Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Άρης - Μαρούσι 79 - 71

Αφού μας έβγαλε την ψυχή κατάφερε τελικά η ομάδα να πάρει μία αναμενόμενη νίκη...

Η εμφάνιση μας στο 1ο ημίχρονο ήταν τραγική! Επηρεασμένος και από τα χάλια που είδαμε στη μπάλα λίγο πριν  άρχισα να απογοητεύομαι κ στο μπάσκετ.

Μία ήττα από το τελευταίο κ χωρίς νίκη Μαρούσι θα ήταν καταστροφή.

Ευτυχώς στο 3ο δεκάλεπτο η ομάδα πήρε μπρος, κάλυψε τη διαφορά των 10 πόντων που έχανε, πέρασε μπροστά στο σκορ και έβαλε τις καρδιές όλων μας στη θέση τους...


Ήταν εμφανές ότι η ομάδα μπήκε χαλαρά στο ματς κ υποτίμησε τον αντίπαλο. Δεν παίξαμε καθόλου καλή άμυνα στο 1ο ημίχρονο και κάναμε πολλά αβίαστα λάθη στην επίθεση. Αυτό σε συνδυασμό με τη μεγάλη ευστοχία του Αμαρουσίου και το εκπληκτικό παιχνίδι του Κόμματου που τελείωσε το ματς με 25 πόντους μας έφερε να χάνουμε 32-42 στο ημίχρονο.

Κάποια στιγμή όμως θα έμπαιναν κ τα δικά μας σουτ διότι τα περισσότερα ήταν ελεύθερα. Αυτό συνέβη στο 3ο δεκάλεπτο κ με μπροστάρη τον εκπληκτικό Κερούς (24 πόντους, 5 επ. ριμπάουντ) κάναμε την ανατροπή.

Οι παίχτες
Εκτός από τον Κερούς πολύ καλός ήταν για άλλη μία φορά ο Τζέιμς με 17 πόντους (ο οποίος έκανε ένα εκπληκτικό follow κάρφωμα βγαλμένο από NBA) και ο Μάλντροου με 11. Όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε ότι οι Αμερικάνοι παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους. Χθες ο Ταπούτος δεν ήταν τόσο καλός ενώ ο Τσαλδάρης έπαιξε λίγο λόγω του τραυματισμού του.

Οι απουσίες των Μπόγρη και Μαυραειδή παίξαν το ρόλο τους μια και οι αντικαταστάτες Τσαϊρέλης και Βεργίνης είναι οι μεγάλες απογοητεύσεις της χρονιάς κ δεν αποδίδουν.

Αναλυτικά στατιστικά εδώ.
 
Η συνέχεια
Ακουλουθούν 2 παιχνίδια μέχρι το τέλος του 1ου γύρου. Με τον Αγόρ στο Ρέθυμνο και τελευταία αγωνιστική με το Περιστέρι εντός.

Αυτή τη στιγμή έχουμε ρεκόρ 4-6. Αν καταφέρουμε και κάνουμε 2 νίκες θα κλείσουμε τον 1ο γύρο με ρεκόρ 6-6 το οποίο για μένα θα είναι πολύ ικανοποιητικό. Βέβαια το παιχνίδι μέσα στο Ρέθυμνο είναι πολύ δύσκολο και δεν περιμένω ότι θα το κερδίσουμε.

Αν θεωρήσουμε ότι η ομάδα δεν κινδυνεύει για υποβιβασμό (το Μαρούσι μάλλον έχει πέσει ήδη) στόχος της θα πρέπει να είναι να μπει στην 8άδα. Αν μπούμε όμως 7οι ή 8οι δεν έχει κ πολύ ουσία.

Ο Κολοσσός και ο Πανιώνιος φέτος κάνουν πολύ καλή πορεία κ δεν φαίνεται να χάνουν την 3η και την 4η θέση. Επομένως ρεαλιστικός στόχος είναι να τερματίσουμε 5οι ή 6οι. Νομίζω πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό.

0 σχόλια: