Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Πρώην Πρόεδροι Άρη...

Θα ήθελα να σχολιάσω και να καταθέσω την άποψή μου σχετικά τους πρώην προέδρους του Άρη μας που έχουν ξεσπαθώσει και καθημερινά κερδίζουν δημοσιότητα στα ερτζιανά της πόλης. Από κοντά και μερικοί μαϊντανοί οπαδοί μας που φαίνεται πως ξεχνούν πολύ εύκολα, εκτός και αν είναι 20άρηδες οπότε δικαιολογούνται καθώς δεν έζησαν εκείνες τις αξέχαστες εποχές με προέδρους Νίκο Τσαρούχα, Λάμπρο Γράντα ή Σωτήρη Καραμπέρη...
Από τα σχόλια που κάνω κατά καιρούς γνωρίζετε την άποψή μου για τους παραπάνω. Απλά θα ήθελα να θυμίσω σε κάποιους που ξεχνούν, ή που δεν γνωρίζουν, τα έργα και τις πράξεις αυτών των μεγάλων προαναφερθέντων παραγόντων - Τιτάνων. Έτσι όπως παρουσιάζονται από μερικούς σήμερα (Γελαστός και άλλοι) και αν δεν είχες ζήσει τότε, θα πίστευες ότι με τους συγκεκριμένους κυρίους ο Άρης πανηγύρισε πρωταθλήματα, κύπελλα, επιτυχίες στην Ευρώπη, χάρηκε το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα!!!
Και επειδή μπροστάρης όλων αυτών βγαίνει ο Λάμπρος Γράντας θα ασχοληθώ σήμερα μαζί του, (τιμή του). 
Παρακάτω παραθέτω άρθρο εφημερίδας (Το Βήμα) εκείνης της εποχής - από το μακρινό 1997! 
Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του Αρη στην αρχή της περιόδου Φάνης Τουντζιάρης σημειώνει: «Ο Αρης έχει προβλήματα από πέρυσι. Η κόντρα της διοίκησης και των φιλάθλων έδωσε τη χαριστική βολή. Η κακή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος είχε αντίκτυπο σε αγωνιστικό επίπεδο. Το πρώτο χτύπημα δόθηκε με το "θέμα των πέντε". Αφησαν χωρίς λόγο εκτός ομάδας εμένα, τον Λόντσαρ, τον Κωφίδη,τον Δημητριάδη και τον Κόεντα. Τεχνικοί σύμβουλοι δημιούργησαν το θέμα. Κάποιοι καλοθελητές ήθελαν να κάνουν τον καλό στον Γράντα ή να κερδίσουν χρήματα, επειδή μερικοί από μας είχαμε ακριβά συμβόλαια». Από τότε άρχισαν οι τριβές στην ομάδα, δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις για την ενίσχυσή της με παίκτες, ενώ οι ενδοοικογενειακές αντιπαραθέσεις δεν είχαν τελειωμό. «Πήραν παίκτες που δεν βγήκαν καλές μετεγγραφές:ο Βραζιλιάνος Νεϊζίνιο τα παράτησε και έφυγε για τη Βραζιλία, ο Βέλγος Σιλβάνι δεν βοήθησε. Αποδυναμώθηκε η ομάδα διώχνοντας πέντε έμπειρους παίκτες και δεν ενισχύθηκε από κανέναν. Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο Γράντας έδιωξε τον Φοιρό από την ομάδα. Super 3 - Γράντας - Φοιρός αντάλλαξαν εκατέρωθεν βαριές εκφράσεις και λειτούργησαν όλοι εγωιστικά».
Ο κακός σχεδιασμός από το καλοκαίρι στην οργάνωση της ομάδας και οι λανθασμένες επιλογές εκ των έσω είναι οι λόγοι που οδήγησαν την ομάδα στον υποβιβασμό, σύμφωνα με τον σημερινό προπονητή του Αρη κ. Γιώργο Φοιρό. «Η ομάδα έπεσε από κακές συγκυρίες και από τα λάθη ανθρώπων της οικογένειας του Αρη. Ο Αρης έχει παίκτες για να σωθεί αλλά έγιναν πολλά σφάλματα από όλες τις πλευρές ­ διοίκηση, προπονητές,παράγοντες, φιλάθλους. Εγινε κακός σχεδιασμός από το καλοκαίρι όσον αφορά την οργάνωση και τη λειτουργία της ομάδας. Ο Αρης πρέπει να ξεκαθαρίσει το διοικητικό σκηνικό που είναι σκοτεινό, να προχωρήσει σε ανανέωση του έμψυχου υλικού με μετεγγραφές και να επικρατήσει ηρεμία».
Και ερχόμαστε στο σήμερα
Ο Λάμπρος Γράντας παρουσιάζεται ως ο υπέρτατος επιχειρηματίας - από τους πιο επιτυχημένους στη Θεσσαλονίκη, ο απλοχέρης, ο άνθρωπος που δεν άφησε ούτε μία δραχμή χρέος στον Άρη. 
Δεν ξέρω τι ισχύει από τα παραπάνω, μακάρι ο άνθρωπος να είναι γερός και να χαίρεται τα λεφτά του. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι για πρόεδρος στον Άρη δεν κάνει. Τι να το κάνω εγώ αν έχει λεφτά (όπως λένε), αλλά δεν τα βάζει στον Άρη. Ο Άρης επί προεδρίας του κατέληξε να παίζει με 18χρονα παιδάκια που μπορεί να ήταν ταλέντα, αλλά ήταν "λίγοι" για να κρατήσουν τον Άρη στην Α' Εθνική. Το αποτέλεσμα το διαβάσατε...

Marketing? Άγνωστη λέξη. 
Μπουτίκ, εμπορική εκμετάλευση του ονόματος του Άρη, εισιτήρια διαρκείας, καφέ και μπυραρίες? Μπα...
Παικταράδες? Βέβαια, από τα πανέρια ομάδων της Β' Εθνικής... Πάντοτε ελεύθεροι και ποτέ με μεταγραφή. 
Προσωπικά θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να κρατήσει τα λεφτά του, ας τα φάει με την οικογένειά του. Ο Άρης φυτοζωούσε επί προεδρίας του. Το μόνο που θα μπορούσε να προσφέρει είναι μεγαλύτερη διχόνοια στον κόσμο του Άρη. 
Φτάνει όμως και η κούτρα διαφήμιση και οι μεγάλες κουβέντες του στυλ, όσα βάζουν όλοι αυτοί άλλα τόσα εγώ μόνος μου. 
Θα μου πει κανείς, γιατί είδες πρωταθλήματα και κύπελλα επί εποχής Αθανασιάδη - Σκόρδα? 
Όχι, αλλά τουλάχιστον έγιναν βήματα μπροστά, πήγαμε σε τελικούς κυπέλλων, έστω και αν ήταν ανεπιτυχείς. Ο κόσμος απέκτησε ένα όραμα, είδε καλή μπάλα κατά περιόδους, είδε σοβαρούς προπονητές στον πάγκο, έχει πλέον τη δική του μπουτίκ, τα εστιατόρια και τις μπυραρίες. Το πρόβλημα ήταν εν τέλει ότι έγιναν πάρα πολλά λάθη και για αυτό μπήκε τόσα εκατομμύρια μέσα η ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά και χωρίς να προκληθούν τα 20εκ. ευρώ χρέη...

Τελικά είχαμε τον Αμπράμοβιτς στον Άρη και καταφέραμε και τον διώξαμε και αυτόν!!! Κρίμα γιατί θα μπορούσε να χτίσει έναν Άρη ο οποίος με Λουμπούτηδες - Κατσιαρούς - Χαριστέες - Δέλλες (18χρονοι όλοι τους), θα γινόταν η επόμενη δύναμη της Ευρώπης και θα κοιτούσε στα μάτια Μπαρτσελόνες και Μαδρίτες...

5 σχόλια:

jim είπε... 17 Ιουνίου 2012 στις 1:30 μ.μ.

Τα τελευταία 30 χρόνια στον ΆΡΗ, καμμία διοίκηση σε βάθος χρόνων δεν ανέβασε επίπεδο την ομάδα. Μπορεί κάποιες διοικήσεις να είχαν κάποιες μεμωνομένες καλές χρονιές, αλλά επαναλαμβάνω ότι σε βάθος χρόνων καμμία δεν κρίθηκε πετυχημένη.

Ο Παππούς μου, που είναι 83 χρονών και ασχολείται με τον ΆΡΗ από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 μου έχει πει ότι ο Καμπάνης ήταν πολύ καλή περίπτωση. Έκανε και τα δικά του, αλλά σε γενικές γραμμές πήγε καλά.

Ο Μπαμπάς μου, που δεν υποστηρίζει καμμία ομάδα μου λέει ότι στον ΆΡΗ από το 80 και μετά γίνονται τα ίδια και τα ίδια.

Και ερχομαστε στην δική μας γεννιά. Όσοι άρχισαν να παρακολουθούν ΆΡΗ από αρχές με μέσα δεκαετίας 90. Μακραν η χειρότερη περίοδος της ομάδας ; ;

Άλλα τα δεδομενα το 1980 , αλλα το 1960 και αλλα τωρα ασφαλώς. Με την άνοδο του εμπορίου - του μάρκετινγκ άλλαξαν πολλά.

Η ομάδα, όπως λες VardARI, έκανε βηματα προόδου. Με το ARIS megastore, το ARIS mobile, το sports bar, την μπυραρία, τις εγκαταστάσεις κάτω από το γήπεδο..

Και πάνω απ' όλα την εκτόξευση της εμπορικότητας της. Δυστυχώς, όμως, υπήρξε κακοδιαχείριση. Υπήρξε εσωτερική αντιπαράθεση το 2009.

Προσωπικά, κατέληξα ότι καμμία διοίκηση τα τελευταία 20χρόνια δεν κυνήγησε την επιτυχία σε βάθος χρόνων. Δηλαδή, να θέσει ένα πλάνο τεσσάρων - πέντε χρόνων. Όλες οι διοικήσεις κυνηγούσαν την γρήγορη - την άμεση επιτυχία.

VardARIS είπε... 17 Ιουνίου 2012 στις 2:59 μ.μ.

Nαι Jim έχεις δίκιο σε όλα αυτά. Και εγώ πρώτος λέω ότι οι τελευταίες διοικήσεις έκαναν λάθη. Όμως είσαι πιο νέος και δεν θυμάσαι ή δεν είχες ζήσει έργα και ημέρες Γράντα στον Άρη.

Μιλάμε για την απόλυτη ανυπαρξία. Μιλάμε για μια ομάδα ανυπόληπτη, χωρίς στόχους, χωρίς καμιά φιλοδοξία. Ήξερες ότι τη μεταγραφική περίοδο θα σου έρθουν οι τελειωμένοι ελεύθεροι παίκτες που κυκλοφορούσαν στα κάτω ράφια του ελληνικού πρωταθλήματος. Πραγματικά πέτρινα χρόνια.

Πόσο εύκολα ξεχνάει ο οπαδός?

Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου άποψη.

jim είπε... 17 Ιουνίου 2012 στις 3:32 μ.μ.

Και δεν εχεις άδικο.

Και η επιστροφη στα παλιά δεν βγαζει σε ασφαλή μονοπάτια στις περισσότερες περιπτώσεις.

Προσωπικά, εξαρχής δεν πίστεψα ότι ο συγκεκριμένος κύριος θα ασχοληθεί με την ομάδα.

Έχουμε ακούσει τους περισσότερους από τα παλιά. Και τι λένε ; ; ; Το απόλυτο τίποτα στην ουσία.

Η σύσταση μιας διοίκησης που θα οδηγήσει την ομάδα στην επιτυχία σε βάθος χρόνων πρέπει να στηριχθεί στα λάθη του παρελθόντος. Για να τα αποφύγει. Και να κινηθει σε συγκεκριμενους αξονες.

VardARIS είπε... 17 Ιουνίου 2012 στις 4:48 μ.μ.

Σωστά αναφέρεις ότι η επιστροφή στα παλιά δεν έχει να προσφέρει κάτι, αυτό είναι σαφές μήνυμα και για τον κ. Σκόρδα που ονειρεύεται καρέκλες και προεδρικούς θώκους και λογίδρια.

Και να επιστρέψω στον κ. Γράντα. Φτάνει κ. Γράντα, ακούσαμε τι είχατε να πείτε. Το καταλάβαμε ότι έχετε πικρία που σας διώξαμε κακήν κακώς, (ποιον εσάς που είχατε όνειρα να δείτε τον Άρη μεγάλο και τρανό). Ο κακός Super 3 λοιπόν είναι υπόλογος για την απομάκρυνσή σας, και τώρα θέλετε να βγείτε από πάνω και να κάνετε τον εκ των υστέρων προφήτη, έστω και αν δε διατίθεστε να "χαλάσετε" ούτε 1€ για το σημερινό Άρη.

Για αυτό κλείνω και πολύ χρόνο σπατάλησα για τον εν λόγω κύριο, ας μας αφήσει ήσυχους, θα τη βρούμε την άκρη μόνοι μας, όποια και αν είναι αυτή.

jim είπε... 17 Ιουνίου 2012 στις 5:21 μ.μ.

Η δική μου η γνώμη είναι ότι μία μελλοντική διοίκηση του ΆΡΗ, δεν θα πρέπει να έχει κανενα μέλος προηγούμενων διοικήσεων. Από το 2004 και μετά. Απλά κανένα.

Για τον Σκόρδα που λες . . . Μεγάλη ιστορία η περίπτωσή του. Εδώ και 3 χρόνια κάνει αγωνα εναντίον της διοίκησης Αθανασιάδη. Τον ακούω κατά διαστήματα. Γιατί, αλλιώς δεν ακούγεται. Πολυ θυμό και νέυρο βγάζει.

Μου δίνει την εντύπωση ότι επειδή δέσμευσε κομματι περιουσίας του, θέλει ντε και καλά να έχει ρόλο ή ρόλους και να ασκεί κριτική οπωσδήποτε. Χώρια, ότι όποιος διαφωνήσει μαζί του, δέχεται χαρακτηρισμό.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου, πιστεύω και το χω πει στους δικούς μου ανθρώπους, ότι θα επιστρέψει στα δρώμενα της ομάδας. Δεν ξέρω αν εχει να κανει με ΠΑΕ η ΛΕΣΧΗ.

Αλλά το όλο κλίμα που εισπράττω προσωπικά και η όποια εμπειρία μου μου λέει ότι θα επιστρέψει.

Δεν σου λέω ότι επιθυμώ επιστροφή του. Λέω τι πιστεύω. Τι προβλεπω.

Και φαντάσου αν αναλάβει πόστο τώρα ετσι . . . Με το σκεπτικό του ότι δέσμευσε την περιουσία του θα επεμβαίνει, θα λέει . . .

Άντε βγάλε άκρη... Εδώ έλεγε να καταφύγουμε σε διοίκηση πρωτοδικείου. Και όσοι δεν ήθελαν τους χαρακτήριζε με διάφορα κοσμητικά επίπεδα.