Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Μίχαλ Προμπίερζ, Απόλυση - Διαζύγιο Κοινή Συναινέσει (05/01/2012)

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον Μίχαλ Προμπίερζ και τους συνεργάτες του. Ως ΔΣ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον κ. Προμπίερζ και τους συνεργάτες του για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στο σύλλογο και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας τους". 
Η θέση του προπονητή του Άρη αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι είναι ηλεκτρική καρέκλα. Μόλις δύο μήνες και μία ημέρα άντεξε ο Μίχαλ Προμπίερζ. Και πολύ ήταν...

Από τη συγκεκριμένη καρέκλα πέρασαν τα τελευταία 5 μόλις χρόνια: Όγιος, Κίκε Ερνάντεθ, Χουαν Κάρλος Ολίβα, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Κίκε Ερνάντεθ, Μαζίνιο, Έκτορ Κούπερ, Μηχαλίτσιος, Τσιώλης, Προμπίερζ.
Η συχνότητα με την οποία αλλάζουμε προπονητές είναι 2+ προπονητές τον χρόνο. Αν προσθέταμε και το όνομα του Πασσιαλή που διετέλεσε 2 φορές υπηρεσιακός προπονητής τότε θα φτάναμε τους 2,5 προπονητές τον χρόνο.
Και πάλι καλά που ο Πολωνός ήταν "βολικός". Δεν γνωρίζω με το ποσό που θα αποζημιωθεί, αλλά για να λύθηκε το συμβόλαιό του, και ενώ ως γνωστόν στα ταμεία της ΠΑΕ δεν υπάρχουν χρήματα, σημαίνει ότι δε θα ζήτησε κάτι ιδιαίτερο. Πάλι καλά... θα μπορούσε να σταθεί στο συμβόλαιό του και να έχουμε και άλλα προβλήματα. 

Για τον προπονητή Προμπίερζ
Προσωπικά όταν ήρθε τον πίστευα. Ήλπιζα ότι θα ήταν μια οικονομική λύση που θα μπορούσε να προσφέρει. Μικρός σε ηλικία, λάτρης της γερμανικής σχολής, με όνειρα, δουλευταράς. Μάλιστα είχαμε κάποια δείγματα από την εικόνα που παρουσίαζε η πρώην ομάδα του. 

Στα θετικά
Το μόνο θετικό που μπορώ να βρω είναι το γεγονός ότι έδωσε παιχνίδια σε κάποιους μικρούς. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιαννιώτας, ο Κατίδης, ο Οικονομόπουλος θα είναι εν μέρει στεναχωρημένοι που αποχώρησε. Και από τον Τσιώλη ακούγαμε πολλά για τους πιτσιρικάδες, αλλά δεν τόλμησε κάτι. Τουλάχιστον αυτός έδωσε ευκαιρίες. 
Η μαγική εμφάνιση στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. 

Στα αρνητικά
Δεν κατάφερε να αλλάξει απολύτως τίποτα. Θα πει κάποιος, ο άνθρωπος έκατσε μόλις δύο μήνες. Ναι, σίγουρα, αλλά δε γίνεται ρε Μίχαλ, να μην βλέπεις ότι δεν μπορεί η ομάδα να συνεχίζει να παίζει με 2 αμυντικά χαφ και ενώ βλέπεις ότι το κέντρο μπάζει από παντού. Όλος ο κόσμος βλέπει ότι ο Τόχα είναι ένας φιλότιμος τρεχαλατζής, (και τίποτα παραπάνω), και ο Φατί είναι ντεφορμέ (και δεν έχει το μυαλό του στον Άρη, αλλά στο πώς να πάρει μεταγραφή - όσο κάνει τέτοιες εμφανίσεις δύσκολο να γίνει αυτό). Και εσύ συνεχίζεις να αγωνίζεσαι με 2 αμυντικά χαφ. Μας έχουν καταλάβει όλοι οι προπονητές των αντίπαλων ομάδων. Η ομάδα μας έγινε η χαρά των χωριών. Την κερδίζει κάθε χωριουδάκι, αφού γνωρίζει ότι ο Άρης έχει soft κέντρο, μονόπλευρη ανάπτυξη, ότι καλό το περιμένουμε από τον Ούμπιδες, (που μονίμως χαραμίζεται στα αριστερά). 

Γενικότερα, ό,τι βλέπαμε επί Τσιώλη, τα ίδια χάλια βλέπαμε και με τον Προμπίερζ. Παίκτες να αλλάζουν συνεχώς θέσεις, χωρίς ρόλους, χωρίς επιθετικό σύστημα, χωρίς να φτάνει η μπάλα στον επιθετικό. 

Ο χειρότερος με διαφορά χειρισμός του ήταν στο θέμα της καραντίνας. Ok, να δεχθούμε το γεγονός ότι δεν μπορούσε ο άνθρωπος να δουλέψει με 37 παίκτες στο ρόστερ, αλλά όχι να βάλεις σε καραντίνα τους Πρίττα, Πορτίγια, Παπαστεριανό. Τον Πρίττα που σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε φέτος ήταν από τους διακριθέντες. Τον Πορτίγια που στα τελειώματα πέρυσι έκανε μερικές πολύ καλές εμφανίσεις, και τον Παπαστεριανό που όποτε αγωνίστηκε φέτος ήταν φιλότιμος. Τον Πορτίγια ο Μίχαλ δεν τον είδε να αγωνίζεται! Πώς κατάλαβε ότι δεν μπορεί να προσφέρει? Για τον Παπαστεριανό ακούγεται ότι την πλήρωσε επειδή έκανε παρέα με τον Καστίγιο. Ε, εντάξει δεν μπορώ να το πιστέψω. Μιλάμε για έναν παίκτη που αποκτήθηκε για αμυντικό χαφ, δεν τον χρησιμοποιήσαμε ποτέ στη φυσική του θέση, και παρόλα αυτά δεν μπορείς να τον κατηγορήσει ότι ήταν ο χειρότερος για να εκδιωχθεί από την ομάδα. 

Τέλος πάντων όλα αυτά ανήκουν πλέον στην ιστορία. Πάμε παρακάτω...

Επόμενος
Ακούγεται έντονα ότι ο επόμενος προπονητής θα είναι Ισπανός ή Γάλλος. Το σίγουρο είναι ότι με 300.000 που σκοπεύουμε να δώσουμε δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά. Α, ρε περασμένα μεγαλεία... Από τον Κούπερ και τον Μπάγεβιτς του 1.000.000 πλέον στα 300.000 και λύσεις τύπου Κίκε Ερνάντεθ και Χουάν Κάρλος Ολίβα, μη σου πω και Φοιρού ή Λεμονή...

Τι θα περιμένουμε από το νέο προπονητή
Το αυτονόητο: Πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, αποφυγή του υποβιβασμού και ευκαιρίες στους μικρούς για να δείξουν την αξία τους. Ξεσκαρτάρισμα των βεντέτων και την προσεκτική προσθήκη ενός ικανού επιθετικού. 

Εύκολα πράγματα δηλαδή... Ό,τι δεν κατάφερε κανένας άλλος προκάτοχος! 

7 σχόλια:

RedDragon είπε... 6 Ιανουαρίου 2012 στις 2:18 μ.μ.

Εγώ του χρεώνω το θέμα της Καραντίνας και της Β ομάδας. Εκεί κάπου έχασε τα αποδυτήρια.

Και όπως λες δεν είδαμε καμία απολύτως βελτίωση ενώ η εμμονή του με τον Τόχα ήταν πολύ έντονη.

Βρε Μίχαλ δεν τον παίρνεις μαζί σου τώρα που φεύγεις;

Θεωρώ ότι η απομάκρυνση του ήταν επιβεβλημένη. Από την αρχή ήταν ρίσκο η πρόσληψη του κ αποδείχτηκε ότι ήταν άλλη μία αποτυχημένη επιλογή της διοίκησης όπως πολλές άλλες (Γιάκομπ, Καστίγιο, Σολτάνι)...

VardARIS είπε... 6 Ιανουαρίου 2012 στις 2:35 μ.μ.

Με τον Τόχα όλοι οι προπονητές ένα κόλλημα το τρώνε. Είναι δουλευταράς στις προπονήσεις μάλλον, δεν εξηγείται αλλιώς.

Εγώ λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έπαιρνε χαρτάκι από τη διοίκηση. Όπως είχε αποφασίσει να "στείλει" τους Πρίττα, Παπαστεριανό, το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και με Τόχα. Άρα τον "γούσταρε" σαν παίκτη.

salonika 3 είπε... 6 Ιανουαρίου 2012 στις 4:37 μ.μ.

Αν τον γούσταρε σαν παίκτη τότε σημαίνει πως δε νοιώθει και καλά έκαναν που τον έστειλαν!!!Αν και δεν έπρεπε καν να έχει έρθει...

Ο άνθρωπος δεν άλλαξε απολύτως τίποτα και το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει μπο@ρδέλο την ομάδα!!Ειδικά στο θέμα τοων Πρίττα,Πορτίγια και Παπαστεργιανό.Άσε που έδιωξε και τον Γιάκομπ και μου βάζει στο τέλος με την Κέρκυρα τον Σανκαρέ για φορ (Παρεπιπτόντως,προσωπικά πιστεύω πως Παπαστεργιανός,Σολτάνι,Παπαζαχαρίας και Γιάκομπ δεν πρέπει καν να περνάνε έξω από το Χαριλάου αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Το μόνο θετικό που μπορώ να του βρω είναι πως έστειλε τον Καστίγιο εκεί που έπρεπε,σπίτι του δλδ!Σε όλα τα άλλα πέτυχε ένα απόλυτο μηδενικό σαν την κεφάλα του!!

Γνώμη μου είναι να αφήσουμε τις σκέψεις για κύπελλα και βάζα και να δούμε πως θα σωθεί η ομάδα γιατί τρίτη φορά αυτός ο νταλκάς δεν αντέχεται....

Όσο είναι ακόμα (σχετικά) νωρίς...

Ανώνυμος είπε... 6 Ιανουαρίου 2012 στις 5:02 μ.μ.

Παει κι αυτος...

Αλλα πιστευω δικαια διοτι ηταν επικινδυνος. Την ειχε καταστρεψει την ομαδα. Ανικανος να διαχειριστει το ροστερ, να αλλαξει κατι στην ομαδα. Θα με πειτε οτι γινομαι κουραστικος, λεω τα ιδια και τα ιδια, αλλα θα σας παρουσιασω μερικα απο τα λαθη του:

1. Χωρις λογο παραγκωνισμος παικτων που εχουν προσφερει (Πριττας) και που μπορουν να προσφερουν (Παπαστεριανος, Ακοστα, Πορτιγια).

2. Εκει που η ομαδα παει χαλια στην Κερκυρα και περιμενουμε να κανει μια αλλαγη που θα φερει κατι στην ομαδα, να σου ο Σανκαρε σε ρολο φορ!

3. Εκνευριστικη επιμονη στο διδυμο Φατι-Τοχα ειδικα στον δευτερο. Αφου ρε ανθρωπε μου βλεπεις οτι ειναι λιγοι!

4. Χωρισμος του ροστερ σε 2 γκρουπ. Πραγματικα ανουσια αποφαση που εξαρχης ξεραμε οτι το μονο που θα κανει ειναι να καταστρεψει την ομαδα.

5. Συνςχως ο,τι να 'ναι συνεντευξεις εκτος τοπου κα χρονου. Με Παναιτωλικο ειπε οτι διεκρινε σημαδια βελτιωσης, καθε φορα ελεγε για τον κακο σχεδιασμο και κατηγορουσε τον Τσιωλη, κστι μαλακιες για τον Μουρινιο, ελεγε οτι θελει χρονο, οτι οι παικτες θα δουλευουν για την ομαδα και αλλα πολλα.

Ενας ανθρωπος ακαταλληλος για τον ΑΡΗ. Ας ελπισουμε ο αντικαταστατης του να ειναι αξιος (πραγματικα δεν με ενδιαφερει το ονομα και το βιογραφικο του). Η ομαδα παντως παει κατα διαολου.

Sifakis3

Ανώνυμος είπε... 6 Ιανουαρίου 2012 στις 7:44 μ.μ.

egw pali lew,oti oso htan dikh tu epilogh o paragwnismos pritta,papasterianu,allo toso htan ke o jacubovic,me ton gavro.den xerw an eperne xartaki,alla entoles akoluthuse.den eine kata anagh kako afto.kalos proponhths,exase ke o arhs ke aftos thn efkeria tus.den masaw ap tis fhmes,nomizw oti to didymo tha synexisei sto pago mexri telus.proswpika,gustarw poly mixalitso

super_arhs

RedDragon είπε... 6 Ιανουαρίου 2012 στις 8:10 μ.μ.

Αυτό που λες Super_arhs το λένε πολλοί ότι δηλαδή δεν ήταν δική του επιλογή ο παραγκωνισμός των παιχτών αλλά το έκανε γιατί του είπε η διοίκηση να μειώσει το ρόστερ.

Προσωπικά δεν το πιστεύω. Γιατί να θέλει η διοίκηση να διώξει τον Πρίττα ο οποίος δεν έχει δημιουργήσει κανέναν πρόβλημα ή τον Παπαστεριανό που τον πήρε το προηγούμενο καλοκαίρι;

VardARIS είπε... 6 Ιανουαρίου 2012 στις 9:06 μ.μ.

Αυτό ακριβώς Super Aris. Αν η διοίκηση ήθελε να διώξει Πρίττα - Παπαστεριανό - Πορτίγια, θα τους έλυνε τα συμβόλαια, σύμφωνα με εντολή του προπονητή, του οποίου ακολουθεί πιστά τις επιλογές, και την επόμενη Κυριακή θα έδιωχνε και τον προπονητή.

Εδώ έγινε ακριβώς το αντίθετο. Απολύθηκε ο προπονητής και ενεργοποιήθηκαν ξανά τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών!

Ένα δίδυμο Μηχαλήτσιου - Σεμερτζίδη είναι προσωρινή λύση. Ο Μηχαλήτσιος απέδειξε ότι δεν μπορεί να κοουτσάρει την ομάδα. Ίσως μαζί με τον Σεμερτζίδη να είναι διαφορετικά. Μακάρι δηλαδή να είναι διαφορετικά, αν και δεν το νομίζω.