Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Sakis Tsiolis Ended... Who's Next?

Τελικά ο πάγκος του Άρη για τον προπονητή μας αποδεικνύεται χωρίς υπερβολή "ηλεκτρική καρέκλα". Τα τελευταία χρόνια άλλαξαν ουκ ολίγοι προπονητές, αλλά ουσιαστική πρόοδο δεν είδαμε. Κανένας δεν άντεξε πάνω από έναν με ενάμιση χρόνο στον πάγκο. Ο Σάκης Τσιώλης μετά από μια περίοδο 8 μηνών, τελικά κούνησε και αυτός το μαντίλι. Μάλιστα τους φτάνουμε σε τέτοιο σημείο που δεν χρειάζεται καν η απόλυση: παραιτούνται μόνοι τους...

Τα τελευταία μόλις χρόνια και μετρήστε τους προπονητές που ανέλαβαν:
1) Όγιος
2) Πασσιαλής
3) Κίκε Ερνάντεθ
4) Ολίβα
5) Μπάγεβιτς
6) Κίκε Ερνάντεθ
7) Μαζίνιο
8) Μπουγιουκλής
9) Έκτορ Ραούλ Κούπερ
10) Γιάννης Μιχαλήτσιος
11) Σάκης Τσιώλης...

Προσωπικά στεναχωρήθηκα όταν έμαθα για την παραίτηση - απόλυση του Τσιώλη.
Πιστεύω ότι σε όλους μας ήταν πολύ συμπαθής και μετά από καιρό πιστέψαμε στις αρχές του καλοκαιριού ότι επιτέλους μπορούμε να στηριχθούμε σε έναν Έλληνα προπονητή. Έναν προπονητή "δουλευταρά", ο οποίος θα μπορούσε να δώσει νέο κίνητρο στον κόσμο του Άρη. Έναν προπονητή που λατρεύει το ποδόσφαιρο και ζει για αυτό. Που έχεις απίστευτες γνώσεις και αφιερώνει όλη την ημέρα του στο να μελετάει!

Τελικά όμως τα κακά αποτελέσματα και η αφόρητη πίεση για κάποια επιτυχία μας έφθασαν εδώ που βρισκόμαστε τώρα.

Απόλυση - Παραίτηση
Έτσι όπως είναι η κατάσταση στην ομάδα, θα συμφωνήσω πλέον και εγώ ότι η αλλαγή του προπονητή ήταν επιτακτική ανάγκη. Η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα φαινόταν μη αναστρέψιμη. Και θα αναπαράγω και εγώ το κλισέ: από την στιγμή που δεν μπορούμε να αλλάξουμε όλους τους παίκτες, αναγκαστικά αλλάζει ο προπονητής.

Ο οποίος προπονητής είχε μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση του αγωνιστικού τμήματος. Εννοείται πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι (διοίκηση). Αλλά και ο προπονητής είχε πολύ μεγάλο μερίδιο στη συγκεκριμένη αποτυχία. Τα σφάλματά του, τα τονίσαμε και σε προηγούμενα post που κάναμε μετά από τους αγώνες. Δεν είναι ώρα για γκρίνιες.

Ευθύνες της Διοίκησης
Τη διοίκηση θα την κρίνουμε και αυτή όταν έρθει η ώρα της, μετά από 1,5 χρόνο, και θα της φερθούμε ανάλογα στις εκλογές. Γιατί προς το παρόν οι μόνοι που την ακούνε είναι οι παίχτες και ο προπονητής. Οι διοικούντες είναι στο απυρόβλητο. Αλλά επαναλαμβάνω και πάλι, βλέπουμε τι γίνεται και θα πράξουμε ανάλογα.

Ευθύνες των Παικτών
Για τους παίκτες τι μπορείς να πεις. Ποιον να πρωτοκράξεις; Να πεις για τον Νέτο που βαρεθήκαμε να τον βλέπουμε έξω, (και άντε όταν παίζει στο γήπεδο και ειδικά πέρυσι στο 2ο μισό, όσο έχωνε τα μπαλάκια δε μιλούσαμε), αλλά γενικότερα η εξωγηπεδική του ζωή είναι τραγική!
Να πεις για τον Καστίγιο που δήλωσε ασθενής, (δεν είμαι ο γιατρός του Άρη για να ξέρω αν πραγματικά ήταν ή όχι), πάντως εγώ θυμάμαι ότι στις αρχές του Σεπτεμβρίου όλοι οι παίκτες έκαναν αντιγριπικά εμβόλια...

Αυτό που καταλαβαίνω και που μαθαίνω (αν και βρίσκομαι μακριά), είναι ότι οι παίκτες έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα, οι μισοί ήθελαν τον Τσιώλη, οι άλλοι όχι. Τώρα μπορείτε να μαντέψετε ποιοι ήταν με ποιους...

Διάδοχος
Ακούγεται έντονα ότι ο διάδοχος θα είναι ξένος. Ακούστηκε για Μπάγεβιτς ή Όγιος, αλλά από ότι φαίνεται δεν θα είναι κάποιος από αυτούς. Ο Μπάγεβιτς, γιατί ζητάει αρκετά, και ο Όγιος, επειδή δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Μπολιβάρ.

Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά κάτι μου λέει ότι θα πάμε στη λύση Γκραθία. Ναι μιλάμε για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου. Βλέπεις το ταμείο είναι πολύ μείον, και δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος με αντίστοιχο βιογραφικό σαν και αυτό του Κούπερ. Λογικά ο Όγιος σίγουρα θα μίλησε με τη διοίκησή μας, καθώς γνωρίζει την ομάδα κλπ, δε θα χρειαζόταν προσαρμογή, ψήθηκε λίγο κλπ... Αλλά όπως προείπα δεσμεύεται με συμβόλαιο.

Προσωπική Άποψη
Προσωπικά μια επιλογή στυλ Λάουντρουπ μου αρέσει πολύ, αλλά δεν νομίζω να προχωρήσει λόγω οικονομικού. Έτσι όπως ξεκίνησε η χρονιά (καταστρεπτικά), αυτό που πρέπει να γίνει είναι να γίνει μια απέλπιδα προσπάθεια να κατακτηθούν βαθμοί, μήπως και προλάβουμε το τρένο των play off. Δεύτερος στόχος το κύπελλο. Αν δεν γίνει κανένα από τα δύο, αυτό που πρέπει να γίνει είναι τουλάχιστον να ψηθούν μερικοί από τους πιτσιρικάδες. Αυτό που μας έλεγε όλο το καλοκαίρι ο Τσιώλης ότι πιστεύει πολύ σε Αγγελούδη, Γιαννίτση κλπ, να το δούμε και στην πράξη.

Υ.Γ. Σάκη Τσιώλη σε ευχαριστούμε πολύ για ό,τι πρόσφερες. Το σίγουρο είναι ότι προσπάθησες, το για ποιον λόγο δεν ήρθαν τα επιθυμητά είναι άλλο θέμα. Θυσιάστηκες και εσύ... Πάμε στον επόμενο λοιπόν...

4 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 1 Νοεμβρίου 2011 στις 3:50 π.μ.

Το κλισέ δεν το δέχομαι. Έπρεπε να μείνει. Το εφήμερο γίνεται πάλι το μοναδικό όραμά μας.

RedDragon είπε... 1 Νοεμβρίου 2011 στις 9:42 π.μ.

Για άλλη μία φορά κάνουμε βήματα πίσω.

Αλλάζουμε τον προπονητή γιατί δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε.

Τον αλλάζουμε χωρίς να έχουμε ήδη αντικαταστάτη. Εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων θα πάμε στην ουσία με αυτόματο πιλότο...

Η χρονιά είναι χαμένη ήδη κ δεν φταίει κανένας Τσιώλης γι'αυτό. Φταίει αποκλειστικά κ μόνο ο κακός σχεδιασμός κ η έλλειψη οργάνωσης.

Ανώνυμος είπε... 1 Νοεμβρίου 2011 στις 1:55 μ.μ.

Η ομαδα παει χαλια. Ο πρωτος που την πληρωνει; Ο προπονητης.

Sifakis3

Ανώνυμος είπε... 1 Νοεμβρίου 2011 στις 3:10 μ.μ.

Γεια σας μαγκες

Με αυτα που ακουω και διαβαζω καθε μερα στα ραδιοφωνα και τις εφημεριδες εχω πραγματικα φρικαρει.

Μοιαζει σαν να εχουμε χωριστει σε Σουπεραδες σε Σκορδικους σε Ανεξαρτητους - Ρομαντικους, σε ξενερωμενους πρωην οπαδους, και οτι αλλο μπορει να βαλει ο νους σας προσπαθωντας ο καθενας χωρις επιχειρηματα και αποδειξεις να θιξει, να προσβαλει και να κατηγορησει την απεναντι μερια για οτι κακο συμβαινει στην ομαδα χωρις ομως κανεις να προτεινει κατι το ουσιαστικο. Λογια του κωλου δηλαδη.

Ετσι μαγκες σιγουρα δεν παμε μπροστα και οτι εχτιζε η ομαδα τα τελευταια χρονια κοντευει να γκρεμιστει μεσα σε ενα μηνα. Και επειδη οι τασεις αυτοκαταστροφης μας συνοδευουν ως ομαδα εγω συνιστω αρχικα ψυχραιμια.

Ομως παραλληλα θελω να θεσω και μερικα ερωτηματα για να βαλουμε ενα τελος στην παπαρολογια που εχει αναπτηχθει τα τελευταια χρονια.

Υπαρχει κανεις που να πιστευει οτι καποιος μεσα απο την διοικηση λειτουργει με δολο ωστε να θιξει τα συμφεροντα της ομαδας και αν ΝΑΙ με ποιους τροπους το επιτυγχανει αυτο?

Υπαρχει καποιος που να πιστευει οτι στους οργανωμενους (Κυριως Σουπεραδες) υπαρχουν ατομα που θελουν το κακο της ομαδας προς δικο τους ωφελος?

Υπαρχει καποιος απο τους οργανωμενους που να πιστευει πως η αρνητικη κριτικη για την εικονα της ομαδας με καρφια προς την διοικηση που γινεται απο μια μεγαλη μεριδα οπαδων που δεν ειναι προσκειμενοι σε καποιο συνδεσμο γινεται με σκοπο να θιχτουν τα συμφεροντα της ομαδας?

Υπαρχει κανεις που να πιστευει οτι ολοι εμεις που ζουμε και αναπνεουμε για την καυλα που λεγεται ΑΡΗΣ γουσταρουμε να βλεπουμε την ομαδα να παραπεει με αυτον τον τροπο?

Πραγματικα απαντηστε μου σε αυτα τα ερωτηματα ετσι ωστε εαν καποιος εχει στοιχεια και αποδειξεις για αυτα που λεει να βαλει στο τραπεζι του διαλογου ωστε να καταλαβουμε και εμεις οι ΜΑΛΑΚΕΣ τι στο διαολο συμβαινει.


Ρουκουνας