Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Με θετικά και αρνητικά σημάδια

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος βρισκόμαστε. Η ομάδα μας, κατάφερε να πάρει τόσο την Ασφαλιστική, όσο και την "περιβόητη" Φορολογική Ενημερότητα. Πέρα από αυτά, η αγωνιστική ενίσχυση συνεχίζεται, τα αγωνιστικά νέα τρέχουν, όπως τρέχουν και τα "φιρμάνια" από τις κακοδιαχειρίσεις του παρελθόντος. Ο Αραβίδης έκανε προσφυγή και ο Κουλουχέρης, ζητάει κυρώσεις επειδή δεν τήρησε η ομάδα μας την συμφωνία μαζί του, για την αποπληρωμή των οφειλομένων . . .




ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΝΕΑΡΩΝ


Καταρχήν, στο αγωνιστικό θετικό σημάδι αποτελεί η υπογραφή επαγγελματικών συμβολαίων πέντε νεαρών παιχτών μας, από τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Γκιώρης, Καράδαης, Αντωνιάδης, Καραγιάννης, Σουνάς υπέγραψαν τετραετή συμβόλαια με την ομάδα τις τελευταίες μέρες. Αναμένεται από μέρα σε μέρα και ακόμα ένας νεαρός. Ο Νταμαρλής. Και αν λάβουμε υπόψην μας, τη παρουσία των Γιαννιώτα - Διούδη, που έχουν άλλες δύο σεζόν συμβόλαιο (μεχρι το τελος της σεζόν 2013-2014), τότε συμπεραίνουμε ότι έχουμε οχτώ "σπλάχνα" μας, στην ανδρική ομάδα.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑ

Στην περίπτωση του Γιαννιώτα, τόσο ο μάνατζερ του παίχτη, όσο και ο ίδιος ο παίχτης τόνισε ότι τον ενδιαφέρει η ο ΆΡΗΣ ή το εξωτερικό. Ο παίχτης, σημείωσε επίσης, ότι επιθυμεί να ευνοηθεί η ομάδα από τον ίδιο.Το καλό είναι ότι ξέρει τι θέλει ο παίχτης. Στις αρχικές διαπραγματεύσεις, δεν κατέληξε συμφωνία. Στις μελλοντικές, όμως καλό θα είναι να επέλθει συμφωνία που θα συμφέρει τόσο την ομάδα, όσο και τον παίχτη.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΙΔΗ

Γι' αυτόν τον παίχτη, ακούστηκαν πάρα πολλά. Πήγε Αγγλία να δοκιμαστεί, ενδιαφέρθηκε κι' άλλη Αγγλική ομάδα θεωρητικά γι αυτον, έκανε προσφυγή. Εν τέλη, μάλλον καταλήγει στην ΆΕΚ. Πολύ κουραστική η περίπτωση του. Φυσικά και η ομάδα δεν πρέπει να χάνει παίχτες και να πηγαίνουν στην ΑΕΚ (Μπουγαϊδης, Κουρέλας και μάλλον Κατίδης). Γιατί και ο Μπουγαϊδης είναι αξιόλογος νεαρός παίχτης και πήγε κάτω. Σίγουρα, δεν γίνεται να μένουν όλοι. Όμως, ας προσέχουμε από την αρχή για να μην δεχόμαστε "τρυπήματα" μετά.

Αυτά για τον Κατίδη. Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε παραπάνω. Δεν μας έκανε και τίποτα ματσάρες, να μας βγάλει 15 ασσίστ και να μας τρελάνει με τις "μπούκιες" του. Το τι θα καταφέρει θα το δείξει ο καιρός.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Πέρα από τις υπογραφές των πέντε + ενός νεαρών που υπήρξαν και θα υπάρξουν, έγινε όπως αναμενόταν και άλλες κινήσεις. Μετά τον τραυματισμό του Ηρακλή, ήρθε ο Ψυχογιός. 23 ετών δεξί μπακ, που τον είχε ο Κατσαβάκης σε Βόλο και Δόξα. Έχει παραστάσεις το παληκάρι από το Πρωτάθλημα.

Το καυτό αγωνιστικό ερώτημα που ταλαιπωρεί την ομάδα χρόοοονια τώρα, είναι αυτό του αριστερού μπακ. Είναι ο Μαργαρίτης, είναι και ο Τσουκάνης, είναι και ο Γιαννίτσης που μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις της άμυνας, όμως φαίνεται να υπάρχει θέμα. Χρειαζόμαστε μία προσθήκη εκεί.

Στον αξονα, μάλλον ο Κοέλιο θα υπογράψει. Δανεικός, από την Μπενφίκα. Και πάμε μεσοεπιθετικά. Παρατηρήσαμε, ότι η ομάδα δεν σκοράρει εύκολα. Στα φιλικά, όλα αυτά. Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα, ότι ψάχνουμε έναν παίχτη με επιθετικά χαρίσματα που να μην ξεφεύγει από το μπάτζετ μας. Σωστή κίνηση

Γενικότερα, υπάρχουν πολλά καινούρια πρόσωπα. Κυρίως νεαροί. Και αν συνυπολογίσουμε το γεγονός των τελευταιων προσθηκών των Ψυχογιού, Κοέλιο και του επιθετικού, αλλά και την παρουσία του Πουλίδο στην άμυνα τότε καταλαβαίνουμε ότι η ομάδα θα έχει διαφορετική παρουσία απο τα φιλικά..

Έπειτα, θα χρειαστεί χρόνο για να "δέσει". Αγώνα με αγώνα και προπονηση με προπόνηση θα δένουν οι παίχτες. Ότι κι αν πούμε τώρα για σχήματα, ονόματα ενδεκάδων κλπ είναι μάταιο. Θα περιμένουμε τον αγώνα στην Σμύρνη και της άλλης Κυριακής με τον ΌΦΗ, να δούμε δηλαδή τα πρώτα δύο παιχνίδια και βλέπουμε.  

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Στα αρνητικά η προσφυγή του Αραβίδη, που ζητάει 90.000 Ευρώ από την περίοδο 2010-2011. Και η κίνηση του Κουλουχέρη να προσφύγει εκ νέου στο διαιτητικό δικαστηριο επειδή δεν του καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα τους τελευταίους τρεις μηνες, όπως είχε συμφωνηθεί. Και μάλιστα ζητάει αφαίρεση τριών βαθμών. Γιατί, αυτή θα είναι η τιμωρία αν επέλθει τιμωρία από αυτή του την κίνηση.

Ωραία.. Έκανε την προσφυγή του, την κέρδισε, έγινε συμφωνια να παίρνει το ποσο του, σε 26.000 Ευρω ανα μηνα. Τους τελευταιους τρείς δεν μπηκαν οι δόσεις. Εδω, η ομάδα δεν είχε ενημεροτητες. Δεν είναι ότι είχε και δεν τον πλήρωνε. Και ξανα πάλι στραφηκε στο δικαστήριο. Τέλος πάντων. Αυτά είναι τα λάθη του παρελθόντος. 

Αυτά λίγο - πολύ, μας απασχολούν και άλλα πολλά βέβαια περί διακανονισμών και οφειλομένων. Περιμένουμε τον πρώτο αγώνα για να δούμε πως θα εμφανιστούμε. Να γίνει μία αρχή. Όχι ότι θα βγουν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά θα έχουμε ένα δείγμα. Όπως είπα, θα γίνει μία αρχή . . .






















7 σχόλια:

Unknown είπε... 24 Αυγούστου 2012 στις 3:44 μ.μ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιαννιώτας είπε... 24 Αυγούστου 2012 στις 3:45 μ.μ.

Jim ωραίο το άρθρο σου αλλά δεν έπρεπε να γράψεις καθόλου για τον Κατίδη.

jim είπε... 24 Αυγούστου 2012 στις 4:22 μ.μ.

Ακόμα και από την περίπτωση του Κατίδη, βγαίνουν συμπερασματα.

Για το ότι νεαρός με νεαρό διαφέρουν (άλλο Γιαννιωτας και άλλο Κατιδης), ότι και η ομάδα κάπου δεν εχει ισχυρα αντανακλαστικα (Μπουγαϊδης, Κατιδης, χάθηκαν). Ανάλογα από ποια όψη κοιτας το νομισμα.

VardARIS είπε... 24 Αυγούστου 2012 στις 10:54 μ.μ.

Να ευχηθώ η ομάδα να έχει καλή χρονιά, χωρίς τραυματισμούς και προβλήματα (αν και δυστυχώς αυτά ξεφυτρώνουν καθημερινά και από το πουθενά).

Μακάρι να ξεκινήσουμε με το δεξί κόντρα στον Πανιώνιο, μια ομάδα που επίσης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σαν και εμάς, σε μια έδρα που πάντα αντιμετωπίζουμε προβλήματα.

Μακάρι οι νεαροί που υπέγραψαν τα επαγγελματικά τους συμβόλαια να "τραβήξουν από τα μαλλιά την ευκαιρία" και να αναδειχθούν μέσω της ομάδας μας.

Εγώ αυτό που θα τους παρακαλέσω είναι να πονέσουν τη φανέλα που φορούν. Να αγαπήσουν την ομάδα, έστω και αν δεν είναι αρειανοί (μπορεί μερικοί από αυτούς να είναι). Να μην έχουμε άλλες περιπτώσεις Κατίδη και Παπάζογλου.

Προσωπικά θα προτιμούσα να καρφώσουμε το δελτίο του κακομαθημένου, για παραδειγματισμό, έστω και αν η ομάδα έχανε 100.000€.

Τέλος πάντων, εκεί μας κατάντησαν οι φωστήρες διοικούντες, να μαλώνουμε για κάποιον Κατίδη, που όλο και όλο έκανε 5 παιχνίδια με τη φανέλα του Άρη και άλλα 10 με τη Εθνική Ελπίδων και θέλει να κάνει ντόλτσε βίτα από τα 18 του...

jim είπε... 25 Αυγούστου 2012 στις 3:08 π.μ.

Το ιδανικό θα ειναι ενα καλο ξεκινημα την πρώτη αγωνιστικη. Κυρίως για την ψυχολογια των παιχτων μας.

7 και αναμενεται και ο Νταμαρλής , 8 αρα νεαροι θα παιζουν στην ανδρικη ομαδα. Σπουδαιο γεγονος. Αυτο ηταν επιθυμια των περισσοτερων οπαδων μας και κινητρο στηριξης απο μεριας μας.

Αλλά και οι παιχτες εως 24αρων ετων έχουν να δωσουν. Υπέγραψε και ο Κοέλιο. Ανασταλτικος μεσος ειναι. Δανεικος για 1 ετος.

Για τον Κατίδη, αυτο που ειπα Βαρδαρη. Δεν μας άφησε και αφωνους. Απλά ενοχλούμαστε που χανουμε ορισμενους νεους και πανε στην αεκ.

Δεν ξέρω τι μελλον θα χει και αυτος και ο Μπουγαϊδης, αλλά είναι ενοχλητικο να χανουμε νεαρους ταλαντουχους και να πηγαινουν σε ομαδα που ειναι χειροτερα απο σενα οικονομικα.

Η Νεα Σμυρνη ειναι απο τις πολυ κακες εδρες για μας. Θα προσπαθησω να κανω ενα αρθρακι για το παιχνιδι. Με παραδοσεις, σκορ, χρονικες περιοδους αγωνων κλπ...

VardARIS είπε... 25 Αυγούστου 2012 στις 11:11 π.μ.

Jim μην το κάνεις το άρθρο για την παράδοση, προηγούμενα αποτελέσματα κλπ, θα απογοητευτείς... Μια νίκη όλη και όλη τα τελευταία χρόνια με τα γκολ του Κόκε.

Μάλιστα πέρυσι και πρόπερυσι αν θυμάμαι καλά ήταν και πολύ άσχημα παιχνίδια από πλευράς θεάματος. Νομίζω πέρυσι ήταν που κάναμε μία ευκαιρία όλη και όλη στο 80+?

jim είπε... 25 Αυγούστου 2012 στις 1:41 μ.μ.

Ξέρω Vardari..

Ίδια προϊστορία έχουμε με την τούμπα. Στην τούμπα, έχουμε και 2 παραπανω ισοπαλιες λόγω δυο παραπανω αγωνων..

Σε τετοιες περιπτωσεις, είναι καλό να παίζεις σε κακή για σενα εδρα την 1η αγωνιστικη.

Για παράδειγμα, χρόνια έλεγα ότι το διπλό στην τουμπα θα ρθει αν παιξουμε εκει 1η ή 2η αγωνιστική... Οι ομάδες είναι ανέτοιμες και ο κόσμος πιέζει λόγω ντέρμπι. Οπότε σε ωθεί να ρισκάρεις (παιζοντας επιθετικα), χωρις όμως η γηπεδουχος ομάδα να ειναι στην απαιτουμενη ετοιμοτητα για το ρισκο...

Φυσικά ήρθε 5η αγωνιστική... Πάλι νωρίς. Το σκεπτικο μου, όμως επαληθευτηκε.. Δεν συμβιβαστηκαν οι τάγκαλοι τοτε με την ισοπαλια και χτυπησαν το ματς..Με αποτελέσμα να κανουν κλαρινο.. Ηταν και η Ευρωπη τοτε που χαμε και οι δυο..

Γι' αυτο πιστευω, ότι σε κακες εδρες λογω παραδοσης, καλό είναι να παιζουμε 1η ή 2η αγωνιστικη...