Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ανασκόπηση φάσης ομίλων του Euro

Στο νέο μου άρθρο έχω την ανασκόπηση της φάσης των ομίλων του Euro 2012. Μέχρι στιγμής έχουμε δει παραγωγικό ποδόσφαιρο, πολλά γκολ, δυνατές μονομαχίες και παθιασμένους φιλάθλους. Ό,τι ακριβώς δηλαδή περιμέναμε από μίαγιορτή του ποδοσφαίρου. Χαρακτηριστικό το ότι ούτε ένα ματς δεν έχει λήξει με σκορ 0-0! ! !


Στο καθαρά αγωνιστικό, δεν έγιναν και πολύ αισθητές οι περισσότερες μεγάλες απουσίες, όπως για παράδειγμα του Πουγιόλ(τον αντικατέστησε πανάξια ο Σέρχιο Ράμος), του Φρανκ Λάμπαρντ (υπάρχουν Τζέραρντ, Γιανγκ και άλλοι) ή του Γιόαν Γκουρκίφ(Σαμίρ Νασρί σας λέει τίποτα; ; ;). Πάμε όμως να κρίνουμε τους ομίλους έναν-έναν:

Α' Όμιλος
Ο όμιλος των εκπλήξεων. Φαβορί για να περάσουν ήταν η ισχυρότατη Ρωσία και η διοργανώτρια Πολωνία. Αμφότερες όμωςαποκλείστηκαν, από τη πολύ καλή, όπως αποδείχθηκε, Τσεχία και την παθιασμένη ΕΛΛΑΔΑ. Αν και η πρεμιέρα έδειξε ότι θα ισχύσει ο νόμος των φαβορί, στη δεύτερη αγωνιστική αυτά ήρθαν ισόπαλα, ενώ στην τελευταία έχασαν και αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση.

Β' Όμιλος
Και 'δω είχαμε έκπληξη. Περίμενε κανείς ότι ένα απο τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και δευτεραθλήτρια κόσμου Ολλανδία θα έβγαινε τελευταία χωρίς βαθμό; Ασφαλώς όχι. Κι όμως. Στην πρώτη αγωνιστική έχασε από την αξιόμαχη Δανία, η οποία πήρε δικαιωματικά την τιμητική 3η θέση. Η συνέχεια γνωστή. Για την Πορτογαλία, αν και δύσκολα και με 2 ανατροπές, κατάφερε να περάσει. Η Γερμανία έκανε το 3/3. Κρίμα που της μένει άλλο ένα ματς. . . .

Γ' Όμιλος
Ουδεμία έκπληξη στον 3ο όμιλο. Ισπανία και Ιταλία πέρασαν, Κροατία και Ιρλανδία έμειναν έξω. Οι δύο πρώτες ήρθανισόπαλες στο πρώτο ματς, η πρώτη κέρδισε τα άλλα δύο και η δεύτερη έφερε ισοπαλία στο δεύτερο και κέρδισεεπαγγελματικά το τρίτο. Η Κροατία άξιζε μια θέση στην επόμενη φάση κατά τη γνώμη μου. Είχε μία εύκολη νίκη επί της Ιρλανδίας, μία σημαντική ισοπαλία με τους μαφιόζους και μία άδικη ήττα από τους Ισπανούς. Η Ιρλανδία του Τραπατόνι τα αναμενόμενα. 3 ήττες, 0 βαθμοί, 3 γκολ στο πρώτο ματς, 4 στο δεύτερο και 2 στο τρίτο.

Δ' Όμιλος
Χωρίς εκπλήξεις και ο τελευταίος όμιλος του τουρνουά. Αγγλία και Γαλλία πέρασαν, χωρίς να δείξουν κάτι τι ιδιαίτερο. Η διοργανώτρια Ουκρανία ξεκίνησε με νίκη χάρη σε ανατροπή με 2 γκολ του Σεβτσένκο, ο οποίος αποχώρησε πλέον από την εθνική του ομάδα, ενώ η Σουηδια είχε αποκλειστεί από την 2η αγωνιστική, όντας με 0 βαθμούς. Παρόλα αυτά, κέρδισε 2-0 τη Γαλλία και απέδειξε ότι σε τέτοιες διοργανώσεις δεν υπάρχει αδιάφορη ομάδα.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

21/6: Τσεχία - Πορτογαλία
22/6: Γερμανία - Ελλάδα
23/6: Ισπανία - Γαλλία
24/6: Αγγλία - Ιταλία

Αυτά. Περιμένω τις απόψεις σας.

6 σχόλια:

Μαναβης είπε... 20 Ιουνίου 2012 στις 5:37 μ.μ.

Μπράβο που κάθεσαι και δημιουργείς διάφορα πράγματα για το blog και είναι καταπληκτικά.

Vellidis είπε... 20 Ιουνίου 2012 στις 5:49 μ.μ.

Μακαρι να ειχε βγει και φυσιολογικο το post ξαδελφε.

jim είπε... 20 Ιουνίου 2012 στις 6:13 μ.μ.

Στον 1ο όμιλο έγιναν εκπλήξεις. Κυρίως με την Ρωσία.

Στον 2ο με την Ολλανδία. Πολλοί υποτίμησαν τους Πορτογάλους, όμως αυτοί έδειξαν ότι είναι παραγωγική ομάδα. Αν ο Κριστιάνο παίζει όπως με τους Ολλανδούς, έχουν ελπίδες για πολύ ψηλά.

Στο 3ο η Κροατία τα έδωσε όλα. Άξιζε να περάσει. Οι Ισπανοί πεσμένοι, αλλα ουσιαστικοί. Οι Ιταλοί όπως πάντα στην φαση των ομίλων λίγοι. Η Ιταλία είναι μόνο για τις νοκ αουτ φασεις. Απο δω και μετα, δηλαδη μπορει να παει και τελικό..

Στον 4ο οι Γάλλοι με απογοήτευσαν. Πολλοί τεχνίτες παίχτες, αλλά μέχρι την περιοχή. Οι Αγγλοι δεν έχουν αυτοματισμούς, όμως σκοράρουν και προχωρούν. Οι Ουκρανοι, μετριοι. Αν ηταν 5 χρονια πριν, θα περνουσαν. Αλλα με τα αν δεν πας μπροστα.

Για μένα η πιο σταθερή ομάδα ως τώρα είναι η Γερμανία. Εξαρχής τους πίστευα αυτούς.

Unknown είπε... 20 Ιουνίου 2012 στις 6:15 μ.μ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε... 20 Ιουνίου 2012 στις 6:16 μ.μ.

Μακαρι να ειχε βγει και φυσιολογικο το post ξαδελφε.

Unknown είπε... 20 Ιουνίου 2012 στις 6:18 μ.μ.

Ε, ναι ρε Τζιμ και γω επαιξαν τους αντιπαθεις να το παρουν πριν καν αρχισει η διοργανωση.