Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ανυπομονώτας για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα

          Μερικές ώρες έχουν μείνει πριν αρχίσει το πρώτο επίσημο ραντεβού μας για φέτος.Την Πέμπτη το βράδυ το μυαλό των απανταχού ΑΡΕΙΑΝΩΝ ανα την υφήλιο θα βρίσκεται στην Πολωνία και συγκεκριμένα στην περιοχή Białystok.Εκεί βρίσκετε η αφετηρία μας για φέτος.Τα ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ με τα λεωφορεία (για τους οπαδούς αναφέρομαι) ισως ήδη να έχουν ξεκινήσει για το μακρινό αυτό ταξίδι.Μέσα μου νοιώθω μια πίκρα να σας πω την αλήθεια, επειδή δεν είμαι μαζί τους.Ήθελα πολύ να πάω αλλά κάποιες υποχρεώσεις με κρατούν στην πόλη μας.

          Η ανυπομονησία  μου και όλων πιστεύω αυξάνεται καθως πλησιάζει η ώρα έναρξης του αγώνα.Θέλουμε όλοι μας να δούμε την νέα ομάδα υπο τις οδηγίες του Έκτορ Κούπερ.Και πάντα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι έχει διαφορετική αίγλη απο τα υπόλοιπα.Όχι μόνο για μας, αλλά γιατί το παιχνίδι παρακολουθειται απο χιλιάδες ανθρώπους και της χώρας μας και των άλλων χωρών.


          Προσωπικά, θεωρώ πολύ σημαντική μια καλή πορεία της ομάδας μας στην ευρώπη για πολλούς λόγους.Λέγοντας καλή πορεία εννοώ την είσοδο της ομάδας μας στους ομίλους και μετα ότι έρθει.Αρχικά, μια καλή πορεία θα προσδώσει κύρος στην ομάδα μας όσων αφορά το ευρωπαϊκό στερέωμα.Έπειτα, όλοι θα καταλάβουν οτι στον ΆΡΗ γίνεται πολύ καλή δουλειά και οι ευρωπαίοι θα μας βλέπουν (που ηδη το κάνουν) με άλλο μάτι.


          Φυσικά, το πιο ουσιαστικό από όλα είναι η εισροή μετρητών στα ταμεία της Π.Α.Ε. με την είσοδο της στους ομίλους του Εuropa Leauge, σε μια τόσο δύσκολη εποχή για όλους.Έτσι, η διοίκηση μας θα μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση και να σχεδιάσει τον προγραμματισμό της διαφορετικά, έχοντας ζεστό χρήμα.


          Σχετικά με τα αγωνιστικά, νομίζω οτι ο Κύριος Κούπερ θα στηριχθεί στο περυσινό κορμό κυρίως.Δηλαδη 7-8 απο τους 11 που θα ξεκινήσουν θα είναι τουλάχιστον απο πέρυσι μέλη της ομάδας.Και καλά θα κάνει, επειδή τα παιδιά αυτα γνωρίζονται μεταξύ τους, έχουν παίξει δεκάδες μάτς μαζι και τους ξέρει και ο Κούπερ απο την καλή και την ανάποδη.


          Η δική μου η θέση για το μεθαυριανό αγώνα ειναι απλή.Δεν εμπλέκομαι με προβλέψεις αποτελεσμάτων.Απλά λέω ότι αν βάλουμε ένα ΓΚΟΛ θα είναι πολυ θετικό στοιχείο.Ακόμα και αν χάσουμε, θεωρώ οτι αν πετύχουμε ένα γκολ εκεί μέσα, εδώ μπορούμε να τα ανατρέψουμε όλα.Θέλω νίκη, περιμένω νική, όμως επειδή ειναι νωρίς ας τα λάβουμε όλα υπόψην μας.


     Ακούσαμε διάφορα για την Γιαγκελόνια όλο αυτό το καιρό (μίλησε ο Γκμοχ και ο Βάντσικ).Τερμάτισε δέκατη αρχίζοντας με μείον 11 ποντους το περυσινό πρωτάθλημα.Ουσιαστικά τερμάτισε έκτη (αν λάβουμε υπόψην μας τους αφαιρεμένους βαθμούς).Επισης, πέρυσι είχε μια μόνο ήττα στην έδρα της και αυτην απο την πρωταθλήτρια εκει την Λεχ Πόζναν με 2-3.Φαίνεται σκληρό καρύδι αλλα με την κατάλληλη αντιμετώπιση θα περάσουμε πιστεύω.


          ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΗ...

4 σχόλια:

VardARIS είπε... 27 Ιουλίου 2010 στις 11:19 π.μ.

Να συμφωνήσω φίλε jim με την άποψή σου ότι το σημαντικότερο από οτιδήποτε άλλο είναι η εισροή ρευστού στα ταμεία της ΠΑΕ. Ο μεγάλος στόχος είναι οι όμιλοι: αν καταφέρουμε να μπούμε στους ομίλους, μετά θα καλύψουμε αρκετές τρύπες και θα έχουμε τη δυνατότητα για να βγάλουμε την χρονιά χωρίς κανένα πρόβλημα (χωρίς καθυστερήσεις στις πληρωμές κλπ).

Δυστυχώς η κατάσταση με την κρίση επηρέασε τα διαρκείας, ο κόσμος είναι και λίγο παγωμένος με όλη την προπαγάνδα που έχει γίνει από τα ΜΜΕ σχετικά με το θέμα Κάμπορα, οπότε δυστυχώς τα νούμερα δεν είναι καλά. Μακάρι ο κόσμος έστω και τελευταία στιγμή να κάνει το μπαμ και να κλείσουμε τουλάχιστον στα περυσινά νούμερα (περί τα 10.000 +).

Καλό ταξείδι σε όσα αδέλφια ξεκίνησαν ήδη ή πρόκειται να ανεβούν. Τους περιμένουμε όλους πίσω με ένα καλό αποτέλεσμα...

jim είπε... 27 Ιουλίου 2010 στις 12:41 μ.μ.

Τα κέρδη απο την ενδεχόμενη είσοδο μας στους ομιλους του Europa Leauge υπολογίζονται σε 4-5 εκατομμυρια ευρω.Ποσό σημαντικό.Εγώ δίνω βάρος επίσης και στο prestige που θα εχει εκ νέου η ομαδα (όπωσ την σεζόν 2007-08) στην ευρώπη.Και αυτό εχει πολαπλα οφέλη.

Αναφορικά με τα διαρκείας τώρα, θεωρώ οτι φετος έπρεπε να έχουμε 15 000 τουλάχιστον..Και η ΛΕΣΧΗ να πιασει τα 10-12 000 μέλη..Έχουμε καιρό μπροστά μας.Θεωρώ πως με καποια καλα αποτελεσματα στην αρχη (σε ευρώπη και ελλάδα) θα ανεβει ο αριθμός των διαρκειας.

Έχουμε καλό προπονητη, πιστευουμε στους παιχτες,είμαστε δίπλα στην ομαδα.Γιατι να μην πετύχουμε αυτα τα οποία θέλουμε....;;;

Unknown είπε... 28 Ιουλίου 2010 στις 2:07 μ.μ.

Προσωπικά τους Πολωνούς δεν τους φοβάμαι. Δεν λέω, θέλουν προσοχή, φοβάμαι όμως περισσότερο τον "κακό" ΑΡΗ.
Πάμε για την πρόκριση. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει η χρονιά με νίκη και πρόκριση. Καθαρά για θέμα ψυχολογίας.

jim είπε... 28 Ιουλίου 2010 στις 4:55 μ.μ.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Animation.Η ψυχολογία είναι απο τα πιο σημαντικα πραγματα σε μια ομαδα.Με μια καλή αρχη γεμίζουν οι μπαταρίες των αθλητών με αυτοπεποίθηση και ενέργεια για τις επόμενες επιτυχίες.Και αντίθετα,όταν υπαρχει κακη αρχη (βλέπε το 2008 με Σλάβεν Μπελούπο) μπορει και η συνεχεια να ειναι αρνητική.