Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Απότομη προσγείωση... στην ελληνική πραγματικότητα

Ο Jim στο δικό του post φάνηκε αρκετά αισιόδοξος εγώ δεν θα είμαι κ τόσο...

Το αντίθετο μάλιστα, μπορώ να πω ότι είμαι πάρα μα πάρα πολύ απογοητευμένος, όχι τόσο από το αποτέλεσμα αλλά κυρίως από την εμφάνιση.

Και πως να μην είμαι όταν η ομάδα έκανε το 1ο σουτ της στο 82 κ την πρώτη κ τελευταία ευκαιρία της στο 90. Η απόδοση των παιχτών ήταν τόσο τραγική που νόμιζες ότι η μέτρια ομάδα του πανιωνίου ήταν η ... Αθλέτικο Μαδρίτης!

Τραγική εμφάνιση!
Η ομάδα πραγματικά δεν βλεπόταν. Πόνεσαν τα μάτια μας με το ποδόσφαιρο που είδαμε. Δε μπορούσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα καθόλου, δε μπορούσαμε να βγάλουμε 3 συνεχόμενες σωστές πάσες, μας πίεζε ο πανιώνιος συνεχώς. Ένας πανιώνιος που δεν έχει δείξει τίποτε το ιδιαίτερο σαν ομάδα.

Σταθήκαμε τυχεροί σε πολλές περιπτώσεις αλλά τελικά χάσαμε το παιχνίδι όπως κ έπρεπε να κάνουμε διότι δεν διεκδικήσαμε τη νίκη σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Συγνώμη αλλά δεν είναι δυνατόν η ομάδα να κάνει το 1ο της σουτ στο 82. Αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Εγώ θα ήθελα η διοίκηση να τους ρίξει ένα πρόστιμο. Όπως την Πέμπτη ανακοίνωσε έξτρα πριμ για τη νίκη έτσι κ τώρα πρέπει να ρίξει πρόστιμο. Διότι δεν είναι νοοτροπία μεγάλης ομάδας αυτή που δείξαμε σήμερα.

Τι έφταιξε όμως; Μήπως η κούραση; 
Δεν το νομίζω διότι οι 6 από τους 11 παίχτες ήταν φρέσκοι. Νέτο, Κουλοχέρης, Ναφτί, Τόχα, Αραβίδης, Τσέζαρεκ δεν έπαιξαν με την Αθλέτικο επομένως δεν υπάρχει η δικαιολογία της κούρασης.
 Από την άλλη οι καλύτεροι παίχτες (αν μπορείς να το πεις αυτό) ήταν οι Μίσελ, Φατί κ Ρουίς που έπαιξαν την Πέμπτη.

Έχει ευθύνη ο Κούπερ;
Φυσικά κ έχει ευθύνη εφόσον αυτός στήνει την ομάδα. Καλό το Rotation αλλά πρέπει να έχεις κ τους παίχτες για να το κάνεις. Φαίνεται ότι ενώ ο Κούπερ πιστεύει στους παίχτες του και δίνει σε όλους ευκαιρίες, αυτοί δεν τον δικαιώνουν. Ο Αραβίδης δεν ακούμπησε, ο Νέτο τραγικός, ο Τόχα πολλά λάθη, ο Κουλοχέρης εκτός τόπου κ χρόνου κ ο Ναφτί κρέμασε την ομάδα με την αποβολή του.

Φάνηκε η απουσία βασικών παιχτών. Κόκε, Πρίττας, Ρουίς, Γκιάρο ακόμη κ ο Κάλβο μας έλειψαν πολύ...

Απαράδεκτος ο Ναφτί.
Πάνω που λέγαμε ότι ο παίχτης τα βρήκε με τον Κούπερ κ θα βοηθήσει ήρθε η σημερινή απαράδεκτη αποβολή του. Διότι ρε βλάκα Ναφτί σε σμπρώχνει ο Μανιάτης; Πέσε κάτω κ πάρε την αποβολή του. Δεν θες να πέσεις; Μην πέφτεις, μη σηκώνεις χέρι όμως ρε βλάκα κ κρεμάς την ομάδα που αναγκάζεται να παίξει με 10 παίχτες για 40λεπτά.

Μετά από αυτό δεν ξέρω πως θα ξαναπαίξει αυτός ο παίχτης; Ένα προστιματάκι από την διοίκηση δεν θα τον χαλάσει.

Γκολ από "κουνελιά"
Μέσα στην κωλοφαρδία μας είμασταν κ άτυχοι! Διότι πληρώσαμε για άλλη μία φορά τον τραυματισμό του Σηφάκη. Το λάθος του Χουάνμα στη φάση του γκολ είναι τραγικό. Από μία γιόμα του φεύγει η μπάλα μέσα από τα χέρια κ τρώμε γκολ πάνω που θα τσιμπούσαμε το πονταλάκι. Μπορεί να είμαι αυστηρός αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Εγώ δεν θέλω ο Τερματοφύλακας να βγάζει τετ α τετ αλλά να κάνει τα βασικά. Κ το πιο βασικό είναι να καθαρίζει τις εύκολες σέντρες...



Βλέποντας κ τους υπόλοιπους ευρωπαίους (συμπολίτης, παο, αεκ) να στραβωπατάνε επιβεβαιώνεται ότι 2 καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη δεν παλεύονται. Το θέμα είναι ότι μένουμε πίσω στη βαθμολογία (ευτυχώς όχι πολύ, ακόμη) κ είμαστε αναγκασμένοι να κυνηγάμε...

Την Κυριακή παίζουμε με τον ανεβασμένο ψυχολογικά Εργοτέλη έχοντας την πίεση για το αποτέλεσμα. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά...

7 σχόλια:

jim είπε... 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:29 π.μ.

red...οι καταστασεις δυσκολεουν όταν εχεις 3 ματς μεσα σε 8 μερες..και μαλιστα ματς ντερμπι τα 2 και δυσκολο το τριτο...πολλες ομαδες τοσο στην ελλαδα οσο και στην ευρωπη γκελαραν..μιλαω για αυτες που συμμετειχαν σε ευρωπαϊκες διοργανωσεις..Και μην ξεχναμε κατι αλλο..Εδώ ομαδες με μεγαλα buget στην ευρωπη δεν εχουν το ροστερ να κανουν rotation ποσο μαλλον εμεις ειτε ως ΑΡΗΣ ειτε ως ελληνικες ομαδες...Μια λυση ειναι ειναι να πιεζονται καποιοι παιχτες παραπανω..αλλα απο την αλλη υπαρχει ο κινδυνος τραυματισμων και χαμηλης αποδοσης λογω κουρασης...Αυτα τα ξερει ο προπονητης βλεποντας τους και δουλευοντας με παιχτες και ιατρικο team καθως επισης και τους γυμναστες...Επιμένω, ότι το κλίμα ειναι καλό και τουτο ειναι θετικο...Ανασυνταξη με εργοτελη και παμε για την νικη που θα τονωσει την ψυχολογια ακομη παραπανω για το Τρόντ Χάϊμ και το τοπικό στο καπάκι...

RedDragon είπε... 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:35 π.μ.

Jim για τόσο τραγική εμφάνιση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμία δικαιολογία.

Ας παίζαμε λίγη μπάλα κ ας τρώγαμε κ 3 γκολ.

Δεν παίξαμε τπτ σήμερα...

jim είπε... 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:52 π.μ.

Αναμφισβητητα ήμασταν κακοί σήμερα...Και αλλοίμονο αν μετά απο καθε ευρωπαϊκο ματς είμαστε έτσι...αλλα πιστευω θα την βρουμε την λυση...υπαρχει υλικο, θα δουλευτει...έχουμε και Λιμα, εχουμε και Φατί, εχουμε και Σουαρες, θα επιστρεψουν και Οριολ-Τσεσναουσκις...Θα γεμισει παλι η ομαδα..όλα αυτα θα τα δουν οι ανθρωποι εκει...Είμαι αισιόδοξος εγώ όπως είπες και φυσικά λαμβάνω υπόψην μου τις ενδεχόμενες γκελες στο πρωτάθλημα λόγω κουρασης απο ευρωπη..ειναι φυσικο να χανει δυναμεις η ομαδα..και το 2007 πάλι rotesion δεν καναμε;;;

Skolix είπε... 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:06 π.μ.

Συμφωνω απολυτα RedDragon. Η ομαδα ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ σχεδον σε ολο το παιχνιδι. Ηταν καλη μονο κανα 10λεπτο στο ξεκινημα και κανα 20λεπτο στο δευτερο ημιχρονο. Ο κοσμος στο γηπεδο ηταν πολυ απογοητευμενος γιατι υπηρχε η αισιοδοξια για κατι καλο, συνεχεια της μεγαλης εμφανισης της Πεμπτης.

Στο α' μας εκανε ο Κουμορτζι ο,τι ηθελε. Ο Τοχα δεν κερδισε ουτε μια μονομαχια, ενω αριστερα ο Μενδρινος ειχε αργες επιστροφες αν και σε αυτο το διαστημα βγαιναν τρεις κυανερυρθροι απο εκει (δεξι μπακ - δεξι χαφ και Μανιατης απο τα χαφ) και ειχαμε μεγαλο προβλημα. Ο Τσεζαρεκ δε συνεννοηθηκε ουτε μια φορα σωστα με τους συμπαικτες ενω καθυστερουσε την αναπτυξη. Ο Αραβιδης ηταν εκτος τοπου και χρονου. Ο Χαβιτο παλευε και ο Ναφτι καταπινε χιλιομετρα.

Αφου παρηλθε το πρωτο μερος και ημασταν ευχαριστημενοι που πηγαμε με το 0 στα αποδυτηρια, υπηρχε η πεποιθηση οτι ο Κουπερ θα τραβουσε αυτια. Ακομα κι οταν ειδαμε τον Χουανμα να προθερμαινεται δε σκιαχτηκαμε. Ολα ομως τα γκρεμισε ο κυριος Ναφτι. Ισως το κυκνειο ασμα του στον Αρη.

Αγωνιστικα, το προβλημα μεταφερθηκε δεξια με τον ΤΡΑΓΙΚΟ Νετο που εμπαζε απο παντου. Ο Τοχα εγινε ακομα χειροτερος, ενω ο Τσεζαρεκ εξακολουθουσε να παιζει σε αλλο γηπεδο. Μενδρινος και Μισελ απο τα αριστερα συνεργαστηκαν αψογα, καλυχαν καλα, κερδισαν μπαλες και βγηκαν ωραια μπροστα. Ο Χαβιτο συνεχιζε να παλευει μονος, ενω Κουλου-Λαζαριδης ηταν πολυ καλοι.

Πανω που το ματς μυριζε χ και καναμε το σταυρο μας, ηρθε η γκελα του Χουανμα και τελειωσε το παραμυθι. Ο Χουανμα μας κρεμασε, αλλα ηταν καλος στο υπολοιπο που αγωνιστηκε.

Εκδηλη απογοητευση στον κοσμο, τραβουσαμε τα μαλλια μας με Τοχα-Νετο, μας εκνευρισαν αφανταστα. Λαθη του Κουπερ οι πολλες αλλαγες και κυριως οι αποκλεισμοι απο την αποστολη των Κοκε-Πριττα.

Να πω και μερικα θετικα: ο Φατι ειναι μεγαλη χαφαρα. Γεμισε ολο το κεντρο μονος του και χωρις να τρεχει μαρκαρε για τρεις. Βασικοτατος απο δω και περα. Ο Ρουις ειναι καλος παικτης, εχει κινηση και τεχνικη και παραλιγο να το καρφωσει. Ο Χαβιτο εχει βελτιωσει πολυ τα κοντρολ του, ενω ο Λαζαριδης μου εδειξε οτι αξιζει να παιζει διπλα στον Γκιαρο. Παντως εμενα μου αρεσε πολυ ο Μισελ στο δευτερο.

Ο κόσμος ηταν και παλι εκπληκτικος. Κριμα που πικραθηκαμε. Δεν ξενερωνουμε παντως. Κοιταμε μπροστα!

(Σορυ για το μακροσκελες σχολιο!)

Skolix είπε... 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:14 π.μ.

Να συμπληρωσω κατι:

Για τις αμφισβητουμενες φασεις δεν εχω αποψη. Τα δυο πεναλτι που ζητανε ηταν μακρια στην αλλη εστια, τη φαση του Ναφτι τη χασαμε ολοι, ενω στο γκολ πιστεψαν οι περισσοτεροι οτι εγινε επιθετικο φαουλ, αλλα η αληθεια ειναι οτι φανηκε καθαρα το λαθος Κουλου-Χουανμα.

Πολυ καλυτερος ο Πανιωνιος, αξιζε τη νικη. Ο Κουμορτζι ειναι απολαυστικο και αρχοντικο χαφ.

Και κατι τελευταιο: ο "κυριος" Κοντοες να προσεχει τη συμπεριφορα του οταν πανηγυριζει. Θα μαζεψει καμια φαπα πανω και δε θα φταιει ο "φονιας"...

KANTHAR0S είπε... 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:48 π.μ.

Θα το θέσω κομψά: ο Ναφτί είναι εκτός φόρμας. Ο Κουλουχέρης δεν έχει θέση στον Άρη. Το ίδιο κι ο φιλότιμος Αραβίδης. Από κει και πέρα δεν παίξαμε καλά και χάσαμε. Ούτε η πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία.

Έχουμε ακόμα δρόμο.

VardARIS είπε... 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:20 π.μ.

Φίλε Skolix τα είπες όλα. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάτι από το χθεσινό παιχνίδι είναι:
1) Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Νέτο
2) Η άνοδος στην απόδοση του Μίσελ, που τον κατηγορήσαμε όλοι στα πρώτα παιχνίδια.
3) Ο κακός Τόχα, που φαινόταν να μην έχει καθόλου ανάσες. Αν τον έβλεπε κάποιος θα πίστευε ότι έπαιξε φουλ 90λεπτο την Πέμπτη...
4) Η 2η ανοησία του Ναφτί. Η 1η ήταν την προηγούμενη αγωνιστική με τον παο. Πέρασε στα ψηλά ένα κλωτσίδι που έδωσε επίτηδες στον Λέτο στο τέλος του αγώνα (του την κρατούσε από πέρυσι από τον τελικό). Εκεί την γλύτωσε, χθες όχι.
5) Η διαιτησία. Όλοι λέγαμε ότι δε θέλαμε έναν διαιτητή που θα παίξει Άρη, για να ρεφάρει τη διαιτησία με τον παο. Δε θέλαμε όμως και έναν διαιτητή που θα παίξει υπέρ του γηπεδούχου. Χαρίστηκε στον προκλητικό μανιάτη, και σε κάτι μαϊμούνια τύπου Κοντοέ κλπ...
6) Το rotation δεν μπορεί να βγαίνει πάντα. Δυστυχώς δεν έχουμε τέτοιο βάθος πάγκου που να το επιτρέπει. Καλώς ή κακώς, δεν υπάρχει δεύτερος Κόκε, ούτε και Ρονάλντο ή Πρίττας.
7) Η ανετοιμότητα των ελληνικών ομάδων για να χωρέσουν δύο καρπούζια σε μια μασχάλη (Άρης, παο, παοκ).

Συνεχίζουμε...