Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Θα είναι πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά...

Μετά από αρκετούς μήνες απουσίας από το blog αποφάσισα να γράψω κ εγώ την άποψη μου για την κατάσταση στην ομάδα.

Για να πω την αλήθεια όλο αυτό τον καιρό παρακολουθούσα τις εξελίξεις από απόσταση. Ειδικά για τα διοικητικά ούτε καν διάβαζα τα άρθρα. Τόσο πολύ ξενέρωσα...

Το 1ο παιχνίδι που είδα φέτος ήταν αυτό με τη Ρόμα κ το 2ο αυτό με τον Πανιώνιο. Περίμενα ότι δεν θα είμαστε καλοί αλλά πραγματικά απογοητεύτηκα από αυτά που είδα...


Τα γράφω επιγραμματικά:

1. Η έλλειψη πλάνου. Δεν είδα κάποιο πλάνο στο παιχνίδι μας. Οι παίχτες δεν ήξεραν τι ήθελαν μέσα στο γήπεδο. Να κρατήσουν μπάλα; Να παίξουν με αντεπιθέσεις; Να επικεντρωθούν στην άμυνα;

2. Γνώριζα ότι επιθετικά έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Θεωρούσα ότι αυτό που μας λείπει επιθετικά θα το καλύπταμε δίνοντας βάση στην άμυνα κ βγάζοντας περισσότερο πάθος στο γήπεδο. Δυστυχώς δεν είδα τπτ από τα δύο.

3. Η κάκιστη απόδοση τον "έμπειρων" παιχτών. Έβλεπες στον Πανιώνιο παίχτες όπως ο Μενδρινός να κάνουν όλο το παιχνίδι αλλά κ την διαφορά. Σε εμάς τπτ. Ειδικά αυτός ο Καπετάνος μου έσπασε τα νεύρα.

4. Η εύκολη όπως εξελίχτηκε ήττα από μία ομάδα που έχει τα ίδια προβλήματα με εμάς κ η οποία δεν έχει προπονητή (Ελευθερόπουλος; Έλεος...). Αυτές οι ήττες μετράνε διπλά. Στο 1ο ημίχρονο ο Πανιώνιος φάνταζε 2 κλάσεις ανώτερος από σένα κ στο 2ο ημίχρονο παρά τη αριθμητική υπεροχή δεν απείλησες.

5. Όταν με μία ισοδύναμη υποτίθεται ομάδα κάνεις μισή ευκαιρία τότε έχεις πραγματικά μεγάλο πρόβλημα. Να κάνω μία πρόβλεψη: Στα 30 ματς του πρωταθλήματος δε μας βλέπω να βάζουμε πάνω από 15 γκολ.

6. Πέρα από τον Γιαννιώτα κ τον Βελλίδη δεν είδα τπτ αξιόλογο στους υπόλοιπους παίχτες. Και δεν ξεχωρίζω μικρούς κ μεγάλους.

Διάβασα τα 2 προηγούμενα post του Jim και οφείλω να παραδεχτώ ότι ανήκω κ εγώ στους απαισιόδοξους. Θεωρώ ότι βασικός στόχος της ομάδας είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Ελπίζω να τα καταφέρουμε αν κ ομολογώ ότι θα είναι κάτι πολύ δύσκολο. Και με τις "αξιοζήλευτες" δημόσιες σχέσεις που έχουμε το έργο μας θα είναι ακόμη πιο δύσκολο...

Όπως βλέπετε δεν αναφέρθηκα πουθενά για στήριξη στην ομάδα. Δεν αναφέρθηκα διότι είναι κάτι που το θεωρώ δεδομένο. Μετά από πολλά χρόνια φέτος ήταν να μην πάρω διαρκείας καθαρά για οικονομικούς λόγους. Τελικά αποφάσισα να πάρω κ στη μπάλα αλλά κ στο μπάσκετ. Προσωπικά όμως δεν μετράω τη στήριξη στην ομάδα με το πόσα λεφτά της δίνεις.

Μ'αυτά κ μ'αυτά το παιχνίδι με τον Οφη την Κυριακή αποκτάει κομβική σημασία. Πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθεί...

Υ.Γ. Το ματς με τον Πανιώνιο τη Δευτέρα πήγα να το δω έξω από το γήπεδο. Έπαθα πλάκα με το πλήθος τους κόσμου. Όλα τα μαγαζιά ήταν φουλ. Δεν έβρισκες καρέκλα να κάτσεις. Ο κόσμος διψάει για κάτι κάλο...

Υ.Γ. Να καλωσορίσω και εγώ έστω κ καθυστερημένα τον Vellidi στο blog μας. Όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά.

4 σχόλια:

Unknown είπε... 29 Αυγούστου 2012 στις 11:57 π.μ.

Καλως ηρθες και παλι Red! Να σου ζησει το Αρειανακι!

Σωτήρης είπε... 29 Αυγούστου 2012 στις 12:55 μ.μ.

Συμφωνώ μαζί σου Red κυρίως στο ότι η ομάδα έδειχνε χαμένη μέσα στο γήπεδο, ο προπονητής ήταν λες και έκανε πειράματα και οι παίκτες πελαγοδρομούσαν.

Αυτά όμως τα βλέπουμε τα τελευταία 3 χρόνια από την ομάδα, θυμάστε επί Κούπερ πόσα γκολ βάζαμε?? Εκείνη τη χρονιά μέχρι να έρθει ο Τσιώλης είχαμε 15 γκολ το πολύ και με παικταράδες μέσα.

Συμφωνώ ότι παίζαμε με τον Πανιώνιο που έχει τα ίδια και χειρότερα χάλια από μας, αλλά πόσες φορές νικήσαμε αυτή την ομάδα τα τελευταία 30 χρόνια??

Λέμε όλοι ότι θα είναι δύσκολη χρονιά και θα παλέψουμε να σωθούμε. Το λέμε γιατί το πιστεύουμε ή αν κάνουμε κάνα δυο νίκες θα μιλάμε για Ευρώπες και κύπελλα????

Το ότι πάμε για να σωθούμε σημαίνει ότι παλεύω να πάρω κάποια Χ εκτός έδρας με τους ανταγωνιστές μου και να τους νικήσω εντός. Είναι αναμενόμενο να χάσω μέσα έξω από τους 5-6 πρώτους και τα περισσότερα εκτός έδρας με τους υπόλοιπους.

Αυτό σημαίνει παλεύω να σωθώ, αν ήταν να πέρναμε νιόνιους, γιάννενα, πανθρακικούς, κέρκυρες κλπ μέσα έξω θα πηγαίναμε για πρωτάθλημα όχι για σωτηρία.

Καταλαβαίνω ότι τους πιο πολλούς τους πείραξε η εμφάνιση και όχι η ήττα αλλά πρέπει και μεις σαν οπαδοί-φίλαθλοι, να κατανοήσουμε πραγματικά τι μας περιμένει φέτος.

Άλλωστε αν το καλοσκεφτείτε τις προηγούμενες φορές την πατήσαμε όχι γιατί είμασταν χειρότεροι από τους άλλους αλλά γιατί μεγαλοπιανόμασταν και λέγαμε "Αρης είσαι δεν κινδυνεύεις".

Για αυτό στήριξη και πάλι στήριξη και ότι στραβό καλό είναι να το επισημαίνουμε εγκαίρως αλλά με ψυχραιμία και όχι πανικό και καταστροφολογία.

jim είπε... 29 Αυγούστου 2012 στις 1:21 μ.μ.

Καλή επάνοδο στο μπλοκ red...

Βασικά, το καλό είναι ότι παρά την αρνητικότητα πολλών αγωνιστικά, όλοι μιλάνε για στήριξη. Ειναι θετικο ! ! ! Θα βγει κέρδος από αυτό.

Από την αρχή γνωρίζαμε ότι θα είναι χρονιά μεταβατική να την πω, σωτηρίας να την πω... Κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Γι'αυτό και μου έκανε μεγάλη εντύπωση η αρνητικη αντιδραση ολων μ΄αυτο που είδαν...

Ημασταν κακοί. Δεν θα είμαστε το ίδιο κακοί στο μέλλον. Αυτή η εμφάνιση πιθανόν να ήταν και η χειρότερη φέτος. Ας το σκεφτούμε και αυτό. Καλύτερα που ηρθε στην αρχη.

Καθημερινη δουλειά και αν μπορούν μέχρι την παρασκευή οι παραγοντες μας, να αποκτήσουν έναν μεσοεπιθετικό που μπορεί να ανοιξει ή να ξεκλειδωσει το παιχνιδι του αντιπαλου...

VardARIS είπε... 29 Αυγούστου 2012 στις 3:36 μ.μ.

Καλώς τον και ας άργησε...

Καταρχή να σας ζήσει μια και δεν είχα την ευκαιρία να σας τα πω από κοντά! Ήρθα μια φορά προς τα μέρη σας, πέτυχα τον Wackena, αλλά εσύ είχες κάτι προβληματάκια με τον μπέμπη. Ελπίζω να πήρες το δωράκι που έστειλα...

Μακάρι ο κόσμος να στηρίξει όπως κάναμε ήδη εμείς, γιατί τα μηνύματα δεν ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Άκουσα κάτι για 3000 διαρκείας. Για ποια θύρα αγοράσατε? Όλη η παρέα?

Υ.Γ. Μπες κανένα skype να δω και τον μπέμπη!