Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Άρης - Παναθηναϊκός Match Preview

Λίγες ώρες έμειναν πλέον για το παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό και ήδη όλοι ετοιμαζόμαστε προκειμένου να δώσουμε το παρόν στο γήπεδο. Μετά από χρόνια υπάρχει πολύ καλή ψυχολογία στον κόσμο του Άρη για νίκη επί του κακού μας δαίμονα Παναθηναϊκού. Ας ελπίσουμε ότι η διαίσθησή μας θα βγει αληθινή...



Τι όμως προηγήθηκε αυτού του παιχνιδιού?
Πολλά και διάφορα, που σίγουρα θα διαδραματίσουν έναν μικρό ρόλο στην έκβαση του ματς.
1) Το μικρό αήττητο σερί του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη και κυρίως η είσοδος στους ομίλους του Europa League, που έδωσε άλλη πνοή - άνεμος αισιοδοξίας - στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
2) Η ανέλπιστη ισοπαλία του Παο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από την Ξάνθουλα. Ξεκίνημα με το... αριστερό για τον "πρέσβη" των εκατομμυρίων ευρώ που θα θελήσει να μη μείνει από τη δεύτερη αγωνιστική με έναν βαθμό συγκομιδή.
3) Το σίριαλ με την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα. Τελικά έγινε ο Σισέ καλά, οπότε κανονικά το ματς Σάββατο! Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε σίγουρα τον κόσμο του Άρη που θα θέλει να πνίξει με τις φωνές του τα καλομαθημένα πλουσιόπαιδα...
4) Ο ορισμός του Δαλούκα ως διαιτητή της αναμέτρησης. Είπαμε αυτός είναι σημαντικός αγώνας για τον παο. Έπρεπε να οριστεί ένας διαιτητής που θα του δώσει το κάτι παραπάνω... Μην τολμήσει!!!
5) Το κλίμα ενότητας που επανήλθε στις τάξεις του πολυμετοχικού. Μέσα στην εβδομάδα ρε γμτ βρήκαν να λύσουν όλες τις διαφορές τους οι υποψήφιοι μνηστήρες της καρέκλας του προέδρου - μεγαλομετόχου!

Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Άρη
- Καλή ψυχολογία, όπως προείπαμε λόγω των καλών αρχικών αποτελεσματών, πίστη για το τρίποντο, εκδίκηση για τον χαμένο περυσινό τελικό.
- Φανταστική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, (χωρίς περαιτέρω ανάλυση).
- Ένας προπονητής που δείχνει να διασκεδάζει και πάλι. Δεν τον βλέπουμε τόσο κλειστό και σκεπτικό αλλά ευδιάθετο, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ο ίδιος ο μάνατζερ του Κούπερ δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι πολύ ικανοποιημένος από τις συνθήκες που συνάντησε στην ομάδα.
- Γρήγορο επιθετικό δίδυμο μπροστά που ελπίζουμε να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες του παο. Μπουμσόγκ και Σαριέγκι ή Βύντρα έχουν την γκάφα στο αίμα τους. Ειδικά ο Μπουμσόγκ μπορεί να είναι ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, αλλά όταν η μπάλα παίζεται κάτω εκεί λίγο χλωμιάζει... Καλά για τις γκάφες του Σαριέγκι δεν χρειάζεται να μιλήσω...
- Το μοναδικό αρνητικό που μπορώ να βρω για τον σημερινό αγώνα είναι η απουσία του Κάλβο. Θα ήθελα να τον δω με αντίπαλο τον Βύντρα ή όποιον τελικά χρησιμοποιηθεί στη δεξιά πλευρά άμυνας του παο.

Δύσκολο παιχνίδι - Ματσάρα
Όλες οι εφημερίδες (αθηναϊκές) αλλά και τα sites στο internet τονίζουν ότι θα περιμένουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το συγκεκριμένο ματς και ότι χρόνια είχε να γίνει ένα παιχνίδι Άρη - Παο με τόσο μεγάλη κρισιμότητα (πλην του περυσινού τελικού).
Δε θα αναφέρω τις πιθανές 11άδες των ομάδων, μια και λίγο πολύ είναι γνωστές. Αυτό στο οποίο θα αναφερθώ είναι η τακτική που ακούμε ότι ο Κούπερ πρόκειται να εφαρμόσει. Τρία καθαρόαιμα αμυντικά χαφ στο κέντρο που θα δίνουν βοήθειες στα πλάγια μπακ, όποτε αυτό χρειάζεται. Νέτο και Μισέλ σίγουρα θα δεχθούν πίεση από Λέτο και Γκοβού. Αυτό που τονίζει είναι ότι επουδενί δε θα πρέπει να δοθεί χώρος στον Νίνη - Κατσουράνη να κατεβάσουν την μπάλα από το κέντρο ψάχνοντας την κάθετη στον Σισέ. Αυτό που θέλουμε είναι ο παο να αναγκαστεί να παίξει με ψηλές μπαλιές από την άμυνα προς την επίθεση.

Όσον αφορά τη δική μας ανάπτυξη, το βέβαιο είναι ότι θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις απουσίες του παο στα πλάγια μπακ. Χωρίς Καντέ, Σπυρόπουλο και Σεϊταρίδη πραγματικά απορούμε ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες. Σε καμία περίπτωση ψηλές μπαλιές από την άμυνα προς την επίθεση, σε καμία περίπτωση σέντρες ψιλοκρεμαστές αλλά συρτές. Στόχος θα είναι όχι το κεφάλι αλλά τα πόδια, ώστε να γίνει κάποια κοντινή προβολή. Κλέψιμο μπάλας και γρήγορες αντεπιθέσεις, αλλά και σουτ από μέση απόσταση που θα αγχώσουν τον έτσι και αλλιώς ασταθή Τζόρβα.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επηρεαστούμε από τα καραγκιοζιλίκια των Καραγκούνηδων και των υπολοίπων. Μόνο φωνή και τίποτε άλλο. Κανένα αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο.

Ας μην μακρυγορώ άλλο, νίκη και μόνο νίκη. Φανταστείτε μια επιτυχία σήμερα επί του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια την Πέμπτη την ατμόσφαιρα που θα έχει το Χαριλάου με την Ατλέτικο Μαδρίτης!

1 σχόλια:

jik είπε... 11 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:56 μ.μ.

ΓΕΡΑ ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ ....ΩΡΑΙΟΣ ΒΑΡΔΑΡΗΣ ..........ΑΝΕΜΟΣ ΝΙΚΗΣ !!!!!