω των 24 πρέπει να τις ξοδέψουμε εδώ.

Μπορείς να βρεις καλούς παίκτες και από την Ελλάδα, όπως ο Καλτσάς της Βέροιας ή ο Ντούνης του Πανιωνίου που έχουν και χαμηλά κασέ, αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι στο ψάξιμο εκτός συνόρων. Βέβαια και εντός, ο Ουντόζι θα ήταν μία εξαιρετική λύση κατά την ταπεινή μου γνώμη. Όπως και να 'χει, θέλει δουλειά.

Μήνυμα

Να κλείσω και με ένα μήνυμα. Προσωπικά Γιαννάκη σου εύχομαι κάθε επιτυχία στην πολύ μεγάλη πρόκληση που σου ανοίγεται στην καριέρα σου. Το ταλέντο το έχεις αδιαμφισβήτητα, απλά τα μυαλά στο κεφάλι. Ίσως κάποια μέρα ξανασυναντηθούμε. Καλή δύναμη!


2 σχόλια:

VardARIS είπε... 25 Ιουνίου 2013 στις 10:59 μ.μ.

Για τον Γιαννιώτα με είχε ενημερώσει ένας γνωστός μου που πηγαίναμε μαζί γυμναστήριο στη Θεσσαλονίκη. Χρόνια Αρειανός ο συγκεκριμένος και μάλιστα ήταν αυτός που πρότεινε στους υπευθύνους των τμημάτων υποδομής μας να πάνε να τον τσεκάρουν στην ομάδα του χωριού του. Έτσι και έγινε και μέσα σε λίγα χρόνια ξεχώρισε τόσο στην Κ20 και μετέπειτα και στην πρώτη ομάδα μας.

Μακάρι το παλικαράκι να είναι γερό και δυνατό για να παλέψει και να διακριθεί στη Γερμανία και γενικότερα στην καριέρα του, γιατί το αξίζει.

Είμαι σίγουρος ότι οι δρόμοι μας θα ξανασμίξουν στο μέλλον...

Unknown είπε... 25 Ιουνίου 2013 στις 11:21 μ.μ.

Πες τον γνωστο σου να προτεινει μερικους ακομα. :P