Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τριανταφυλλάκος: μπορεί βασικός;

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα θα μιλήσουμε και πάλι για μπάλα, αφού χθες ασχοληθήκαμε με τις διοικητικές εξελίξεις στην ομάδα.

Το θέμα του σημερινού άρθρου έχει ονοματεπώνυμο: Βασίλης Τριανταφυλλάκος.

Θα εξετάσουμε αναλυτικά την περίπτωσή του, την πορεία του, τα χαρακτηριστικά του, και θα αναφέρουμε και την άποψή μας. Περιμένω και τις δικές σας.




Πορεία με τον ΆΡΗ

Ήρθε στην ομάδα το καλοκαίρι του 2011 στην προσπάθεια που γινόταν τότε, ενώ την σεζόν που είχε τελειώσει είχε αναδειχθεί καλύτερος νέος παίκτης της γ' εθνικής με τη φανέλα του Οδυσσέα Αναγέννησης.

Το ντεμπούτο του το έκανε με τον Μίχαλ Πρόμπιερζ στον πάγκο, που ήταν αυτός που τον εμπιστεύτηκε πρώτος. Όπως ήταν λογικό ξεκίνησε μουδιασμένος, αλλά σταδιακά βρήκε το ρυθμό του και στο δεύτερο γύρο της σεζόν 2011-2012 ήταν από τους καλύτερους της ομάδας!

Το καλοκαίρι του 2012 ο Κατσαβάκης τον εμπιστεύτηκε πολύ στα φιλικά και έδειχνε ότι θα είναι βασικό γρανάζι. Από την αρχή πήρε πολλά παιχνίδια στα πόδια του, αλλά ο πρώτος γύρος ήταν τραγικός για τον ίδιο (και για την ομάδα). 

Ωστόσο, σε ένα repeat της προηγούμενης σεζόν, στο δεύτερο γύρο, με αφετηρία το μεγάλο ματς που έκανε απέναντι στον Πάοκ στο εντός έδρας 2-2, πραγματοποίησε εξαιρετικό δεύτερο γύρο. Συνολικά με τον ΆΡΗ έχει αγωνιστεί σε 34 ματς και έχει σκοράρει 2 γκολ (από 1 κάθε σεζόν, με αντιπάλους Πανιώνιο στο 4-2 και με Αστέρα στο 5-1 αντίστοιχα).

Αγωνιστικά χαρακτηριστικά

Ο Τριανταφυλλάκος ήρθε στον ΆΡΗ ως σέντερ φορ. Ο ίδιος ωστόσο είχε τονίσει πως είναι παίκτης άξονα και μπορεί να βοηθήσει σε πολλές θέσεις. Σταδιακά έχει περάσει από τις θέσεις του σέντερ φορ, του δεύτερου επιθετικού, του 10αριού, του 8αριού, ακόμα και του καθαρόαιμου αμυντικού χαφ.

Τα καλύτερά του παιχνίδια τα έκανε ως 6αρο8άρι, δηλαδή αμυντικό χαφ με πιο δημιουργικό ρόλο. Σε αυτό τον βοηθάει το ψηλό και δυνατό του κορμί, που κερδίζει έτσι πολλές προσωπικές μονομαχίες, σε αέρα και έδαφος, αλλά και η αρκετά καλή του τεχνική κατάρτιση που του επιτρέπει να μοιράζει το παιχνίδι με ακρίβεια.

Γνώμη μου

Ο Τριανταφυλλάκος πρέπει καταρχήν να βρει κάποια σταθερότητα. Δε γίνεται να είναι παίκτης ενός γύρου. Άλλο ένα μικρό ντεφορμάρισμα και άλλο ένας χαμένος γύρος ολόκληρος. 

Όσον αφορά για το αν μπορεί να είναι βασικός στον ΆΡΗ της φετινής σεζόν, εγώ θα πω καταρχήν ότι ο καλός Τριανταφυλλάκος είναι πολύ καλύτερος από τον Κοέλιο. Αν έχει τη διάρκεια που πρέπει θα μπορέσει να αποτελέσει στυλοβάτη στον άξονα, πλάι στον Παπαστεριανό. Το μόνο πρόβλημα είναι η αστάθεια. Αν συνεχίσει έτσι και φέτος, θα αναγκαστεί να είναι στη σκιά των Κοέλιο-Παπαστεριανού-Νταμαρλή.


9 σχόλια:

VardARIS είπε... 21 Ιουνίου 2013 στις 10:43 π.μ.

Καλά τα λες Nick. Ανάμεικτα τα συναισθήματα.

Υπήρχαν φορές που έμπαινε σαν αλλαγή και έκανε τη διαφορά. Την επόμενη αγωνιστική ξεκινούσε βασικός και δεν φαινόταν πουθενά, με αποτέλεσμα να γίνεται αλλαγή είτε στο ημίχρονο ή στο 60'!

Υπάρχουν στιγμές που βγάζει πολύ καλές κάθετες πάσες και άλλες που κάνει λάθος στα 2μ. χωρίς πίεση!

Θέλει περισσότερη συγκέντρωση στο παιχνίδι του και πολύ δουλειά. Από ότι φαίνεται θα παίζει μόνο στα χαφ και όχι επιθετικός.

Unknown είπε... 21 Ιουνίου 2013 στις 11:09 π.μ.

Ναι, ειναι ο ορισμος της ασταθειας. Παντως το ταλεντο το 'χει. Οντως η θεση που του ταιριαζει ειναι τα χαφ, φορ δεν μπορει, ουτε καν δευτερος.

Giorgos T. είπε... 21 Ιουνίου 2013 στις 11:22 π.μ.

συμφωνω με τον vardari.
εμενα μου φαινεται σαν παικτης ψυχολογιας, αν ξεκινησει καλα τοτε θα βγαλει ολο τον αγωνα καλα...
αν μπει ασχημα στο παιχνιδι, κανει μερικες λαθος πασες η χασει τη μπαλα τοτε πεφτει η αποδοση του.

εχει δειξει παντως μεχρι στιγμης οτι στην καλη του μερα μπορει να βοηθησει την ομαδα

Unknown είπε... 21 Ιουνίου 2013 στις 12:54 μ.μ.

Ισως να φταιει και η ψυχολογια. Πρεπει παντως κατι να γινει για να βελτιωθει η σταθεροτητα του.

KANTHAR0S είπε... 21 Ιουνίου 2013 στις 1:06 μ.μ.

Έχει ικανότητες, φαίνεται φιλότιμος, έχει αποκτήσει κάποιες λίγες, πλην χρησιμότατες, εμπειρίες και, παρά το γεγονός ότι δεν έχει επιτυχεί σταθερότητα, νομίζω ότι μπορεί να εξελιχθεί κι άλλο.

Απλά πρέπει να δουλέψει και να δουλέψουμε μαζί του. Μέχρι να φύγει για κάποιο άλλο σύλλογο.

Unknown είπε... 21 Ιουνίου 2013 στις 1:42 μ.μ.

Κωστη ειναι νεαρος ακομα. Θελει δουλεια και πρωτα να καταφερει οτι μπορει στην ομαδα μας. Βεβαιως και εχει εμπειριες, και πλεον ολα τα νεαρα παιδια μας εχουν καποιες εμπειριες απο περσι.

Ανώνυμος είπε... 21 Ιουνίου 2013 στις 7:50 μ.μ.

Aμφιβαλω αν μπορει να σταθει ως βασικος ακομα και σε αυτον τον Αρη, ειναι χρησιμος ως αλλαγη και για καλυψη στην διαρκεια της σεζον, ομως δεν πιστευω οτι εχει την ποιοτητα, συμφωνω ομως οτι αποδιδει καλυτερα ως 8αρι

Και μια υποσημειωση θεωρω οτι ο Νταμαρλης ειναι αργος για αμυντικο χαφ, θα ηθελα να τον δω στα στοπερ

Ανώνυμος είπε... 21 Ιουνίου 2013 στις 9:27 μ.μ.

Τον θεωρώ λίγο μαλακό για χαφ. Παρά το ψηλό και δυνατό κορμί δεν έχει δείξει να μπαίνει δυνατά στις φάσεις. Ας ελπίσουμε να αρχίσει να το κάνει.

Unknown είπε... 21 Ιουνίου 2013 στις 9:37 μ.μ.

Φιλε στο σχολιο 7, ο Νταμαρλης εχω ακουσει οτι φετος λογιζεται πιο πολυ ως στοπερ παρα ως αμυντικο χαφ. Δεν γνωριζω αν επαληθευει.

Φιλε στο σχολιο 8, εχεις δικιο, πολλες φορες δεν μπαινει δυνατα. Αλλα το κορμι το εχει.