Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Καλή αγωνιστική αρχή

Απόψε το βράδυ στις 20:30 ξεκινά η ομάδα μας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, ενόψη του νέου Πρωταθλήματος. Αντίπαλος ο Πανιώνιος, στην Νέα Σμύρνη. Μια ομάδα που είχε και αυτή τα δικά της προβλήματα. 

Ο αγώνας ο δικός μας, θα είναι ο τελευταίος της πρώτης αγωνιστικής. Αποφασίσθηκε, φέτος, να υπάρχει αγώνας και την Δευτέρα. Δεν ξέρω ακριβώς αν θα υπάρχει αγώνας κάθε Δευτέρα που προηγείται αγωνιστική δραστηριότητα, αλλά θα υπάρχουν αγώνες την Δευτέρα.

Η ομάδα μας, είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια. Στηριζόμαστε στα παιδιά από τα τμήματα υποδομής μας, σε κάποιους ταλαντούχους νέους έως 24άρων ετών που έκαναν καλές εμφανίσεις τα προηγούμενα χρόνια σε ομάδες Football League και σε 2 ξένους


Για το αγωνιστικό, δεν μας επιτρέπεται να πούμε το παραμικρό. Όχι, γιατί απαγορεύεται αλλά γιατί είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας της ομάδας μας, με το νέο αγωνισικό της προφίλ και δεν "χωράνε" συζητήσεις και προβλέψεις για σχήματα και ονόματα.

Όπως, συζητούσαμε και δίπλα στο chat την περασμένη εβδομάδα με μερικούς φίλους, θα πρέπει να δούμε το αποψινό παιχνίδι. Δηλαδή, τι σχήμα θα παρατάξουμε, ποιοι παίκτες θα απαρτίζουν το σχήμα αυτό, πως θα γίνει η διαχείριση του αγώνα ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Για μένα, το αποψινό παιχνίδι δεν είναι για συμπεράσματα. Η ομάδα, θέλει χρόνο για να "δέσει". Παιχνίδι με παιχνίδι θα γνωρίσουμε καλύτερα τις δυνατότητες της ομάδας μας αλλά και τα περιθώρια της αγωνιστικής μας βελτίωσης.

Οπότε, δεν χρειάζεται να τρελαθούμε με ένα διπλό ή να αρχίσουμε τους αφορισμούς με μία ήττα. Κάνουμε υπομονή αρχικά, περιμένουμε να δούμε τα πρώτα δύο μάτς. Μετά είναι και η διακοπή λόγω προκριματικών μουντιάλ. Οπότε δεν θα υπάρξουν σερί παιχνίδια. Μετά την διακοπή θα υπάρξουν 4-5 σερί παιχνίδια. Κάπου εκεί θα βγάλουμε μία αρχική και πάλι εκτίμηση.

Στα της παράδοσης τώρα, η Νέα Σμύρνη είναι από τις χειρότερες έδρες για μας. Από την περίοδο 1959-1960 που ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με την μορφή που παίζεται και σήμερα, ο απολογισμός μας εκεί είναι 2 9 - 1 2 - 9 με 4 0 - 6 8 γκόλ. . . Δηλαδή, 29 ήττες - 12 ισοπαλίες και 9 ήττες . . . Και δεχτήκαμε 68 γκόλ, ενώ πετύχαμε 40. Εξαιρώ, μόνο τα μάτς του Κυπέλλου (τρείς ήττες μετράμε και σ' αυτά).

Για να καταλάβετε, είναι περίπου ο ίδιος απολογισμός που έχουμε στην Τούμπα. Που είναι και τοπικό ντέρμπι και παίζεται το γόητρο. Απλά εκεί έχουμε δύο ισοπαλίες παραπάνω. Λόγω, ότι δώσαμε δύο μάτς παραπάνω απ' ότι με τον Πανιώνιο.

Τελευταίο μας διπλο εκεί στις 12 Ιανουαρίου του 2008. Με 0-3. Στα επόμενα 5 μάτς που ακολούθησαν ως σήμερα, τέσσερις φορές χάσαμε και φέραμε μία ισοπαλία.

Το πρώτο μας διπλό εκεί το σημειώσαμε μόλις στο πρώτο Πρωτάθλημα. Την περίοδο 1959-1960 δηλαδή και συγκεκριμένα στις 1 3 Μαρτίου του 1 9 6 0.  Με 0-3 είχαμε κερδίσει, τότε.

Το δεύτερο διπλο μας, το βγάλαμε 10 χρόνια μετά. Την περίοδο 1969-1970 και για την ακρίβεια στις 1 8 Ιανουαρίου του 1 9 7 0. Με 0-1.

Η καλύτερη μας περίοδος εκεί ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 90, όταν και είχαμε βγάλει 3 σερί διπλά. Την περίοδο 1993-1994, την 1994-1995 και την 1995-1996 με 0-1, 0-1 και 0-2 αντίστοιχα.

Μετά, βγάλαμε ένα διπλό το 2000 στις 2 7 Φεβρουαρίου με 1-3. Και περιμέναμε 7 σεζόν για το τελευταίο μας διπλό μέχρι στιγμής εκεί. Μιλάω για το 0-3 της σεζόν 2007-2008.

Οπότε . . . Στα 9 διπλά που κάναμε, κερδίσαμε με τα εξής σκόρ: 2 φορές με 0-3. 5 φορές με 0-1. Μία φορά με 1-3 και μία φορά με 0-2. Οπότε, όποιος σκέφτεται να ποντάρει διπλό, ας ρίξει κάτι ψηλά στο 0-1, 0-2 και 0-3.

Όταν μία ομάδα έχει "κακή" παράδοση σε μία έδρα είναι καλό να πηγαίνει σ' αυτή την πρώτη αγωνιστική. Και την 2η ακόμα. Γιατί οι ομάδες είναι ανέτοιμες, έχουν "κενά" σε αρκετές περιπτώσεις και πολλές φορές οι άνθρωποι των ομάδων (προπονητές, γυμναστές, φροντιστές) αλλά και οι πάιχτες δεν γνωρίζουν αν μπορούν να βγάλουν το 90λεπτο σε υψηλό επίπεδο. Οπότε, το αουτσάϊντερ λόγω παράδοσης "ποντάρει" σ' αυτά τα στοιχεία και προσπαθεί να τα εκμεταλλευτεί.

Αυτά για το πρώτο μας παιχνίδι σε επίπεδο προκαταρκτικών . . . Ας δούμε με το καλό και τον αγώνα και εδώ θα είμαστε να συζητήσουμε . . .

Ά Ρ Η Σ είσαι και πάς παντού για να Κ Ε Ρ Δ Ι Σ Ε Ι Σ ! ! !
















2 σχόλια:

VardARIS είπε... 27 Αυγούστου 2012 στις 2:38 μ.μ.

Δυστυχώς είχα ακούσει την δυσμενή παράδοση που έχουμε ως ομάδα με αντίπαλο τον Πανιώνιο μέσα στη Νέα Σμύρνη, για αυτό και έλεγα να μην κάνεις το σχετικό άρθρο. Είναι πραγματικά στενάχωρο να ακούς ότι με αντίπαλο τον Πανιωνάκο να έχεις τόσο άσχημη παράδοση.

Το σίγουρο είναι ότι δε θα έχουμε ούτε υπεραισιοδοξία από τους οπαδούς του Άρη αν κερδίσουμε το βράδυ, αλλά ούτε και απογοήτευση αν χάσουμε. Και αυτό γιατί ξέρουμε τις δυνατότητες της ομάδας μας (πάνω-κάτω).

Πάντως νόμιζα ότι η ομάδα του Πανιωνίου είναι διαλυμένη. Αλλά τελικά δεν είναι τόσο χάλια... Με Κουλοχέρη - Μενδρινό - Ανδράλα - Ρόβα - Γουνδουλάκη - Αραβίδη - Καμπάνταη - Διαμαντάκο μια χαρά τους βλέπω...

Υ.Γ. Μακάρι να διαψευστούν όλοι αυτοί που βλέπουν 0-0 και χάλια θέαμα και οι πιτσιρικάδες μας να παρουσιάσουν καλό θέαμα και γκολ!

jim είπε... 27 Αυγούστου 2012 στις 3:10 μ.μ.

Η παράδοση εκεί είναι άστα να πάνε. Εντάξει. Κατα διαστήματα είχαν καλή ομάδα κι αυτοί, αλλά ποτέ δεν ήταν δύναμη να τη φοβηθείς. Σε μας μέσα μ' αυτούς είναι μία από τις ισχυρότερες παραδόσεις στο Ελληνικο ποδόσφαιρο..35-14-2. Από 1961 έβγαλαν διπλο σε μας το 2011. Τοτε που έφυγε ο Κούπερ..

Είναι κάποιες έδρες που κάθονταιστον "λαιμο" κάποιων ομάδων. Παράδειγμα, ο συμπολίτης δεν πέρασε με διπλο ποτέ τα τελευταία χρόνια από τον Ατρομητο. 2-5-0...

Η Ξανθη, που ως μέγεθος είναι κάτω από μας έχει βγάλει 5 διπλα στη Νεα Σμύρνη την τελευταια δεκαετια. 3-2-5 για την ακριβεια.. Που εμείς στην Ξανθη έχουμε 3 νικες τα τελευταια 6 χρονια τα τελευταια χρονια. 1-2-3 για ακριβεια. Βαλε και τα 2 ματς κυπελλου 1-4-3. Καλη παραδοση, δηλαδη.

Όπως και στον Ατρόμητο.0-3-2 και αν βαλεις το κυπελλο 1-3-4 εχουμε. Καλη παραδοση. Ειναι που σκάλώνεις, δηλαδή... Σαν τον έρωτα ένα πράμα είναι και η παράδοση... Μπορεί να σκαλωσεις με μια γκόμενα που ούτε το περιμένεις και ούτε καν το ήθελες...

Και αν δεν αξίζει η γκόμενα τον έρωτα, αν έχει ο τύπος υψηλή αυτοεκτίμηση το καταλαβαίνει και την αφήνει... Έτσι και ομάδες... Αν έχουν υψηλή αυτοπεποίθηση και δυναμικό θα σπάσουν μια έδρα "κακή" που δεν αξίζουν να χουν τοσο κακη παραδοση...

Πω ρε φίλε... Τι παρομοίωση έκανα ; ; ; Ισοπεδωτική . . . ΧΑ ΧΑ ΧΑ...

Καλή ήταν όμως . . .