Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Στεναχώρια, όχι για όλους!!

Καλησπέρα σε όλους. Όπως ξέρετε, σε αυτό το μπλογκ ασχολούμαστε κυρίως με τον ΆΡΗ, αλλά αν προκύψει κάτι τρανταχτό στην επικαιρότητα δεν μπορούμε να το αφήσουμε ασχολίαστο.

Έτσι, λοιπόν, σήμερα αποφάσισα να αφήσω λίγο εκτός τα αθλητικά και να ασχοληθώ με το θέμα που ασχολείται το πανελλήνιο, που δεν είναι άλλο από το κλείσιμο της ΕΡΤ.




Όπως ξέρετε, από χθες το βράδυ η δημόσιο τηλεόραση έπαψε να λειτουργεί, τουλάχιστον προσωρινά (3 μήνες), αν δεν αλλάξει κάτι. Όπως ήταν λογικό, αυτό ξεσήκωσε τους πολιτικά φανατισμένους με κάτι και ο καθένας άρχισε να αντιδράει.

Οι δεξιοί λένε ''καλά τους έκαναν τους κλεφταράδες'', οι αριστεροί λένε ''κουφάλες δεξιοί, χάνει τα λεφτά του ο κοσμάκης''. Γενικά, όπως λέει και ο καλός μου φίλος ο Τζιμ, οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες. Ο καθένας έχει και από μία.

Να εκφράσω κι εγώ τη δική μου. Καταρχήν, να ξέρετε ότι δεν είμαι καμίας πολιτικής πεποίθησης. Είμαι κατά όλων των κομμάτων. Χωρίς να θέλω να το παίξω ψευτοεπαναστάτης ή κάτι παραπλήσιο. Τους σιχαίνομαι όλους και από φέτος που έχω δικαίωμα ψήφου θα ρίξω ένα ξερό, υπέροχο, φρεσκομυρωδάτο Λ-Ε-Υ-Κ-Ο.

Η αλήθεια, όσον αφορά την άποψή μου για την ΕΡΤ, είναι κάπου στο ενδιάμεσο. Δηλαδή, από τη μία στεναχωριέμαι πολύ που πάνω από 1.000 άτομα που έχουν να θρέψουν οικογένειες θα μείνουν στο δρόμο μέσα σε ένα βράδυ.

Προσοχή. Δε μιλάω για τους δημοσιογράφους που έκαναν εκπομπές. Θα πάμε και σ' αυτούς. Μιλάω για τους πάρα πολλούς που είναι πίσω από τις κάμερες. Ηχολήπτες, κάμεραμαν, μοντέρ, μακιγιέρ ξέρω γω κλπ. Αλλά και τους απλούς και άσημους ρεπόρτερ, που τρέχουν μέρα-νύχτα εδώ κι εκεί για μία κωλοείδηση μπας και βγάλουν μεροκάματο. Για όλους αυτούς, ναι θα στεναχωρηθώ, ναι θα λυπηθώ.

Θα μου πει κάποιος ''ναι ρε Νικ, δεν θα είναι οι μόνοι που θα μείνουν άνεργοι, εκατομμύρια κόσμου δεν έχουν δουλειά''. Μαζί του. Αλλά εγώ και ένας να ήταν άνεργος σε όλη τη χώρα θα στεναχωριόμουν. Δε μπορώ να βλέπω αυτό το πράγμα.

Τέλος πάντων. Θα στεναχωρηθώ γι' αυτούς. Από την άλλη, όμως, όχι μόνο δε θα στεναχωρηθώ, αλλά θα ΧΑΡΩ κιόλας, γι' αυτούς τους ψευτομεγαλοδημοσιογράφους, που ηθελημένα στήριζαν πρόσωπα και καταστάσεις, που έτρωγαν από τα λεφτά του φτωχού κοσμάκη.

Διάβασα κάποια ποσά χθες, από κάποιο σάιτ, που έπαιρναν οι ψευτομεγαλοδημοσιογράφοι μηνιαίως/ετησίως, και μου γύρισαν τα μυαλά. Κάποιοι έπαιρναν (κρατηθείτε)... 130.000 το χρόνο!!! Από τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά! Πώς να μη σου γυρίσουν τα μυαλά μετά;

Τελειώνοντας, για να μην κουράζω, η άποψή μου είναι κάπου στη μέση. Εντάξει ασχοληθήκαμε σήμερα, πάει αυτό, από αύριο επιστρέφουμε στα αθλητικά και τα κιτρινόμαυρα.

Περιμένω τις απόψεις σας πάνω στο θέμα. Όσες περισσότερες, τόσο το καλύτερο. Αν διαφωνείτε, θα το συζητήσουμε με μεγάλη μου χαρά. Να πείτε όλοι τη γνώμη σας, χωρίς να μασήσετε. 

Αυτά. Να είστε καλά.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 12 Ιουνίου 2013 στις 12:37 μ.μ.

Tίποτα..Απλώς κουράγιο στους 2.700 που έχασαν την δουλειά τους από το πουθενά.. Λες και είμαστε σε χόυντα είναι με αυτά που γίνονται τις τελευταίες ώρες.

Αυτό φυσικά βολεύειτα ιδιωτικά κανάλια καθώς θα τα οικονομήσουν από τις διαφημίσεις και όλα αυτά..

Βλέπω τον Σεπτέμβρη σε αυτό το πράμα που λέγεται ελληνική τηλεόραση να παίζονται μόνο τούρκικες μλκ και τπτ άλλο

Marauder-3

Unknown είπε... 12 Ιουνίου 2013 στις 12:43 μ.μ.

Εννοειται οτι τωρα τα ιδιωτικα θα κονομησουν.

Καλα ηδη η απογευματινη-βραδινη ζωνη ειναι κατεκλυσμενη απο τουρκικα. Γαμα τα, καλα κανω εγω και βλεπω τηλεοραση μονο για μπαλα η μπασκετ ΑΡΗ..

jim είπε... 12 Ιουνίου 2013 στις 2:04 μ.μ.

Κουράγιο στους 2.700 ; ; ;

Χούντα τις τελευταίες ωρες ; ; ;

Όχι φίλοι μου...

Πάνω απ' όλα κουράγιο στους εκατομμύρια άνεργους της εργατικής τάξης και στους πάνω από 300.000 μικρομεσαιους επιχειρηματίες που έσβησαν....

Από χθες υπάρχει μία καταιγίδα διαμαρτυρίας... Ό-Χ-Ι...

Αυτό έπρεπε να γίνει από το 2009...

Unknown είπε... 12 Ιουνίου 2013 στις 2:19 μ.μ.

Ετσι Τζιμ. Δεν ηρθε ξαφνικα η ανεργια και η πεινα στην Ελλαδα. Ψαχνουμε αφορμες. Κουραγιο σε ολους.

Skolix είπε... 12 Ιουνίου 2013 στις 3:01 μ.μ.

Είναι πολύ λεπτό το θέμα και σίγουρα δεν μπορεί παρά να θλίβεται κανείς για όλους τους εργαζομένους που θα μείνουν (και αυτοί) άνεργοι. Επίσης, στην Ελλάδα της ανοργανωσιάς, εφαρμόστηκε το "πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι". Δεν υπήρξε ποτέ μια απόπειρα ομαλής αναδιάρθρωσης του οργανισμού, που ήταν ένας τέρας ασυδοσίας, κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και πολτικών παιχνιδιών.

Από κει και πέρα, το φαγοπότι ήταν τεράστιο και η προσφορά της ελληνικής τηλεόρασης μικρή. Υπήρξαν αναμφίβολλα εξαιρετικές εκπομπές και καλύψεις μεγάλων αθλητικών γεγονότων, αλλά όλα αυτά κατ εμέ δε δικαιολογούσαν την ύπαρξη 3 καναλιών όπου γλεντούσε η Μπήλιω Τσουκαλά ή μπεκρόπινε ο Σπύρος Παπαδόπουλος (άσχετα αν η τελευταία ήταν ωραία παραγωγή και εκπομπή). ΕΤ1 και ΕΤ3 και ΕΡΑ ΣΠΟΡ μαζί με μια άλλη συχνότητα θα ήταν υπέραρκετα θεωρώ.

Εκτός από τους μισθούς, σκεφθείτε και πόσοι εξ αυτών θα μπήκαν με ΑΣΕΠ ή κάποιο άλλο αξιοκρατικό τρόπο και πόσοι θα έχουν μπει με ρουσφέτι και τοποθέτηση. Επίσης, υπήρχαν και "χαμηλόμισθα" πόστα που αμοίβονταν πλουσιοπάροχα, δεν είναι μόνο οι μεγαλοδημοσιογράφοι (καθαρίστριες με μισθό 2000Ευρώ κτλ).

Τέλος, όλο αυτό το επαναστατικό κύμα που έχει στηθεί από τις συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Όπως είπατε και εσείς, η ανεργία δε γεννήθηκε χθες. Πού ήταν όλοι αυτοί που κόπτονται σήμερα; Πού ήταν η αμερόληπτη και άτεγκτη δημοσιογραφία όλο αυτόν τον καιρό; Εγώ εκπομπούλες με πολιτικούς φορείς να χαζογελάνε θυμάμαι, ουσία μηδέν και το μαχαίρι ούτε την επιδερμίδα δεν έσκιζε, πόσω μάλλον το κόκκαλο.

Κλείνω με ένα λινκ με τους μισθούς. Τα ποσά είναι απίστευτα, απαράδεκτα και προκλήτικά. Διαβάστε και τη σύνοψη από κάτω, όπου μιλάει για διπλοθεσίτες ή για την Μπήλιω που πληρωνόταν χωρίς καν να έχει εκπομπή!!

Όλα αυτά, μετριάζουν εξαιρετικά τη θλίψη μου για όσους χάσαν τη δουλειά τους. Είναι σίγουρα άσχημο να σε πετάν στο δρόμο, ειδικά σε τέτοιους καιρούς, είναι σίγουρα άσχημο να κόβεται έτσι μαχαίρι ένας κρατικός οργανισμός, αλλά το τέρας παραήταν μεγάλο και έτρωγε όλους τους φορολογούμενους πολίτες.

http://infognomonpolitics.blogspot.co.uk/2009/12/blog-post_31.html#.UbhexeeLadc

Unknown είπε... 12 Ιουνίου 2013 στις 6:14 μ.μ.

Skolix, το έγραψα και στο άρθρο μου, ότι δε θα στεναχωρηθώ καθόλου για αυτούς που έτρωγαν πλουσιοπάροχα από τα λεφτά μας. Θα στεναχωρηθώ για τους χαμηλόμισθους που θα μείνουν στο δρόμο. Υπάρχουν πολλοί στην ΕΡΤ.

Επισης, οπως λες, φυσικα και η ΕΡΤ ειχε και θετικα, οπως κυριως η καλυψη αθλητικων γεγονοτων (μπασκετ, Τσου Λου, Ολυμπιακοι Αγωνες, και αλλα πολλα).

Αλλα δεν ειναι σαν τα αρνητικα που αναφερουμε.

Ανώνυμος είπε... 13 Ιουνίου 2013 στις 9:18 μ.μ.

Στο καλό να πάνε τα κομματοσκυλα της ερτ. Όποιος σταναχωριεται ή ψέματα μας λέει ή κοροιδο είναι ή είναι κι αυτός κομματοσκυλο ή είναι κι αυτός βολεμένος.
Μην τρώτε κουτόχορτο.
Δεν έχασαν την δουλειά τους.
Έχασαν την μία από τις 2-3 δουλειές που κάναν.
Αντί να τους ζητήσουν πίσω τα λεφτά που μάζεψαν χωρίς να δουλεύουν, τους δίνουν και αποζημίωση.
Μπείτε στην αντιδιαπλοκή. Gr να ακούσετε 5 λογικά πράγματα και ψάξτε την πορεία αυτουνού που τα λέει.
Χαβιτο