Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

S . O . S .

Λοιπόν μάγκες. Μέχρι τώρα το πήγαμε στο ήρεμο στύλ και στις προσεκτικές φράσεις. Μετά τα σημερινά που ειπώθηκαν και αφορούσαν την ομάδα μας, είναι ώρα για αποφάσεις. Ώρα για διαλογή. Για πολλούς, ώρα για δίλλημα. Την ομάδα την έφεραν αγκαλιά με το τέλος της. Βρίσκεται μια ανάσα από την καταστροφή. Αύριο δεν υπάρχει. Δεν είναι ώρα να πούμε γι αυτούς που φτάινε. Αυτά είναι γνωστά. Μετά την σημερινή ομιλία των ανθρώπων της ομάδας και τις κινήσεις απελπισίας που γίνονται, όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να διαλέξουμε δρόμο ή μονοπάτι. Στηρίζω ή γυρίζω πλάτη ; ; ;


Ενισχύω ή αδιαφορώ ; ; ; Κανείς δεν θα κατηγορηθεί από κανέναν και για τίποτα. Οτιδήποτε κι αν διαλέξει. Ήρθε η ώρα της απόφασης. Τα σημερινά ήταν η τελική εκπομπή των σημάτων κινδύνου.
Και ο καθένας μας, πρέπει να επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει.


Δουλειές δεν υπάρχουν. Χρήμα ελάχιστο. Η ανεργία καλπάζει. Γύρω μας, τα μέλη της οικογένειας μας, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας απολύονται και χάνουν τις δουλειές τους. Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Τα χρέη αρκετά.

Μέσα σ' όλα έχουμε και την αγάπη μας, τον ΆΡΗ, να περνά τις πιο κρίσιμες μέρες της ιστορίας του. Μια ιστορία που σύντομα μπορεί να έχει άδοξο τέλος. Όσοι κάποια στιγμή στην ζωή τους, οποιασδήποτε ηλικίας, πάτησαν το πόδι τους στο γήπεδο Χαριλάου ή είδαν από την πολυθρόνα τους αγώνα του ΆΡΗ ή συζήτησαν κάποιες φορές σε παρέα για τον ΆΡΗ, καλούνται να αποφασίσουν αν θα βοηθήσουν έστω και στο ελάχιστο ή όχι . . .

Οι ευθύνες δεν βαραίνουν τον κόσμο. Βαραίνουν τους χειρισμούς των παραγόντων των προηγούμενοων διοικήσεων. Το μεγάλο κακό, βέβαια είναι ότι αρκετοί παράγοντες του παρελθόντος υπάρχουν ακόμα, δυστυχώς, στα σπλάχνα της ομάδας.

Και θα μας βρίζουν που μιλάμε έτσι γι αυτούς. Γι' αυτους τους άφθαρτους. Για όσους νομίζουν ότι ο ΆΡΗΣ είναι της γούνας τους μανίκι και συμπεριφέρονται όπως θέλουν. Ας μας βρίζουν γι' αυτά που λέμε. Δεν μας ενδιαφέρει. Δεν υπάρχουν για μας, οι απόψεις τους.

Λοιπόν μάγκες. Οι περισσότεροι θα πληροφορηθήκατε τα όσα ειπώθηκαν στην ομιλία του απογεύματος. Απεγνωσμένες κινήσεις για εισροή μετρητών. Φανέλες με ατάκες τυπώθηκαν, λογαριασμοί σε τράπεζες ανοίχτηκαν, τα διαρκείας γίνονται 50 τώρα και 50 μετα στα πέταλα, κουπόνια βγαίνουν και άλλα χίλια δυο...

Απελπισμένες καταστάσεις, δραματικές θα έλεγα. Το γλυκό για μένα έδεσε, όταν το πρωί ήρθε ο παππούς μου στο σπίτι και μου είπε, ότι σκεφτόταν το βράδυ την εκδρομή του κόσμου στο ΟΑΚΑ και δάκρυσε.. Ένας άνθρωπος 83 χρονών, που είναι ΆΡΗΣ. Που με έκανε ΑΡΕΙΑΝΟ.

Φτάσαμε σε σημείο να πρέπει να διαλέξουμε. Βοηθάμε ή όχι. Όπως προείπα, κανείς δεν θα κατηγορηθεί αν γυρίσει πλάτη. Δεν γίνεται να κατηγορηθεί μετά απ' όλα αυτά. Αλλά πρέπει να διαλέξουμε. Στηρίζουμε ή όχι...;;;

Είναι κάποιοι στην ομάδα που δεν γουστάρουμε να είναι. Δεν στηρίζουμε γι αυτο το λόγο ; ; ; Δεκτό. Το αφήνουμε στην άκρη αυτό και στηρίζουμε. Παλι δεκτό.


Λέτε να πληρώσουν τα χρέη αυτοί που εκαναν τις κακοδιαχειρήσεις και δεν στηρίζεται; ; ;  Δεκτό. Το παραβλέπουμε και βοηθάμε ; ; ; Πάλι δεκτό...


Λέτε ότι τρύπιος κουμπαράς είναι και τα ίδια θα γίνουν πάλι, γιατί η κουτάλα είναι γλυκιά και δεν στηρίζεται;;; Δεκτό. Δεν συμφωνείτε και στηρίζεται πάλι δεκτό.

Λέτε, η ομάδα να πέσει Δ Εθνική μπας και γλυτώσει απο όλους αυτούς και δεν στηρίζεται. Δεκτό. Δεν συμφωνείτε μ' αυτό και βοηθάτε ; ; ; Πάλι δεκτό...


Κανείς δεν θα πει σε κανέναν τίποτα. Πρέπει να αποφασίσουμε... Θα βοηθήσουμε ή όχι ; ; ; 

Η δική μου η άποψη και την καταθέτω πρώτος είναι η εξής: Μακάρι να ήταν όλοι σαν τον Λαμπριάκο και τον Κατσιαούνη. Τότε θα βοηθούσα χωρίς δεύτερη σκέψη. Με φρενάρει η παρουσία των πρώην. Μου την δίνει η παρουσία των πρώην για την ακρίβεια. Δεν τους θέλω τους πρώην. Αηδιάζω, ξερναω, εκνευρίζομαι. Και μόνο στο άκουσμα των ονομάτων τους και στην ματιά των προσώπων τους, μου έρχεται να ξεράσω.

Και επίσης, ξέρετε την γνώμη μου για την ατάκα "βοήθα ΑΡΕΙΑΝΕ". Κι' αυτό το σκεπτικό όλων τους, μου την δίνει. Μιλάω έτσι γιατι ετσι μου βγαινει. Γιατι το δικαιούμαι. Γιατι εδώ με έφτασαν. Πλάνο δεν είδα, τίτλο δεν είδα... Ανήκω στην γεννιά των louser όπως μου είπε κάποτε ένας φίλος κάπου εκεί στον τελικό της Αθήνας.. Με κορόϊδεψαν άπειρες φορές. Είπα ότι αυτή η ομάδα με τα μυαλά που την περιτριγυρίζουν δεν θα πάει πουθενά από ένα σημείο και μετά...

Παρόλα αυτά για χάρη αυτού του σήματος, για χάρη των ανθρώπων που ίδρυσαν τον ΆΡΗ, για χάρη των ανθρώπων που με (μας) έκαναν ΆΡΗ, για χάρη των μνημών που κουβαλάω από μικρός, για χάρη αυτού του σήματος και της ιδέας που εγώ και οι συνοπαδοί μου, μόνο μοιραζόμαστε και κανένας άλλος, αξίζει να βοηθήσω(ουμε)..

Το ξέρω, ότι βγαίνω μαλάκας πάλι για πολλούς και έτσι είναι. Αλλά, το κάνω για τον έρωτα της θύμησης - των μνημών που έχω από μικρός...

Εσείς τι θα κάνετε ; ; ;

Για πείτε . . .










8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 17 Ιουλίου 2012 στις 10:42 μ.μ.

Θα πούμε ότι με βαριά καρδιά, θα πάω αύριο το πρωί και θα πάρω διαρκείας παρότι δεν μου περισσεύουν τα χρήματα

γιατί ο Άρης είναι ένα κομμάτι από τα παιδικά μου χρόνια

γιατί στ' αρ**α μου κι αν δεν είδα ποτέ τίτλο

γιατί όπως σε όλες τις μάχες, κάθε σφαίρα μετράει

και σημασία έχει να την έχεις ρίξει εσύ

jim είπε... 17 Ιουλίου 2012 στις 10:47 μ.μ.

Σ' ευχαριστώ φίλε για το σχόλιο. Περιμένω κι αλλες αποψεις...

Unknown είπε... 17 Ιουλίου 2012 στις 10:49 μ.μ.

Τι θα κανω εγω;

Εχω αγορασει διαρκειας. Θα αγορασω το μπλουζακι των 10 ευρώ και θα στειλω αρκετα μηνυματα του ενος. Κατι αλλο δεν μπορω να κανω.

Συμφωνω 100% για αυτα που λεει ο παραπανω φιλος.

Ετσι, γιατι ειμαι ΑΡΗΣ και θα στηριξω την ομαδα μου. Θα χασω την παραλια μου και τη μπιρα μου για μια μερα και θα στηριξω την ομαδα μου.

Αυτα εγω...

Unknown είπε... 17 Ιουλίου 2012 στις 10:53 μ.μ.

Και κατι αλλο. Πραγματικα δακρυσα με την ιστορια του παππου σου.

VardARIS είπε... 17 Ιουλίου 2012 στις 11:54 μ.μ.

Ακούω καθημερινά συναρειανούς στο ράδιο να λένε ότι είμαι απογοητευμένος, δεν έχω λεφτά, δεν εμπιστεύομαι τους διοικούντες. Προσωπικά πιστεύω ότι όλα είναι δικαιολογίες. Αν δεν στηρίξουμε τώρα πότε θα στηριξουμε, αφού θα έχουμε πέσει στην Δ' Εθνική?

Για τη Μαδρίτη και για το Μάντσεστερ όλοι είχαν κρατημένα χρήματα για να ξοδέψουν, αλλά τώρα υπάρχει η κρίση. Αλλά κάθε ΣΚ η Χαλκιδική γεμάτη (από ότι ακούω) και δώστου μπύρες και δώστου ποτά. Μην πας ένα ΣΚ Χαλκιδική και κράτα τα χρήματα για τον Άρη. Βάλτα σε 5 δόσεις και δίνε από 10-20€, δε νομίζω ότι θα καταστραφεί κανείς οικονομικά αγοράζοντας ένα διαρκείας.

Κατεβαίνω 12/08 Ελλάδα και αν και είναι αργά (καθώς το πρώτο 1 μύριο χρειάζεται άμεσα), θα το κάνω το χρέος μου και θα αγοράσω ένα διαρκείας (έστω για το πέταλο). Και σε μένα δεν περισεύουν, καθώς τα ενοίκια και τα έξοδα τρέχουν, αλλά δε θα βγω 2 ΣΚ και θα ξέρω όμως ότι έχω κάνει το χρέος μου.

Διάβασα προχθές και για κάποιον άλλον που μένει μόνιμα Κίνα και αγόρασε και αυτός...

Αρειανέ η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

jim είπε... 18 Ιουλίου 2012 στις 12:52 π.μ.

Vellidi, οι σημερινοί 80χρονοι άνθρωποι είδαν τον ΑΡΗ να πετυχαίνει πολλά πράγματα. Και στενοχωριουνται πολυ για την κατασταση. Ξερω αρκετους παππουδες που στενοχωριουνται για τον ΑΡΗ.

Vardari, συμφωνω στο παραδειγμα. Ξερουμε οτι ως Ελληνες λατρευουμε τα γουστα. Ας τα παραμερισουμε 2-3 φορες και ας βοηθησουμε.

Δυστυχως, πολλοί (και γω ανηκω σ΄αυτους) κολλάνε στην παρουσια των πρώην. Αναμφισβήτητα, προεχει ομως η σωτηρια.

VardARIS είπε... 18 Ιουλίου 2012 στις 1:26 π.μ.

Jim ούτε και εμένα μου αρέσουν οι πρώην. Από την άλλη όμως είναι καλό ότι είναι διαφορετικοί χαρακτήρες και άνθρωποι που δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, οπότε δεν μπορούν να συμφωνήσουν να φάνε ή να βάλουν κάτω από το τραπέζι χρήματα, ή να δοθούν χρήματα σε έναν παίκτη κλπ. Όλοι λογοδοτούν για το που θα επενδυθούν τα χρήματα του κόσμου, οπότε μια σχετική ασφάλεια τη νιώθεις.

Όσο για μερικούς μαϊντανούς των fm που πιστεύουν σε φαντάσματα και δράκουλες, Γράντες, Μάντρες κλπ εγώ θα τους πω ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ...

geokampour είπε... 18 Ιουλίου 2012 στις 3:59 μ.μ.

Συμφωνώ με τα παιδιά παραπάνω δεν υπάρχει δικαιολογία δεν έχω...... οι οικονομικές καταστάσεις είναι πράγματι πολύ κρίσιμες.Με το να μην δώσει κάποιος λεφτά τώρα δεν εκδικείται τις Διοικήσεις που ρημάξανε τον Άρη απλά δίνει την χαριστική βολή στην ΟΜΑΔΑ μας.ΟΛΟΙ δίπλα στην ομάδα με τον οποιονδήποτε τρόπο.....

Εγώ προσωπικά θα ανανεώσω Λέσχη θα δώσω την προσφορά που έχω του διαρκείας να το πάρει κάποιος που δεν ήθελε ή δεν ήτανε σίγουρος λόγω οικονομικού και θα πάρω κ διαρκείας στο Μπάσκετ. Θα είμαι πολύ μακριά απο την Θεσσαλονίκη για να πάω στα παιχνίδια αλλά παρ΄'ολα αυτά θα στηρίξω.....δεν υπάρχουνε δικαιολογίες αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΠΑΜΕ την ομάδα.Πρέπει να σωθεί οικονομικά η ομάδα......


Το μονό που ζητάω προσωπικά αφού καταλαγιάσει η μπόρα είναι ανοιχθούν βιβλία για να καταλάβουμε ποιοι ήτανε οι υπαίτιοι κ σε τι βαθμό είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για όλους αυτούς που θα στηρίξουμε με το υστέρημα μας την ομάδα.....


ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΜΕΣΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΓΡΑΦΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΨΗΦΙΖΩ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΩ Κ ΜΕΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΛΟ Κ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ.....ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ SOUPERΑΔΕΣ Κ OI ΚΟΝΤΗΔΕΣ, AN ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝΕ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ Κ ΜΑΥΡΙΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΑΚΟΥ ΤΙ ΛΕΝΕ Κ ΑΛΛΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ....... ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΜΛΚ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ Η ΛΕΣΧΗ..... ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΜΕ 9000 ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΟΝΤΑ 5000 ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ Κ ΑΝ, Κ ΨΗΦΙΖΑΝΕ ΣΧΕΔΟΝ 2500-3000, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΑΡΗ;;;;


Καλό κουράγιο κ ελπίζω να έχουμε αίσιο τέλος.....