Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Άμπρα Κατάμπρα . . .Κατσαβάκης ο εκλεκτός

Άμπρα κατάμπρα και δεν συμμαζεύεται από τους ανθρώπους της ομάδας μας. Χθές, βρέθηκε ο Αναστόπουλος στην Πόλη μας για να μιλήσει με τους παράγοντες μας και δεν συμφώνησε. Σήμερα, το ρεπορτάζ έλεγε ότι υπήρξαν  επαφές με τον Νίκο Κωστένογλου. Αντί αυτού, από το γήπεδο έφυγε ο Πρίττας. Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Η αποθέωση του άμπρα κατάμπρα, ήταν όταν ανακοινώθηκε ο Μάκης Κατσαβάκης, ως νέος τεχνικός της ομάδας.

Από Αναστόπουλο σε Κωστένογλου, από Κωστένογλου σε Πρίττα για διακανονισμούς και από Πρίττα σε Κατσαβάκη. Ούτε τον Κόπερφιλντ να είχαμε στην ομάδα δεν θα έκανε τόσες μαγείες.

Μας πέταξαν έξω τα μάτια, όπως στην φωτογραφία αυτές οι εξελίξεις. Πολύ βιασύνη και πολύ πιάσε τον έναν - άσε τον άλλον.

Ήρθε και η εκδίκαση των προσφυγών των παιχτών (Φατι-Ντίκο-Σανκαρε-Καστίγιο) και οι μούρες μας έγιναν  σαν αυτή του τυπά στην φωτογραφία. Μας βγήκε η γλώσσα από το στόμα, πήγε στην μύτη και βγήκε από το μάτι μας, έχοντας το, επάνω της. Χα χα χα χα ! ! !

Μην σας φαίνεται παράξενο το χιούμορ που κάνω. Μια πολύ σοφή λαϊκή ρήση λέει "αν δεν μπορείς να αποφύγεις έναν βιασμό, τότε απόλαυσε τον".


Ο Μάκης Κατσαβάκης είναι λοιπόν ο 12ος προπονητής μας από το φθινόπωρο του 2006 ως σήμερα. Χωρίς να βάζω την μικρή θητεία του Μιχαλήτσου στην μετά Πρόμπιερζ εποχή. Ο Κατσαβάκης, επιστρέφει στον ΆΡΗ μετά από 8 χρόνια.

Τον περασμένο χρόνο βρέθηκε σον πάγκο της Δόξα Δράμας και πρόπερσι για λίγο στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου. Σήμερα (Τετάρτη) το πρωί θα υπογράψει το συμβόλαιο.

Χωρίς αμφισβήτηση είναι μία βιαστική επιλογή για την διοίκησή μας και ταυτόχρονα δευτερεύουσα. Φυσικά, όλα αυτά που λέγαμε δυο μήνες τώρα, ότι η απραξία μας έκανε κακό δηλαδή, ήταν αλήθεια. Ο καιρός πέρασε, η ομάδα την Παρασκευή ξεκινάει προετοιμασία και ασφαλώς έπρεπε να διαθέτει έναν τεχνικό.

Αυτό που διακρίνουμε, στο θέμα της επιλογής προπονητή είναι ότι πήραμε με την σειρά 3-4 και το είδαμε "όποιος μας κάτσει". Σαν να πηγαίνουμε σε ένα κλαμπόμπαρο με την παρέα μας και λέμε τον κολλητό μας "άντε μα...κα, αρχίζουμε. Την πέφτουμε σε 3-4.. Ε μια θα μας κάτσει . . ."

Φυσικά, ο καιρός πέρασε. Φωνάζαμε δυο μήνες και βάλε, ότι αργούμε σε όλα τα θέματά μας. Και να που τώρα, αναγκαζόμαστε να τρέχουμε με χίλια για να στελεχώσουμε την ομάδα σε αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο.

Συνήθως, όταν βιάζεται μία ομάδα και χτίζεται σε άρπα - κόλλα καταστάσεις, δεν πολυφτουράει. Τι να κάνουμε, που μας φάγανε τα εξωαγωνιστικά.

Στα θετικά του Κυρίου Κατσαβάκη η εμπειρία του, αφού είναι άριστος γνώστης των καταστάσεων και των ομάδων της Σούπερ Λίγκ. Στα αρνητικά, το ότι η καριέρα του τελευταία δεν έχει μία σταθερή πορεία και περισσότερο δείχνει ότι είναι σε "ντεφορμέ" φάση, παρά σε καλή.

Έίπαμε.. Η ομάδα, έπρεπε να έχει έναν προπονητή στην εναρξη της προετοιμασίας. Από κει και πέρα, βλέποντας και κάνοντας.  Αν πιάσει χημεία η ομάδα καλώς. Αν στραβώσει η φάση, θα ακολουθήσουμε την γνωστή πλεόν τακτική. Την "φύγε εσύ - έλα εσύ" . . .

Μία τακτική, που ταιριάζει "γάντι" σε όσες ομάδες κάνουν άρπα - κόλλα επιλογές στο θέμα προπονητή. Δηλαδή, τα ρίχνουν σε 3-4 με σκοπό να κάτσει ο ένας.

Και αν λάβουμε υπόψην μας, ότι μιλάμε για τον ΆΡΗ των 12 προπονητών σε μια εξαετία, τότε αυτή η τακτική είναι πιθανό να ακολουθηθεί πιο πολύ από κάθε άλλη.

Πέρα από αυτό το νέο, αποκτήσαμε τον Γκέσιο. Έναν επιθετικό που είχαμε πριν 4 χρόνια. 24 ετών το παληκάρι. Ακούστηκαν καλά λόγια, τότε γι αυτόν. Αλλά παραγοντάρες είχες και έχανες τα παιδιά σου, τότε . . .

















5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 4 Ιουλίου 2012 στις 2:27 π.μ.

Κατσαβάκης; Κατσαβάκης. Από το να μου φέρουν κάποπιον κλώνο του Ολίβα με το γλειφιτζούρι στο στόμα, χίλιες φορές ο εργατικός και μεθοδικός Κατσαβάκης.

Αυτό σημαίνει ότι θα βάλουμε στοιχεία κλεφτοπολέμου στο παιχνίδι μας, θα παίζουμε καλά χωρίς την μπάλα, δηλαδή σφιχτή άμυνα, και θα έχουμε έφεση στις αντπιθέσεις. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει η λέξη ''Κατσαβάκης''. Στο τσακίρ κέφι θα αναδειχτούν και κάποιοι ποδοσφαιριστές.

Καλώς ήρθε, λοιπόν!

jim είπε... 4 Ιουλίου 2012 στις 2:32 π.μ.

Και γω τον ΆΡΗ της ερχόμενης περιόδου κάπως έτσι το περιμένω. Σφιχτή άμυνα και αντεπίθεση.

Μακάρι, ο Κατσαβάκης να δώσει αυτά τα στοιχεία. Και ακόμα πιο μακάρι, αν αναδειχτούν και κάποιοι νεαροί παιχτες.

Και συμφωνώ σ' αυτό που λες για τον κλώνο του Ολίβα. Ακου να δεις, όμως ε.. 12 προπονητες σε εξι χρονια...

Vellidis είπε... 4 Ιουλίου 2012 στις 9:33 π.μ.

Ο Κατσαβακης ειναι καλος με τους νεαρους και εμπειρος. Παρολα αυτα εχω την εντυπωση οτι θα βλεπουμε αυτο που λεει ο Κανθαρος πιο πανω. Κλεφτοπολεμο και να κυνηγαμε τη νικη με 1-0.

Δεν πειραζει. Το αποτελεσμα μετραει και απο αυτο κρινονται ολοι.

Καλη επιτυχια στον Αρη Μακη.

VardARIS είπε... 4 Ιουλίου 2012 στις 11:55 π.μ.

Με την ομάδα και τους παίκτες που έχουμε στο ρόστερ, δυστυχώς και τον Μουρίνιο να είχαμε ποδόσφαιρο δε θα βλέπαμε!

Και με τον Αναστόπουλο το ίδιο θα βλέπαμε, αλλά δεν ξέρω μου αρέσει περισσότερο σαν προσωπικότητα. Ποδοσφαιράνθρωπος της παλιάς σχολής!

Μακάρι η δεύτερη θητεία του να είναι επιτυχής (δηλαδή παραμονή στην κατηγορία - ανάδειξη ταλέντων).

jim είπε... 4 Ιουλίου 2012 στις 12:58 μ.μ.

Είναι αυτό που έγραψα παραπάνω. Μας πρόλαβε ο καιρός. Επίσης, ασχοληθηκαμε με 3-4 και όποιος θα ήταν κοντά στα δικά μας θέλω - κυρίως οικονομικά - θα έκλεινε προπονητής.

Πάντως, το θέμα προπονητή το χειριστηκαμε, πρόχειρα. Θα μου πείτε, μήπως υπήρχε η δυνατότητα (χρόνου ή χρημάτων) να το χειριστούμε καλύτερα ; ; ; Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω, ότι το χειριστήκαμε πρόχειρα.