Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Άρης - Ίκαρος 83 - 68

Μετά από 6 σερί ήττες, κάναμε επιτέλους την 1η νίκη μας στο μπάσκετ για τη φετινή σεζόν! Και μάλιστα ήταν εύκολη με 15 πόντους διαφορά.

Βέβαια για να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα κερδίσαμε τον Ίκαρο την μοναδική χειρότερη ομάδα στο πρωτάθλημα (άντε κ το Μαρούσι) από εμάς (μέχρι στιγμής) κ τη μόνη χωρίς νίκη σε 4 αγώνες.




Σε γενικές γραμμές είχαμε ένα εύκολο απόγευμα. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε ακόμη κ με μεγαλύτερη διαφορά αλλά η ομάδα ακόμη δεν μπορεί να διατηρήσει σταθερό ρυθμό. Ειδικά στο τέλος εκεί που κερδίζαμε με 21 πόντους μειώθηκε η διαφόρα στους 10 σε πολύ λίγο χρόνο.

Τελικά κερδίσαμε με 15 πόντους μία διαφορά η οποία μπορεί να παίξει ρόλο σε περίπτωση ισοβαθμίας...

Για ένα ακόμη παιχνίδι φάνηκε η ανυπαρξία μας στους ψηλούς.Ο Ίκαρος είχε περισσότερα ριμπάουντ από εμάς κ μας πήρε 11 επιθετικά ριμπάουντ. Επίσης ο καλύτερος του παίχτης ήταν ο ψηλός τους ο Μπέινς ο οποίος έβαλε 27 πόντους κ πήρε 13 ριμπάουντ!!!

Αντίθετα οι δικοί μας οι ψηλοί έβαλαν συνολικά μόλις 13 πόντους.Ο Μάλντροου πάντως ήταν αρκετά καλός με 9 πόντους αλλά μόλις 4 ριμπάουντ. Στα κοψίματα όμως είναι καλός...

Από τους υπόλοιπους παίχτες ο Ταπούτος για άλλη μία φορά σήκωσε το βάρος στο σκοράρισμα με 19 πόντους.

Πολύ καλός ο Τζέιμς με 19 πόντους κ 6 ασσίστ. Ενώ αυτή τη φορά έκανε μόλις 1 λάθος. Αν συνεχίσει έτσι τότε βρήκαμε τον play maker που ψάχναμε.

Αρκετά καλή εμφάνιση έκανε ο Τσαλδάρης με 9 πόντους αλλά κ με 6 ασίστ κ 3 κλεψίματα. Βοήθησε δηλαδή αρκετά στην άμυνα κ στην οργάνωση παρά στο σκοράρισμα.

Στους καλούς κ ο Μαυραειδής με 9 πόντους και 4 κλεψίματα.

Κάντε κλικ για Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα.

Μακάρι αυτή η νίκη να μας ανεβάσει ψυχολογικά κ να μας δώσει την ώθησε για κάτι καλύτερο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα όσο παιρνάνε τα παιχνίδια θα έχει καλύτερη χημεία κ θα λογικά θα βγαίνει αυτό κ στο παρκέ.

Αν λύσουμε το πρόβλημα με τους ψηλούς (με την προσθήκη ίσως του Μπόγρη η/και του Σκορδίλη) τότε σίγουρα δεν θα κινδυνεύσουμε. Τώρα για το κάτι παραπάνω ας κάνουμε υπομονή.

Επόμενος ματς την Τρίτη για το Eurocup με την Ρουντούπις και στη συνέχεια έχουμε ρεπό για το πρωτάθλημα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 19 Νοεμβρίου 2011 στις 10:33 μ.μ.

Μπραβο ρε μαγκες. Αυτο ειναι ΑΡΗΣ!!! Αυτος ειναι ο ΑΡΗΣ που θελουμε να βλεπουμε στο παρκε. Φαινεται οτι η ομαδα, ''οταν θελει μπορει''. Πολυ μεγαλη βελτιωση στην αμυνα. Απο τους αμερικανους μου αρεσαν πολυ ο Μαλντροου και ο Τζειμς. Πολυ μεγαλη ευστοχια(κυριως απ' τον ηγετη μας και την ψυχη μας, τον Ταπουτο) στην 1η περιοδο στα τριποντα. Καταλυτικο το 2ο και το 3ο δεκαλεπτο κατα τη γνωμη μου. Ο Βεργινης και ο Τσαιρελης, φαινονται αρκετα καλα ταλεντα, ελπιζω να μην πανε χαμενα. Αλλα, πολυ σωστα λες, πιστευω οτι δεν πρεπει να παρουν τα μυαλα μας αερα. Μια νικη ειναι, αλλα η πρωτη νικη υστερα απο τοσες ηττες, ειναι ενα πολυ ευχαριστο συναισθημα...

Παμε αυτοκρατορα!!!

Sifakis3

VardARIS είπε... 20 Νοεμβρίου 2011 στις 1:05 π.μ.

Μπράβο στους παίκτες που επιτέλους έκαναν την πρώτη νίκη.

Για αυτό που σχολιάζεις στο τέλος, εγώ είμαι κατά του να δώσουμε την ευκαιρία στον Σκορδίλη να ξαναπαίξει μπάσκετ με την φανέλα του Αυτοκράτορα. Ας πάει να ψάξει αλλού ομάδα. Καλύτερα στον Μπόγρη, αν του δώσουν το ok από την ομοσπονδία.