Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τα ίδια και τα ίδια

Καλησπέρα σας. Μετά από αρκετό καιρό ξαναφράφω. Από τις 8 Σεπτεμβρίου, για την ακρίβεια. Δεν είναι ότι δεν είχα χρόνο. Ο λόγος, που δεν έγραφα, είναι επειδή αισθανόμουν ότι δεν είχα να γράψω κάτι καινούριο, να πω κάτι διαφορετικό. Οπότε, άφησα τον καιρό να περάσει, για να δω τι θα γίνει. Όχι, ότι, τώρα που γράφω, βρίσκω κάποιο λόγο να γράψω. Προσωπικά, όσοι φίλοι παρακολουθείτε το blog και τα άρθρα μου, από παλιά, θα γνωρίζετε τις απόψεις μου.


Τα ίδια και τα ίδια. Αυτό είναι που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό. Το να αρχίσω να κάνω καταγραφή των κινήσεων και των λαθών και το τι λέγαμε περί παιχτών, προπονητών κλπ, το θεωρώ πλέον αγγαρεία και αισθάνομαι γραφικός.

Προσωπικά, σε τούτο το blog, έκανα άπειρες αναλύσεις για την ομάδά μας. Για όλα τα αγωνιστικά και όχι μόνο θέματα. Όποιος έχει διάθεση και χρόνο, ψάχνεται και βρίσκει.

Τα κλασσικά είναι οι πολλές προσθήκες και αποδεσμέυσεις παιχτων κάθε χρόνο και οι 2-3 αλλαγές προπονητών ετησίως. Τα βασικά του αγωνιστικού κομματιού είναι αυτά που ανέφερα.

Τα εξωαγωνιστικά είναι ότι, πολλοί συνοπαδοί μας, αρνούνται να παραδεχτούν την πραγματικότητα και πλάθουν χίλιες και δύο δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Και ποια είναι τα αδιακαιολόγητα ; ; ;

Οι πολλές και συνεχόμενες λάθος επιλογές των παραγόντων μας.

Οι περισσότεροι από εμάς, λέγαμε, τόσο μετά τον τελικό του Καυτατζογλείου με τον Ολυμπιακό, όσο και μετά τον τελικό του ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό, ότι, αν στηριχτούμε σε κάποιους απο τους παίχτες και προπονητές εκείνων των περιόδων, θα πηγαίναμε ψηλά.

1,5 χρόνο μετά, ο μόνος που υπήρχε στο γήπεδο την Κυριακή με την ΆΕΚ, ως βασικός, μετά τον τελικό του 2010, ήταν ο Πρίττας και ο Νέτο ως αλλαγή.

Για τον προπονητή, ούτε κουβέντα . . .Αλλάξαμε 2-3 από τότε.

Αν πιστεύετε, ότι, με αυτό τον τρόπο χτίζονται ομάδες με υψηλούς στόχους, κάνετε λάθος.

Αν πιστεύετε, ότι, με 15 μεταγραφές ετησίως χτίζονται ομάδες με υψηλούς στόχους, κάνετε λάθος.

Αν πιστεύετε, ότι, με 2-3 αλλαγές προπονητών ετησίως χτίζονται ομάδες με υψηλούς στόχους, κάνετε λάθος.

Και για κάθε εναν που φεύγει, υπάρχει μια μεγάλη δικαιολογία, η οποία δεν φέρει και αντίλογο. Για μένα, οι δικαιολογίες παύουν να ισχύουν.

Για μένα, δεν υπήρχε ο κατάλληλος χειρισμός των υποθέσεων όλων των παιχτών, που λέγαμε ότι πρέπει να μείνουν για καιρό.

Φαίνεται, σημαντικότερο είναι να κάνουμε 15 μεταγραφες κάθε χρόνο, παρά να κρατήσουμε εναν σταθερό κορμό 14-15 παιχτών και ενός προπονητικού team για 4-5 χρόνια.

Με αυτό τον τρόπο, όμως, δεν γίνεται χαϊρι. . . Και με το σκεπτικό, του να καλύπτουμε με δικαιολογίες τα λάθη της διοίκησης, δεν οδηγούμαστε πουθενά.

Μερίδιο ευθύνης, έχει και ο κόσμος. Το περασμένο Μάιο, είχαμε εκλογές. Ας γραφόταν στη ΛΕΣΧΗ ο κόσμος και ας πήγαινε να περάσει το μήνυμα του. Από τον καναπέ δεν γίνεται τίποτα.

Εν κατακλείδι, θα πω αυτό που έχω πει πολύ καιρό τώρα. Για μένα, Δ Ε Ν φταίει κανένας προπονητής και κανένας παίχτης. Ευθύνεται η διοίκηση που αλλάζει προπονητές σαν τα πουκάμισα και παίχτες σαν φανελάκια και κάλτσες.

Αυτό, όμως, που πρέπει να μας έχει απασχολήσει εδώ και καιρό, είναι το γιατί γίνεται αυτό. . .

Ενώ ξέρουμε και συμφωνούμε οι περισσότεροι σε κάποια πράγματα, πάντα παίρνουμε τα γεννητικά μας όργανα στο τέλος.

Μέχρι πότε, όμως; ; ;

Ανέχεστε, εσείς, να είναι ο Μεγάλος ΆΡΗΣ, η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος ; ;

Ανέχεστε εσείς, να τρώμε 3 γκόλ και ανασταίνουμε, την ΆΕΚ ; ;

Ανέχεστε εσείς, να μην μπορούμε να περάσουμε στην βαθμολογία τα τελευταία 2-3 χρόνια αυτήν την ΆΕΚ;;;

Ανέχεστε εσείς, το να μην μπορούμε να κερδίσουμε αυτόν τον ΠΑΟΚ ; ; ;

Ανέχεστε εσείς, η επόμενη μεγάλη ευρωπαϊκή χρονιά του ΆΡΗ, να είναι σε 30 χρόνια;;; Γιατί έτσι πως πάμε, τη περυσινη μαγική χρονιά, θα την ζήσουμε σε 30 χρόνια...Θα ξανακάνουμε, δηλαδή τη διαδρομή Περούτζια - Μαδρίτη . . .

Ανέχεστε, τις άπειρες αλλαγές προπονητων και παιχτών; ;

Ο VardARIS, κάτω, έκανε την λίστα των προπονητων των τελευταίων 4-5 ετών που εφυγαν. Αναρωτιέστε, καθόλου, ποσο θα μεγαλώσει σε μερικά χρόνια αυτή λίστα...;;;;

Είπαμε...Τα γιατί είναι πολλά... Αυτό τα ίδια και τα ίδια πρέπει να σταματήσει.

Ο ΆΡΗΣ, πρέπει να πάει ψηλά...Με αυτές τις μεθόδους και τις κινήσεις, δεν πρόκειται να πάει ψηλά. Και εμείς θα αισθανόμαστε Μαλάκες.

Το τι έχουμε κάνει εμείς οι οπαδοί για την ομάδα, έχει μικρή σημασία...

Μεγάλη σημασία, όμως έχει, να αρχίσουμε να εισπράττουμε από αυτήν...

Σταθερά και διαχρονικά . . .

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 2 Νοεμβρίου 2011 στις 3:28 μ.μ.

Εκπληκτικο post Jim, συμφωνω σε ολα, κυριως με τον κορμο.

Γιατι η ομαδα να παρει του χρονου τερμα αφου εχει τον Βελλιδη και τον Σηφακη;
Γιατι η ομαδα να παρει αριστερο μπακ, αφου εχει τον Μισελ, ο οποιος ειναι σταθεροτατος παικτης και χανει ελαχιστα ματς του πρωταθληματος(το πουλεν μου);
Γιατι η ομαδα να παρει σεντερ μαπκ, αφου εχει Λαζαριδη-Ντικο-Σανκαρε και απο πισω Παπαζαχαρια-Γιαννιτση;
Γιατι η ομαδα να παρει εναν αμυντικο χαφ, αφου εχει 9(!);
Γιατι η ομαδα να παρει δεξι χαφ, αφου εχει εναν ταχυτατο τεχνιτη εκει(Ουμπιντες);

Ομως, το ξερουμε το παραμυθι. Θα ερθουν 10 πακτες σ' αυτες τις θεσεις, και θα ψαχνουμε επιθετικο χαφ με την καθετη πασα και σεντερ φορ με δολοφονικο ενστικτο μεχρι τον Σεπτεμβριο και θα παρουμε λυση απ' τα πανερια.

Αυτο θα πει προκοπη ομαδας. Συγχαρητηρια στη διοικηση που κατεβαζει επιπιεδο τον ΑΡΗ.

Sifakis3

Υ.Γ. Εαν ο κυριος Μπουφος εχει καποιο προβλημα με την αποψη μου, ας μου το πει...