Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Αγνοήστε τους Πρωθυπουργούς της Προπαγάνδας

Την Παρασκευή στις 22 Ιουνίου στις 21:45 η αθλητική - ποδοσφαιρική Ελλάδα, αντιμετωπίζει την Εθνική Γερμανίας. Ο αγώνας είναι στο πλαίσιο των προημιτελικών του EURO 2012. Είναι ένα σπουδαίο αθλητικό - ποδοσφαιρικό γεγονός. Ο Αθλητισμός είναι κάτι παραπάνω από ένα αγαθό, από ένα ιδανικό, από μία ασχολία. Ο Αθλητισμός δεν είναι πόλεμος. Τις τελευταίες μέρες τόσο τα Ελληνικά , όσο και τα Γερμανικά μέσα ενημέρωησης, έχουν αναλωθεί σε μία ατελείωτη αντιπαράθεση. Μία αντιπαράθεση, η οποία έχει "πυροδοτήσει" για τα καλά το κλίμα . . .


Ένα κλίμα, το οποίο είναι ήδη πυροδοτημένο από τις πολιτικές καταστάσεις εδώ και καιρό. Όμως, αυτή η εκατέρωθεν αντιπαράθεση και από τις δύο πλευρές, ξεπέρασε κάθε όριο. Λόγια από τα Ελληνικά μέσα, κόντρα λόγια από τα Γερμανικά. Οι Γερμανοί, έφτασαν στο σημείο να γράψουν "φτωχοί Έλληνες, δεν σώζεστε". Λες και όποιος γράψει την καλύτερη ατάκα ή βγάλει τα πιο πολλά σχόλια, θα πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά.


Είμαι από τους ανθρώπους, που δεν θέλουν ποτέ να μπλέκουν τα αθλητικά με τα πολιτικά. Αν και με τα χρόνια κατάλαβα, ότι αυτό είναι αναπόφευκτο. Γιατί, πολύ απλά τα πολιτικά είναι παντού. Δυστυχώς.

Την Παρασκευή, όμως, Ποδόσφαιρο δεν θα παίξουν τα πολιτικά. Θα παίξουν οι Αθλητές. Όπως και το 2005 στο Βελιγράδι, στον τελικό του EUROBASKET. Μπάσκετ, έπαιξαν οι αθλητές.

Το ότι, έχουμε ριζικές διαφορές με το συγκεκριμένο κράτος είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Το ότι οι άνθρωποι αυτού του κράτους, είναι ικανοί να έχει έξω ήλιο και ζέστη και να προσπαθούν να αποδείξουν ότι έχει χιόνι και κρύο είναι ένα δεδομένο.

 Το ότι οι άνθρωποι αυτού του κράτους, έχουν την ικανότητα αλλά και την δυνατότητα πάντα, να "βγάζουν" τους άλλους λαούς φταίχτες και τους εαυτούς τους πάνω από τον "αφρό" είναι άλλο ένα δεδομένο.

Το ότι οι άνθρωποι αυτού του κράτους, πήγαν να πάρουν όλη την Ευρώπη κάποτε και οι πρόγονοι μας, πέθαναν εξαιτίας τους από την πείνα, τις κακουχίες, τα όπλα τους, τους βιασμούς τους και γενικότερα από τα σχιζοφρενικά μυαλά τους, είναι άλλο ένα δεδομένο.

Το ότι οι άνθρωποι αυτού του κράτους, προξένησαν άπειρες ζημιές, κοινωνικές - συναισθηματικές - απώλειες ζωής - υλικές που για να τις ξεπληρώσουν όλες αυτές τις ζημιές δεν φτάνουν να δουλεύουν όλες οι γεννιές τους, μέχρι την δευτέρα παρουσία, είναι ακόμη ένα δεδομένο.

Το ότι οι άνθρωποι αυτού του κράτους, ακόμη και τώρα επιβάλλουν τα θέλω τους χωρίς τσίπα είναι ένα ακόμη δεδομένο.

Γενικότερα, η Ιστορία έδειξε ότι οι τύποι αυτοί είναι οι Πρωθυπουργοί της Προπαγάνδας . . . Γι' αυτό γράψτε τους εκεί που μόνο εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να τους γράφουμε. Δεν αξίζουν καν να τους δίνουμε σημασία. Δεν έχουν να δώσουν και να πουν κάτι.

Ο αγώνας αυτός είναι απλά ο ένας από τους τέσσερις προημιτελικούς. Όσο μπορούμε και όσο γίνεται, όλα αυτά, καλό θα είναι να τα αφήσουμε στην άκρη. Γιατί, όπως ανέφερα, προέχει ο Αθλητισμός. Τα άλλα που ανέφερα τα κρατάμε πάντα και καλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Και πάνω απ' όλα τα μμε πρέπει να ηρεμήσουν. Δεν βγαίνει κατι ουσιαστικό με τις αντιπαραθέσεις.
Το αντίθετο. Το κλίμα πυροδοτείται περισσότερο.

Αυτά προς το παρόν . . .

Υ.Γ. Θα χει γούστο να βγει κανείς από αυτούς μετά το τέλος του αγώνα και να δηλώσει ότι "η ιστορική δικαιοσύνη τον υποχρεωνει να δηλώσει πως απ' όλους τους αντιπάλους που αντιμετώπισαν, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε με ύψιστο ηρωισμό και αυτοθυσία" . . .  Έτσι για να μιμηθεί τον πρόγονό του...

Υ.Γ. 2: Μην μου πει κανείς ότι γράφω να μην τους δίνουμε σημασία και το μισό μου κέιμενο ασχολείται μαζί τους. Επίτηδες, το έκανα για να περάσω το μήνυμα ότι παρόλα αυτά, προέχει ο Αθλητισμός την Παρασκεύη ! ! !





0 σχόλια: