Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η προετοιμασία

Καλωσορίζουμε στο ArisGod έναν νέο συντάκτη τον JIK. Καλό postαρισμα. [RedDragon]

Καλώς σας βρήκα παίδες. Για 1ο post, θα γράψω μερικές γενικές σκέψεις για την ομάδα κ την πορεία της τα τελευταία χρόνια.





Διάβαζα προχτές πόσο σημαντικό είναι το χτίσιμο ή το δέσιμο μιας ομάδας πριν αρχίσει η σεζόν.

Για παράδειγμα, ο προπονητής της Μπάγερν ευχόταν να αποκλειστούν οι διεθνείς του ώστε να μπουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην προετοιμασία της ομάδας καθότι θεωρούσε ότι η προετοιμασία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για τους ίδιους και κατά συνέπεια κ για όλη την ομάδα.

Ο Άρης βρίσκεται σε ένα τέτοιο στάδιο αυτήν την στιγμή και για κακή μας τύχη οι διεθνείς μας ξεκουράζονται ενώ για τους υπόλοιπους μετά και την απομάκρυνση και του Νάτσο κανείς δεν ξέρει ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα φύγουν!

Ο Άρης δυστυχώς για άλλη μια χρονιά διώχνει ή του φεύγουν καμιά δεκαριά παίκτες και παίρνει άλλους τόσους, πράγμα που σημαίνει πως ότι έκανες πέρυσι πάει στο βρόντο και είναι αδύνατον να έχεις συνέχεια άρα και πρόοδο.

Ξεκινάμε λοιπόν από την αρχή και ελπίζουμε ότι κάτι καλό θα βγει, το οποίο όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα πάει πιο μακριά από ότι το περσινό εγχείρημα. Μπορεί να είναι πιο σταθερή η φετινή προσπάθεια ή ακόμη και να καταφέρεις πιο εύκολα να κάνεις ότι έκανες και πέρυσι δηλαδή συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου, τετράδα και (μακάρι) κάτι κάλο στα πλέι οφ αλλά εγώ προσωπικά, αποκλείω να κάνεις βήματα πιο ψηλά.

Πρέπει επιτελούς να αρχίσουμε κάτι πιο μακροπρόθεσμο. Του χρόνου ας πούμε να μην διώξουμε προπονητή και παίκτες ξανά, επειδή είχανε κάποια άτυχα αποτελέσματα αντιθέτως πρέπει να συνεχίσουν και να βελτιωθούν, να έχουν μια συνέχεια, μια πρόοδο σε ό,τι κάνουν.

Εκεί πιστεύω βρίσκεται το κλειδί για το βήμα που όλοι προσδοκούμε να κάνουμε προς τα πάνω.

Αγάλι αγάλι γίνετε η αγουρίδα μέλι και όσο πιο γρήγορα το εφαρμόσουμε αυτό τόσο πιο κοντά τα καλύτερα που περιμένουμε θα έρθουν...

Αυτά προς το παρόν για το πρώτο μου post στο arisgod και κλείνοντας θα ήθελα να σας προτείνω μια ποδοσφαιρική ταινία με αρκετή ποδοσφαιρική παιδεία.


Δείτε την αξίζει.

4 σχόλια:

jim είπε... 1 Ιουλίου 2010 στις 10:40 μ.μ.

Γεια σου JIK.Ενδιαφερον το αρθρο σου.Ειναι αληθεια πως ακομα δεν ξερουμε ποιοι θα μεινουν και ποιοι θα φυγουναπο την ομαδα μας.Αυτο ειναι φυσιολογικο επειδη βρισκομαστε σε δυκολη οικονομικη περιοδο και πρπει ειτε να πουλησουμε παιχτες ειτε να κοψουμε συμβολαια.Ασφαλως και πρεπει να τους αναπληρωνουμε αφενος μεν γρηγορα αφετερου δε εξυπνα και εξισου ποιοτικα.Για παραδειγμα, η απωλεια του Νασουτι καλυφθηκε με τον ερχομο τριων παιχτων (του εμπειρου Οριόλ,του σταθεροτατου Λαζαριδη και του φερελπη Παπαζαχαρια)..Εφοσον τους δωσουμε χρονο και παιχνιδια στα ποδια τους θεωρω σιγουρο οτι θα αποτελεσουν καλες και σταθερες επιλογες.Και ηλικιακα να το δουμε το θεμα κατι θα μας πει.Ο ενας 25, ο αλλος 29 και ο τριτος 32...Υπαρχει μια σειρα, ενα χτισμο στην κατασταση.Η οσο το δυνατο διατηρηση ενος κορμου θα μας βοηθησει..Ηδη εχουμε καποιο κορμο που εχει δειξει τι μπορει να κανει..Πωλησεις θα γινονται,δανεισμοι επισης καθως επισης και διαφορες κινησεις που φαινομενικα να δειχνουν λαθος.Αλλα να υπαρχει μια επικοινωνιακη πολιτικη η οποια να ενημερωνει το κοσμο για τα παντα.

VardARIS είπε... 2 Ιουλίου 2010 στις 12:27 π.μ.

Φίλε jik, με τη σειρά μου να σε καλωσορίσω στο Arisgod...

Όσον αφορά τον κορμό που αναφέρεις, συμφωνώ απόλυτα ότι το ιδανικό θα ήταν αυτό που ακολουθεί η Μπαρτσελόνα (σίγουρα ομάδα πρότυπο): δηλαδή, έχει έναν βασικό κορμό παικταράδων (η μισή εθνική Ισπανίας) και από εκεί και πέρα κάθε χρόνο κάνει 2-3 πολύ δυνατές μεταγραφές που κάνουν πάταγο πχ Dani Alves πρόπερσι, Ibrahimovic πέρυσι, Villa φέτος.

Πάντως για τον Άρη, νομίζω ότι και η φετινή 11άδα δε θα είναι πολύ αλλαγμένη σε σχέση με πέρυσι. Δηλαδή αν θεωρήσουμε ότι ο Κούπερ δεν αλλάζει το 4-4-2 θα είναι:
Σηφάκης - Νέτο, Ρονάλντο, Οριόλ, Μισέλ - Κάλβο, Ναφτί, Πρίττας, ; - Κόκε, Τσέζαρεκ.
Στην ουσία οι αλλαγές μας θα είναι 4 παίκτες (αν θεωρήσουμε ότι θα έρθει αριστερό χαφ), ειδάλλως μπορεί να είναι και 3 (αν παίζει ο Κάλβο αριστερά, Χαβίτο δεξιά).

Στην 18άδα, όντως εκεί θα είναι όλοι νέοι παίκτες... Θα δούμε...

Και πάλι καλή αρχή!!!

KANTHAR0S είπε... 2 Ιουλίου 2010 στις 11:02 π.μ.

Γεια σου ρε JIK!

Το να αλλάζουμε μια ντουζίνα παίχτες είναι κάτι που πραγματικά ευχόμουν να μην γίνει. Αυτό μου δείχνει ότι κάτι πάει στραβά και οφείλουμε να βρούμε τι φταιει ή ποιος φταιει.

Ήδη υπάρχουν γκρίνιες ότι ο Κούπερ κάνει προετοιμασία με παίχτες που δεν θα παίζουν βασικοί. Προσωπικά θεωρώ ότι τα πράγματα πάνε καλά, θα μπορούσαν όμως να πάνε και καλύτερα. Αναμένουμε.

Όσο για την ταινία την κατέβαζω να την δω.

Καλημέρες

jik είπε... 5 Ιουλίου 2010 στις 10:32 μ.μ.

παίδες ευχαριστώ για τα σχόλια μου δίνετε πολύ δύναμη για την συνέχεια Αρης μια ζωή ......