Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Η ανακοίνωση των Ιερολοχιτών


Οι Ιερολοχίτες εξέδωσαν σήμερα μία ανακοίνωση την οποία αξίζει να τη διαβάσει κάποιος.

Την αναδημοσιεύουμε αυτούσια:

Μόνο οι οπαδοί μπορούμε να εγγυηθούμε


Αδέλφια συνΑρειανοί,

Έχουμε πληγωθεί άπειρες φορές από το ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου. Ελάχιστες χαρές, άπειρες πίκρες. Μέχρι και πριν μια δεκαετία, γίνονταν τεράστια εγκλήματα από ανεπαρκείς αλλά και από απατεώνες, που είχαν την ομάδα μεταξύ μετριότητας και γκρεμοτσακίσματος. Όλοι, όμως, είχαμε την πίστη ότι δεν αξίζαμε την τύχη μας...


Κι αποφασίσαμε να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Τα πολλά παθήματα έπεισαν τον περισσότερο κόσμο ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος σωτηρίας από το να πάρει ο ίδιος την ομάδα στα χέρια του. Να συνδέσει το μέλλον της ομάδας με τις δικές του προσπάθειες και ικανότητες, βάζοντας τους δικούς του στόχους. (Όπως αποδείχτηκε πλέον, από τις εξελίξεις, ήταν σοφό ως σκέψη. Και άλλες ομάδες αναγκάζονται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.) Και επιλέγαμε εμείς οι ίδιοι αυτούς που θα διοικούν την ομάδα. Και διαλέγαμε τους «πιο άξιους» από εμάς, για να είναι τα μάτια και τα αυτιά όλων, οι εκπρόσωποί μας που θα ελέγχουν και θα προστατεύουν την περιουσία μας.

Και τα κάνανε σκατά.

Αδέρφια, αυτό το τσίρκο δεν είναι ο ΑΡΗΣ.

Παίκτες και προπονητές που κάνουν ό,τι τους καπνίσει.

Παλαίμαχοι εξαφανισμένοι που ζούνε στις αναμνήσεις τους και δεν κάνουν τίποτα για να τις ξαναζήσουμε.

Επαγγελματίες κονδυλοφόροι που πουλάνε οπαδιλίκι. Είναι πρώτο τραπέζι πίστα στα πανηγύρια και πρώτοι στη συγκάλυψη όταν έρχονται τα δύσκολα.

Κατσικωμένοι υπάλληλοι που ξεφτιλίζουν με τη συμπεριφορά τους ολόκληρο το Σύλλογο και δεν αντιδρά κανείς. Που κράζουν στα μούτρα τούς ίδιους τους προϊσταμένους τους και αυτοί μένουν απαθείς. Τους φτύνουν και εκείνοι νομίζουν ότι βρέχει.

Μέλη της διοίκησης που απαξιώνουν τον κόσμο που τους έκανε την τεράστια τιμή να τους εκλέξει. Που υποβιβάζουν το θεσμό της Κοινωνίας Μελών από μεγαλομέτοχο σε «ένα χορηγό». Που χωρίς αυτόν το «χορηγό», αυτοί δε θα περνούσαν ούτε έξω από τα γραφεία της διοίκησης του ΑΡΗ. Που πουλάνε παπά και σπαταλάνε αδικαιολόγητα τα λεφτά του Αρειανού.

Ο Ερασιτέχνης ΑΡΗΣ, ο μέγας θεματοφύλακας του Συλλόγου, που όταν δεν κάνει τίποτα απολύτως, απλά υποχωρεί άβουλα στις ορέξεις της κάθε διοίκησης. Μπιμπελό και σκυφτούλης.

Και έχουμε και τους «πιο άξιους», τη διοίκηση του μεγαλομετόχου, που ούτε καν αντιδρούν στις προσβολές. Που δεν έχουν το τσαγανό να υπερασπιστούν το θεσμό και το ρόλο που υπηρετούν. Ο Αρειανός τους ανέθεσε την προστασία της περιουσίας του και αυτοί κατάφεραν να υποτιμήσουν την αξία της όσο δεν πάει. (Πόσο πιο κάτω, ρε;) Αυτούς που ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τη σημερινή «αδιέξοδη» κατάσταση. Αυτούς που δίνουν το δικαίωμα να εμφανίζεται ως πιθανή, η διάλυση του ίδιου του θεσμού που διοικούν. Και είναι ανίκανοι ή απρόθυμοι να το διαψεύσουν. Τίποτα δε μας προστάτευε από την πιθανότητα οι διοικούντες της ποδοσφαιρικής ομάδας να αποδειχτούν ψεύτες, ανίκανοι, επικίνδυνοι και ολέθριοι. Τίποτα εκτός από την παρουσία τη δική τους και του Ερασιτέχνη.

Και απέτυχαν.

Αλλά όχι από τύχη.

Έχει διαβρωθεί όλο το οικοδόμημα του Συλλόγου και μόνο τα θεμέλια έχουν απομείνει. Και τα θεμέλια του ΑΡΗ είναι οι οπαδοί του. Τι σημασία έχουν οι θεσμοί και οι διοικήσεις και οι μετοχές και οι παίκτες και όλα, μπροστά στους οπαδούς; Χωρίς εμάς, δεν υπάρχει ΑΡΗΣ. Κι εμείς, εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «ή έτσι ή καταστροφή», δεν τα σηκώνουμε. Ένας οπαδός, όταν η ομάδα που λατρεύει βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο ζωής ή θανάτου, έχει μόνο δύο επιλογές : ή ΜΑΧΕΤΑΙ ή παραδίδει τα όπλα. Μόνο αυτό τον απασχολεί. Ειδικά για εμάς, τους οπαδούς του Θεού του Πολέμου, ούτε αυτό το δίλημμα υπάρχει. Απλά κάνουμε το αυτονόητο, αυτό που μας επέλεξε εξαρχής ως υπερασπιστές της Ιδέας του ΑΡΗ. Και δεν ανεχόμαστε από κανένα θρασύδειλο να μας προτείνει τέτοια διλήμματα. Αν νομίζουν ότι θα περάσει ντούκου, δεν τα ξέρουν καλά τα γράμματα. Θα τα μάθουν. Οι αγώνες που δόθηκαν είναι πολύ πρόσφατοι για να ξεχαστούν και να χαραμιστούν. Όπως αποδείχτηκε και στο παρελθόν, οι οπαδοί είναι αυτοί που θα αντισταθούν. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε άλλο από κανέναν.

Γι’ αυτό, αδέρφια, συσπείρωση σε όλους συνδέσμους. Όλοι μια γροθιά. Χρειάζεται εγρήγορση. Δεν είμαστε εδώ για να προτείνουμε λύσεις. Είμαστε όμως εδώ για να προστατέψουμε τον ΑΡΗ από τα περιέργα και τα θολά. Για να παραμείνει ο ΑΡΗΣ στις αξίες και την Ιδέα που πρεσβεύει από το 1914, δυο χρόνια πριν γιορτάσουμε τον έναν αιώνα ζωής. Για να έχει νόημα η ύπαρξή μας. Μόνο εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε. Οι άλλοι φάνηκαν ανάξιοι της εμπιστοσύνης μας. Mας φλόμωσαν όλοι στο ψέμα, 8 χρόνια τώρα. Καλύπτουν ο ένας τον άλλον, για να μη ξεβρακωθούν και οι ίδιοι.

Και όσοι είναι μέλη της Κοινωνίας Μελών να κάνουν τα κουμάντα τους και να προστατέψουν την αξιοπρέπεια τη δική τους και του Συλλόγου. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας πλασάρει αναξιόπιστες λύσεις «σωτηρίας». Αν έχουν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους, να φύγουν.

Να πάνε δίπλα.

εκ του ΔΣ
ΑΡΗΣ – ΙΔΕΑ – ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ
Breaking the rules since 1970

http://www.ierolohites1970.gr

0 σχόλια: